Voor polygamie en tegen homoseksualiteit

De Tunesische Minister voor Mensenrechten verklaart homoseksualiteit tot perversie.

In Tunesië wordt aan de grondwet gewerkt. Eerste signalen, die de islamistische regeringspartij Ennahda uitzendt, zijn verontrustend. Want de partij wil de sharia in de grondwet verankeren, zoals haar critici tegenwerpen. Weliswaar is er niet letterlijk sprake van de sharia, maar van islamitische principes, die een bindende richtlijnen dienen te zijn. Samen met de aankondiging om Tunesië in de grondwet geenszins als seculiere staat te definiëren en politiek en religie niet te scheiden, maakt dit precies die angsten wakker, die van de kant van de seculier ingestelde jonge protestbeweging en de burgersamenleving tegen Ennahda naar voren gebracht worden.

Dat de door vertegenwoordigers van de partij zo vaak bezworen prodemocratische instelling niet met de daadwerkelijke opvattingen van haar politici overeenkomst, is op een ontmaskerende en symptomatische manier te zien bij de Tunesische Minister voor Mensenrechten, Samir Dilou. Die had in februari voor draaiende camera´s verklaard, dat hij homoseksualiteit als een psychische ziekte beschouwt en dat de fundamentele rechten van de homoseksuelen, bijvoorbeeld de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting, bepaalde grenzen niet zouden mogen overschrijden. “Het kan niet zo zijn, dat de seksuele perversie een mensenrecht is. Deze personen zouden zich onder behandeling van een arts moeten plaatsen”. In de verkiezingscampagne m.b.t. de grondwetgevende vergadering hadden leden van de Ennahda nog luid verklaard, dat men de rechten van de homoseksuelen zou respecteren. Homoseksualiteit is in Tunesië nog steeds verboden en wordt bestraft met gevangenisstraffen. Velen hadden gehoopt, dat het “nieuwe Tunesië” de mensenrechten serieus neemt. Vertegenwoordigers van de burgersamenleving hebben initiatieven opgericht om deze mensenverachtende strafwet op te heffen.

Aan welke kant de Tunesische Minister voor Mensenrechten staat, had hij al voor deze uitspraak in meerdere verklaringen duidelijk gemaakt – toen hij zich officieel sterk maakte voor polygamie, die hij in de grondwet verankerd wil zien – en toen hij partij koos voor de religieuze fanaticus, de Egyptische prediker Wajdi Ghanim, tegen diens critici. Ghanim had onlangs een bezoek gebracht aan Tunesië en zich op goed bezochte manifestaties luid uitgesproken ten gunste van de besnijdenis en voor de Jihad. Ghanim was niet de eerste fanatieke, radicale prediker, die door obscure organisaties werd uitgenodigd. Daarvoor waren Saoedische predikers op bezoek geweest. Krijgen in Tunesië dus precies die islamistische krachten met precies die instellingen waarvoor men bang was de overhand? Er bestaan stemmen, die zich hier tegen verzetten. Ennahda zou met deze koers “politieke zelfmoord” plegen, wordt er op de website Webdo.tn gezegd. Tunesië zou de radicale islam in zijn geschiedenis altijd hebben “geëxcommuniceerd”.

“L’histoire tunisienne, au-delà des cinquante ans que nous avons franchis avec notre indépendance en mains, a toujours excommunié l’islamisme radical.”  

Bron:

http://www.heise.de/tp/blogs/8/151554

Auteur: Thomas Pany

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Islam, Islamisering, Tunesië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Voor polygamie en tegen homoseksualiteit

 1. Columnist zegt:

  Polygamie kan homoseksualiteit in de hand werken. Als sommige mannen alle vrouwen voor zichzelf houden, hebben de andere mannen weinig keuze.
  Maar ook de Katholieke Kerk leert dat polygamie wèl, en homoseksualiteit níét in overeenstemming met het natuurrecht is.

  Like

 2. Nicolazien zegt:

  Beste Columnist,
  De Katholieke Kerk is tegen polygamie! !! Graag wel bij de feiten blijven.
  Verder acht zij homoseksuele daden tegennatuurlijk (dat heeft overigens niets met natuurRECHT te maken ), maar acht zij de neiging op zich niet zondig.

  Like

 3. lucky9 zegt:

  De islamitische theocratie dicteert haar eigen waanzin. Zo veel is duidelijk.

  Polygamie heeft in de verste verten niets met homoseksualiteit te maken. Nada, absolutely nothing, niets, rien, nichts, niente.

  De enige logica hierin is een geperverteerde Arabische macho-zelf-bediening.

  Doodt en neutraliseer zo veel mogelijk ongelovigen, afvalligen en homoseksuelen. Het vrouwelijk demografisch overschot behandel je statistisch vervolgens gewoon als slavin. Niet meer en ook niet minder: slavin! Lees de koran als U nu denk te hallucineren!

  Simpel toch? En lekker meegenomen, elk Ariabiertje zijn eigen harem zo lang hij zich economisch de gewone kost en inwoon kan veroorloven. Al het overige is in consequentie een kwestie van economische productiviteit van de slavin en haar onderwerping.

  Dit lijkt een banale commentaar maar is de essentie van een onweerlegbare evidentie.

  Like

 4. toetssteen zegt:

  Ik moet er niet aan denken!!!Maar ik ben zeer zoutloos enzovoort.
  Wat u stel klopt, maar, voor wel een tijd? Als oorlogvoering doorgaat zullen vrouwen op een zeker moment en dat is dan weer bewijsbaar de boventoon voeren
  . Ook daar ontkomt islam niet aan….

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Nou Hans je gaat er weer lekker tegenaan.
  Met een iets andere intonatie zou ik echter hetzelfde zeggen.
  Ik vind dat Bertus Hendriks en Maurits Berger enz. ons nu maar eens moeten gaan uitleggen wat wij verkeerd zien

  Nicolazien. Hoewel ik rk. gedoopt ben geloof ik echt niet meer dat er een god bestaat, ik ben dus een agnost. Maar ik vind wel dat je gelijk hebt.

  Like

 6. vederso zegt:

  @ louis-portugal. Maar wat heeft ie het beeldend verwoord, vind je ook niet? Ik ben onder de indruk. Alleen de laatste aline is (misschien) iets minder en daarom een oproep aan Hans; herschrijf de laatste alinea (even over broeden) en laat ons achter in bewondering!

  Like

 7. Columnist zegt:

  Nicolazien zegt:
  13 maart 2012 om 23:20

  Het verbod op polygamie is volgens de Katholieke Kerk geopenbaard, maar geen onderdeel van het natuurrecht.

  lucky9 zegt:
  14 maart 2012 om 01:57

  Inderdaad. Ongelovige vrouwen zijn buit. Maar wat moeten wij doen met gevangen Moslimvrouwen?

  hans van de mortel zegt:
  14 maart 2012 om 07:39

  Moslims zullen zelf in de Hel branden. Overwinning van de Islam zijn bedoeld om òns geloof op de proef te stellen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s