Milities leiden burgers in Griekenland op

In Griekenland worden burgers door leden van rechts-radicale groeperingen gerekruteerd en opgeleid met het doel het recht in eigen handen te nemen.

Groepen zelfbenoemde milities, waarvan de functie en het doel heel sterk doen denken aan paramilitaire organisaties, streven er naar het recht in eigen handen te nemen. Georganiseerde groeperingen met een hang naar rechts-radicalisme* rekruteren burgers en leiden hen op. Dit gevaarlijke fenomeen breidt zich uit en roept herinneringen op aan vroegere periodes. * (voor linkse “goedmenschen” is iedere burgerwacht rechts-radicaal).

Met een zuivere rechts-radicale retoriek proberen de leden van deze groeperingen gebruik te maken van de fenomenen van de criminaliteit en hun rol als “helpers” van de politie en het leger te laten zien. Het nationalistische woord overheerst, omdat er gevaar uit het oosten zou dreigen, terwijl deze groeperingen duidelijk verwijzen naar “stormbataljons”. Vele internetsites onderstrepen de betekenis, die het scheppen van een “patriottische burgerwacht” met als doel – zoals zij zeggen – “op het kritieke moment bereid te zijn” heeft.

Griekse burgerwacht naar het voorbeeld van de VS

Volgens de krant “Ethnos” heeft een van deze groeperingen al heel lang geleden trainingen in de bergen georganiseerd, zodat de “vrijwilligers” klaar zijn voor de gewapende opstand en in de chaos, die zal ontstaan, kunnen ingrijpen. De georganiseerde rekruteringsacties vinden plaats via sociale media, waar niet alleen alle informatie over de rekrutering van leden wordt gegeven, maar ook geprobeerd wordt deze activiteiten te rechtvaardigen met de buitengewone situatie van het land.

Een andere manier en weg wordt er gekozen door de het Griekse centrum voor wapencontrole, omdat het streeft naar de vorming van een Griekse burgerwacht naar het voorbeeld van de Amerikaanse burgerwacht en zelfs scholieren rekruteert. Met de stijgende criminaliteit als motivering richtte het Griekse centrum voor wapencontrole de “Griekse Burgerwacht” op (Hellenic Neighbourhood Watch) en benadrukt, dat deze geen private beveiligingsfirma is en ook geen handelsonderneming.

Ook politiemensen kunnen lid worden van de burgerwacht en er wordt benadrukt “…zullen zij hun rang behouden met de mogelijkheid, ook voor jongeren, tot bevordering binnen de organisatie”. Deze groeperingen zullen rondom de klok patrouilleren en op allerlei soorten delicten letten, terwijl zij “in het geval van branden en andere natuurcatastrofes en sociale onlusten bijzonder nuttig zullen zijn”.

In een desbetreffende verklaring op internet volgt een oproep aan jonge mensen om mee te doen, omdat “de Griekse politie in geval van een opstand de veiligheid van de Griekse burgers niet voldoende zou kunnen garanderen”. Er wordt in ieder geval benadrukt, dat de burgerwacht zich niet zal bemoeien met de onderdrukking van demonstraties.

Rekrutering van jongeren en militaire reservisten

De rekruteringsactie richt zich ook op jongeren boven de 16 jaar en biedt hen een online-opleiding aan. De scholieren zullen op het schoolplein agressief gedrag opnemen en continu op patrouille gaan. Op deze manier “zal hun jeugdige elan zich kunnen afreageren, zonder dat ze gebrandmerkt worden en zich onderwerpen aan duistere groeperingen”, omdat de Griekse burgerwacht “zich niet verbergt in conspiratieve cellen, geen vermomming draagt en ook geen knuppels en lansen bij zich heeft, maar samenwerkt met alle instanties van de staat en de samenleving en openbaar erkend en geaccepteerd zal zijn”.

Als model voor de oprichting van de burgerwacht volgt zij het voorbeeld van de reservisten van het Amerikaanse leger en heeft, zoals benadrukt wordt, “tot doel de locale reservistenclubs in te binden in een gemeenschappelijke formatie van nationale veiligheid”, zodat ze “vanuit de reserve naar de actieve handeling” ruilen.

Deze groepen zullen op straat patrouilleren en tijdens hun patrouilles “naast hun gebruikelijke camouflagepakken de onderscheidingstekens van de Griekse burgerwacht dragen”.

Bron:

http://sosheimat.wordpress.com/2012/03/17/milizionare-bilden-burger-in-griechenland-aus/#more-34911

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/316439/ta-nea-tagmata-asfaleias-einai-edo/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Griekenland. Bookmark de permalink .

4 reacties op Milities leiden burgers in Griekenland op

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Let maar op: zelf problemen oplossen wordt een echte hype!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11738367/__Overvallers_ontwapend__.html

  Like

 2. Columnist zegt:

  Zelforganisatie is een goede zaak. Van de overheid heb je weinig te verwachten.

  Like

 3. lucky9 zegt:

  De Grieken hebben gelijk.
  Twintig jaar kolonelsregime opgevolgd door twintig jaar euro-fascisme is van het goede te veel.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Helemaal mee eens. Als links alles uit de hand laat lopen zullen mensen zich gaan organiseren en terecht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s