Christenen als slachtoffers van de Syrische rebellen

De andere kant van het geweld: In het protestbolwerk Homs stierven veel christenen. Ze waren het doelwit van de opstandelingen.

Zaterdag werden er meer dan 20 mensen gedood, toen twee autobommen een politiebureau en een gebouw van de Syrische geheime dienst verwoestten. Het is de derde aanslag binnen drie maanden. “Ze dragen allemaal het kenteken van Al Qaida”, bevestigde James Clapper, directeur van de nationale Amerikaanse geheime dienst. Dat hoort de Syrische oppositie helemaal niet graag. Zij beschuldigt het regime er namelijk van de aanslagen in scene te hebben gezet om regeringstegenstanders in diskrediet te brengen.

Daarbij neemt de oppositie zelf het niet zo nauw met de waarheid. “Het grootste deel van de media kiest partij voor de rebellen”, zegt Patrick Sookhdeo. “Ze klagen zonder uitzondering de Syrische regering aan en vergeten kritische vragen te stellen”. Sookhdeo werkt als internationaal directeur van het Barnabus Funds, een christelijke hulporganisatie, die wereldwijd zorgt voor christenen, die gediscrimineerd en vervolgd worden.

“Gewapende mannen vernielden ons weeshuis”

Sookhdeo leest voor uit de Email van een aartsbisschop, wiens naam hij geheim moet houden: “Gewapende mannen vernielden ons weeshuis, de kerk en graven. 60 huizen van christenen in Homs werden volledig leeggeroofd en verwoest”. De aartsbisschop zou het hier over rebellen hebben, legt Sookhdeo uit. In Homs zouden 200 doden onder de christenen zijn gevallen. “Er stierven maar heel weinig door de granaatbeschieting van het leger”.

Het grootste deel kwam voor rekening van de rebellen. “Een christen werd vermoord, omdat hij in een auto reed met een regeringsnummerbord. Een wraakactie”. De christelijke bevolking geldt als ondersteuner van president Assad. “Waarbij de officiële positie van de kerk neutraal is”, voegt Sookhdeo er aan toe.

Assad garandeerde de christenen de vrije uitoefening van hun religie en gaf hun vertegenwoordigers functies in de regering en het bestuur. “In Homs verschansten de rebellen zich in christelijke wijken, omdat deze als veilig golden”, zegt Sookhdeo. De christenen zouden gebruikt zijn als menselijke schilden. “De rebellen hebben een vlucht van christenen uit Homs verhinderd”. Van de in totaal twee miljoen Syrische christenen hebben inmiddels waarschijnlijk enkele honderdduizenden het land verlaten.

Bron:

http://diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/741139/Christen-als-Opfer-der-syrischen-Rebellen

Auteur: Alfred Hackensberger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Christendom, Christenvervolging, Islam, Moslims, Syrië. Bookmark de permalink .

6 reacties op Christenen als slachtoffers van de Syrische rebellen

 1. Columnist zegt:

  Erg zielig voor die Christenen, maar twintig jaar geleden zagen Christenen Moslims nog als bondgenoten tegen euthanasie, geboortebeperking en dergelijke kwesties.
  Ook is het zo dat het Christendom in praktisch opzicht tegenstrijdig is. Het eist grote gezinnen, maar verbiedt veroveringsoorlogen. Wat gewoonlijk gebeurt, is dat Christenen veel kinderen krijgen, vervolgens toch maar andermans land binnenvallen, en dan zich schuldig voelen en hun eigen samenleving uit schuldgevoel gaan vernielen. Denk aan de Christelijke verovering van Amerika. Dus, zowel het kolonialisme, als de daarop volgende schuldgevoelens bekend als Politieke Correctheid, zijn de erfenis van de morele tegenstrijdigheid van het Christendom. Atheisten met hun kleine gezinnen, en Moslims met hun aanvalsoorlogen, zijn allebei moreel consistent. Hierin is Links dus sterker dan Rechts, dat gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen.

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Christenen die moslims als gelijkgestemde bondgenoten zien zijn geestesziek of idioot.
  Of beide dat kan ook!

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Lucky en wat zijn joden die moslims verdedigen in idd. de Pvda dan???
  Vroeger konden die christenen goed bestaan in Syrië.
  Hopelijk wordt het duidelijker voor de “politiek correcten” wat daar werkelijk speelt.

  Like

 4. brabosh zegt:

  Beterschap in Syrië zit er duidelijk niet aan te komen met de rebellen. Hetzelfde scenario zoals in Egypte, waar de Moslim Broederschap en Salafisten president Moebarak verdreven, zou zich hier ook weer kunnen voordoen. Van de goot in de sloot dus… 😦

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Het zal nooit tot een oplossing komen, want de Islam zal nooit vreedzaam kunnen zijn. In hun Koran staat dat de Islam de wereld dient te veroveren. Nooit zal ik de geschiedenislessen vergeten en de historische plaatsen Poitiers en Wenen, waar de Islam een halt werd toegeroepen.
  Trouwens de Islam heeft altijd een eenzijdig belang, namelijk hun belang, in ons europa genieten ze vrijheid om hun overtuiging te beleven, maar andersom gunnen ze christenen en anderen dat recht niet in hun landen.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Hierbij een opdracht vanuit de Koran namelijk: Soera 8 vers 13 : ” Ik (allah) boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd eraf, en slaat alle toppen van hun vingers”.
  Wat is dat toch geweldig vreedzaam vind U niet scribenten?
  Ziedaar hoe de moslims over ons denken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s