Düsseldorf: Schuttersvereniging wijzigt route jaarlijkse optocht

Niet alleen carnavalsvierders hebben in Nordrhein-Westfalen te lijden onder de toenemende verrijking, ook verschillende schuttersverenigingen. Zo verandert de schuttersverenging St. Sebastians uit Düsseldorf dit jaar de route van haar optocht om vijandigheden en onbeschoft gedrag van Marokkanen te ontlopen. Want het schijnt voor mannelijke cafébezoekers ondraaglijk te zijn wanneer Duitse gebruiken door hun straten marcheren. De schutters werden de voorafgaande jaren uitgescholden als nationalistisch – vermoedelijk eerder als nazi´s – en met voorwerpen bekogeld.

De “Rheinische Post” bericht:

Zoveel aandacht had de schuttersvereniging St. Sebastians in het Düsseldorfer stadsdeel Oberbilk al lang niet meer. Terwijl het eigenlijk alleen maar gaat om een andere route voor de jaarlijkse feestelijke optocht. Deze verandering wordt op verschillende manieren gemotiveerd – en iedere uitleg zorgt voor ophef. Want de schutters willen in augustus een straat mijden, waarin zich meerdere Marokkaanse cafés bevinden en waarin veel mensen wonen met een migratieachtergrond.

De woordvoerder van de schutters, Hans Jürgen Brock, had aan de rand van de jaarlijkse ontvangst, die de schutters en de burgervereniging in het stadsdeel samen organiseren, bericht over onbeschoft gedrag tegen de optocht. De overwegend jonge mannelijke gasten van de Marokkaanse cafés zouden de schutters de afgelopen jaren meerdere malen hebben uitgescholden als nationalistisch, zelfs met voorwerpen gegooid hebben, en de paarden in de optocht zouden bang geworden zijn. “Daar gaan we niet meer naartoe”, zei Brock – en veroorzaakte daarmee een storm van verontwaardiging.

Prompt moest de woordvoerder van de schuttersvereniging zichzelf de volgende dag corrigeren. De zaak met de gegooide voorwerpen zou vermoedelijk “verkeerde informatie” geweest zijn. En de tweede chef van de vereniging wil zelfs helemaal niet gehoord hebben van onbeschoft gedrag, dat volgens Brock meerdere malen onderwerp van gesprek was geweest tijdens bestuursvergaderingen. “We wijzigen de route van de optocht, omdat in de genoemde straat veel buitenlanders wonen en er weinig belangstelling bestaat voor de schutterij”, zei Ulrich Köppen. “Dan zouden we net zo goed door een donkere tunnel kunnen lopen”. Een vergelijking, die velen beschouwen om niet tegemoet te komen aan rechts-extreme parolen, die onmiddellijk na de berichten werden geuit. Desondanks: De schuttersvereniging St. Sebastians uit Oberbilk, een vereniging onder het beschermheerschap van de heilige Sebastianus, voelt zich blijkbaar buitengesloten in het eigen stadsdeel. De schutters krijgen steun van de Keulse wijbisschop Heiner Koch, die ontsteld reageerde op het nieuws, dat de optocht vanwege vermeend onbeschoft gedrag een andere route zal nemen. “Dat stemt me verdrietig”, zei hij. Koch is tevens voorzitter van de landelijke Historische Duitse Schuttersverenigingen. “Normaalgesproken behandelen islamitische gelovigen ons altijd met respect”, zei hij. […]

Zeer kenmerkend is opnieuw de poging om het gedrag van de immigranten met allerlei uitvluchten begrijpelijk te maken. De schutters voelen zich nu buitengesloten in hun eigen stadsdeel. Is dat de beroemde verrijking, die we hier en op veel andere plaatsen mogen beleven?

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/03/dusseldorf-schutzenverein-andert-umzugstrecke/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Immigratie, Islamisering. Bookmark de permalink .

2 reacties op Düsseldorf: Schuttersvereniging wijzigt route jaarlijkse optocht

  1. G.Deckzeijl zegt:

    Hè, een SCHUTTERSvereniging die vanwege het gedrag van KUT-marokkanen een andere route neemt? Waarom ontbreekt het de Duitsers aan goede ideeën, verdammt nochmal…!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s