8ste herdenkingsdag van de maartpogrom op de Kosovo-Serviërs (+ video´s)

“Aan het begin van een pogrom staat altijd een pogromleugen”. Zo was het in de Middeleeuwen, toen het christelijke gepeupel wraak wilde nemen op de Joden, omdat die zogenaamd hosties geschonden of kleine jongens vermoord hadden, en exact hetzelfde gebeurde er nu oom met de Serviërs”, schreef de Duitse publicist Jürgen Elsässer op 19 maart 2004 over de veroorzaker van die zware onlusten, die sinds 17 maart Kosovo in hun greep hielden en in het verloop waarvan 19 mensen om het leven kwamen, 4000 Serviërs hun geboortestreek moesten verlaten, 935 Servische huizen vernietigd en 35 orthodoxe kerken geschonden, beschadigd of verwoest werden.

De pogromleugen was in dit geval de bewering dat er drie Albanese kinderen verdronken zouden zijn, omdat ze door Serviërs de rivier Ibar zouden zijn ingejaagd. Dit zou, zo werd gezegd, de vergelding voor de dood van een 18-jarige Serviër zijn geweest, die vanuit een voorbijrijdende auto door Albanezen zou zijn doodgeschoten. Het bleek, dat Albanese journalisten aan een vierde, overlevende, jongen hadden voorgezegd hoe hij de dood van zijn vrienden in de rivier zou moeten omschrijven. Toen de verantwoordelijken van de VN daar op wezen, was het te laat. Ongeveer 50.000 Albanezen deden mee aan de driedaagse jacht op de Kosovo-Serviërs.

Wat er toen gebeurde, werd door de toenmalige Servische minister-president Vojislav Kostunica een etnische zuivering genoemd, iemand van de VN sprak zelfs van een “Kristallnacht”.  Duizenden Albanezen kwamen bijeen bij de brug in Kosovska Mitrovica, die het vooral door Serviërs bewoonde noorden van Kosovo scheidt van het zuiden. KFOR-troepen probeerden de bevolkingsgroepen met rubberkogels uit elkaar te houden, maar van beide kanten werd geschoten. In Kosovska Mitrovica stierven twee Serviërs en zes Albanezen, ongeveer 300 mensen raakten gewond, waaronder ook elf KFOR-soldaten. De video toont de onthutsende beelden uit die dagen:

Na de pogrom voerde de Kosovo-politie een speciaal onderzoek uit. Tot 2010 werden er 143 Kosovo-Albanezen veroordeeld, 67 van hen kregen gevangenisstraffen van meer dan een jaar. Maar de schade van de pogrom bleef, uit angst hebben veel Kosovo-Serviërs de regio verlaten, met uitzondering van het noorden, waar een Servische meerderheid bestaat. De meeste kerken, de meeste al eeuwen oud, werden nooit meer opgebouwd en in de meeste van de ingenomen huizen wonen nu Albanezen. Serviërs zullen daar nooit meer terugkeren.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/007704-8-Jahrestag-des-Maerzpogroms-den-Kosovo-Serben

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Christenvervolging, Islam, Islamisering, Kosovo. Bookmark de permalink .

5 reacties op 8ste herdenkingsdag van de maartpogrom op de Kosovo-Serviërs (+ video´s)

 1. Columnist zegt:

  Ik geef op internet lessen Albanees. Dat gaat erg nuttig worden.

  Like

 2. Kafir Harby zegt:

  Nato said: ” you will have your Great Albania”. And thus happened. Nu de Presevo-vallei, een stuk van Montenegro, de helft van Macedonië, een stukje Griekenland en de uitgestelde Nazi-droom is gerealiseerd. Maar let wel, grond is geduldig.

  Like

 3. Kafir Harby zegt:

  @Columnist Ja, dat gaat nuttig worden, zeker als je in de criminaliteit stapt.

  Like

 4. lucky9 zegt:

  De Albanese islamitische criminelen zijn (al dan niet via Kosovo) uitgezaaid over heel West-Europa en dat gaan we allemaal zeer duur betalen.
  De EU-apparatsjiks zijn debiele criminelen. Let op de nuance!

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Ik sprak voor de oorlog in Servië-Kosovo een duitse politieagent die 19 jaren gediend had in Hamburg en met veel criminaliteit te maken heeft gehad.
  Daar kwam hij alles tegen waaronder oost-europeanen enz.
  Hij noemde toen al de kosovaren de gevaarlijksten.
  Zij schoten jarenlange maten dood als ze bang waren dat hij iets verkeerds zou kunnen zeggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s