Hitler eiste (ook) land voor vrede – Is Israël het nieuwe Tsjechoslowakije?

In veel opzichten lijkt Israël´s situatie in 2012 op de situatie van Tsjechoslowakije in het jaar 1938. Professor Raphael Israeli, een van de vooraanstaande geleerden aan de Hebreeuwse Universiteit Jeruzalem, zei onlangs in een gesprek: “De wereld zou Israël graag als het nieuwe Tsjechoslowakije zien. Het appeasen van Iran herinnert aan de Tweede Wereldoorlog, toen niemand heeft geprobeerd de Joden te redden”.

Voor professor Israeli lijkt het er op, dat “het Iraanse regime is gebaseerd op een gewelddadige eindtijdcultus, zodat ze er bezeten van zijn om de terugkeer van hun Mahdi-verlosser op gang te brengen door het oproepen van een catastrofale gebeurtenis. En net zoals Adolf Hitler belooft Mahmoud Ahmadinejad het joodse volk uit te roeien.”

Professor Israeli´s vergelijking met Praag bezit nog een beslissend, boven het appeasement uitstijgend, aspect.

Net zoals Israël in de huidige tijd, was Tsjechoslowakije destijds in het jaar 1938 een jonge, succesvolle staat, de enige liberale democratie in Oost-Europa. Het land bezat Škoda, een van de grootste militaire industriële complexen ter wereld en een leger van anderhalf miljoen soldaten.

Hitler´s eis was “land voor vrede”

Het nazi-buurland eiste de annexatie van het Sudetenland, waarin drie miljoen Duitsers woonden. Maar het bergachtige Sudetenland was de enige positie van waaruit de Boheemse vlakte met de hoofdstad Praag kon worden verdedigd – hiermee vervulde het dus exact dezelfde rol als Samaria en Judea in Israël.

Hitler´s eis luidde “land voor vrede”. En de Britse diplomatie veranderde het slachtoffer in de agressor, zette Tsjechoslowakije als onderdrukker en bezetter neer, en rechtvaardigde “de aanspraken van een nationale minderheid op rechtvaardige behandeling”. Chamberlain vloog naar München, overhandigde het Sudetenland aan Hitler en keerde met “vrede in onze tijd” en een document, dat Hitler´s handtekening droeg, naar Londen terug. Chamberlain verkocht de dappere Tsjechische republiek, die militaire en industriële macht had, die de nazi´s verontrustte.

In dezelfde tijd, toen Tsjechoslowakije een bloeiende democratie was, stonden de Joden in Palestina op het punt om de fundamenten te leggen van hun staatsbestel. Hun aanspraak op het land van hun voorouders werd bevestigd met de Balfour Declaration, die in naam van het Britse wereldrijk had beloofd het de Joden toe te staan om voor hun natie een staat op te bouwen in het land Israël. In de periode 1938-1939 hield de regering van hare majesteit zich niet verder bezig met Hitler´s doodscultus. In plaats daarvan was ze ijverig bezig het beruchte Witboek van 1939 uit te werken, dat de Arabieren moest appeasen door de joodse immigratie te beperken. Deze beslissing werd door het Britse kabinet genomen, waarvan Neville Chamberlain de voorzitter was – dezelfde Chamberlain, die Tsjechoslowakije al aan Hitler had verkocht.

En wat is er nu aan de hand? De westerse democraten appeasen opnieuw een aan grootheidswaanzin lijdende dictatuur. En ze eisen opnieuw van een klein land om zijn bergachtige regio op te geven, die nu Migron en Itamar heten.

Hitler kwam in het jaar 1938 Praag binnen, zonder dat er een schot werd gelost. Tsjechoslowakije werd van de landkaart geveegd.

Uiteindelijk werd Hitler weliswaar overwonnen, maar toen leefden er 50-60 miljoen “slachtoffers van de vrede” niet meer. Zal het Westen bereid zijn om Israël te offeren op het altaar van het “realisme”? En zal de politieke leiding van de joodse staat Israël plichtbewust op het altaar vastbinden?

Bron:

http://aro1.com/hitler-forderte-auch-land-gegen-frieden-ist-israel-die-neue-tschechoslowakei/#more-21472

Auteur: Giulio Meotti

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Dhimmitude, Historie, Israël, Joden, Jodenhaat, Moslims, Pacifisme, political correctness. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hitler eiste (ook) land voor vrede – Is Israël het nieuwe Tsjechoslowakije?

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Als ik om wat voor reden dan ook in gesprek raak met een aanbidder van de maangod, heb ik altijd dit handige apparaatje bij de hand…
  http://www.gifbin.com/982966
  Als Chamberlain in sep 1938 zo’n apparaatje in het bijzijn van Adolf H. had gebruikt, had de wereld er heel misschien anders uitgezien.
  Tip: werkt ook met volksvertegenwoordigers en andere hotemetoten* die de indruk wekken dat met buitensporige bezuinigingen en soortgelijke propaganda dit land weer op de rails gezet kan worden.
  * http://tinyurl.com/6t89dnq

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Deze cartoon heeft een groot waarheidsgehalte en eiste nog geen enkel mensenleven.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Ik kan me voorstellen dat de israëlis zo denken.

  Like

 4. jowitteroos zegt:

  Cartoon laat zien hoe Islam denkt en in wat voor een positie Israel zit!

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Héé Jowitteroos..! Stante pede, nu het nog kan…??

  Like

 6. Bennie de Boude zegt:

  Die Sudetenduitsers waren Duitsers. Maar zij kwamen NIET uit Duitsland wegens armoede of om andere redenen; de Duitsers in Tsjechië vormden daar een bevolkingsgroep die er al sinds tien eeuwen leefde. Tsjechië en Moravië maakten sinds de middeleeuwen gewoon deel uit van het keizerrijk Duitsland, en bevatte naast de Slavische Tsjechen en Moraven ook een Duits bevolkingsdeel. Via erfrecht viel het gebied ooit toe aan het Habsburgse Huis en werd deel van het oude grote keizerrijk Oostenrijk. Wanneer Tsjechië en Moravië in 1918 met Slowakije een nieuwe republiek vormt onder de geweldige president Thomas Masaryk wonen er naast voornoemde bevolkingsgroepen ook Polen, Hongaren, Joden, Zigeuners en Toethenen in dat mooie land; voor niemand een probleem. Totdat die schreeuwende bovenlipsnor vanuit Berlijn en menig Sudeet, zoals Sudetenführer Konrad Henlein opeens vonden dat ze ‘Heim ins Reich’ wilden. Nou – in 1939 was de Sudetische Anschluss, die in 1945 ongedaan werd gemaakt. In 1945 mochten ze nogmaals: met spoed werden ze over de herstelde grens geschopt. Die voorrang hadden velen sinds 1939 wel verdiend. En dat had Nederland net zo met zijn NSB’ers, SS’ers en andere verraders en collaborateurs kunnen doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s