Lord Weidenfeld: “Onverbiddelijke religie”

De Engelse Lord Weidenfeld is uitgever en lid van het Britse Hogerhuis. Als Jood moest hij in 1938 na de inlijving van Oostenrijk bij Duitsland naar Engeland vluchten. Weidenfeld was in zijn veelzijdige leven onder andere de eerste kabinetschef van Israël. Voor de BILD-Zeitung schreef hij nu een artikel over de gevaren die Europa bedreigen. In het centrum van zijn angsten: De islam. Hij schrijft over de “vlammen van een onverbiddelijke religie” en een “antiwesterse ideologie”, over een “Jihad van de toekomst” en de “herovering van een verloren imperium”. De man doorziet het en spreekt het ook nog uit – een rariteit tegenwoordig.

De opmerkelijke formuleringen van Lord Weidenfeld:

“De krachten, waar wij tegenover staan en die onze democratische, politieke instellingen bedreigen, worden door een fanatisme bezield, dat de vlammen van een onverbiddelijke religie en een antiwesterse ideologie tegen juist die idealen aanwakkert, die ons in Europa bijeenhouden. De extreme islamisten menen het serieus, als ze spreken van de Jihad van de toekomst, van de herovering van een verloren imperium.”

Europa mag deze tendensen niet van de hand wijzen.

Het terreuroffensief, zoals dat zich op 11 september 2001 in New York afspeelde, moest dienen als keerpunt en grimmige waarschuwing. De Arabische Lente was een opstand van de machtelozen, maar hij veranderde in een mum van tijd in nog een periode van politieke onzekerheid en het dreigende schrikbewind van radicale elementen. Drie vierde deel van de Egyptische kiezers zocht zijn heil in radicalen, partijen, die het religieuze fanatisme een warm hart toedragen.

De brandhaarden in het Midden-Oosten en de crisishaarden Afghanistan, Pakistan en Iran bieden genoeg mogelijkheden tot vreselijke uitbraken. Als het Iran bijvoorbeeld zou lukken, ondanks de dreigingen van het Westen, atoomwapens te produceren, dan zou de hele buurt onrustig worden en voor zichzelf ook heel snel allerlei soorten vernietigingswapens willen.”

Wie de ogen er niet voor sluit, herkent de enorme dynamiek, die de ontketende islam op dit moment in veel landen ontwikkelt. Maar bij ons plaatst de hele politieke mainstream de islam onder kritiek-/natuurbescherming, opdat de borrelende ketel in de antisamenlevingen van veel steden niet explodeert. De niet-islamitische nog-meerderheidsbevolking verstrekt men daarmee tegelijkertijd rustgevende tabletten. Een leugenachtige en gevaarlijke strategie, die onze toekomstige veiligheid enorm op het spel zet.

Met betrekking tot de EU-politiek zegt Lord Weidenfeld, dat Duitsland de leidende rol in Europa “niet bespaard” zou blijven. Men zou overigens ook de uitsluiting van het een of ander lid moeten aankunnen. De lord, die september vorig jaar de Ereprijs van de internationale mediaconferentie “M 100” ontving, formuleert tenslotte een interessant appel:

De toekomst vereist een nauwe samenwerking van regeringen, integriteit en daadkracht van de media – en vooral een rijpere, zich van de situatie bewust zijnde, bevolking.

Is dit een indirecte oproep aan het volk om zich duidelijker te verzetten tegen de politiek correcte mainstream? Maar voordat in Duitsland het rechts-conservatieve burgerdom de straat op gaat om te demonstreren, moet er nog heel veel gebeuren. Pas wanneer het eigen eigendom en de eigen veiligheid aanzienlijk wordt bedreigd, zou dit deel van de bevolking actief kunnen worden.

De “Berliner Zeitung” over Lord Weidenfeld: “Een strijder voor de vrijheid, knap als een hele bibliotheek”.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/03/lord-weidenfeld-unerbittliche-religion/

Auteur: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

9 reacties op Lord Weidenfeld: “Onverbiddelijke religie”

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Er zijn veel te weinig Weidenfelds in deze wereld!
  Want als iedere niet-moslim in deze wereld iedere dag duidelijk en openlijk stelling neemt tegen de aanbidders van de maangod, denk ik, dat het heel snel afgelopen is met de “jihad van de toekomst”.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Alleen voor beginners…

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Waarschuwing aan iedereen met een bankrekening, ook degenen die WORDPRESS gebruiken!!
  http://www.security.nl/artikel/40577/1/Trojaans_paard_kan_137_banken_beroven.html

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Gerrit ik had hem al eens gezien maar telkens weer interessant.
  Helaas heeft de Lord gelijk en gebeurt er veel te weining.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Zo goed als on topic: prachtige Duitse POLIZEI-cartoons(klein stukje naar beneden scrollen):
  http://www.pi-news.net/2012/03/polizei-bayern-linke-gdp-noch-rassistischer/

  Like

 6. gielah zegt:

  Als Weidenfeld hiermee een oproep doet aan het Duitse volk, is het wel een héél indirecte!
  En nee… dat volk zal zijn oproep niet oppakken en-of opvolgen.
  Het is een tragisch feit dat de Duitsers, met die mega-schuld, die het in WO II op zich geladen heeft, nu zó vuurbang geworden is om wéér een groep mensen te demoniseren, dat het nu zelfs de duivel en diens volgelingen angstvallig koestert.
  De Joden waren indertijd onschuldig…. en gansch Duitsland ( op een paar enkelingen na) wilde niet zien of weten dat die mensen in hun midden afgeslacht werden…. de oogkleppen waren van gewapend beton in die jaren, indien men het persoonlijk al niet ééns was met de volkerenmoord van de nazi’s.
  Nu er lieden met wereldveroveringsaspiraties in grote stromen Europa en Duitsland zijn binnengekomen en Zich daar gevestigd hebben ( warm verwelkomd door de óverheden…., dus niet zomaar uit zichzelf) die dus in potentie best weleens schuldig zouden kunnen wórden, zijn daar opnieuw die oude, dikke oogkleppen tevoorschijn gehaald.
  Men wenst daar persé NIET op zijn hoede te zijn en de radicalere elementen scherp in de gaten te houden, dan wel vriendelijk doch beleefd nach der Heimat zurück zu schicken.
  Onze Duitse familie doet weinig anders dan iedere Turk of van elders afkomstige moslim in de warmst mogelijke tonen te loven en te prijzen…. en als wij weleens van onze angst voor de nogal snel aanstormende islamisering gewagen, dan vallen er pijnlijke stiltes ( so etwas macht man nicht…).

  Ik vrees dus dat de tóch al zo grote schuld van Duitsland in de komende decennia nog wel weer groter zal gaan worden, ondanks de Weidenfeld’s en andere klokkenluiders.
  Men zoekt het fatsoen daar nu eenmaal immer in precies de verkeerde levenshouding.
  Het lijken wel Nederlanders.

  Like

 7. Pingback: Kennedy, Obama, Cohen, de media, het wegkijken | E.J. Bron

 8. Pingback: Kennedy, Obama, Cohen, de media, het wegkijken | AmsterdamPost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s