250.000 aanhangers verstevigen de positie van Viktor Orbán

Met meer dan 250.000 aanhangers werd de manifestatie van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán op 15 maart, de Hongaarse nationale feestdag, een indrukwekkende manifestatie van de politieke meerderheidsverhoudingen. In een indrukwekkende toespraak bezwoer Orbán de geest van 1848, toen de hongaren in opstand kwamen tegen de heerschappij van de Habsburgers. Orbán ging vooral in op de actuele dwangmaatregelen van de Europese Unie tegen Hongarije.

Hij riep op tot verzet en bevestigde dat Hongarije geen kolonie zou zijn: “Wij Hongaren zijn het volk van de vrijheidsstrijders. De eurocraten kijken nu zelfs nog met een scheel oog naar ons, maar uiteindelijk zullen wij gelijk krijgen”.

Europese Unie wil Hongarije onder het juk dwingen

Terwijl men met begrotingszondaren zoals Griekenland of Spanje veel soepeler omgaat, staat Hongarije aan de schandpaal van de EU. Zo trok de EU in een vergadering van de ministers van financiën als straf voor het overtreden van de criteria van Maastricht subsidies voor het land van een half miljard euro in. In totaal is dit 29% van de aan Hongarije voor het jaar 2013 toegezegde financiële middelen. Deze dienen echter vanaf januari 2013 te worden bevroren als de begrotingspolitiek van de regering Orbán niet wezenlijk verbetert. Vooral milieu- en verkeersprojecten zouden door de kortingen worden getroffen. Dat Orbán en zijn conservatieve regering vooral de oude lasten van de voorgaande socialistische regeringen moet saneren, negeert Brussel echter.

Tegenstanders van Orbán halen linkse ondersteuners uit de EU

Ook de tegenstanders van Orbán maakten gebruik van de nationale feestdag om hun aanhangers te verzamelen. Nog steeds kunnen de Hongaarse linksen het niet verkroppen, dat Orbán van de kiezers een ruime tweederde meerderheid kreeg en een corrupte socialistische regering de laan heeft uitgestuurd. Net zoals rood en groen in het jaar 2000 n.a.v. de regeringswisseling in Oostenrijk probeert ook de Hongaarse oppositie de binnenlandse politiek de “europeaniseren”. Zo haalden de tegenstanders van Orbán steun van de linkse vleugelman van de Franse socialisten, Harlem Désir. Désir is sinds 2004 vicepresident van de socialistische fractie in het Europese Parlement en staat aan het hoofd van de vijanden van Hongarije in de EU. Deze durfde dan ook te beweren: “Wat in Hongarije gebeurt, is een schande voor Europa” en gaf daarmee duidelijk blijk van een uitermate twijfelachtige democratiepolitieke mentaliteit.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/007677-250000-Anhaenger-staerken-die-Position-von-Viktor-Orban

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europeanisering, Hongarije. Bookmark de permalink .

3 reacties op 250.000 aanhangers verstevigen de positie van Viktor Orbán

 1. lucky9 zegt:

  Gekluisterd aan de schandpaal van de EU$$r is een eeuwig durende morele eretitel.
  Respect voor de waarheid en verzet tegen islamofiel fascisme is een morele plicht.

  Wij vroegen geen burgeroorlog maar nu ze de eerste fase zelf geschapen hebben zullen de apparatsjiks die krijgen. Het is onvermijdbaar tenzij de laatstgenoemden inbinden.

  En juist dat is erg onwaarschijnlijk. Zij zijn ziende blind en een schoolvoorbeeld van je reinste fanatisme. Zij beseffen niet eens dat hun hersenen gegijzeld zijn door een fascistische ideologie.

  Evenmin dan dat een alcoholicus zou beseffen dat zijn brein buiten werking gesteld is door overmatig alcoholgebruik.

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Aan de schandpaal van de EU$$R genageld worden is een eeuwig durende eretitel.

  Wij van het vrije Westen hebben er niet om gevraagd. Maar nu de apparatsjiks zelf de eerste fase van een vrij bloedige burgeroorlog hebben geschapen zullen ze krijgen wat ze hebben gewild.

  Zij beseffen zelf niet dat hun hersenen gegijzeld zijn door islamofiele propaganda.
  Net zoals een alcoholicus niet beseft dat zijn of haar hersenen gegijzeld zijn door overmatig alcohol-gebruik.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Ik kan niet precies overzien wanneer de EU in elkaar stort maar het kan mij niet snel genoeg gaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s