Duitsland: Oproep tot Jihad is niet meer strafbaar

In Duitsland mag men met onmiddellijke ingang deelnemen aan propaganda voor de “heilige oorlog”. Dit besliste het Duitse hoogste federaal gerechtshof in een principebesluit. Alleen nog het plannen van terreuracties of het werven van leden voor deze acties zijn in strijd met de wet.

Het hoogste federaal gerechtshof (Bundesgerichtshof = BGF) heeft het strafbare feit van de ondersteuning van terroristische verenigingen beperkt. Volgens een in Karlsruhe gepubliceerde beslissing kunnen daders niet veroordeeld worden met de dienovereenkomstige paragrafen als ze werven voor organisaties zoals Al Qaida, haar doelen rechtvaardigen of haar daden verheerlijken. Zulke gevallen zouden alleen nog maar bestraft kunnen worden als het werven van leden of ondersteuners voor zulke verenigingen, wordt er in de beslissing gezegd. Daarmee daalt de maximale straf van tien naar vijf jaar. Dit zou onafhankelijk zijn van het feit hoe mensenverachtend de propaganda zou zijn.

De nieuwe rechtspraak zou het “dwingende gevolg” zijn van veranderingen van de strafvoorschriften in 2002 en 2003, verklaarde het BGH. Doel van deze veranderingen zou het zijn geweest om met het oog op de vrijheid van meningsuiting een uitzondering te maken voor zuivere sympathiebetuigingen wat betreft strafbaarheid. Volgens het nieuwe recht zou het alleen nog strafbaar zijn wanneer er doelbewust leden of ondersteuners voor een concrete organisatie gewonnen zouden worden. Een algemene oproep, bijvoorbeeld om deel te nemen aan de Jihad, de “heilige oorlog”, zou hiervoor niet voldoende zijn. Vroeger was het echter alleen al strafbaar wanneer men het eens was met terroristische activiteiten of deze positief becommentarieerde.

Concreet moest de Derde Strafkamer in een door de hoofdofficier van justitie in gang gezet proces een oordeel vellen over het in voorarrest houden van een beschuldigde, die er dringend van wordt verdacht internetpropaganda voor Al Qaida te hebben gemaakt. Hij wordt er van beschuldigd in de jaren 2005 en 2006 via internet in een op de islam gerichte chatroom in 40 gevallen audio- en videoboodschappen te hebben verspreid, waarin meerdere leiders van Al Qaida – o.a. Osama bin Laden – ertoe opriepen om deel te nemen aan de Jihad, tot het vermoorden van tegenstanders of reeds gepleegde terroristische aanslagen rechtvaardigden.

Ook al kan de beschuldigde man niet worden aangepakt vanwege de ondersteuning van een terroristische vereniging, toch blijft hij vanwege het werven voor een terroristische organisatie in de gevangenis. De beperkte strafbaarheid is volgens de rechters het dwingende gevolg van veranderingen van de strafvoorschriften in de jaren 2002 en 2003.

Bron:

http://www.welt.de/politik/deutschland/article897355/Aufruf_zum_Dschihad_ist_nicht_mehr_strafbar.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Dhimmitude, Duitsland, Islamisering, political correctness. Bookmark de permalink .

7 reacties op Duitsland: Oproep tot Jihad is niet meer strafbaar

 1. louis-portugal zegt:

  Als ik zie hoe fanatiek men in Duitsland tegen de NPD is en lees dan dit artikel begrijp ik er niets meer van.
  Het zal wel aan mij liggen.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Nog even…dan mag mag je in Duitsland weer roepen dat alle joden aan het gas moeten…mist je aantoonbaar moslim bent.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Ik ben echt sprakeloos, in zoverre dat ik me nu afvraag hoe de rest van de Duitsers hierop gaan reageren.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Wat we in de EU nodig hebben is niet alleen een paar A-teams, maar ook…

  Like

 5. rowi2011 zegt:

  Het lijkt alles in de stijl van: “eerst doen en dan pas bestraffen als we genoeg bewijs hebben”. je zal de intentie maar hebben jezelf op te blazen, daar gaat je bewijs.

  Wat een idiotie!! Ongelooflijk!

  Like

 6. rowi2011 zegt:

  Even off topic ( alhoewel?!):
  Citaat:
  “We hebben er weer een promovendus bij die zijn steentje aan het multikul-debat bijdraagt: op 22 maart 2012 promoveert literatuurwetenschapper Sjoerd-Jeroen Moenander aan de Rijksuniversiteit Groningen af. Alleen al met de titel van zijn proefschrift scheidt hij de mensheid in moslims en niet-moslims.”
  Alhierr: http://hoeiboei.blogspot.com/2012/03/over-moslim-en-niet-moslims.html

  Like

 7. Columnist zegt:

  koddebeier zegt:
  17 maart 2012 om 12:26

  Wat is aantoonbaar Moslim? Daar hebben ze zelf vaak ruzie over. Wie houdt ons tegen onszelf voor gematigde Moslims uit te geven?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s