Anti-Joodse rellen in Oslo

Een boekrecensie van Manfred Gerstenfeld. In zijn dunne boek “The Anti-Jewish Riots in Oslo”, een essay van 20.000 woorden, beschrijft Eirik Eiglad gebeurtenissen in Noorwegen uit het jaar 2009. De schrijver zegt hierover: “Voor zover ik het kan beoordelen, hebben we hier te maken met de grootste anti-Joodse rellen in de geschiedenis van Noorwegen”. Zelfs voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen er sterke antisemitische vooroordelen bestonden, toen de politiek de Joden openlijk discrimineerde en de genazificeerde staatspolitie joods eigendom confisqueerde en Joden deporteerde op het vreselijke slavenschip SS Donau – zelfs toen maakte Noorwegen geen anti-Joodse uitbraken in deze omvang mee. Er bestaat in Noorwegen geen voorgeschiedenis van moedwillig anti-Joods massageweld.”

Het boek beschrijft de gebeurtenissen van de vier dagen van 8 – 11 januari 2009 en reflecties van de schrijver m.b.t. de gebeurtenissen, waarvan hij getuige was. In het begin merkt hij op: Dat ik ooit anti-Joodse rellen in de Noorse hoofdstad Oslo zou zien, had ik nooit voor mogelijk gehouden.

De schrijver, die buiten Oslo woont, merkt op, dat zijn perspectief links is: Ik ben sociaalecoloog en geloof in de directe democratie, de Verlichting en een liberale vorm van het socialisme.

Op donderdag 8 januari, een koude dag met een ijzige wind, was Eiglad op bezoek in Oslo, toen er twee demonstraties plaatsvonden tegen de oorlog in Gaza. Er vond ook een pro-Israël-manifestatie plaats; haar deelnemers bevonden zich op een afgesloten terrein, terwijl de ondersteuners van Hamas hen met stenen en flessen bekogelden. Eiglad, die wat verder weg stond, werd door enkele immigranten van de eerste en de tweede generatie aangevallen, zoals hij ze noemt; in Noorwegen geldt het als niet politiek correct om nauwkeuriger te zijn en de aanvallers “gewelddadige moslims” te noemen. Ze dachten, dat hij bij de pro-Israël-demonstranten hoorde, erger nog, dat hij een Jood zou zijn.

Later zag hij een demonstratie voor de vrede met ongeveer 10.000 deelnemers. De deelnemers riepen in het Arabisch “Dood de Joden!” en “Slacht de Joden af!”. Er werden pamfletten uitgedeeld, waarop de mensen ertoe werden opgeroepen om hun vuilnis voor de synagoge te deponeren en grote varkenskoppen op de begraafplaats te zetten. Gezien deze belediging verlieten aanwezige vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap, de voorzitter Anne Sender en de rabbijn Yoav Mechior, de bijeenkomst.

Er volgden oproepen om de Israëlische ambassade in brand te steken en enkele demonstranten gingen op weg naar het ambassadegebouw, dat zwaar werd bewaakt. Toen sloegen ze de ramen van een nabijgelegen schoonheidssalon in, die het eigendom is van een bekende homoseksueel. Bovendien werden enkele deelnemers aan de pro-Israël-demonstratie in elkaar geslagen en verwond. “Ik heb de toekomst gezien” is Eiglad´s titel van het hoofdstuk over donderdag.

De volgende dag plaatste de krant “Dagbladet” een video op zijn internetsite, die jongeren laat zien hoe ze een 73-jarige man met een Israëlische vlag in de hand, Sverre Martin Haug, op de grond smijten en daarbij roepen: “Verdomde Jood – pak hem!”, bericht Eiglad. Twee jonge moslims redden Haug en de anderen stopten hun aanval, omdat ze begrepen hadden dat hij geen Joodse Noor was.

Twee dagen later vond er een pro-Palestijnse demonstratie plaats. Onder de deelnemers bevonden zich behalve moslims veel socialisten. Ook Kristin Halvorsen, de voorzitster van de linkse Socialisten – destijds Minister van Financiën en tegenwoordig Minister van Onderwijs – was aanwezig. Eiglad, die langs haar liep, zag haar vlakbij een persoon staan, die een affiche droeg met het opschrift “De grootste as van het kwaad: VS en Israël”. Meerdere dagbladen publiceerden foto´s, die dat documenteren.

