Saoedische grootmoefti roept op tot “vernietiging van alle kerken in de regio”

Volgens verschillende Arabische nieuwsbronnen heeft sjeik Abdul Aziz bin Abdullah, de grootmoefti van Saoedi-Arabië, afgelopen maandag verklaard dat het “noodzakelijk is om alle kerken in de regio te vernietigen.” De grootmoefti deed zijn uitlating in antwoord op een vraag van een delegatie uit Koeweit met betrekking tot het standpunt van een parlementslid uit Koeweit, die onlangs opriep tot de verwijdering van kerken (wat hij later verduidelijkte door te zeggen dat er in Koeweit geen kerken zouden moeten worden gebouwd). De delegatie wilde een bevestiging vanuit de sharia aangaande kerken.

Dienovereenkomstig heeft de grootmoefti “benadrukt dat Koeweit deel uitmaakt van het Arabisch schiereiland en dat het daarom noodzakelijk is om alle kerken te vernietigen.” Zoals veel grootmoefti’s voor hem baseerde de sjeik zijn uitspraak op de beroemde overlevering, de hadith, waarin de profeet van de islam op zijn sterfbed verklaarde, dat “er geen twee religies zouden zijn op het (Arabisch) schiereiland,” die altijd dusdanig werd uitgelegd dat alleen de islam in de regio beoefend mag worden.

Terwijl de feiten voor zichzelf spreken, geef ik ter overweging:

Sjeik Abdul Aziz bin Abdullah is niet zomaar een willekeurige moslim die kerken haat. Hij is de grootmoefti van het volk dat de islam in de wereld bracht. Bovendien is hij de voorzitter van de Hoge Raad van de oelema (islamgeleerden) en voorzitter van het Permanente Comité voor Wetenschappelijk Onderzoek en Uitgifte van Fatwa’s. Daarom, als het gaat om wat de islam predikt, zijn z’n woorden enorm gezaghebbend.

Rekening houdend met de hysterie die het Westen overvalt wanneer een niet-gezaghebbend individu, bijvoorbeeld een randfiguur zoals een onbekende dominee, de islam beledigt, stelt u zich eens voor wat er zou gebeuren als een christelijke tegenhanger van de grootmoefti, bijvoorbeeld de paus, zou verklaren dat alle moskeeën in Italië vernietigd moeten worden: stelt u zich eens voor wat voor non-stop razernij er in de westerse media zou losbarsten met de schrille tonen van “onverdraagzaamheid” of “fanatisme,” eisen van excuses of zelfs van ontslag, non-stop handenwringen door sensitieve politici, of nog erger.

Daarentegen krijgt de grootmoefti – de hoogste gezagsdrager met betrekking tot de islamitische wet in het land van onze “vriend en bondgenoot” Saoedi-Arabië – vrij baan wanneer hij moslims aanzet om kerken te vernietigen. Niet dat er een extra aansporing nodig is (er gaat nauwelijks een maand voorbij zonder een aantal aanslagen op kerken en vernietiging van kerken in de gehele islamitische wereld). Sterker nog, op het moment dat ik dit schrijf is het drie dagen geleden dat ik dit bericht onder ogen kreeg en nog altijd is het niet vertaald naar een Engelse nieuwsbron, hoewel berichten met “nieuwswaarde” vaak al binnen enkele uren zijn vertaald.

Bedenk de betekenis van de achterliggende gedachte van de oproep van de grootmoefti om kerken te vernietigen: het is gewoon gebaseerd op de hadith. Maar als niet-moslims aanleiding geven tot het zich beroepen op de hadith, deze of willekeurig een andere, die aanzet tot geweld en intolerantie tegen de “ongelovige,” worden deze (ongelovigen) er van beschuldigd “islamofoob” te zijn door opzettelijk de islam verkeerd uit te leggen; of worden er van beschuldigd obstakels te zijn op de weg naar ‘dialoog’, enzovoort, enzovoort…”

Dit leidt tot misschien wel het belangrijkste punt: de inhoud, de leer van de islam is zo gemakkelijk vast te stellen; er is niets geheimzinnigs aan wat “goed” en wat “slecht” is in de islam. De grootmoefti baseerde zijn fatwa op een canonieke hadith, waarvan moslims en (geïnformeerde) niet-moslims weten dat deze onderdeel is van de islamitische bronnen van jurisprudentie (usul-al-fiqh). En toch is het Westen – met al zijn instellingen voor hoger onderwijs, met overheidsinstanties die zich bezighouden met culturele en religieuze vragen – nog steeds flink in verwarring over wat de islam uitdraagt.

Dit alles is niets minder dan een schandaal en is een herinnering aan hoe diep de MSM, de academische wereld en de meeste politici hun kop in het zand hebben gestoken.

Bron:

http://www.jihadwatch.org/2012/03/raymond-ibrahim-saudi-grand-mufti-calls-for-destruction-of-all-churches-in-region.html

Auteur: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Engels door:

vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld, Christendom, Christenvervolging, Islam, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

21 reacties op Saoedische grootmoefti roept op tot “vernietiging van alle kerken in de regio”

 1. Columnist zegt:

  Uthaymeen is blind en fel tegen masturberen.

