Slechte folteraars, goede folteraars

Of: “Van ´goedmenschen´, die weigeren van het verleden te leren”. Om heel duidelijk te zijn; natuurlijk is de Syrische president Assad een stuk chagrijn, dat men geen enkel land zou toewensen. En natuurlijk is het erg, dat Syriërs in ballingschap zelfs in Europa door de Syrische geheime dienst in de gaten gehouden en vervolgd worden.

Laten we nu eens kijken naar de folterlanden van de 20e eeuw. In de eerste plaats nazi-Duitsland, dat vreselijk gefolterd en gemoord heeft en door “goedmenschen” daarom terecht wordt veroordeeld en verdoemd. Ook andere landen hebben gefolterd en gemoord. Daar is Turkije, dat vreselijk is omgesprongen met de Armeniërs, of de USSR, China, Cambodja, om maar enkele te noemen. Ook de DDR heeft ongewenste burgers naar Bautzen gestuurd en vrienden van mij, die daar waren, hebben me verteld, dat ze ook urenlang aan de handen werden opgehangen en andere folteringen moesten ondergaan. Wat hoor je daarover echter van de “goedmenschen”? Niets! En de partij Die Linke wil dit systeem zelfs graag terug, respectievelijk distantieert zich hier niet duidelijk genoeg van.

Of laten we eens naar Iran kijken. Ten tijde van de sjah was zijn geheime dienst, de SAVAK, zeker geen kerstspelvereniging. Maar waren de beulen van Khomeini beter? Ik herinner me een geval, waar de nieuwe Iraanse heren in een Hamburger studentenflat, het Gustav-Radbruch-Huis, in 1979 Iraniërs hebben gefolterd, van wie ze dachten dat zij lid waren van de SAVAK. Ik heb daar destijds gewoond en heb alles van heel dichtbij meegemaakt.

Laten we ook eens naar Libië kijken. Ook Gaddafi was geen koorknaap en heeft zijn vijanden laten folteren. Hebben zijn opvolgers echter meer respect voor de politieke tegenstanders getoond? Tot nu toe niet. Of Egypte. Iedere keer dat Moebarak zich heeft verzet, werd dat door onze kranten en tv opgeblazen als een schandelijke daad. Dat de “revolutionairen” echter een Amerikaanse journaliste, die zelfs positief over hen had bericht, midden op het Tahrirplein verkrachtten, werd slechts zijdelings genoemd, zo niet volledig doodgezwegen. En nu, nu de islamistische Moslimbroeders aan de macht zijn, worden ze doodeenvoudig mooi gepraat en geschreven en als makke lammetjes voorgesteld. Dat zullen ze vermoedelijk ook net zo lang blijven als ze geld van ons verwachten. Ook in Tunesië, Jemen, Algerije hebben de “Arabische revolutionairen” zich niet echt met liberale roem overladen als het verderging dan de eigen vrijheid, d.w.z. de vrijheid van iedereen.

Deze opsomming zou gerust nog voortgezet kunnen worden met Cuba, Angola, Zuid-Afrika enz.

En nu Syrië. Het hierboven genoemde “stuk chagrijn” Assad behoort tot een islamitische minderheid in Syrië, de alawieten. De andere moslims zeggen over hen: “De alawieten zijn geen moslims”. En als de soennitische meerderheid in Syrië, die ook gesteund wordt door Saoedi-Arabië en Katar, aan de macht komt, kan zelfs de meest goede “goedmensch” en zelfs de beste “betermensch” zich kunnen voorstellen hoe die vermoedelijk met de alawieten in het land zullen omgaan. Eerst zeggen de soennieten “dat zijn geen moslims” en dan denken ze, dat ze baat zouden hebben gehad bij de familie Assad, wat uiteraard onzin is. Maar leg dat maar eens uit aan een soennitische moslim, die immers niet binnen enkele weken een vrolijk leventje zal leiden.

En ik vind het ook verdacht, dat Erdoğan zich zo inzet voor de “revolutionairen”. Ook daar hebben “goedmenschen” blijkbaar nog helemaal niet gemerkt, dat Turkije onder Erdoğan zich stap voor stap verder verwijdert van secularisme en dat christenen in Turkije het steeds moeilijker hebben.