Na deze demonstratie sloten duizenden mensen zich aan bij een optocht naar de Israëlische ambassade. Eiglad bericht, dat velen van hen “Dood de Joden!” zouden hebben geroepen, anderen: “Blaas de ambassade op!” of zelfs: “Vergas de ambassade!”. Er werd een Israëlische vlag verbrand; affiches lieten de toenmalige Israëlische minister-president Ehud Olmert als Hitler zien en hadden de letter “s” in “Israël” de vorm van een hakenkruis gegeven. Militante deelnemers zetten kinderen tussen zichzelf en de politie neer; de methode, om kinderen als menselijke schilden te gebruiken, wordt ook door de Palestijnen toegepast.

Tijdens de daaropvolgende rellen werden er McDonald´s-restaurants en andere winkels aangevallen en gedeeltelijk zelfs vernield. Op het internet werd het valse gerucht verbreid, dat McDonald´s alle inkomsten van die dag aan Israël zou schenken, daarom werden de restaurants het doelwit van aanvallen.

Een van buiten de stad naar de pro-Israël-demonstratie van 8 januari gereisde deelnemer raakte zo zwaar gewond, dat hij zijn hele leven lang gehandicapt zal blijven. Jon Gunnar Aksnes vertelt, dat er eerst met een ijzeren staaf op hem werd ingeslagen en dat er daarna een bende met honkbalknuppels op hem afgestormd zou zijn. Een journalist van de notoir anti-Israëlische staatstelevisie zag hem bloedend naar zijn bus terugkeren en filmde hem. Maar toen Aksens hem vertelde wie hem in elkaar hadden geslagen, draaide hij vlug zijn camera de andere kant uit.

Deze rellen maken duidelijk, op welke extreme wijze delen van de islamitische gemeenschap en haar bondgenoten in West-Europa handelen. Het is hun doel om de openbare ruimte te beheersen en alles wat Joods of Israëlisch in deze openbare ruimte is te vernietigen.

Bron:

http://www.audiatur-online.ch/2012/02/29/antijuedische-krawalle-in-oslo/#_ednref1

Auteur: Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Joden, Moslims, Noorwegen, Socialisten. Bookmark de permalink .

32 reacties op Anti-Joodse rellen in Oslo

 1. Wachteres zegt:

  Evne off topic een berichtje van BNI:
  > Hi BNI FRIENDS:
  >
  > The main problem with getting my site back up is the old Server
  > ‘DREAMHOST.’ Every since they were hacked they have been totally
  > unresponsive to
  > emails and phone calls and as a result, my webmaster is unable to get my
  > database off their server which is needed to put my entire site up on the
  > new host server.
  >
  > We are going to try putting up the database from WordPress so at least all
  > BNI content up to my last day (January 10) from WordPress will be up on
  > the new site
  > and then I can repost stories from the past 2 months at Dreamhost on the
  > new site.
  >
  > This whole situation is unbelievable. I don’t know whether or not CAIR had
  > a hand in this but I wouldn’t put it past the bastards. One way or another
  > I will be up and running again soon. I hope.
  >
  > Thank you all so much for your patience and understanding.
  >
  > With warmest regards,
  >
  > BARE NAKED ISLAM

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  @Wachteres

  Dank voor de info!! 🙂

  Like

 3. rommel zegt:

  Tja, wat zal ik zeggen.
  Behalve dan dat er een begrip bij me begint te sluimeren voor Breivik?

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Graag gedaan E.J.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Hoi rommel, jij ook hier? Hoe ben je door de controle gekomen? 😛

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  @Wachteres

  Mannen als rommel hebben geen controle nodig! Zijn comments zjin hier altijd welkom. 😉 😀

  Like

 7. Wachteres zegt:

  E.J., moet je weer zo nodig voor rommel opkomen? Typsich, mannen denken elkaar altijd te moeten beschermen. 😀

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  @Wachteres

  O, is dat zo? en hoe zit dat eigenlijk met jou en Martha…..? 😉

  Like

 9. Linsky zegt:

  Ja psies E.J. die dames kunnen er ook wat van.

  Like

 10. rommel zegt:

  Mijn reacties zijn altijd vervult – of is het met een d? – van een ongenadelijke waarheid waar zelfs een vrouw moet aan toe geven dat ze begint te denken – zover dat mogelijk is. Niet om mezelf op de borst te slaan – staat op zijn stoel om als een gorilla op zijn borst te slaan en zijn gelijk te bewijzen – maar wees maar blij met mij.

