Kennedy, Obama, Cohen, de media, het wegkijken

(Door Martien Pennings)

Het zal pas over tientallen jaren in volle omvang duidelijk worden in de geschiedschrijving – als we dan tenminste nog  vrije geschiedschrijving hebben! – hoe diep het wegkijken van het islamgevaar in politica-media-academia en dus in de Westerse bevolking heeft gezeten. De expliciete aanbevelingen van regeringen aan bijvoorbeeld het NOS-journaal om de islam te ontzien zullen dan boven water komen.  Als het resultaat van 2000 jaar Joods-Christelijk-Verlichte ontwikkeling inmiddels niet vermoord zal zijn,  zullen in memoires van politici, universiteitsdocenten en journalisten sterke staaltjes aan het licht komen van bewuste collaboratie met het meest totalitair-antihumane systeem dat de wereld ooit heeft gezien: de islam.

Het Cohense “theedrinkend-de-boel-bij-elkaar-houden” heeft in het Amerika van  Obama griezelige proporties aangenomen. Hier is het wegkijken dermate expliciet collaboratie geworden dat alleen  . . . . . . . aan een wegkijkcultuur dat wegkijken kan ontgaan.

Raymond Ibrahim hoort niet bij de Amerikaanse wegkijk-cultuur, hij is niet van het narcistisch hedonisme dat aan elke onaangename werkelijkheid voorbij ziet om het fijne gevoel in het eigen hoofd te behouden. In een stuk getiteld “Obama: son of islam?” haalt hij Franklin Graham aan, een dominee die Obama’s wegkijken van vervolging van Christenen in islamitische landen aan de kaak stelt en die opmerkt dat “Islam has gotten a free pass under Obama”.  Vervolgens schrijft Ibrahim:

“Yet who can deny this? Whether by expunging any reference to Islam in U.S. security documents, or enabling Muslim persecution of Christians, or ordering NASA to make Muslims ‘feel good’ about themselves, or bowing to the anti-Christian Saudi king—the President has made his partiality for Islam very clear: under Obama, Islam is undoubtedly getting a ‘free pass’.

Het wegkijken onder Obama heeft griezelige proporties aan genomen, zei ik. Wie de eerste link in het bovenstaande citaat aanklikt, vindt een track record van Obama’s mooi-praten en ontzien van de islam vanaf zijn eerste speech als president. (Over Obama die in het verlengde van zijn pro-islamisme ook een anti-Israël-president is, hebben we het nu even niet.)

Ik zal u naar de onvergetelijke kern leiden van deze griezelige collaboratie van Obama met de islam. Dat “expunging any reference to Islam” in de tekst van Ibrahim moet je namelijk letterlijk nemen. Ga eens kijk-luisteren naar een mijnheer, Stockton geheten,  aan wie ik al eerder aandacht besteedde onder de titel “Obama-adept in senaat-hearing over islam: een totále krankzinnige!”

Overdreef ik met die titel? Denk het niet. Ik geloofde althans mijn ogen en oren niet  die mij vertelden dat hier bewust een hoge ambtenaar van de Obama-regering tot in het absurde weigerde om “islam” te zeggen in een context van een senaatshearing over terrorisme. Bij al wie de bek niet openvalt bij het zien en horen van deze Stockton – wat mij betreft een boekhoudertje dat net zo makkelijk Eichmann had kunnen heten – moet zelf ook maar snel met een papieren zakje pis naar de dokter.

Dit is dus de kern. Islam-collaboratie tot in het krankzinnige in het Obama-Amerika en West-Europa op weg daar naar toe. Ik herinner aan de vele pogingen, door de OIC, via de Verenigde Nazi’s en de EUSSR, om “islamofobie” ook in Europa officieel als gedachten-misdaad te laten vervolgen door een gedachten-politie.

Wie een ander Amerikaans geluid wil horen kan terecht bij een filmpje (scroll naar beneden!)  van een speech van John F. Kennedy uit 1961 voor de leden van The American Newspaper Publishers Association. Kennedy  waarschuwt daar dat alleen een welingelichte en dus bewuste bevolking weerstand kan bieden aan het wereldwijde communisme en de infiltratie in de eigen maatschappij van dat communisme.  De parallellen met het huidige islam-gevaar liggen voor het oprapen.

