Linkse “vredesactivisten” en seksuele moslimfrustratie op de Westelijke Jordaanoever

(Haáretz) – “Hallo allemaal, ik schrijf dit hier op, omdat ik niet zeker weet wanneer de volgende bijeenkomst zal zijn. Bij de demonstratie van vandaag (10 februar 2012) in Kfar a-Dik merkte ik de blikken en het vingerwijzen van de Shabab (bijnaam voor jonge Palestijnen) en daarbij voelde ik me erg ongemakkelijk. Ze spraken met elkaar en niet met mij, maar “slet” was het woord dat veel gebruikt werd met de blikken gericht op mij. Toen ik A. en H. (twee mannen) tegenkwam, vertelde ik hen hierover en H. bleef daarna bij mij. Desondanks waren er nog “toevallige” aanrakingen en een aantal incidenten waarbij mensen me “slet” noemden. Tenslotte, al met al was dit een onplezierige ervaring.”

Deze brief, geschreven door een Israëlische activiste, is slechts een van de oorzaken van een stormachtig debat dat online onder linkse mensenrechtenactivisten in Israël heeft plaatsgevonden. De activiste stuurde de brief aan haar vrienden van “Anarchisten tegen de Muur,” waarin ze schreef over de incidenten van seksuele intimidatie die ze had meegemaakt in Kfar a-Dik, een dorp op de Westelijke Jordaanoever, waar de organisatie van tijd tot tijd protesten houdt ter ondersteuning van de Palestijnen. Deze correspondentie en andere getuigenissen werden verkregen door Haáretz en vertellen over een wijd verspreid fenomeen van seksuele intimidatie en aanranding van de Israëlische en buitenlandse demonstrantes op de Westbank. In de afgelopen twee jaar werden minstens zes voorvallen gerapporteerd in de Westbank en Oost-Jeruzalem: 2 in Sheik Jarrah en 4 in het Mount Hebron gebied, in Masra, in Kfar a-Dik en een vermeende poging tot verkrachting in Umm Salmona, vlakbij Bethlehem.

Kort geleden is er door vrouwen van linkse groepen een forum gestart om de incidenten het hoofd te bieden en te documenteren. “Het doel is om er van te leren”, zegt een van de leden van de groep. “We willen instrumenten en richtlijnen ontwikkelen om te komen tot minder gevallen van (seksuele) intimidatie.”

Bronnen:

http://weaselzippers.us/2012/03/17/anti-israel-leftist-women-being-sexually-assaulted-while-protesting-alongside-peace-loving-palestinians/

http://www.haaretz.com/news/national/israeli-leftist-activists-we-are-being-sexually-harassed-in-the-west-bank-1.419167

https://medforth.wordpress.com/2012/03/18/israelische-friedens-aktivistinnen-berichten-uber-sexuelle-ubergriffe-im-westjordanland/

Wekelijkse botsingen op de Westelijke Jordaanoever

Elke vrijdag protesteren de inwoners van het kleine dorp Nabi Saleh in Judea en Samaria tegen de Israëlische overheersing. En elke week proberen de Israeli Defense Forces (IDF) hen te dwingen thuis te blijven.

Een video, gefilmd op vrijdag 9 maart, laat zien hoe een vrachtwagen het dorp inrijdt en zgn. “skunk” versproeit, een chemisch brouwsel dat ruikt als rioolwater en dat is ontworpen om iemand drie dagen vreselijk te laten stinken. Hij toont ook de Palestijnse bevolking, die stenen naar het voertuig gooien. Later in de video zegt iemand van de grenspolitie tegen een groep vrouwen en kinderen om naar binnen te gaan. Ze reageren met gejoel en geschreeuw en blijven in hun voortuin. Ogenblikken later vuren de veiligheidstroepen met traangas en sonische bommen in de tuin waar zo-even de vrouwen en kinderen nog stonden.

