Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken promoot actief de islam in Europa

De Franse regering – die heeft geprobeerd om de verderfelijke gevolgen van tientallen jaren door de staat gesteund multiculturalisme te keren – heeft haar ontzetting uitgesproken over wat ze noemt “inmenging.”

De ambassadeur van de Verenigde Staten in Spanje had onlangs een ontmoeting met een groep islamitische immigranten uit één van de meest geïslamiseerde wijken van Barcelona om zich te verontschuldigen voor het Amerikaanse buitenlandbeleid in het Midden-Oosten. De Amerikaanse ambassadeur Alan Solomont (foto boven) vertelde de verzamelde moslims op een stadhuis-achtige bijeenkomst in het hart van de oude stad van Barcelona, dat de VS niet “de vijand van de islam” is en dat de Amerikaanse president Barack Obama het imago van Amerika in het Midden-Oosten zo snel mogelijk wil verbeteren door de “zwarte bladzijden” van de invasie in Irak en de oorlog in Afghanistan om te slaan. “Er zijn dingen die de VS niet goed heeft gedaan,” zei Solomont op een bijeenkomst op 28 februari, georganiseerd door een non-profit organisatie genaamd “Culturele, Educatieve en Sociale Associatie van Pakistaanse Vrouwen.” “Maar nu wil de Obama-regering de betrekkingen met moslims verbeteren”, beloofde hij. Tijdens een anderhalf uur durende vraag- en antwoordsessie, stelde Solomont aan de aanwezigen eenvoudige retorische vragen, zoals: “Wist u dat de VS veel geld stuurt naar Pakistan?” en “Wist u dat de beslissing om het huis van Osama bin Laden te slopen, werd genomen door de VS?” Na het beantwoorden van vragen over de “Talibanisering van de oorlog in Afghanistan” en de “demonisering van de islam in het Westen,” zei Solomont dat Obama een einde wil maken aan het al lang durende gebruik van het aangaan van bondgenootschappen met dictators in het Midden-Oosten, een strategie die, naar hij zei, niet de opkomst van de” “bebaarden” (radicale islamisten) heeft voorkomen. Aldus de in Barcelona gevestigde krant La Vanguardia, die Solomont interviewde aan de rand van het evenement. De bijeenkomst in Barcelona, die werd gehouden in een islamitisch getto met de naam Raval (aka Ravalistan, omdat moslimimmigranten nu 45 % van de totale bevolking van de barrio’s uitmaken) is een voorbeeld van de zgn. “Muslim Outreach” (handreiking) door de Obama-regering.

Het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken – actief via Amerikaanse ambassades en consulaten in Europa – heeft de inspanningen geïntensiveerd om rechtstreeks contact te leggen met grotendeels niet-geassimileerde moslimgemeenschappen van immigranten in steden en gemeenten in Europa. Voorstanders van deze Obama-aanpak van openbare diplomatie – een aantal elementen ontstond al tijdens de regering van zijn directe voorganger – zeggen, dat het deel uitmaakt van een “anti-radicaliseringsstrategie”, die gericht is op radicale moslims met Europese paspoorten om te voorkomen dat deze terreuraanslagen tegen de VS uitvoeren.

Een belangrijk onderdeel van de strategie is om moslims te sterken in het opbouwen van een eigen “tegenverhaal” tegenover dat van de terroristen. In de praktijk zijn het echter de Obama-ideologen die, gefinancierd door de Amerikaanse belastingbetaler, kriskras door Europa reizen en bezig zijn het mislukte Amerikaanse beleid van het multiculturalisme, de positieve discriminatie, culturele diversiteit en bijzondere rechten voor minderheden, te exporteren. Verder maken Amerikaanse diplomaten herhaaldelijk excuses over een veelheid aan echte of ingebeelde minachting tegenover de islam en het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken besteedt nu elk jaar miljoenen dollars aan het actief promoten van de islam op het continent, met inbegrip van de shariawetgeving.