  Like

 11. E.J. Bron zegt:

  Met een d rommel en ik zou er ongenadige van maken 😉

  Like

 12. Wachteres zegt:

  Martha en ik zijn gewoon ‘twee zielen, één gedachte’. Heeft niets met mannen te maken!
  Vervuld met een d rommel! Voltooid deelwoord verlengen: vervulde!

  En dan durf je nog aan de verstandelijke vermogens van vrouwen te twijfelen?

  Wees maar blij dat wij zo goed zijn dat we, ondanks alles, nog van je houden! 😛

  Like

 13. E.J. Bron zegt:

  ondanks alles……….? LOL!! 😀

  Like

 14. rommel zegt:

  Ik vertik het om Nederlandse taal correct met een t, d, of dt te eindigen. Dat vind ik toch wel zo nonsens, Al vanaf de lagere school vond ik dat bullshit. Als het het op een ‘t’ eindigend klinkt, schrijf je het ook zo op. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Er zijn wel belangrijker dingen in de wereld waar je je druk over kan maken. Scheelt ook weer denkvermogen wat je aan belangrijker dingen kan besteden. Zoals vrouwen en hun geheimen.

  Like

 15. Wachteres zegt:

  rommel, hoe kunnen vrouwen geheimen hebben, als zij niet kunnen denken?

  Denk daar maar eens over na!

  Like

 16. rommel zegt:

  Daar hoef ik niet over na te denken. In dat geheime wapen van hun duik ik meteen in zonder mijn hersens te vermoeien. Gaat vanzelf.
  Ene Rits op A7 heeft me ooit uitgelegd dat dat chemische prikkels in mijn hersens zijn. Het zal wel. Ik kan er mee leven.

  Like

 17. Linsky zegt:

  Rommel, ..vrouwen worden al als mysterie geboren
  en dat blijven ze hun hele leven lang,
  daarom blijven ze ons verbazen ….en intrigeren! 🙂

  Like

 18. Martha zegt:

  Hè gezellig is ’t hier!!

  Ik wilde net de boel afsluiten, maar toch nog maar even bij E.J. buurten.
  Wachteres en Rommel ook hier, ’t kan niet meer stuk. 🙂

  Eigenlijk heb ik niet veel zinnigs te zeggen over het onderwerp.
  Ik vind het verschrikkelijk, meer dan verschrikkelijk, wat hier boven beschreven staat,
  “t wordt tijd voor de tweede zondvloed, of heb ik dat weleens gezegd?

  Enfin, ik heb een schitterend boek, heel droevig, dat dan weer wel,
  dus daar ga ik maar eens mee naar bed!

  Truste!!

  .

  Like

 19. rommel zegt:

  Ik aanbid vrouwen. Ze zijn er mee weggekomen om met het meeste van het kapitaal wat ik in me leven vergaard heb hard lachend weg te rennen met een lange neus te maken tijdens een scheiding. Heb wel is mindere goden in de gracht gedumpt voor minder. I love them. Zo geslepen en scherp.Staan altijd achter je, en onder je, totdat ze aan hun zelf gaan denken.

  Like

 20. G.Deckzeijl zegt:

  @EJB: laatst heb ik elders op je blog een waarschuwing geparkeerd dat via bv. wordpress wordt getracht bankrekeningen leeg te trekken. Is ingewikkeld technisch verhaal. Heb je die bijdrage gezien, EJ..??? Dit vanwege de perikelen met BNI.

  Like

 21. G.Deckzeijl zegt:

  @Rommel, 5-3, 23.53…dat laatste is volledig CORRECT. Maar mijn advocaat was SNELLER.
  Haha..!!!

  Like

 22. E.J. Bron zegt:

  @GD (06:08)

  Ja gelezen, maar valt verrekt weinig leeg te trekken bij mij! 😉

  Like

 23. Linsky zegt:

  Schokkende martelvideo uit ziekenhuis Syrië opgedoken

  Het Britse tv-station Channel 4 heeft gisteren een video met martelbeelden uitgezonden die in een Syrisch ziekenhuis is opgenomen en door een Franse fotograaf het Arabische land uit is gesmokkeld.

