Dodelijke familie-eer

Zelfmoord van een 16-jarige Marokkaanse na verkrachting en gedwongen huwelijk – met de verkrachter.

Een 16-jarige Marokkaanse heeft zelfmoord gepleegd, nadat ze ertoe werd gedwongen om te trouwen met haar eigen verkrachter. De zaak heeft geleid tot een online-petitie onder Marokko´s internetactivisten. Ze eisen een wetswijziging.

Zoals FoxNews bericht, geeft artikel 474 van het Marokkaanse wetboek van strafrecht aan de verkrachter, die in de wet eufemistisch “ontvoerder” wordt genoemd, de mogelijkheid om te trouwen met zijn slachtoffer. Daardoor kan hij enerzijds een aanklacht vermijden en anderzijds de “eer” van de familie van het slachtoffer bewaren. In het geval van de 16-jarige Amina Filali maakte de verkrachter gebruik van deze mogelijkheid.

Eer belangrijker dan verantwoordelijkheid

De vader van het dode meisje, dat zelfmoord pleegde door rattengif in te nemen, houdt volgens International Business Times justitie verantwoordelijk. Bovendien sprak hij eerdere meldingen tegen, dat de familie van Amina akkoord zou zijn gegaan met het vonnis van een burgerrechtbank, volgens welk het meisje werd verplicht tot een huwelijk met haar eigen beul. Intussen werd bekend, dat de man van Amina haar naar het huis van haar vader terugbracht nadat ze zichzelf had vergiftigd en haar onderweg steeds opnieuw had geslagen. Volgens andere berichten heeft hij haar aan de haren naar buiten gesleept nadat ze zichzelf vergiftigd had. Kort daarna zou Amina gestorven zijn.

Na de dood van zijn dochter maakt de vader de aanklager nu verantwoordelijk voor de zelfmoord. Lahcen Filali beweert, dat de officier van justitie Amina het huwelijk zou hebben aangeraden. In het jaar 2004 werd het familierecht in zoverre veranderd, dat kinderen beschermd zouden moeten worden voor het huwelijk. Dezelfde wet staat het de rechter echter toe om een uitzondering toe te staan na de ouders gehoord te hebben. Een regeling, die de voorstelling van de vader niet echt geloofwaardig doet overkomen. Daarbij paste ook de melding van BBC Africa, volgens welke de familie van Amina haar niet hielp toen het meisje bij de eigen familie klaagde over geweld binnen het huwelijk. Deze had zich veelmeer van Amina afgekeerd.

Huwelijken met minderjarigen nemen dramatisch toe

Organisaties voor vrouwenrechten vinden dat ze weinig gesteund worden. “Het is helaas een terugkerend fenomeen”, zegt de presidente van de Democratische Liga voor Vrouwenrechten, Fouzia Assouli. “Al jarenlang roepen wij ertoe op om de passage in het wetboek van strafrecht te verwijderen, die het voor verkrachters mogelijk maakt om gerechtigheid te ontlopen”. De demonstranten roepen er ook toe op om de rechter een gevangenisstraf te geven.

Het Ministerie van Justitie van het land in de Maghreb noemde i.v.m. huwelijken met minderjarigen het cijfer 41.098 voor het jaar 2010. Een stijging van meer dan 23% in vergelijking met het jaar 2009. Marokko heeft iets meer dan 32 miljoen inwoners.

Cijfers, die Assouli een schande voor Marokko noemde. “Het huwelijk met minderjarigen is een schending van de universele rechten van kinderen”. Het is maar zeer de vraag of deze moderne zienswijze wordt aanvaard.

Bron:

http://www.blu-news.org/2012/03/15/todliche-familienehre/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld, Islam, Marokko. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dodelijke familie-eer

 1. lucky9 zegt:

  Wat me opviel was de subtitel “Eer belangrijker dan verantwoordelijkheid”.

  De Belgische nomenclatuur slaagde deze week in de publieke opinie te gijzelen middels een tragisch busongeval in Zwitserland. De gedrogeerde Jan Modaal viel in katzwijm voor de georkestreerde actie van oprechte nationale rouw.

  Op deze manier wordt elke oprechte emotie misbruikt om echte misdaden en politieke malversaties onder de mat te vegen op kosten van diegenen die er voor op gedwongen wijze betalen.

  De eer van het onland.be is pure fantasie, een surrealistisch fictie. Een fata morgana, een scam, een oplichtings-scenario een hypocriet bedrog op EU$$R-schaal.

  De nazi’s zouden likkebaarden bij zoveel onvermoede mogelijkheden tot indoctrinatie en propaganda.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Eén van de middelen om de islam op de knieën te dwingen is een wereldwijde opstand van vrouwen tegen deze gore praktijken. Hoe krijgen ze het in dat land in wetboeken dat een verkrachter “ontvoerder” wordt genoemd(zuiver geval van taqiyya) en dat rechter zo’n KLOOTZAK aanraadt met het slachtoffer te trouwen om straf te voorkomen?
  Nu heb je een toenemend groepje islamitische idioten in de EU rondlopen die hier een kalifaat willen vestigen(trap niet in hun leugens als ze beweren dat het niet waar is!)en een logisch gevolg van zo’n systeem is, dat we dat gore rechtssysteem dan ook voor de kiezen krijgen.
  En tegen die plannen zullen we ons met KRACHT moeten verzetten!

  Like

 3. Is het gerecht vaardigd om dit land te Boicotten,
  Die dit doen met Kinderren.Wij weten de helft niet wat er in die landen afspelen met meisjes! Alhoewel we dat wel kunnen gissen.DAT ZAL DAAR NOOIT VERANDEREN..SCHELDEN HEEFT TOTAAL GEEN ZIN TEGENOVER DIT UITHEEMSE VOLK .
  HIER MAKEN WE ZE WEGWIJS ! MAAR DE GEWOONTES BLIJVEN BESTAAN .

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Hoe moet die vrouw geleden hebben en natuurlijk velen met haar.
  Ik zie dit verhaal al wel in meer msm media verschijnen .
  Datvis dan een gluk bij een smeerlapperij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s