Kennedy:

“Zelfs vandaag is er weinig waarde in het veiligstellen van onze natie als onze tradities ook niet mee overleven.” [mijn schuine vet]

En geen ambtenaar in mijn regering, hoog of laag in rang, civiel of militair, moet mijn woorden van deze avond als excuus gebruiken om nieuws te censureren, om afwijkende meningen te onderdrukken, om onze fouten te verbergen of feiten aan pers en publiek te onthouden die ze verdienen te weten. ( . . .) Want we staan overal op de wereld tegenover een monolitische en meedogenloze samenzwering, die allereerst gebruik maakt van verborgen middelen om zijn invloedssfeer te kunnen uitbreiden – infiltratie in plaats van inval, omverwerping van het gezag in plaats van verkiezingen, intimidatie in plaats van vrije keuze, gebruik maakt van nachtelijke guerrilla in plaats van legers bij daglicht. Het is een systeem dat een enorme hoeveelheid mensen en middelen in de strijd werpt, in een eng en hecht geknoopt systeem van militaire en diplomatieke informatie-inwinning, van economische, wetenschappelijke en politieke operaties. De voorbereidingen vinden in het verborgene plaats, worden niet gepubliceerd. De fouten en vergissingen komen niet op  de voorpagina. De dissidenten worden het zwijgen opgelegd, niet geprezen. Er worden geen uitgaven of budgets gecontroleerd, geen gerucht wordt afgedrukt, geen geheim wordt onthuld. [mijn schuine vet]

“( . . .) ik vraag u te helpen in de enorme opgave om het Amerikaanse volk te waarschuwen en te informeren. Want ik heb het volste vertrouwen in de reactie van onze burgers wanneer ze eenmaal volledig op de hoogte zijn.” [Mijn schuine vet]

“Dit betekent meer publicaties en analyse van het internationaal nieuws – want het is niet meer ver weg en vreemd, maar dicht bij huis geworden. Het betekent meer aandacht vóór en een beter begrip ván het nieuws, zowel als het toegankelijker maken van het nieuws voor het publiek. En tenslotte betekent het, dat de overheid op alle niveaus, moet voldoen aan de verplichting u te voorzien van zo volledig mogelijke informatie, rekening houdend met de smalste begrenzingen van nationale veiligheid ( . . .). “ [mijn schuine vet]

In de tijd van Kennedy was men alert. Maar nu de situatie nog veel ernstiger is, is onze quasi-elite het tegendeel van waakzaam.

Nog veel ernstiger? Ja hoor! Het gevaar van de islam is veel groter dan dat van het communisme ooit was. Samuel Huntington was de eerste die het onder de ogen van een groter, maar toch nog beperkt academisch  publiek heeft gebracht:

“The twentieth-century conflict between liberal democracy and Marxist-Leninism was only a fleeting and superficial historical phenomenon compared to the continuing and deeply conflictual relation between Islam and Christianity.” (Clash, p. 209)

Natuurlijk zijn er velen voor hem geweest, specialisten die het óók wisten. En zelfs de oervader van de moderne  islam-studies , Bernard Lewis, maakte een evolutie door die hem tenslotte op de vraag “What are the stakes, Professor?” van een interviewer deed antwoorden: “The survival of our civilization.” Ik ben zelf trouwens al een tijdje op zoek naar dat YouTube-filmpje met een interview met Lewis waarin de interviewer vraagt of Lewis nog een ultiem advies heeft voor het Westen en waar Lewis dan antwoordt: “Wake up.” Misschien is er wel een lezer van dit stukkie die me kan helpen.

Van dit veel grotere gevaar dan het communisme ooit was, is onze quasi-linkse nep-elite zich niet alleen onbewust , weet dus niets van de geschiedenis van de islam, maar schijnt vooral niets te willen weten en faciliteert en vermeerdert juist de 5e colonnes die zich in heel West-Europa in de steden in zich uitbreidende ghetto’s hebben genesteld. De Beiroetisering van deze steden is een kwestie van tijd bij ongewijzigd voortgezette collaboratie van deze nep-elite.

Bert Bron, die in zijn eentje meer voorlichting pleegt dan alle Westerse persburaus bij elkaar, heeft niet alleen die speech van Kennedy naar voren gehaald, maar ook een bejaarde Jood met bijbehorend bewustzijn:  de Engelse Lord Weidenfeld – uitgever, lid van het Britse Hogerhuis, in 1938 na de Oostenrijkse Anschluss naar Engeland gevlucht, eerste kabinetschef van Israël na 1948. Hij heeft gewaarschuwd dat Europa geïslamiseerd dreigt te raken. Maar hij heeft vooral gemeld dat het politieke establishment en de media bij zinnen moeten komen, want dat anders de bevolking in een sluimer blijft die de islamisering mogelijk blijft maken. Weidenfeld:

