Het spoor van het kwaad

Mohammed Merah wilde kinderen doden. Hij wilde burgers doden. Hij wilde ook soldaten doden. Het was geen toeval, geen ongeluk, dat hij de 7-jarige Miriam Monsonego (op de foto rechts) achterna rende om haar van heel dichtbij een kogel in het hoofd te schieten. Het was geen toeval, dat hij een joodse school en Franse soldaten aanviel.

Is hij, zoals de officier van justitie Francois Molins zegt, psychische gestoord? Kon Mohammed Merah daadwerkelijk het boerkaverbod niet verdragen? Of zijn afwijzing bij het Vreemdelingenlegioen? Kon zijn moeder hem er niet toe brengen om op te geven – of wilde ze dat helemaal niet?

Slechts enkele uren na de moorden, het motief en de dader waren nog volledig onbekend, hoefde Mohammed Merah helemaal zelf het woord niet te nemen. Dat werd al voor hem gedaan door de Europese commissaris van Buitenlandse Zaken Catherine Ashton – die zich genoodzaakt voelde de vermoorde kinderen te relativeren. Ynetnews schrijft met het oog op deze morele afgrond terecht over een “stervend Europa”. Ashton roeide inmiddels terug.

Deze uitlatingen zouden misschien een onbelangrijke, stuitende gebeurtenis zijn als Ashton een op zichzelf staand geval zou zijn, alleen zou staan en onmiddellijk van haar functie zou worden ontheven. Maar helemaal mis. Ze bevindt zich met haar opmerkingen in het beste gezelschap, in “het midden van onze samenleving”. Pas enkele dagen geleden verkondigde Sigmar Gabriel op Facebook:

“Israël is een Apartheidsregime, waarvoor geen rechtvaardiging bestaat”.

Gabriel kent de feiten. Ze interesseren hem niet. Voor Ashton en Gabriel zijn Israëlische burgers iets anders dan Arabische burgers. Voor Mohammed Merah ook.

Uitgerekend op deze dag kreeg Aiman Mazyek, alhoewel onvrijwillig, gelijk. Hij noemde de moorden terecht racistisch, echter in de veronderstelling, dat het bij de dader niet om een moslim ging.

Het is geen dun spoor, dat men moet volgen. Het is niet moeilijk om te begrijpen waar de haat van Mohammed Merah vandaan kwam. Het is geen spoor, dat hier en daar verdwijnt. Het bestaat niet alleen op binnenplaatsen en informele netwerken. Het bestaat niet alleen op anonieme blogs. In commentgedeeltes, waarin burgers waarin burgers schuldig en daarom legitieme doelwitten worden genoemd. Het bestaat niet, ergens ver weg, in de Evin-gevangenis in Iran, als bloggers in Saoedi-Arabië ter dood veroordeeld worden of als in Egypte extremistische partijen de absolute meerderheid behalen. Het zit ook niet geïsoleerd te vinden in parallelsamenlevingen, als er weer een meisje wordt gedood. Of wanneer extremistische imams oproepen om de Zwitsers uit te roeien.

We vinden het spoor, goed verstopt, wanneer wetenschappelijke subsidies worden ingetrokken. Wanneer bepaalde journalisten ontslagen worden. We vinden het, wanneer twijfelachtige imams gevleid worden. We zien het, wanneer extremisten, op de beste zendtijd, in talkshows van Maischberger en Kerner kunnen optreden. We vinden het, wanneer politici van naam samenwerken met racisten.

We vinden het spoor, wanneer de vraag gesteld wordt naar de schuldigen van de doden. We vinden het, wanneer journalisten lachen over doden en wanneer intellectuelen proberen hun haat achter mooie woorden te verbergen. We vinden het, wanneer samenzweringstheorieën worden geconstrueerd, omdat er niet zoiets mag bestaan als onschuldige Amerikanen, onschuldige Joden of onschuldige Europeanen.

Het spoor van het kwaad is een brede kerf. Het is consensus, moorddadige consensus. Ze komt ons openbaar tegemoet in de vorm van goed geklede, welbespraakte en er goed uitziende experts en journalisten, in de grote kranten, in de populairste talkshows, op de beste zendtijden en in de eerste rij.

(Foto boven v.l.n.r.: De slachtoffers van Toulouse: Rabbi Jonathan Sandler (30), zijn zoons Gabriël (4) en Arieh (5) en Miriam, de dochter van het schoolhoofd)

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/03/die-spur-des-bosen/

Auteur: Arent

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Islam, Joden, Jodenhaat, Moslims. Bookmark de permalink .