Als het onze politici toch eindelijk een keer zou lukken om van het verleden te leren en Assad weliswaar geen vrijbrief te geven, maar hem net zolang samen met Rusland en China te steunen, totdat het land op vreedzame wijze en zonder te veel invloed van Saoedi-Arabië en Erdoğan naar een nieuw soort democratie geleid kan worden. Maar alle Syrië-“deskundigen” zullen nog steeds unisono Assad veroordelen en desnoods ook zijn tegenstanders militair ondersteunen en daarna de bloedbaden op christenen en alawieten of negeren of slechts zijdelings als bijkomende schade noemen, terwijl er op krachtige wijze financiële hulp voor de moordenaars wordt geëist.

Of ze zijn allemaal krankzinnig of bewust kwaadaardig.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/03/schlechte-folterer-gute-folterer/

Auteur: Felixhenn

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, political correctness, Syrië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Slechte folteraars, goede folteraars

  1. G.Deckzeijl zegt:

    Assad een chagrijn?Het spijt me erg voor meneer Felixhenn, maar da’s een understatement. Zoals ik het het laatste jaar zie begint Assad qua mentaliteit A.Hitler en J.Stalin voorbij te streven.

    Like

  2. louis-portugal zegt:

    Gerrit daarom hoeft hij nog geen chagrijn te zijn of zie ik dat verkeerd??

    Like

  3. Henk der Niederländer zegt:

    Inderdaad is Assad geen schatje maar wat zijn de gevolgen als hij verwijdert word uit Syrie??
    Zou hij inderdaad verwijdert worden dan zullen de problemen voor de bevolking giganties toenemen maar hoofdzakelijk voor de Alawieten en de Christenen, want je kunt er van op aan dat de Soenieten dan de macht over gaan nemen daar en die zullen als eerste wraak gaan nemen op de Alawieten die minder als 10 % van de bevolking uitmaken en waartoe ook Assad behoort.
    Daarna kun je er vergif op innemen dat de Christenen aan de beurt gaan komen zoals de Kopten nu in Egypte.
    Daarbij zal ook zeker de Joodse gemeenschap vertrekken uit Syrie want die hebben al wel gezien hoe het ervoor staat in de regio en omdat de Joden in Syrie belangrijke zakenmensen en geleerden zijn zal ook de Econimie van Syrie rap achteruit gaan.
    Ik denk dat Assad beter kan blijven zitten ondanks dat het inderdaad geen schatje is, maar wat na hem komt zal het land naar mijn mening helemaal naar de kloten helpen en dat is ook wat de schrijver van dit artikel bedoeld heeft.

    Like

  4. Henk der Niederländer zegt:

    @ Hans.

    Ik ben ervan overtuigt dat de lezers hier en op AP de koran beter kennen dan de Moslims die vinden van zichzelf dat ze na de lessen in de moskeet iets weten van de Koran.
    Daar krijgen ze namelijk een uitleg die past in de doctrine om later nog een keer bijgespijkert te worden als het nodig is.

    Like

  5. G.Deckzeijl zegt:

    Ja, Louis, dat zie je verkeerd, sterker: ik zou wel eens willen weten of zijn vrouw de gore praktijken van haar ega onderschrijft. Maar daar komen we niet achter, denk ik.

    Like

  6. Judith zegt:

    Socialisten ofwel goedmensen hebben een hersenbeschadiging, die zich op verscheidene wijzen kan uiten:

    Veranderingen van persoonlijkheid, emotie en gedrag:
    apathie
    prikkelbaarheid/agressie
    stemmingswisselingen
    woede-uitbarstingen
    ontremd gedrag
    emotionele vervlakking
    dwanglachen/huilen (Jan Pronk)
    egocentriciteit
    empathie-afname
    moeite met relativeren
    gestoord ziektebesef/-inzicht

    Cognitieve stoornissen:
    lager tempo informatieverwerking
    inzicht-/overzichtbeperking
    waarnemingsstoornissen/neglect
    planning- en organisatieproblemen
    beperkt probleemoplossend vermogen

    Neurologische stoornissen:
    coördinatiestoornissen
    sensibele stoornissen

    Psychiatrische stoornissen:
    psychotische stoornissen
    stemmingsstoornissen

    Like

  7. G.Deckzeijl zegt:

    Je analyse is perfect, Judith! Past helemaal op die v.d.Knijff en consorten. Kijk op AP voor meer details.

    Like

  8. louis-portugal zegt:

    Klopt dat onderzoek van die amerikaanse onderzoekers dus toch dat veel linkse mensen gen-afwijkingen hebben.

    Like

Plaats een reactie