  VIDEOSTILL CHANNEL4
  Een medewerker van het ziekenhuis vertelt voor de camera dat patiënten in het staatsziekenhuis in Homs systematisch worden gemarteld door het personeel. De slachtoffers zijn burgers en militairen die hebben geweigerd bevelen op te volgen………………………verder
  SCHOKKENDE BEELDEN op video!
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3219149/2012/03/05/Schokkende-martelvideo-uit-ziekenhuis-Syrie-opgedoken.dhtml

  Like

 24. Linsky zegt:

  Barack Obama: Israël, een eiland van democratie, is onze grootste bondgenoot in het M-O

  Gisteren, 5 maart 2012, was premier Benjamin Netanjahoe te gast in het Witte Huis, Washington DC. De gesprekken tussen de Israëlische premier en president Barack Obama verliepen merkelijk warmer dan eerder het geval was. De president benadrukte dat de VS Israël altijd zullen steunen als het land bedreigd of aangevallen wordt………….http://brabosh.com/2012/03/06/pqpct-gmy/

  Like

 25. G.Deckzeijl zegt:

  @EJB, dat van dat leegtrekken begrijp ik, maar ik bedoel de BEVEILIGING van je eigen blog!!
  (hier valt rouwens ook geen klap te halen)
  @Linsky: grote kans dat de beelden uit Syrië geënceneerd zijn.

  Like

 26. friki zegt:

  Zo ver gaat het dus al in Noorwegen, gruwelijk. De PVV is de enige partij die support verdienen moet, maar hoe maak je de massa’ s wakker. Op popned heb ik me al ingeschreven, want via de media kun je een ander geluid laten horen, is de hoogste tijd.

  Like

 27. Linsky zegt:

  Verklaring en oproep Micha Kat

  Laffe attack op klokkenluideronline bewijst de kracht van onze feiten en de paniek van de nwo * oproep tot steun via aanvallen op msm-websites * site af en toe in de lucht * op zoek naar definitieve oplossing * pedofielen gaan over tot terreur en intimidaties * overzicht media-aandacht voor aanval op klol * argusoog biedt steun; wekelijks kloa?
  Extra: het explosieve artikel over elsevier, arendo joustra, oltmans en friso * de friso-brief van oltmans * het demmink-commentaar van joustra
  http://www.argusoog.org/verklaring-en-oproep-micha-kat/

  Like

 28. G.Deckzeijl zegt:

  Bea schijnt vandaag in Soesterberg te zijn ivm de opening van het nieuwe EOD-hauptkwartier…
  http://tinyurl.com/7wsjrpo

  Like

 29. Linsky zegt:

  Bare Naked Islam is weer in de lucht.

  ONCE AGAIN, NJ Gov. Chris Christie sides with Muslims against the NYPD’s counter-terrorism surveillance operations in NJ.

  One has to wonder exactly who is pressuring/paying off Chris Christie to ALWAYS come down on the side of Muslims who defend terrorists, associate with terrorists, or could be potential terrorists themselves?


  http://barenakedislam.com/2012/02/25/once-again-nj-gov-chris-christie-sides-with-muslims-against-the-nypds-counter-terrorism-surveillance-operations-in-nj/

  Like

 30. Linsky zegt:

  ‘Israël zal Iran in ieder geval voor november aanvallen’

  Netanyahu: ‘Ons volk zal nooit meer in de schaduw van uitroeiing hoeven leven’
  Duitse en Japanse inlichtingendiensten bevestigen kernproeven Noord Korea voor Iran

  Netanyahu liet zijn toehoorders 2 documenten zien waaruit blijkt dat de Amerikanen in 1944 weigerden Auschwitz te bombarderen omdat ze bang waren voor Duitse wraakacties. ‘Deze keer is het anders. Deze keer kunnen we onszelf verdedigen.’

  President Obama hoopte dat hij de Israëlische premier Netanyahu tijdens zijn bezoek aan Washington zover zou kunnen krijgen te beloven een nieuwe ronde diplomatie en internationale sancties de kans te geven om Iran alsnog te doen meewerken met het Internationale Atoom Energie Agentschap en zijn geheime kernwapenprogramma op te geven. Obama kreeg echter precies het tegenovergestelde te horen. Netanyahu liet hem weten dat de tijd -na vele jaren vruchteloos onderhandelen en loze beloften uit Teheran- wat Israël betreft zo goed als op is. Hoewel hij geen deadline noemde is het daarom zeker dat Israël nog vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november Iran zal aanvallen…………..
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=655123&r=1&tbl_archief=&

  Like

 31. Marijke . zegt:

  Heel mooi gezegt Netanyahu.Bedankt linsky voor het filmpje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s