Imam zou opgeroepen hebben tot geweld tegen vrouwen

De Spaanse politie beschuldigt een imam ervan in zijn preken te hebben opgeroepen tot geweld tegen vrouwen. Hij zou mannen nauwkeurige aanwijzingen hebben gegeven hoe ze hun vrouwen zouden moeten slaan.

Een islamitische imam wordt er door de Spaanse politie van beschuldigd in zijn preken tot geweld tegen vrouwen te hebben opgeroepen. De imam zou er in de moskee van Terrassa bij Barcelona voor hebben gepleit om vrouwen in geval van verkeerd gedrag met gewelddadige middelen op de juiste weg terug te brengen, deelden de onderzoekers mee. De politie beroept zich daarbij volgens mediaberichten van afgelopen woensdag op opnames van de preken van de geestelijke.

De uit Marokko afkomstige religieleider wordt er door de onderzoekers van beschuldigd om mannen nauwkeurige aanwijzingen te hebben gegeven oer hoe zij hun vrouwen zouden moeten slaan. Hij zou hebben geadviseerd om met een stok, met de vuist of met de platte hand te slaan en botbreuken en bloedingen te vermijden.

De moskee van Terrassa is een van de grootste en belangrijkste in de regio Catalonië. De imam werd door de politie gedagvaard voor een verhoor, maar weigerde echter iets te zeggen. Leden van de islamitische gemeenschap in de industriestad met 210.000 inwoners ontkenden de beschuldigingen van de politie. De imam zou zich nooit op discriminerende wijze over vrouwen hebben uitgelaten, benadrukten zij.

Acht jaar geleden werden gelijksoortige beschuldigingen geuit tegen een imam in Fuengirola aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje. De man werd door een rechtbank veroordeeld tot een jaar en drie maanden gevangenisstraf.

Bron:

http://www.handelsblatt.com/panorama/aus-aller-welt/spanien-imam-soll-zu-gewalt-gegen-frauen-aufgerufen-haben/6298636.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Spanje. Bookmark de permalink .

3 reacties op Imam zou opgeroepen hebben tot geweld tegen vrouwen

 1. louis-portugal zegt:

  Staat toch in de koran. Wat is het probleem dan???
  Die mohamedanen zullen toch nooit toegeven dat hij dat gezegd heeft.

  Like

 2. die spaanse vrouwen schoppen wel van zichn af hoor net al die stieren ‘
  klere imamas tuig toch wel .

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  Islam wordt als individuele beleving gezien ( godsdienst) terwijl men moet kijken naar ( zeker vanuit een AIVD en terrorismebestrijding en straffen) de groep.

  Misschien gebeurd dit ook wel, alhoewel ik die indruk niet krijg. Wordt een beetje leip als ik weer zoiets lees als “bewijs”( gezien de opnames)
  Hoeveel “bewijs moet men nog hebben …………… over het Paard van Troye Islam genaamd!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s