Oude haat: Inzicht in het waarom van de oorlog van Iran tegen Joden

De opperste leider van Iran zei onlangs dat zijn land elke moslimnatie of -groep zou helpen die Israël zou aanvallen. Hij noemde de Joodse staat een kwaadaardig gezwel, dat uit het Midden-Oosten zal worden gesneden. Met de ontwikkeling van het Iraanse nucleaire programma is dat doel mogelijk in zicht. Deze visie op Joden als zijnde “Untermenschen”  klinkt erg als Adolf Hitler en de nazi’s, maar dit idee gaat veel verder terug. In het boek van auteur Andrew Bostom, “De erfenis van het islamitische antisemitisme,” beschrijft hij de vroegere veroveringen van de islam op de Joodse stammen in Arabië.

“Mohammed’s frustraties bij het verspreiden van zijn boodschap werden vaak gecompenseerd door moorddadige aanvallen op Joden,” zei hij tegen CBN News. “Mohammed komt zelf met een aantal van deze thema’s aanzetten,” zei hij. “Bijvoorbeeld, een van de straffen voor de Joden is hun transformatie in apen, of in apen en varkens, in de verzen die nu algemeen bekend zijn.” Deze “apen en varkens” beeldspraak is te vinden in de kern van de islam, in teksten in de koran en de Hadith. De meest beruchte Hadith (overlevering), vaak geciteerd door Al Qaeda, Hamas en andere islamitische terreurgroepen:

De dag des Oordeels zal alleen komen als de moslims de Joden bevechten en hen doden. Tot de  de boom en de steen zeggen: “O moslim, o dienaar van Allah, er is een Jood achter mij, kom en dood hem.”

In een aantal verzen van de koran worden Joden aangeduid als; pervers, het kwaad, hebzuchtig, of als de erfgenamen van de hel.

Het Iraanse regime neemt deze verzen (zeer) serieus, te beginnen met de stichter van de Islamitische Republiek, ayatollah Khomeini. “Zijn beeld van het uitroeien van de Joden was, dat alle moslims in de wereld moesten samenkomen met een kopje water – en weg was het. Maar nogmaals, uitroeiing,” zegt Bostom.

Vandaag de dag spelen Joden een centrale rol in de “eindtijd” theologie van de Iraanse moellahs. Zij geloven dat de Mahdi, de islamitische Messias, op aarde zal terugkeren, Jeruzalem zal veroveren en alle Joodse inwoners van Israël zal afslachten.

De voormalige Iraanse president Hashemi Rafsanjani heeft gezegd, dat terwijl Israël een land is waar één A-bom  voldoende voor is, Iran en de islamitische wereld een nucleaire oorlog met de Joodse staat zou overleven. Volgens deze visie zouden de zware verliezen de moeite waard zijn; voor het grotere doel van het van de kaart vegen van Israël.

Bron: http://www.cbn.com/cbnnews/world/2012/March/Ancient-Hatred-Understanding-Irans-War-on-Jews/

Auteur: Erick Stakelbeck

Vertaald uit het Engels door:

vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Oude haat: Inzicht in het waarom van de oorlog van Iran tegen Joden

 1. Tom Hendrix zegt:

  De ISLAM zijn de handlangers van de anti christ. Alles zullen ze doen om hun doel te bereiken, van bomaanslagen tot het doden van onschuldige burgers. Ik ben 11 september 2001 niet vergeten, en ook niet de 3000 doden die daarbij vielen. De islam is geen overtuiging van de vrede, hoe de linksen ons dat ook wijs proberen te maken. Het is een cultus des doods.

  Like

 2. Columnist zegt:

  Waarom heeft Israël Iran niet veel eerder uitgeschakeld, toen Iran een stuk zwakker was?

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  Toen de moordpartij op de school in Toulouse plaatsvond, haastten de media zich om te vertellen dat de dader een blanke ultrarechtse racist was. De ‘eenzame schutter’ had op een Joodse school een rabbi en drie kinderen van dichtbij neergemaaid en een aantal anderen verwond. Er werd verondersteld dat hij dezelfde moordenaar was die een paar dagen geleden drie zwarte Franse parachutisten in twee afzonderlijke aanvallen had omgebracht. Een moordenaar die Joden en zwarten aanviel? – dat moest wel een ultrarechtse blanke racist zijn, toch?

  Lees verder hierr:

  http://www.amsterdampost.nl/hoe-de-basis-voor-het-bloedbad-in-toulouse-werd-gelegd/#comment-63913
  —————————————————————————————————————————–
  Gebedshuizen zijn geen moskee, aldus het college van B&W in Den Haag. Machiel de Graaf en Paul ter Linden pakken de mulculverheerlijkers van de stad aan.
  Lees verder hierr:
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/03/islamisering-oogjes-dicht-en-snaveltjes-toe

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Vederso ik zie jou ook al zeer regelmatig vertalen.
  Bedankt voor alle informatie.
  Bezig blijven die smerige doctrine islam met zijn fanatieke volgers aan de kaak te stellen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s