Het Westen zwijgt

Een jaar geleden werd de familie Fogel in Itamar vermoord, een dorp, waarin ongeveer 100 gezinnen leven. Vader, moeder en drie kinderen werden in een gruwelijke nacht wreed vermoord. In deze nacht was een 12-jarig meisje tot middernacht op bezoek bij vrienden in de buurt. Ze keerde naar huis terug. Niemand deed open. Uiteindelijk ging ze onder begeleiding van een buurman het huis binnen. Toen zag ze haar moeder, haar vader en haar twee broertjes en zusje (11 jaar, 3 jaar, 3 maanden) met doorgesneden kelen.

Maar een jaar na de gebeurtenissen kan men vaststellen, dat diegenen, die zogenaamd klagen over het geweld aan beide kanten van de Israëlisch-Palestijnse vergelijking, volledig stom zijn gebleven over het bloedbad van Itamar. Van al die mensenrechtengroeperingen en NGO´s hoorde men geen enkel woord van veroordeling wegens de moord op onschuldigen.

De bijna dagelijkse demonisering van de kolonisten heeft in Itamar haar doel bereikt. Daarom werd dit ook niet meer als het doden van medemensen beschouwd, maar als het doden van “demonen” of als het doden van de kinderen van “monsters” of “duivels”. In werkelijkheid werden de burgers van Judea en Samaria “bloedegels”, “slangen” en “parasieten” genoemd.

Midden in de Tweede Intifada, toen zijn eigen studenten in bussen en restaurants werden afgeslacht, verkondigde de professor Ze´ev Sternhell van de Hebreeuwse Universiteit Jeruzalem, dat “de Palestijnen er goed aan zouden doen om hun strijd op de nederzettingen te concentreren”. Itamar is een van deze nederzettingen. In het jaar 2001, toen Arabieren in Tekoa twee jongens – twee “kolonistenkinderen”- de schedels ingeslagen en daarna sadistisch vermoord hebben, verkondigde de Israëlische psychiater Ruchama Marton, dat “de kolonisten kleine monsters zouden grootbrengen”. En Moshe Zimmermann van de Hebreeuwse Universiteit zei, dat hij kolonisten als Hitlerjugend zou beschouwen.

Itamar bewijst, dat rationele argumenten niets kunnen bewerkstelligen tegen een ideologie, die als waanzinnig streeft naar de vernietiging van de Joden. De duistere, van haat vervulde blik in de ogen van de terroristen, die tegen Itamar ten strijde waren getrokken, spreekt boekdelen over hun bezetenheid om de Middellandse Zee rood te kleuren met het bloed van Joden. Daarom is het geen verrassing, dat een tante van een van de moordenaars van de familie Fogel hem onlangs voor de Palestijnse televisie een “held” en een “legende” genoemd heeft. De tante las ook een gedicht voor. Een gedicht ter ere van de moordenaar. En de moeder van de moordenaar Hakim Awad stuurde haar zoon via de Palestijnse televisie haar gelukwensen en was er trots op dat hij de leider was van het Itamar-bloedbad. In dit geval dient men er ook rekening mee te houden, dat de televisie van de Palestijnse Autoriteit wordt meegefinancierd door de Europese Unie. Haar blauwe vlag wordt tijdens de uitzendingen openlijk getoond.

Maar er bestaat in dit verband nog iets gruwelijkers dan de sadistische haat van mensen zoals de Awads: dat is de zelfingenomenheid van het Westen. De afgelopen jaren werden er genoeg sentimentele films gemaakt over joodse kinderen, die in de vernietigingskampen werden vermoord in hun pyjama´s. Maar diezelfde publieke opinie reageert met absolute onverschilligheid op de beelden van de Fogel-baby´s, die door terroristen werden verminkt.

