Onze besten en slimsten zijn onze slechtsten en domsten (+ video)

Michael Widlanski, de auteur van “Battle for our Minds; Westerse Elites en de Terreurdreiging” werd door Michael Coren geïnterviewd over de islamofilie van de zelfbenoemde elites in het Westen. “Als je er eentje tegenkomt, wees zo vrij en geef hem of haar een draai om de oren om wakker te worden.”

Nadat er duizenden mensen op 11 september 2001 in gelijktijdige terreuraanslagen waren vermoord, zei de New York Times dat het geweld als “donderslag bij heldere hemel” was gekomen. Niets is minder waar.

Arabisch-islamitische terroristen waren al jaren bezig het Westen aan te vallen, maar rapporten daarover werden afgedaan als “het werk van gekken” en in feite kregen al die tijd rekruten- en fondsenwervers voor de Arabisch-islamitische terreur onderdak in enkele van de meest gerenommeerde academische en economische instellingen van Amerika. Als Osama bin Laden in 1992, 1996 en 1998 verantwoordelijk was gesteld, terwijl hij bezig was zijn aanhangers om zich heen te verzamelen, zou zijn Al Qaeda-netwerk als antiwesterse terreurorganisatie niet zo invloedrijk zijn geworden. Nu nieuwe aanslagen, soms verijdeld, worden gepleegd van Londen naar Mumbai en naar New York’s Times Square, hebben de westerse elites – academici, de media en overheidsdienaren – zich alweer overgegeven aan diezelfde gevaarlijke zelfgenoegzaamheid die ons weer op diezelfde manier kwetsbaar maakt.

In het boek “Battle for our Minds” levert Michael Widlanski een sterk argument voor deze houding van opzettelijke onwetendheid en hij legt precies uit wat er aan kan worden gedaan: namelijk, door ons te richten op echt inzicht in de precieze motieven en gedachtespelletjes van diegenen die ons willen vernietigen. Hij noemt de ambtenaren, de mediagrootheden en academici, die de strijd tegen de islamitische terreur belemmerd hebben, bij naam en toenaam. De mensen, die eigenlijk de logische strijd om de terreur te stoppen, hebben belemmerd. Het is duidelijk dat een gebrek aan feitenkennis de westerse geest saboteert en Widlanski’s woede is dan ook gerechtvaardigd: Waarom is een volledig gerechtvaardigde “heilige oorlog” verwaterd tot de voor zgn. progressieven aanvaardbare “geestelijke strijd?” Waarom werden vóór 9/11 terroristische dreigingen uit New Yorkse moskeeën genegeerd? Waarom werd op onze manier Osama bin Laden een behoorlijke begrafenis gegund; uit respect voor een ideologie die het World Trade Center uitwiste? Waarom is president Obama zo huiverig voor het beledigen van de vijand door het gewoon te noemen voor wat het is: extremistische, islamitische terreur. Hoe kunnen we deze terreur stoppen als we weigeren dit uit een zwakke en schandalige politieke correctheid als zodanig te erkennen?

Dr. Widlanski komt met een verstandige en ongeremd dwingende oplossing voor een steeds gevaarlijker wordend wereldwijd dilemma. Zijn oplossing is geen heksenjacht noch een tijdelijk lapmiddel, maar een alomvattende strategie rondom een keiharde waarheid die zorgvuldig uit de media wordt weggelaten of wordt gebagatelliseerd, over het hoofd wordt gezien en verkeerd beoordeeld door de FBI, de CIA en het Ministerie van Buitenlandse Zaken: namelijk dat de terroristische “martelaren” de loop van de geschiedenis willen veranderen. Door ze er van te overtuigen dat hun daden nutteloos zijn, zal het tij keren en kunnen verdere aanslagen worden voorkomen en kan deze “Battle for our Minds” worden gewonnen.

HET NEGEREN OF KLEINEREN VAN EXTREMISTISCHE IDEOLOGIËN DIE LEIDEN TOT TERRORISME, IS EEN IDEOLOGIE IN ZICHZELF – HET IS DE WESTERSE IDEOLOGIE VAN DE POLITIEKE CORRECTHEID. DEZE IDEOLOGIE HEEFT AL VEEL
MENSENLEVENS GEKOST.

Verscheidene Europese leiders hebben enige tijd geleden getoond dat zij zich afwenden van het politiek correcte pad, dat kritiek op islamitisch extremisme vermijdt, en deze in plaats daarvan  heeft opgenomen in het multiculturalistische gedachtegoed. De Duitse kanselier Angela Merkel, de Franse president Nikolas Sarkozy en de Britse premier David Cameron, met (allen) relatief grote minderheden in hun land, hebben nu gezegd dat de weg van het multicuturalisme een doodlopende weg is.

