Oostenrijk: Meer dan 21.000 illegale immigranten opgepakt

De burgemeester van Wenen, Michael Häupl, heeft onlangs in een interview gezegd, dat er in het jaar 2030 ongeveer twee miljoen mensen in de Oostenrijkse hoofdstad zullen wonen. Nu weten we ook waarom: Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft cifers gepubliceerd, volgens welke vorig jaar 21.232 mensen werden opgepakt bij hun poging om de grens illegaal te passeren. Dat zijn er in vergelijking met 2010 ongeveer 27% meer.

Schrikbarend daarbij: Het Ministerie van Binnenlandse Zaken kon uiteraard alleen de officiële cijfers bekendmaken. Dus het aantal mensen, dat door de autoriteiten bij de illegale binnenkomst werd gepakt. Meestal worden ze door meedogenloze mensensmokkelaars het land binnengebracht. Nog veel groter is het aantal immigranten, dat in de illegaliteit leeft en op rooftocht gaat om te kunnen overleven.

Minister van Binnenlandse Zaken Johanna Mikl-Leitner (ÖVP) maakte vooral de “wijd open Grieks-Turkse buitengrens” voor de toerstroom verantwoordelijk. Dit gat zou men onder controle moeten krijgen, zei de Minister van Binnenlandse Zaken, “de hoed staat in brand”.

Mölzer eist versterking van Frontex

De Europarlementariër van de FPÖ Andreas Mölzer eiste maatregelen op EU-niveau om het probleem aan de buitengrens tot Turkije de baas te worden. Hij bouwt op een versterking van de grenstroepen van Frontex: “Daarom moeten het personeel en de financiële middelen van Frontex verhoogd worden. Bovendien kan er, zolang de Grieks-Turkse buitengrens een invalspoort voor illegale immigranten is, gedacht worden aan een onderbreking van het Akkoord van Schengen.” De houding van Turkije in deze zaak noemde Mölzer een affront tegenover Europa, dat consequenties zou moeten hebben, “het liefst in de vorm van het afbreken van de onderhandelingen over toetreding of in ieder geval in het schrappen van de zogenaamde toetredingsmiddelen.”

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/007715-Mehr-als-21000-illegale-Zuwanderer-aufgegriffen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Griekenland, Immigratie, Oostenrijk, Turkije. Bookmark de permalink .

10 reacties op Oostenrijk: Meer dan 21.000 illegale immigranten opgepakt

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Ausgezeichnet! Zuwanderer sind keine Bereicherung!
  http://tinyurl.com/lsvuda

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Gaat dat zien, om 10 voor 10, op Ned 3, zometeen: knokken tussen god en allah…
  http://www.telegraaf.nl/prive/11755611/__God_en_Allah_vechten_bij_BNN__.html

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Gebeurt weinig hiero…
  Ik heb het net even na 6-en op radio 1 gehoord: een Frans arrestatieteam schijnt sedert 03:00 plaatselijke tijd in een wijk van Toulouse, zo’n 3 Km afstand van de aanslag in die stad, de verdachte van die aanslag opgespoord te hebben.Deze verschanst zich in een woning. Vuurgevecht ontstond, waarna 3 agenten gewond raakten. Verdachte gaf aan connecties met Al Qaïda te hebben. Ik hoop dat ze die klootzak uitroken. En H.Brinkman maar lullen dat er gematigde moslims zijn. Neu. (Er is islam en dat is het. R.T.Erdogan)

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Ik vind dat Mölzer gelijk heeft.
  De EU kan dat niet alleen aan Griekenland overlaten.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Hier kan ik nou verschrikkelijk giftig om worden.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3228412/2012/03/20/Hond-niet-toegelaten-op-begrafenis-van-baasje.dhtml
  Met andere woorden: ik weet zeker dat deze wereld er totaal anders had uitgezien zonder al die religieuze hokuspokus.

  Like

 6. Jan zegt:

  Afrikaanse primaten beklimmen tram

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s