Maatschappelijk erkende Jodenhaat

Het Westen beschouwt de Fogel´s, tot en met de onthoofde baby, als minder menselijk dan de Arabische slachtoffers en daarom de westerse verontwaardiging en woede minder waard. Voor deze westerse zienswijze zijn de huidige “kolonistenkinderen” net zo weinig zichtbaar als dit destijds in de jaren-70 de Noord-Israëlische steden waren. Destijds, toen de terroristen van Yasser Arafat Israëlische baby´s in Ma´alt, Kiryat Shmona, Misgav Am en Avivim hebben vermoord.

Wie kent de namen van Shalhevet Pass, van de Hatuel´s en de Shabo´s? Of die van Danielle Shefi uit Adora, die door terroristen werd doodgeschoten toen ze in de slaapkamer van haar ouders speelde? Wie herinnert zich de naam Shaked Avraham? Zij was een meisje van zeven maanden oud uit Nogohot, dat door een terrorist werd vermoord, die de gemeenschap was binnengeslopen terwijl de bewoners bezig waren met het vieren van Rosh Hashana, het joodse Nieuwjaar. Op het moment dat ze vermoord werd, had de zeven maanden oude Shaked net leren lopen.

Het bloedbad van Itamar werd verontschuldigd, omdat de “woede” van de daders in de ogen van de internationale gemeenschap volledig gerechtvaardigd is. De president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, heeft vele keren gezegd: “Ik zal nooit toestaan, dat er ook maar één enkele Israëli onder ons woont op Palestijns grondgebied”. Daarmee zou een Palestijnenstaat de eerste staat sinds nazi-Duitsland zijn, die het Joden officieel zou verbieden in hem te wonen. Sinds nazi-Duitsland zou Palestina het eerste “Jodenreine” land zijn.

Dat een Arabische organisatie de aanwezigheid van Joden een belemmering voor vrede noemt, is tot daar aan toe. Het is echter heel iets anders wanneer een Verlichte en zogenaamde liberale wereld dit doet. Maar precies dat is de reden waarom het bloedbad van Itamar niet voor wereldwijde opschudding heeft gezorgd. Want in een wereld, die niet zo onwerkelijk surrealistisch zou zijn als de wereld waarin wij leven, zou het inbreken in een joods huis en het doorsnijden van de kelen van baby´s tot openbare morele en religieuze protesten leiden.

Bovendien heeft deze daad al duizenden keren plaatsgevonden en men zou verwachten, dat dit tot een internationale opstand zou hebben geleid. Maar in de wereld, waarin wij leven, is Itamar slechts een voetnoot. Het Vaticaan heeft geen opmerking over het bloedbad van Itamar gemaakt; ook UNICEF heeft haar stem niet verheven tegen het afslachten van onschuldige joodse kinderen.

De media hebben voor zichzelf echter een rechtvaardiging bedacht. Omdat de baby´s van Itamar “kolonisten” waren, hebben ze deze misdaad aan zichzelf te wijten. En inderdaad, na iedere slachting op “kolonisten” lezen we allemaal dezelfde commentaren in de mainstream media: Als de Joden er niet geweest zouden zijn, dan zouden ze niet vermoord zijn. Maar, als Israël deze zienswijze serieus wilde nemen, dan zou de hele Israëlische staat moeten worden geliquideerd.

De Nederlandse schrijver Leon de Winter heeft het goed geformuleerd: “Antisemitisme is salonfähig” – hierbij gebruikte hij het Duitse woord “salonfähig”, dat maatschappelijke acceptatie betekent. En inderdaad kan er geen andere conclusie meer getrokken worden. Want, als het sterven van joodse onschuldigen zo weinig aandacht krijgt, dan is dat, omdat joodse levens niet tellen. Dat is de belangrijkste les van Itamar: de “geciviliseerde wereld” staat opnieuw op het punt om te wennen aan een nieuwe Shoah.

http://friendsofitamar.org/index.html

Bron:

http://aro1.com/der-westen-schweigt/#more-21339

Vertaling: Renate

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4193530,00.html

Auteur: Giulio Meotti

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Dhimmitude, Israël, Joden, Jodenhaat, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

14 reacties op Het Westen zwijgt

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Alweer een jaar gelden, deze slachting. Ben benieuwd wanneer dat ellendige Palestijnse probleem definitief wordt opgelost.