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  @columnist

  Waarom is hij fel tegen masturberen?

  Like

  • Columnist zegt:

   Omdat Allah zegt dat je moet vasten wanneer je niet kunt trouwen. Zou masturberen zijn toegestaan, dan zou dat in de Koran staan, want masturberen is uiteraard makkelijker zijn dan vasten. Ook zou masturberen slecht voor de gezondheid zijn, tot impotentie leiden, en vooral tot een klein geslachtsorgaan.

   Like

 3. E.J. Bron zegt:

  Dank voor de info! (wat betreft dat laatste: ik weet niet eens hoe dat moet…masturberen! LOL!! :))

  Like

 4. vederso zegt:

  @ Columnist. U schijnt de man te kennen. Vertel er iets meer over aub. Hoe kan iemand die blind is al die kilometers tekst binnen krijgen? Is hij op latere leeftijd blind geworden?

  Like

 5. Derk zegt:

  Hans van de Morrel, je past niet in het rijtje, of je bent het gwk. Je past beter in het rijtje van tante Anja. Lo Lo

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  @Derk

  Mag ik zo vrij zijn om te vragen welk “rijtje” u bedoelt?

  Like

 7. Derk zegt:

  In het rijtje geloofwaardige criticasters.

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  En wie horen in dat rijtje “geloofwaardige criticasters” dan wel thuis, vindt u? Namen en rugnummers graag. U geeft erg weinig bloot van u zelf…

  Like

 9. Columnist zegt:

  vederso zegt:
  15 maart 2012 om 19:38

  Ik denk inderdaad dat hij op latere leeftijd blind geworden is, maar het gebeurd ook dat blinde jongens opgeleid worden tot Koranoplezer. Je kunt de Koran ook leren door naar het oplezen te luisteren.
  Uthaymeen is een man die je erg snel tegenkomt als je je ook maar enigszins in de Islam verdiept.

  Like

 10. DAN MOETEN WIJ DAT HIER OOK GAAN DOEN ALLE MOSKEES VERNIETIGEN
  WAT EEN TTUIG TOCH NOU MOET HET INEENS GEBEUREN BI ZE GEK ZIJN ZE DAAR.
  EN “OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO,”
  RESPECT,
  VOOR ANDERMANS GELOOF!

  Like

 11. Peter t Hart zegt:

  Als je moefti in het Duits vertaalt ,dan zegt dat dat hij Stinkt [,wel streek gebonden dialect ]

  Like

 12. vederso zegt:

  @ Columnist. Is Sheik Yassin zo’n voorbeeld? Hij was ook blind en zeer gezaghebbend, vooral bij de Hamas. Een vreemd fenomeen.

  Like

 13. Derk zegt:

  Dank, dank hr vd Mortel. Hier kom ik verder mee. Nogmaals dank.

  Like

 14. lucky9 zegt:

  Zie mijn reactie op
  https://ejbron.wordpress.com/2012/03/15/tirannie-made-in-europe/#more-16792
  Als toemaatje -nou ja gratis toegift- wil ik het aan de de realiteit grenzende waarschijnlijkheid niet verbergen dat deze proto-fascist niet zou terugdeinzen een negenjarig meisje te verkrachten met het excuus dat de profeet het hen voordeed als stichtend voorbeeld.
  In feite vermoed ik dat ze door valsheid in geschriften gemakkelijk aan de echte leeftijd van vijf jaar kunnen geraken als het slachtoffer geen moslim is.
  Ga nooit in discussie met zulke mensen, want je stuit op een tsunami van leugens en bedrog.

  Like

 15. toetssteen zegt:

  Nooit zul een slecht tandartsenwerk gezien ik zou er nog geen vijf voor geven, Een ezel…. nou ja,,, zou kunnen met een zeven.
  Efin. geloof zegt u? Mag ik lachen? U weet toch wel dat de beste whisky goed genoeg schijnt te zijn en de megalomanie de pan zo zeer uitrijst dat ik me afvraag wanneer de dit instort.

  Hier wellicht:
  http://www.atimes.com/atimes/China_Business/NC16Cb01.html

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  @Bart, 15-3,21:30
  De inhoud van de laatste zin van je bijdrage is in fisieke en praktische zin ONMOGELIJK,
  sterker: respect eisen die verdomde jurkendragers in omgekeerde richting al jáááren van ons in combinatie met dat TAKKE-geloof van hun.
  http://tinyurl.com/3v3kah7
  Respect eisen(zonder dat er ook maar iets is gepresteerd of bereikt) door jurkendragers is een vast onderdeel van HET PROJECT, het is niets anders dan intimidatie. Ga dat eindelijk eens leren. http://tinyurl.com/5za2bg

  Like

 17. friki zegt:

  Wat leer ik toch veel op deze site. Dank daarvoor.

  Like

 18. friki zegt:

  Ik verspreid deze site naar zoveel mogelijk kennissen en vrienden.

  Like

 19. G.Deckzeijl zegt:

  Heel goed, beste friki! Lachen moet ook kunnen vind ik. Hetvolgende vond ik een paar minuten geleden… Kattenogen tegen klimaatverandering….
  http://tinyurl.com/7kcbgc4

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s