In Ierland bijvoorbeeld sponsorde de Amerikaanse ambassade in Dublin een studiebijeenkomst, ogenschijnlijk opgezet om islamitische immigranten te helpen hun invloed in de Ierse zaken- en financiële wereld te vergroten. De openingstoespraak op het evenement werd gehouden door imam Hussein Halawa van het Islamitisch Cultureel Centrum in Ierland, ondanks het feit dat uit gelekte telegrammen van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt, dat de Amerikaanse regering al jaren weet dat Halawa lid is van de Moslimbroederschap en de rechterhand is van de Egyptische radicale geestelijke Yusuf al-Qaradawi. Halawa, een Egyptische immigrant die zijn leven heeft gewijd aan de invoering van de islamitische sharia in Europa, vertelde de aanwezigen dat het belangrijkste doel van de conferentie was om het Ierse bancaire systeem in overeenstemming te brengen met de islamitische rechtsbeginselen. De Amerikaans ambassadeur Dan Rooney, die is veranderd van een levenslange Republikein in een misdienaar van Obama, zei tijdens dezelfde conferentie, dat de VS als een “solide partner” achter deze ondernemende poging van Halawa staat.

In Oostenrijk sponsorde de Amerikaanse ambassade een wedstrijd voor filmmakers, met als thema “Diversiteit en Tolerantie“, om de eigenzinnige Oostenrijkers te leren respect te tonen voor moslimimmigranten die weigeren te integreren in hun samenleving. De Amerikaanse ambassadeur William Eacho, een fundraiser voor de Obama-campagne, veranderde in een politieke vertegenwoordiger door de eerste prijs toe te kennen aan een groep studenten uit het Oostenrijkse stadje Steyr, die een stomme film van één minuut produceerde die tolerantie promoot voor moslima’s die een boerka in de openbare ruimte dragen. Obama en zijn team denken te weten wat het beste is voor de Europeanen, maar volgens recente opiniepeilingen is meer dan 70 % van de Oostenrijkers voorstander van een wet die de boerka zou verbieden.

In België is Howard Gutman ambassadeur van de VS, vroeger ook fondsenwerver en nu diplomaat. Hij vertelde in november 2011 aan advocaten op een conferentie in Brussel, dat Israël schuldig is aan het islamitische antisemitisme in Europa. Volgens de Israëlische krant Yedioth Ahronot liet Gutman, die joods is, de deelnemers een video over zichzelf zien, waarop hij een warm welkom krijgt op een islamitische school in Brussel, wat volgens hem bewees dat moslims niet antisemitisch zijn. Na een spervuur van kritiek op dit wegredeneren van een groeiend probleem van antisemitisme in Europa, verwijderde de Amerikaanse ambassade het bewijs van de uitspraken van Gutman door het uploaden van een gewijzigd transcript op haar website.

In Frankrijk was de Amerikaanse ambassade in Parijs de cosponsor van een studiebijeenkomst om moslims te leren hoe zij zich politiek kunnen organiseren. Medewerkers van de Democratische Partij begeleidden 70 islamitische “diversiteitleiders” van de moslimmeerderheid in de sloppenwijken die als banlieues bekend staan over hoe een communicatiestrategie te ontwikkelen, fondsen te werven en een politieke basis op te bouwen. De Franse regering – die heeft geprobeerd om de verderfelijke gevolgen van tientalleen jaren door de staat gesteund multiculturalisme te keren – heeft haar ontzetting uitgesproken over wat ze noemt “inmenging.”

In Noorwegen, waar islamitische immigranten al meer rechten hebben dan autochtone Noren, organiseerde de Amerikaanse ambassade in Oslo een “meeting ter bevordering van de dialoog”, opgezet om de positie van allochtone vrouwen in het land te versterken. Volgens de Noorse krant Aftenposten heeft Obama’s speciale gezant voor de moslimwereld, Farah Pandith, de Noorse regering op de vingers getikt voor het oneerlijke integratiebeleid tegenover islamitische immigranten. Ze zei ook tegen de Noren dat moslims “hun geloof vrijer kunnen beoefenen in de VS dan waar ook ter wereld.” Erna Solberg, de leider van de Conservatieve Partij zei, dat Noorwegen nog veel heeft te leren van de Amerikanen.

