Zweedse kerk schildert Joden af als ratten, Simon Wiesenthal Center vraagt om verwijdering…..

…..De wandaden gaan maar door. Antisemitisme krijgt nu een dun laagje vernis van geloofwaardigheid, omdat men van mening is dat vernietiging van ’s werelds enige Joodse staat gerechtvaardigd is en daarmee staat een van de meest verachtelijke vormen van onverdraagzaamheid op de agenda. Dat hebben we aan Links te danken. Het demoniseren van Israël lijkt wel hun hobby en in hun Jodenhaat zien ze door de bomen het bos niet meer.

Simon Wiesenthal Center: “Zweedse tentoonstelling van christelijke kunst die Joden als ratten afschildert moet geannuleerd worden” en dringt er bij de autoriteiten op aan om te onderzoeken of overheidssubsidie wordt gebruikt om haat te verspreiden.

Het Simon Wiesenthal Center, een vooraanstaande joodse mensenrechtenorganisatie, riep op tot de afgelasting van een Zweedse tentoonstelling van christelijke kunst, waarin Israëli’s afgebeeld worden als schietgrage ratten die het “Heilige Land” verslinden en drong er bij de autoriteiten op aan om te onderzoeken of er overheidsgeld wordt  gebruikt om anti-joodse haat te legitimeren.

Het “verdierlijken” (het afbeelden van de mens als dier) van Joden werd geperfectioneerd door de nazi propagandamachine, een al te perfecte manier om Joden tegenover hun Duitse buren te ontmenselijken. De propaganda van de jaren ’30 was de aanloop naar de moord op zes miljoen Joden in de jaren ´40. Sindsdien gebruikten de Sovjet-Russische, de Arabische en de islamitische anti-Joodse propaganda precies dezelfde methode.

“Nu is het in het Zweden anno 2012 opgedoken”, is de aanklacht van rabbijn Abraham Cooper, decaan van het Wiesenthal Center. Het zal geen verrassing zijn dat rechtse extremisten deze kunsttentoonstelling prachtig vinden, waarin “Zweedse schilders laten zien dat ze begrijpen dat Joden gewelddadige en schadelijke dieren zijn”, maar de echte vraag is wat Zweden die niet racistisch zijn hiervan denken. Bedenk dat de sponsorende organisatie ondersteuning in het onderwijs biedt op het thema “kerk en samenleving.” Is het “salonfähig” maken van antisemitisme nu ook onderdeel van haar activiteiten?”

“Wij roepen alle Zweden op, ongeacht hun politieke standpunten, om deze haat, vermomd als kunst, aan de kaak te stellen en zich aan te sluiten bij de vraag of overheidssubsidie direct of indirect door de ‘Educatieve Vereniging Bilda voor Kerk en Samenleving’ voor deze tentoonstelling gebruikt wordt”,  aldus Cooper. Bilda meldde in 2010 dat 70 % van haar inkomsten uit subsidies kwam. Vandaag, donderdag, refereren de Zweedse, antisemitische nationalisten aan de poster van Bilda als organisator.

 

Uit het dagblad Dagens; “….We hebben een aantal e-mails ontvangen van mensen die ons vertelden dat ze bij de poster associaties hebben met Nazi-Duitsland, waar Joden als ratten werden afgebeeld. Dat was voor ons een onverwachte reactie, maar we hebben meteen gereageerd en de poster, ook op onze website, vervangen”,  aldus Elizabeth Haag van de Educatieve Afdeling van Bilda. ….De tentoonstelling is in de Immanuelkerk in Stockholm te zien en daarna in meer plaatsen in het land. …. Zij werd georganiseerd na een reis van Zweedse kunstenaars naar Israël en Palestina (In Noorwegen en Zweden beschouwt men Palestina als volwaardig land en wordt er dus niet gesproken van Palestijnse gebieden of iets dergelijks).  ….”We hebben er hoge verwachtingen van.”

Bron:

http://tundratabloids.com/2012/03/swedish-church-depicts-jews-as-rats-swc-demands-its-removal.html

Vertaald uit het Engels door:

vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël, Joden, Jodenhaat, Zweden. Bookmark de permalink .

8 reacties op Zweedse kerk schildert Joden af als ratten, Simon Wiesenthal Center vraagt om verwijdering…..

 1. E.J. Bron zegt:

  @Hans

  Mits uw betoog aan de kwaliteitseisen voldoet ( 😉 ), zou ik het zeer op prijs stellen dat hier op deze site als eerste te mogen presenteren aan het volk! 🙂

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Ik heb hetzelfde gevoel als Hans maar slaag er niet in mijn verontwaardiging op een adequate manier te formuleren.Waarschijnlijk is antisemitisme mijn ding niet.
  Maar geloof me, dezelfde walgelijke indoctrinatiemethodes en propaganda wordt toegepast op de Vlamingen in België.
  De terminologie gewaagt weliswaar nooit van ratten want zo brutaal durven de francofone Belgen zich voorlopig nog niet uiten. De methode wordt subtieler gebruikt met een insteek van takiyya waar de moslims nog een puntje kunnen aan zuigen. Maar het aantal extremisten onder deze laatste groeit in een snel tempo en elke dag spoelen massa’s nieuwe parasieten aan in dit onland.
  Liever het recht op waardig sterven dan leven op je knieën.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Hans en Lucky ik denk dat je eerst eens een beoordeling moeten maken over joden, israëlis, zionisten en orthodoxen.
  Ik heb voor mezelf de indruk dat ik er dan beter uitkom.
  Uiteraard heb je nog een club weg met ons joden,waarvan een heel stel bij links en speciaal de Pvda zit, maar die kan ik niet begrijpen.

  Like

 4. Columnist zegt:

  Het zijn bepáálde Joden die met ratten worden vergeleken, en dan mag het. Als je tegen Zionisten kunt zijn, zonder tegen Joden te zijn, kun je ook tegen de Illuminati zijn, zonder tegen Joden te zijn.

  Like

 5. vederso zegt:

  @ Columnist. Uw reactie om 11.44 schreeuwt om verduidelijking.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Ik vermoed dat columnist dit bedoelt mbt bepáálde joden:
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3137782/2012/01/25/Ultraorthodoxe-joden-bekogelen-vrouw-met-stenen.dhtml
  Ik hoor het wel als ik ernaast mocht zitten aangaande die bepáálde joden.

  Like

 7. Columnist zegt:

  @vederso
  Ik citeerde sarcastisch de Linkse mentaliteit. Links vindt het doodnormaal om tegen Zionisme te zijn, maar vindt iedere weerstand tegen de Illuminati een vorm van anti-Semitisme.

  @G.Deckzeijl
  Dat zijn inderdaad ook klootzakken.

  Like

 8. Jan zegt:

  Ik kijk er niet van op.

  ‘Judensau’, diermetafoor gebruikt door de Christelijke kerk, gebruikt om de Joden te deemoedigen:
  http://www.zionism-israel.com/dic/Judensau.htm

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s