France 24 vroeg de IDF om een reactie op de activiteiten, in het bijzonder op het spuiten van “skunk” op huizen en het gebruik van traangas tegen vrouwen en kinderen. Een officiële woordvoerder reageerde met de volgende verklaring:

“De Israëlische veiligheidsdiensten zijn belast met het verspreiden van illegale en gewelddadige demonstraties en het handhaven van de openbare orde in de regio Judea en Samaria. Niet-dodelijke middelen zijn ontwikkeld om deze rellen in de hand te houden, waarbij de risico’s voor de relschoppers worden geminimaliseerd. Vorige vrijdag, op 9 maart 2012, vereiste de verspreiding van de gewelddadige demonstratie dat militaire voertuigen een woonwijk binnengingen. Niet-dodelijke middelen van oproerbeheersing zijn ingezet tegen stenengooiers, die acties uitvoerden, die de veiligheidstroepen bedreigden.”

Times of Israel: Een AP-fotograaf was er getuige van dat een hond een Palestijnse demonstrant najoeg, z’n arm greep en hem tegen de grond trok. Een militaire functionaris zei dat de hond op de actievoerder was losgelaten nadat deze met stenen had gegooid. De man werd ter plekke behandeld door militair medisch personeel en samen met een andere demonstrant gearresteerd. De functionaris sprak anoniem op basis van legerregelgeving.

Tijdens een afzonderlijk incident op vrijdag protesteerde een Israëlische vrouw naast Palestijnen op de Westbank, toen soldaten een rubberen kogel afvuurden die haar hoofd raakte. Ze werd geëvacueerd naar een Palestijns ziekenhuis waar ze werd behandeld voor lichte verwondingen. Commentaar van Bare Naked Islam; verraadster!

Bron:

http://barenakedislam.com/2012/03/18/weekly-clashes-between-jews-and-muslims-in-palestinian-occupied-judea-samaria/

Vertaald uit het Engels door:

vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, Israël, Joden, Jodenhaat, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

4 reacties op Linkse “vredesactivisten” en seksuele moslimfrustratie op de Westelijke Jordaanoever

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Omdat “ze” nooit zullen leren dat nee ook echt nee is.
  http://tinyurl.com/4yglqlp

  Like

 2. Jan zegt:

  כִּי-הִנֵּה אוֹיְבֶיךָ, יֶהֱמָיוּן; וּמְשַׂנְאֶיךָ, נָשְׂאוּ רֹאשׁ.
  עַל-עַמְּךָ, יַעֲרִימוּ סוֹד; וְיִתְיָעֲצוּ, עַל-צְפוּנֶיךָ.
  אָמְרוּ–לְכוּ, וְנַכְחִידֵם מִגּוֹי; וְלֹא-יִזָּכֵר שֵׁם-יִשְׂרָאֵל עוֹד.

  (Want zie, uw vijanden tieren, uw haters steken het hoofd op;
  zij smeden een listige aanslag tegen uw volk en beraadslagen tegen uw beschermelingen.
  Zij zeggen: Komt, laten wij hen als volk verdelgen,
  zodat aan de naam van Israël niet meer wordt gedacht.)

  “Anarchisten tegen de Muur”. Hmm, lijkt mij geen slecht idee.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Zal wel schrikken zijn voor die linksen.
  In Noord-Europa doet links zoveel voor die moslims en nu zijn ze nog ondankbaar ook.
  Ik zag het vorig jaar een filmpje van ik meen GS waar een zomers geklede charmante dame mensen in Amsterdam op straat intervieuwde.
  Ze werd door 2 lichtgetinte mannen van pakweg 30 jaar heel duidelijk voor slet uitgemaakt.
  Lekker die multicult.

  Like

 4. Rudor zegt:

  “Het doel is om er van te leren”. Als die suf ku..en nu nog niet geleerd hebben dat je je verre moet houden van dat tuig, dat je van dat tuig niets goeds te verwachten hebt en dat ze op je neerkijken terwijl je domheid wel graag geaccepteerd wordt, dan helpt geen enkel forum.
  Vrouwen die zo dom zijn verdienen misschien niet anders. En ja, verraadsters zijn het natuurlijk wel. Je eigen volk afvallen voor het schuim van de wereld. Bah!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s