De Griekse grenzen zorgen voor vraagtekens bij het Akkoord van Schengen

Ze zijn allemaal jong, mannelijk, uitermate agressief, uitermate islamitisch en Europa-vijandig. Ze hoeven alleen nog maar een uniform aan te trekken en de wapens op te nemen: Moslimmigranten in Griekenland. Men weet dondersgoed waarom ze in steviger kooien zitten dan roofdieren.

Na de financiële crisis en de vraag naar de gemeenschappelijke munt komt de andere terechte vraag, hoe zinvol de overeenkomsten van de EU nog zijn – bijvoorbeeld het Akkoord van Schengen. Want net zoals de monetaire unie alleen dan een zinvolle instelling zou zijn geweest als de lidstaten zich aan de afspraken gehouden zouden hebben, zo is het Akkoord van Schengen ook alleen dan mogelijk, wanneer de grenzen van Europa daarachter enorm streng bewaakt zouden worden.

Maar de onwelkome groepen vluchtelingen stromen illegaal naar binnen, door alle gaten, net zoals door een “wijd open staande schuurdeur”.

Griekse grenzen “open als een schuurdeur”

Na de financiële problemen van Griekenland neemt in de Europese Unie nu ook de onvrede toe over de moeilijkheden die het land heeft om de gemeenschappelijke buitengrens te beveiligen. Op een bijeenkomst van de ministers van binnenlandse zaken in Brussel eisten zeven lidstaten, waaronder Duitsland, een betere controle van de Grieks-Turkse grens, via welke veel illegale immigranten Europa binnenkomen. “De grens staat zo open als een schuurdeur”, zei de Oostenrijkse Minister van Binnenlandse Zaken Johanna Mikl-Leitner. In Griekenland zou het ontbreken aan de politieke wil om meer greep te krijgen op de migrantenstroom. De Duitse Minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich sloot zich bij de eis van de Europese Commissie aan dat alle lidstaten Griekenland meer zouden moeten helpen.

Dat hadden we moeten weten.

Wat de politiek correcte journalisten van de FAZ niet aanspreken, is de reden waarom deze wil ontbreekt: Men hoeft alleen maar te denken aan hoeveel geld een “vluchteling” aan een grenscontroleur moet betalen om daar te kunnen passeren. Alles alleen maar een kwestie van vraag en aanbod. En daarom heeft de grenscontroleur er belang bij om zoveel mogelijk klanten maandelijks de grens te laten passeren om zijn inkomsten te vergroten. Logisch.

Misschien zou meneer Friedrich hierover wat meer informatie moeten geven; Meer hulp betekent in dit geval alleen maar: de handel nog meer laten bloeien, dus nog meer vluchtelingenstromen Europa binnen te laten. En des temeer, omdat Griekenland deze kleine bron van inkomsten (het contante geld van de illegalen) bij de huidige financiële situatie nog dringender nodig heeft.

Bron:

http://www.kybeline.com/2012/03/10/die-griechischen-grenzen-stellen-das-schengener-abkommen-in-frage/#more-32404

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Griekenland, Turkije. Bookmark de permalink .

6 reacties op De Griekse grenzen zorgen voor vraagtekens bij het Akkoord van Schengen

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Niet on topic, wel UNIEK..!!! Lees artikel en klik op de foto…!!!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11690297/__Omstreden_Fortuyn-poster_uitgelekt__.html

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  On topic! Zou die Van Rompuy zich eigenlijk wel realiseren wat er in Griekenland aan de hand is, dat de Grieks-Turkse grens WIJDOPEN staat..???
  http://www.telegraaf.nl/dft/11689264/__Van_Rompuy__dieptepunt_voorbij__.html
  Zelf denk ik dat het echte dieptepunt nog moet komen.

  Like

 3. Kafir Harby zegt:

  Europa eist een betere controle op migratiestromen via Griekenland? Geloof het maar niet, het is precies omgekeerd. Europa wil dat Griekenland toleranter is, voor een betere doorstroming zorgt. De EU zegt één ding in de media, en maar verlangt iets anders in het veld. Van wie zou men die doublespeak hebben geleerd?

  Like

 4. Ad zegt:

  Ik denk dat Europa die dubbele agenda van Erdogan heeft geleerd. Ondemocratisch genoeg heeft men geen referendum gehouden over zoiets belangrijks als toetreding tot de EU. Men was ongetwijfeld bang voor de uitslag van dat referendum.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Ik vind dat we (de EU) er een gecombineerde grensbewaking en een hoog hek moeten neerzetten.
  Gerrit ik ben nog even wat reacties gaan lezen bij die poster.
  Behoorlijk wat SP-ers die zich ergeren om het nu te publiceren.
  Van Rompuy is een grote belgische grappenmaker.
  We komen in Europa ongeveer 1000 miljard per jaar tekort aan te betalen renten en hogere staatsuitgaven dan inkomsten.
  Daarbij een recessie waarvan niemand kan voorzien wanneer die afloopt.

  Like

 6. Jan zegt:

  Aanpak van illegalen in Griekenland door politie: bus aanhouden en alle zwarten er uit. Grieken geven politie applaus

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s