21 reacties op Het spoor van het kwaad

 1. louis-portugal zegt:

  Idd. die gemeenschappelijke uiting van links , gutmenschen en islamieten wordt alsmaar walgelijker.
  Minstens goedpraten maar nog erger altijd maar wegkijken.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Die verdomde KLOTE-koran… waarvan al die allahschreeuwers maar blijven volhouden dat ’t een heilig boek is, een boek waarin zwart op wit wordt aangespoord tot GENOCIDE.
  Was het niet Oriana Fallaci die vaker dan een keer waarschuwde dat moskeeën broeinesten van terrorisme zijn? Hoeveel van die verdomde broeinesten hebben we nu in eigen land?
  460.? ik ben de tel kwijt.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  En het houdt niet op…
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/11774032/__Pakketje_in_Toulouse_ontploft__.html
  Let maar op: het is slechts een kwestie van tijd dat grootschalige rotzooi uitbreekt.

  Like

 4. lucky9 zegt:

  Ik ben, nou ja, ontroerd dat jullie hier het verband niet zien.

  Ashton is die al ooit ergens democratisch voor verkozen? Kom aan, laat uw verbeelding werken! Kom nou hard denken! Nee harder! Voorzitster van een naaikransje? Van een gebedswake? …

  We hebben hier te maken met het meest platte euro-fascisme in de praktijk gebracht door de socialisten van “labour” onder “Teunie Blahair”. De crypto-communisten hebben het weer gefikst. Het collaborerende deel van de vijfde colonne. Zo zijn ze nu eenmaal, altijd geweest en zo zullen ze blijven. Helaas zetelen ze nu mee aan de kop van het fascistische monster. We worden gesodemieterd door ideologische gifmengsters. Cecilia Malmström is ook zo’n charmant islamofiel specimen.

  De onvermijdelijk komende burgeroorlog in Europa zal bloedig zijn, zéér bloedig! Bloedig op een voorheen nog nooit geziene schaal. Bloedig voorbij elk voorstellingsvermogen.

  Like

 5. Nicolazien zegt:

  Bloedige burgeroorlog in Europa? Het heeft er tot nu toe alle schijn van dat we zoveel verraders in ons midden hebben dat het wel eens een ‘fluwelen revolutie’ zou kunnen worden. Werkelijk verzet tegen de islamisering blijf marginaal. Het is werkelijk onbegrijpelijk maar onwil. gebrek aan kennis, leiders die systematisch zwijgen, …. te veel om op te noemen….

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Nicolazien: stuur iedereen die je kent en op het net zit, het volgende rapport(PDF, 177 pag).
  Denk eraan dat de beschreven dreiging wereldwijd is..!!!
  http://tinyurl.com/3uj4d4g

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Gerrit ik vrees dat er maar zeer weinig mensen bereid zijn om zo´n verhaal te lezen en de meesten zullen het als typisch rechtse onzin afdoen zonder het te lezen..

  Like

 8. friki zegt:

  Het is O zo waar! Heb niets toe te voegen, alleen verbijstering!!!

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  @Louis: ik ga ’t dit weekend lezen. Die 177 pagina’s zijn best te doen. Zag vanmorgen bv. pagina 32, punt 4 en 5. Moet je nagaan: die pedofiel-aanbidders hebben het over een verplichting.
  Moet ik het nog uitleggen..??? Dacht ’t niet hè?

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Toch maar even besloten iets toe te voegen aan 13:14.
  Die verplichting* houdt in dat mannen afstand dienen te doen van hun VOORHUID en bij vrouwen wordt de clitoris WEGGESNEDEN, in het ergste geval tegelijk met andere belangrijke onderdelen op die plek. Maar ik spreek de hoop uit dat als dat moslimTUIG deze slagerspraktijken in daden wil omzetten, ze voor die tijd allemaal uit dit land WEGGEJORIST zijn.
  *meer weten? Klik hierboven op andere NL-blogs en klik daarna op infohit.nl

  Like

 11. Columnist zegt:

  G.Deckzeijl zegt:
  24 maart 2012 om 13:21

  Vrouwen hebben in de Islam weinig invloed, maar misschien is het nuttig Islamitische mannen zich meer bewust te doen worden van hun verliezen.

  Like

 12. Pingback: Femke Halsema en het grotere kwaad: de kern van mijn razernij | AmsterdamPost

 13. Pingback: Diederik Samsom is een buiten alle proporties krankzinnige kale dwerg en wel hierom | AmsterdamPost

 14. Pingback: In Frankrijk is het jachtseizoen op Joden geopend | E.J. Bron

 15. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben deze RODEN en ISLAMISTEN zo ontiegelijk zat! Ik ben nooit zo conservatief geweest, maar nu mocht ik hopen dat er hier en overal in EUROPA militairen opstaan, zoals GENERAAL FRANCO dat was, en dat vuile linkse rode zooitje en de geitenneukers aanpakken, en ons er voorgoed van verlossen! En o ja, tevens hoop ik dat de EU in elkaar ploft!

  Like

 16. Pingback: Joodse familie in Marseille aangevallen | E.J. Bron

 17. Pingback: Handlangers van Mohammed Merah opgepakt | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s