  Like

 2. Het wordt nog veel erger as 21 maart gaat de EU grote beslissingen nemen ten aan zien van Israël onder leiding van Asthon. Oktober 2012 wil de EU proberen de Israëlische Palestijnse betwiste gebieden als Palestijnse staat uitroepen. Op 21 maart zullen er ook wel weer miljoenen aan de Palestijnen geschonken worden ter ondersteuning van het demoniseren van Israel en raketten en wapens aan te kopen. De beslissingen die de EU gaan nemen is aan de hand van dit rapport. We hebben het na gecheckt het staat zo als gewoonlijk vol leugens en verdraaiingen.
  http://www.jomjom.nl/index.php/rapport/155-palestinian-economic-prospects-economic-monitoring-report-to-the-ad-hoc-liaison-committee-march-2012

  Like

 3. Indrukwekkend stuk.
  Let vooral ook op de collaborerende Europa-connectie en het comment van Siepman.

  Like

 4. de EU is van plan om in oktober de betwiste gebieden al een zelfstandige staat van de Palestijnen te verklaren zover als ik uit andere huidige stukken kan begrijpen. Daarom is het ook zo belangrijk voor GL, de SP en D66 dat het kabinet valt.

  Like

 5. Diana Melita zegt:

  Conclusie: In feite is er niets veranderd sinds de Nazi-tijd!

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  @Yaakov: een links kabinet is en blijft de pest voor ons land.
  En er was nooit een Palestijnse staat!
  http://tinyurl.com/7p636na

  Like

 7. Rudor zegt:

  Het gaat maar door. Het lijkt wel of de hele wereld niet zal rusten tot de laatste Jood is afgemaakt.

  Er zijn er op het eerste gezicht, twee schuldig aan de situatie in Israël. De (linkse) elite in de wereld die uit alle macht de ‘palestijnen’ ondersteunt en geld geeft en daarmee dit soort gruweldaden legitimeert, maar ook de Israëliers zelf die in de nadagen van de oorlog, die ze glansrijk wonnen, hebben verzuimd alle, maar dan ook alle ‘palestijnen’ over de grenzen van Jordanië en Egypte te schuiven.

  De elite legitimeert uit domheid en kwaadwillendheid, de Israëlisch lieten de opruiming na, waarschijnlijk uit een soort van fatsoen/medeleven (iets waarvan je ‘palestijnen’ niet kan beschuldigen.

  Like

 8. Columnist zegt:

  Deze Joden staan aan de kant van het Westen, en worden dus als verraders gezien door anti-Westers Links.

  Like

 9. wij moeten onze vijanden liefhebben,Maar…”zou ik niet haten wie U haten,Heer,niet verachten wie tegen U opstaan?Ik haat hen,zo fel als ik haten kan….
  dit is zo onmenselijk,met geen pen te beschrijven en niet eens ,die geindoctrineerde daders,die zelf slachtoffer zijn,maar degenen achter de schermen.o.a. de VN,en …kijk zelf maar eens in de spiegel of je ook hoord bij dat soort.

  Like

 10. Columnist zegt:

  Wij moeten ONZE vijanden liefhebben, niet GODS vijanden!

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  God bestaat niet. http://tinyurl.com/44d5thj

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  De Islam de wereld uit, te beginnen in Europa. Zolang deze islamitische idioten de vrije hand houden, gaan ze maar door met, beliegen, bedriegen, bedreigen en moorden. Hun HAATBOEK KORAN staat er vol van. Stikten ze maar in hun idiote koran boek.

  Like

 13. Pingback: Meisje gewond bij aanval op “nederzetting” | E.J. Bron

 14. Jan zegt:

  Meulenbelt schreef toen dat dit ‘incident’ “een voorgeschiedenis” had en n iet ‘in een vacuüm plaats vond”, dwz de Joden vroegen er om wegens hun ‘bezetting’. Misselijk rotwijf.
  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2011/03/13/kolonistenfamilie-gedood-in-nederzetting/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s