Na de bomaanslagen in Londen zei de toenmalige premier Tony Blair, dat de oorlog tegen het Arabisch-islamitisch terrorisme ideologische wortels heeft; “Dit is een strijd die gewonnen moet worden, een strijd niet alleen over terroristische methoden, maar ook over standpunten. Niet alleen om hun barbaarse daden, maar ook om hun barbaarse ideeën. Niet alleen om wat ze doen, maar ook om wat ze denken en de gedachten die ze zouden willen opleggen aan anderen.”

Gelukkig begint een toenemend aantal westerse leiders te erkennen, dat ideologie de sleutel is tot de Arabisch-islamitische terreur. Om terrorisme te bestrijden moeten we ook vechten tegen deze ideologische drijfveren, in wat soms genoemd wordt;
een ideeënstrijd.

Vertaald uit het Engels door:

vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Dhimmitude, Islam, Islamisering, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

15 reacties op Onze besten en slimsten zijn onze slechtsten en domsten (+ video)

 1. louis-portugal zegt:

  Vederso ik wil je laten weten dat ik jouw en Bert´s werk van het vertalen erg wardeer.
  Ik denk ook dat dit de enige manier is om mensen bewust te maken van de realiteit hoewel het zeer moeizaam gaat.
  Hou vol.

  Like

 2. vederso zegt:

  @ louis-portugal. Bedankt, dat heb ik nu even nodig!

  Like

 3. treintrien zegt:

  Dan zeg ik het ook nog maar een keertje:

  Duizendmaal dank voor al uw vertaal- en ander werk.
  Ik kom hier met name voor de Duitse artikelen, omdat ik Duits erg goed versta,
  maar veel minder goed kan lezen.
  Weet in elk geval dat ik erg veel mondeling reclame maak voor jullie site,
  is wel het minste wat ik terug kan doen, toch?

  Bedankt voor alles, nogmaals:
  zonder jullie wist ik maar de helft van wat ik nu weet!

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Goeiesmorreges EJ, wil je de post nakijken? Bedankt!

  Like

 5. E.J. Bron zegt:

  Goedemorgen Gerrit. DONE! 😉 Check je mailbox.

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  @treintrien

  Mondelinge reclame voor de site is geweldig! Dank daarvoor! 🙂

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Al zo vroeg wakker, EJ…???
  Zag net Widlanski:schrikbarend nieuws. De VERRADERS zijn onder ons!!!
  Voorbeeld* in eigen land: KLOOTZAK J.v.d.Knijff, werkzaam bij de Koninkijke Bibliotheek, door ONS gesubsidieerd nota bene, gaat bij google klagen of de reclame verwijderd kan worden omdat de artikelen op AP hem kennelijk niet bevallen.
  Verdammtes ARSCHLOCH.!
  *de lijst is nog langer dan m’n arm maar iedereen begrijpt het wel denk ik.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Niet on topic, maar wel dermate opmerkelijk dat iedereen z’n wenkbrauwen optrekt…Wat een ARROGANT ZOOITJE… Van mij konden ze BARSTEN..!!!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11734591/__3_ton_op_verkeerde_rekening__.html

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  On topic: het fundamentalistische net om deze wereld sluit zich…
  Wat stond er ook weer op de vlaggen die deze IDIOTEN altijd meedragen?
  Je mag alleen maar in allah en zijn profeet geloven, of zoiets?
  Iik maak zelf uit waar ik in geloof, is dat duidelijk, allahschreeuwers..???
  Onder andere dit blog, da’s mijn “geloof”, onthou dat maar.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/11733907/__Betoging_voor_islam-staat__.html

  Like

 10. @ Vederso en @ E.J. Bron

  Ook van mijn kant nogmaals een zeer hartelijke dank voor al uw onvermoeibare instelling voor vertaling/website/artikelen en al uw werk!!

  Al jaren promoot ik uw werk met plezier en inzet!

  Vergeet ik wel eens, u allen daarvoor te bedanken, althans niet genoeg denk ik wel eens.
  U bent als het ware mijn bijbel in de wirwar van alles om ons heen, u geeft essenties weer!

  Like

 11. E.J. Bron zegt:

  @Jolanda

  Dank u. Ik herken u als reaguurder aan uw gravatar! (maar dan wel onder een andere naam 😉 )

  Like

 12. @ E.J. Bron

  Klopt, E.J.

  Ben soms niet zo snel van begrip waarvoor excuus.
  2-2????

  Like

 13. E.J. Bron zegt:

  @jolanda

  Dan lijd ik in dit geval aan hetzelfde euvel…. 2-2????

  Like

 14. Ap site ( in uw reactie bekendmaking mijn EDL gravatar) eindigde u met 2-2

  Like

 15. Theo the Frisian zegt:

  @ Vederso en @ E.J. Bron, geweldige artikelen….wordt zeer gewaardeerd, dank u!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s