In Groot-Brittannië steken medewerkers van de Amerikaanse ambassade regelmatig een hand uit naar moslims in het hele land om deze te helpen zich te versterken. Volgens een uitgelekt Amerikaans diplomatiek telegram houdt bijvoorbeeld ambassadeur Louis Susman “zich regelmatig bezig met de Britse moslimgemeenschappen….hij heeft met moslimgroepen in Wales en Schotland gesproken, een bezoek gebracht aan de Londense Centrale Moskee en heeft o.a. een interreligieus ontbijt in zijn residentie georganiseerd.” Susman is onder vuur komen te liggen voor het bezoeken van een andere Londense moskee, namelijk de East London Mosque, één van de meest extreme islamitische instellingen in Groot-Brittannië. Gebouwd met geld uit Saoedi-Arabië om de wahabitische islam te verspreiden. Het uitgestrekte gebouwencomplex is de thuisbasis van het Londens Islamitisch Centrum, dat bij de Amerikaanse ambassade al lang bekend staat als een toevluchtsoord voor islamitische extremisten. Tijdens zijn bezoek sprak Susman zijn “grote bewondering” uit voor de moskee en zijn enthousiasme over de ontmoeting met de staf. Volgens het uitgelekte telegram: “Het op bezoek krijgen van de Amerikaanse ambassadeur, die respectvol luistert naar islamitische standpunten, heeft een enorme
impact op groepen die zich vaak gemarginaliseerd en genegeerd voelen.”

Auteur Soeren Kern is Senior Fellow voor Europese Politiek aan het in Madrid gevestigde Grupo de Estudios Estratégicos.
Te volgen op Facebook.

Bron:

 http://www.stonegateinstitute.org/2916/state-department-promoting-islam-europe

Auteur: Soeren Kern

Vertaald uit het Engels door:

vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Dhimmitude, Islam, Islamisering, Obama, Socialisten, VS. Bookmark de permalink .

19 reacties op Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken promoot actief de islam in Europa

 1. Columnist zegt:

  http://www.amnation.com/vfr/archives/021854.html

  America–not so alone–is leading the way to the Islamization of Europe

  Daniel S. writes:

  The Obama administration has gone above and beyond its predecessors in the empowerment of Muslim immigrants in Europe. Assorted American ambassadors in European countries have told Muslim groups that it is the desire and policy of the American government to push for greater Muslim influence in the business and financial sectors in Europe, and furthermore push Europeans to adopt more tolerant and accepting attitudes toward the burqa and face veils in public (this as the Swiss mull banning the burqa in public).
  Thus the U.S. State Department (and indeed much of the American government) is an active agent in the destruction of Europe, which it hopes to accomplish by funding and supporting assorted Islamization projects (not to mention its support for ideological homosexuality in Europe), the result being the destruction of the Europeans as a unique, distinct people and obliteration of what remains of the traditional West and the last remnants of Christendom. The globalist elites in America and Europe think that they can use and manipulate the Muslims to bring about their social revolution, but it never occurs to them that the Muslims have their own agenda and it is not ushering in a utopian age of equality, sexual liberation, and diversity.

  Posted by Lawrence Auster at March 10, 2012 11:55 AM | Comment | Send

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Een heel informatief stuk, Vederso.

  De invloed van de president en van Amerikaans links is nog veel erger dan ik dacht!
  Hier is overduidelijk een ‘plan de campagne’ op los gelaten. Van hogerhand zijn plannen beraamd om ook in Europa de islam te assisteren om vrije toegang te krijgen.

  Het verbaast mij niets, trouwens! Maar dan, niets verbaast mij meer, denk ik.

  Soeren Kern is blijkbaar één van de weinige universitair geschoolden die niet door het duivelse linkse denken is aangetast.

  Like

 3. Lucky9 zegt:

  Dit artikel verwoordt alles wat ik reeds lang denk:
  – de VS hebben objectief gezien belangen die tegenstrijdig zijn met die van Europa
  – de huidige Amerikaanse president, die in wezen niet meer dan een islamofiele cryptocommunist is, doet er alles aan om Europa te ondermijnen
  – het is onverantwoord en onbegrijpelijk dat olie na 30 jaar nog steeds moet betaald worden in dollars
  – onze eigen politieke leiders zijn corrupt of onbekwaam

  @ Wachteres,
  Soeren Kern staat niet alleen. E.J. Bron is er ook nog.