De toekomst vereist een nauwe samenwerking van regeringen, integriteit en daadkracht van de media – en vooral een rijpere, zich van de situatie bewust zijnde, bevolking.” [mijn schuine vet]

Het is alsof je Kennedy hoort. Maar zoals gezegd, de geestestoestand van de  Westerse quasi-elite is er een van hetzij narcistisch-hedonistisch coma, dan wel van min of meer bewuste samenwerking met de meest anti-humane en totalitaire ideologie ooit. Commenter Gielah brengt op AmsterdamPost treffend onder woorden wat dat betekent voor Nederland:

“( . . .)  mensen leven bij het licht van wat de media hen nog aan kleine brokjes voorgekauwd en uitgeselecteerd nieuws aanreiken en roepen braaf: ‘tut tut… het is me toch wat…’ als het over meneer Wilders gaat en de meeste kerkgangers zullen u allerhartelijkst verzekeren dat de God van Israël en allah precies dezelfde zijn ( dus láát die mensen toch…!). ( . . .) het merendeel van de diep in slaap zijnden wordt dus wel degelijk door de dames en heren in de Tweede Kamer vertegenwoordigd: die dragen dezelfde oogkleppen en blijven met een gerust geweten hun salarisverhoging eisen én opstrijken ( . . .).”

BTW: zijn Wilders en Israël eigenlijk al opgehouden met dat moorden in Syrië?

_____________________________

Met dank aan “Vederso” voor de vertaling van de speech.

Auteur:

Martien Pennings

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Europa, Graaien, Islam, Nederland, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

17 reacties op Kennedy, Obama, Cohen, de media, het wegkijken

 1. vederso zegt:

  @ Martien Pennings. Geen dank en graag gedaan. Er is echter een nog veel meer verontrustend comment van Gielah voor de geschiedkundigen onder ons. Daar ga ik nu naar op zoek.

  Like

 2. Weer heel verlichtend, Martien Pennings. Denk je ook niet dat de Populistische Omroep Nederland hier een rol in zou kunnen, moeten en willen spelen:
  “( . . .) ik vraag u te helpen in de enorme opgave om het Amerikaanse volk te waarschuwen en te informeren. Want ik heb het volste vertrouwen in de reactie van onze burgers wanneer ze eenmaal volledig op de hoogte zijn.” [Mijn schuine vet]

  “Dit betekent meer publicaties en analyse van het internationaal nieuws – want het is niet meer ver weg en vreemd, maar dicht bij huis geworden. Het betekent meer aandacht vóór en een beter begrip ván het nieuws, zowel als het toegankelijker maken van het nieuws voor het publiek. En tenslotte betekent het, dat de overheid op alle niveaus, moet voldoen aan de verplichting u te voorzien van zo volledig mogelijke informatie, rekening houdend met de smalste begrenzingen van nationale veiligheid ( . . .). “ [mijn schuine vet]

  Wanneer spreken we af?

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  PON een verdomd goed idee.
  Ik zie gelukkig ook al dat Martien hier terecht is gekomen ofschoon ik het meeste wel lees bij Frik..

  Like

 4. @ Ronald Kaatee (Populistische Omroep Nederland)
  Als ik heel eerlijk ben, had ik steeds al het gevoel dat ik iets in mijn artikel vergat.
  En nu weet ik het: bij het begin van het schrijven had ik me voorgenomen iets te zeggen over je initiatief.
  Stom.
  Ja, we moeten elkaar een keer zien.
  Ik mail je dienaangaande.
  Ik ben dezer dagen in wat kwakkelige doen.
  En nóg iets dat ik vergat: namelijk deze link geven bij Obama als ik het heb over zijn anti-Israël-politiek:
  https://ejbron.wordpress.com/2012/03/04/video-de-vriendschap-van-obama-voor-israel-is-een-mythe/

  Like

 5. Marijke . zegt:

  Martien Pennings ja mijn man was er nog een die uit een bus werd gezet om dat hij naast een blanke ging zitten.heel veel mee gemaakt en kon het niet geloven dat hij ooit zou mee maken ooit nog eens een zwarte president te zien in zijn leven.Heeft zelfs nog een traan gelaten toen Obama presitent werd.Maar hij is gauw wakker geworden en zo zijn er nog meer.Je moet er wonen en met de mensen praten en je staat verstelt wat je hoort.Meer als hier in holland.Hier stemmen ze stiekum op Wilders en daar staan ze met spanborden op de straat.Je hoort het alleen niet.Jammer dat je dat nooit ziet of hoort.Maar ik zie dat wel met mijn eigen ogen.

