Paus Shenouda III. van de Kopten overleden

Paus Shenouda III., het hoofd van de Koptische kerk van Egypte, is op 88-jarige leeftijd gestorven. Dat meldde de Egyptische staatstelevisie zaterdag. Shenouda was de afgelopen jaren meerdere malen in het buitenland voor geneeskundige behandeling.

Uit kerkelijke kringen in Caïro was te vernemen, dat er voorbereidingen zouden zijn getroffen voor de begrafenis. Er werd echter eerst geen datum genoemd.

Shenouda werd eind 1971 gekozen tot paus van Alexandrië en tot patriarch van de Koptischorthodoxe kerk. De Koptische kerk is de grootste christelijke gemeenschap in het Nabije Oosten en vormt in Egypte bijna 10% van de bevolking. Wereldwijd behoren er ongeveer 10 miljoen mensen tot de Koptische kerk.

De Kopten voelen zich in Egypte door de islamitische bevolkingsmeerderheid onderdrukt en gediscrimineerd. Steeds opnieuw komt het tussen moslims en de christelijke minderheid tot gewelddadige uitbarstingen.

In het begin van het afgelopen jaar waren voor een kerk in de Egyptische havenstad Alexandrië in Oudejaarsnacht meer dan 20 mensen bij een bomaanslag om het leven gekomen. In oktober kwamen bij bloedige botsingen tussen Kopten en moslims in Cairo 26 mensen, overwegend christenen, om het leven.

Bron:

http://www.rp-online.de/panorama/ausland/papst-schenuda-iii-ist-gestorben-1.2757095

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Egypte. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s