  Like

  • Columnist zegt:

   Het is juist Iran dat wil dat de olie in Euros wordt betaald. Het is ook Iran dat heel goed doorheeft dat olie eigenlijk achterhaald is.

   www(dot)keshefoundation(dot)com

   Like

 4. E.J. Bron zegt:

  @Lucky9

  Ik ben zeker NIET door het duivelse linkse denken aangetast, ik ben dan ook NIET universitair geschoold!! 😉

  Like

 5. Lucky9 zegt:

  Beste E.J. Bron
  Het was niet bedoeld als een belediging. Ook ik heb geen master in politieke en sociale wetenschappen!! 😉

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  @Lucky9

  Ik heb het ook helemaal niet als belediging opgevat, beste Lucky. Integendeel!! Ik bedoelde te zeggen: juist, omdat ik geen universitaire opleiding heb “genoten”, ben ik niet door dat linkse gedachtegoed aangetast! 😉 😀

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Sinds ik Linsky niet meer zie zijn er veel minder reacties.
  Indrukwekkend en veel bedreigender dan ik dacht is die islamisering door Mobama georganiseerd.
  Hopelijk komt hij niet verder dan dit jaar.

  Like

 8. Lucky9 zegt:

  Uw Mobama definitie is een schot recht in de roos, louis-portugal.
  De organisatie van islamisering is een onmiskenbaar feit geworden.
  Ik verdenk overigens ook Bush jr. in deze, anders klopt het operationele tijdschema niet helemaal.
  Laat ons hopen dat de Amerikanen voor een keer hun verstand gebruiken en de toekomstige bewoner van het witte huis ook laten voelen waarom ze dat doen.

  Like

 9. Columnist zegt:

  Alexander de Valle heeft eens een boek geschreven over hoe Amerika al veel eerder de Islam tegen Europa gebruikt. Zullen wij Mexicanen en andere Schildpadeilanders(“Indianen”) tegen de USA gebruiken?

  Like

 10. Prima en relevant stuk.
  Goeie keuze weer, van Vederso deze keer.
  In het stuk komt de ambassadeur van Amerika in België en zijn domme speech van 30 november 2011 ter sprake.
  Ik heb op AP indertijd een stuk geschreven over die speech onder de titel:
  “Biedermann Howard Gutman verraadt Israël in opdracht van Obama”.
  Hier te vinden: http://bit.ly/slFOqY

  Like

 11. vederso zegt:

  Ik geef toe dat ik nogal geschrokken ben van de informatie van Soeren Kern. Mijn vraag is nu; is dit kwade wil (bewust verraad van onze beschaving) of pure domheid van de VS-regering?

  Like

 12. Wachteres zegt:

  @ Vederso: Het is dezelfde domheid? die liberaal/links in Europa heeft, Vederso:

  “Niet willen zien en niet willen horen”, omdat ze bepaalde plannetjes hebben.

  Zelf ben ik ervan overtuigd dat Obama een crypto islamiet is.

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Geen crypto-islamiet maar een crypto-FASCIST, Wachteres!

  Like

 14. vederso zegt:

  @ Wachteres. Ik raak er langzaam ook van overtuigd. Zie Breitbart TV. Maar ik word er niet vrolijk van! Misschien kunt u crypto-communist er nog aan toevoegen. Toen ik dacht dat communisme als ideologie na de val van de Muur verleden tijd was, zat ik er misschien helemaal naast.

  Like

 15. vederso zegt:

  @ G.Deckzeijl. Ik had uw reactie even gemist, maar ook uw toevoeging is iets om over na te denken. (Orwell alweer) In iedergeval is er iets in het verleden van Obama dat doorwerkt in de beleidsbeslissingen van de VS-regering dat niet per sé gunstig is voor Europa en onze manier van leven.

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  @Vederso: dit zag ik gisteravond op het Duitse ZDF-kultur… LIVE…!!!

  Like

 17. vederso zegt:

  @ G.Deckzeijl. Hemel, waar haalt u de links en informatie steeds weer vandaan? Maar….hoewel ik ook van mening ben dat nauwelijks iemand er zich van bewust is dat je gewoon zou moet spreken van “vijand”, deins ik zeer terug voor elke oproep tot welke vorm van geweld dan ook. Als het werkelijkheid wordt zie ik wel verder!

  Like

 18. vederso zegt:

  Meer info over de activiteiten van Hillary Clinton cs.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s