Noorwegen: Ruzie om immigratiestudie

Een studie over het toenemende aantal immigranten in Oslo zorgt voor ruzie in Noorwegen. Burgemeester Fabian Stang van de conservatieve Høgre-partij zei, dat het niet zeker zou zijn of in 2040 inderdaad 40 tot 56% van de bevolking in de hoofdstad buitenlandse wortels zou hebben.

Hij gaf echter toe, dat Noorwegen de komende jaren enkele problemen zou krijgen bij de integratie van immigranten, bericht het Noorse persbureau NTB. Het zou echter de taak van het parlement zijn om te beslissen hoeveel buitenlanders er naar Noorwegen zouden mogen komen. Het zou onderzocht moeten worden hoe lang men in de statistiek als immigrant zou gelden.

Henry Day Sandbakken, staatssecretaris in het Ministerie voor Gemeentelijk Bestuur en Regionale Ontwikkeling, benadrukte echter, dat de immigratie naar Noorwegen deel zou zijn van een globale trend, die het land de afgelopen jaren veel voordelen zou hebben opgeleverd. De gemeentes zouden dankzij de tot nu toe verzamelde ervaringen in staat zijn om de uitdagingen de baas te worden.

De Vooruitgangspartij eist scherpere immigratieregels

De voorzitter van de rechtse Vooruitgangspartij, Siv Jensen, eiste met het oog op de cijfers echter een snelle aanscherping van de immigratiewetten. “Hoe meer immigranten er zijn, des te moeilijker zal het worden om een succesvolle integratie te garanderen.” Bovendien zouden buitenlanders, die trouwen met een in Noorwegen wonende immigrant, niet automatisch een verblijfsvergunning moeten krijgen.

Uit de studie van het Noorse Bureau voor de Statistiek bleek, dat tot 2040 het aantal immigranten naar minstens 40% stijgt. Afhankelijk van het feit hoeveel immigranten er nog bij zouden komen, zou dit cijfer tot 56% kunnen stijgen. De studie was de eerste, die zich bezighield met de regionale gevolgen van de immigratie in Noorwegen.

Bron:

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M56cdd2334e4.0.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Noorwegen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Noorwegen: Ruzie om immigratiestudie

 1. louis-portugal zegt:

  Jezus ik sta ervan te kijken dat er al over gesproken mag worden.
  Immigratie heeft in de afgelopen veel voordelen opgeleverd want ze beginnen nu te begrijpen hoe het “anders” moet zegt Henry Zandbak.

  Like

 2. Kafir Harby zegt:

  Noorwegen is het eerste Westerse land dat zich zal aansluiten bij het OIC.
  Alle blanke Noren die iets in hun mars hebben zullen het land verlaten. Het resultaat is een “failed state”, een absolute puinhoop.

  Like

 3. vederso zegt:

  “The Observer” over het rapport van de SSB (Noors Bureau voor Statistiek) Eén zin uit het artikel; I don’t trust the SSB.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s