  Like

 6. Henk der Niederländer zegt:

  Ik zal de link van dit Artikel naar Idaho sturen en kijken of Ria en Theo een en ander willen verspreiden binnen hun kennissenkring.
  Je weet Bert Ik wil je beroemd maken en bij deze Martien ook

  Like

 7. Linsky zegt:

  Da’s nou precies wat me ook altijd zo dwars zit Marijke.

  Het gaat hier heel vaak allemaal stiekem en achterbaks.
  Het allerergste vind ik nog, dat iedereen zo geheimzinnig doet en in alle toonaarden zwijgt over waar ie op heeft gestemd. Dat blijkt ook bij talloze enquêtes die je op TV ziet.

  En in m’n eigen stad hier, komt ook vrijwel niemand uit voor waar ie op stemmen wil of heeft gestemd.
  Dat alleen al geeft in ieder geval wel de hypocrisie en de lafheid weer van het gemiddelde Nederlandse volk.

  Even laf als de laffe plucheplakkers waar ze dan op stemmen waarschijnlijk!
  Nou, elk volk heeft zo dus idd. de leider die het verdient!

  Like

 8. Marijke . zegt:

  Moet je doen Henk dat doe ik ook,maar ik kreeg van de week van vrienden een brief in het engels een speech van Wilders die ook overal daar in de ronte gaat.Net wat ik zeg ik heb ze in Florida voor een moskee zien staan met spanborden go home.Maar dat maakt hier geen nieuws.

  Like

 9. Henk der Niederländer zegt:

  Als je hier met zo’n spandoek voor een Moskee gaat staan zit je binnen de kortste keren achter de tralies

  Like

 10. An Li zegt:

  The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

  Edmund Burke (1729-01-12 – 1797-07-09) was an Irish political philosopher

  Like

 11. Marijke . zegt:

  Ja Henk dat kan dan wel wezen maar ,daar worden sommige ook afgevoert als ze te ver gaan ,maar een feit is wel ze doen het in de bloedheten zon.En denk nou niet dat ik op kom voor de Amerikanen maar wat ik hoor en zie is daar meer als hier.Hier klagen ze op verjaardag feesjes en achter de pc en ja enkele hebben nog lef.

  Like

 12. lucky9 zegt:

  Het meest beangstigende aan de huidige realiteit is dat Obama zich inderdaad de Amerikaanse kalief waant.
  Ik geloof niet dat hij herverkozen geraakt maar als het wel het geval zou zijn breken er hier in Europa uiterst harde tijden aan.

  Like

 13. Marijke . zegt:

  Ja het trieste is geld he.Er is een woord voor.Mony talks and bullshits walks en zo is het maar net.En de joodse mensen hebben altijd veel geld gegeven voor de verkiezingen en nu hoop ik maar dat hun oogjes zijn open gegaan.

  Like

 14. Marijke . zegt:

  Ja zelfs Koch heeft zo zijn best gedaan voor Obama maar die is ook wakker geworden.

  Like

 15. friki zegt:

  Ik zag laatst een speech van Gingrich, een van die kandidaten voor het presidentschap in Amerika, waarin hij Obama als staatsgevaarlijk betitelde en nog meer. Hij, Gingrich, ziet Obama en de islam als het grootste gevaar dat Amerika ooit gehad heeft. Dacht: als deze geest eens macht zou krijgen, zou het westen nog te redden zijn misschien.

  Like

 16. Linsky zegt:

  Obama’s geboorte-akte met zekerheid vervalst..!!

  6 Maanden lang duurde het onderzoek naar de echtheid van de geboorte-akte van Barack Obama. Een geboorte-akte die niet werd getoond, maar door het Witte Huis werd verspreid, na veel rumoer onder vooral Republikeinen, dat Obama niet op Amerikaans grondgebied geboren zou zijn en daarmee GEEN president van de VS had mogen worden. We hebben o.a. Donald Trumph gezien, die het hoogste woord had over deze kwestie.Wij berichten HIER op de site ook al uitgebreid over de mogelijke fraude die feitelijk meteen al door sommigen werd opgemerkt, nadat het document was vrijgegeven. Maar nu is het dan toch duidelijk:
  het document is DEFINITIEF VERVALST EN ALS ‘ORIGINEEL’ GEPRESENTEERD..!!

  Hier zijn de video’s achtereenvolgend te zien.
  In de player lopen de 6 delen achter elkaar door. Je hoeft daarvoor niets te doen, alleen even te wachten ná elk deel!
  http://www.wanttoknow.nl/nieuws/obamas-geboorte-akte-met-zekerheid-vervalst/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s