Honderden kinderen overlijden jaarlijks aan halalvlees (+ video)

Ieder jaar overlijden in Frankrijk honderden kinderen aan bacteriële infecties, die veroorzaakt worden door besmet vlees. De wet, die de vervuiling van vlees tot nu toe door simpele hygiënische maatregelen had verhinderd, hoeft niet te worden toegepast als het vlees religieus wordt geslacht. Dit hoeft echter niet op de vleesverpakking te worden geschreven. Daarom wisten veel ouders zelfs niet eens dat ze halalvlees hadden bereid.

Door de weigering halalvlees te kenmerken en door de uitzonderingsregelingen voor rituele slachtingen, ondanks de strenge Europese slachthygiëne standaard, is de Franse regering medeverantwoordelijk voor de sterfgevallen, die op zich gemakkelijk voorkomen zouden hebben kunnen worden als de verantwoordelijken naar de wetenschappers in plaats van naar de islamisten zouden hebben geluisterd. Hieronder de op 11-03-2012 op de televisiezender France 5 uitgezonden documentaire “La vérité si je mangé” (“Wat ik in werkelijkheid eet”):

Gedeeltes uit de documentaire:

“Overeenkomstig de wettelijke voorschriften van de EU dient de slachting plaats te vinden na de verdoving van het dier. Daarbij moet het hoofd van het dier naar beneden gericht te zijn, waarbij de slokdarm correct afgebonden moet worden om te verhinderen, dat de darminhoud op het vlees terechtkomt. Er bestaat echter één uitzondering op deze EU-voorschriften voor rituele slachtingen. Een rapport van deskundigen, waarin de gezondheidsrisico´s in verband met rituele slachtingen werden genoemd, had onlangs al veel aandacht gekregen. Er wordt benadrukt, dat “het feit, dat men bij deze slachtmethode in feite niet in staat is de slokdarm van het dier af te binden zeer schadelijk voor de gezondheid van het slachtproduct is, omdat dit tot een enorme verkleuring aan de onderzijde van de kop leidt, die wordt veroorzaakt door de sterke stroom van materiaal uit de maag door de gapende wond van de doorgesneden slokdarm.”

In de documentaire geeft de toxicoloog Jean-Louis Thillier het volgende commentaar:

Deze toename van de besmetting van gehakt door Escherichia coli (bacteriën, die dodelijk kunnen zijn) houdt volgens mij verband met de toenemende consumptie van halal- respectievelijk koosjer vlees […], omdat dit zoveel bacteriën bevat, die voor de mens dodelijk kunnen zijn.

Dit heeft gevolgen voor kinderen, of in de vorm van blijvende schade en van levensbedreigende infecties, of in de vorm van niertransplantaties – in ieder geval is dit onacceptabel. We hadden hier bij ons in Frankrijk 26 doden door BSE respectievelijk door een variant van de Creutszeldt-Jakob-ziekte. En ieder jaar sterven er meer dan 100 kinderen aan de gevolgen van vergiftigingen door gehakt.

In de documentaire wordt de vraag gesteld hoe het mogelijk is, dat ondanks de vaststelling van zulke risico´s bij halalvlees dit tot nog verkocht wordt, zonder dat dit aangegeven wordt of dat het in gehakt wordt verwerkt. De reden ligt voor de hand: De Franse politiek, met voorop de regeringspartij UMP, heeft zich volledig aan de islamisten onderworpen. Hun leiding eiste zelfs, dat men afgevaardigden, die zich hadden ingezet voor de aanduiding van halalvlees, zou moeten afzetten.

De Europese Federatie van dierenartsen zei echter heel duidelijk: “Het slachten van dieren zonder voortijdige verdoving is onder geen enkele omstandigheid acceptabel”.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/007730-Hunderte-Kinder-sterben-jaehrlich-Halal-Fleisch

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Dhimmitude, Frankrijk, Islamisering, Moslims, political correctness. Bookmark de permalink .

10 reacties op Honderden kinderen overlijden jaarlijks aan halalvlees (+ video)

 1. Dorith zegt:

  Ietwat vreemd bericht.
  Men moet nagaan of in de islamitische landen ook veel kinderen sterven door het eten van halalvlees. En hier in Israel waar het vlees kosher wordt geslacht, heb ik nooit ergens gelezen dat dat levensgevaarlijk kan zijn. En zulk vlees is enkel voor kinderen gevaarlijk?
  20% van de bevolking in Israel is Arabisch en grotendeels moslim. Nooit ergens gelezen dat er onder de Israelische moslims veel kinderen sterven na het eten van halalvlees.

  Als het bericht waar is en het vnl. om Franse kinderen gaat, dan ligt de oorzaak ergens anders en niet aan de slachtmethode (wij zijn vegetariers, dus ik ben tegen elke manier van slachten)

  Geliked door 1 persoon

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Wordt vanzelf duidelijk… http://tinyurl.com/6xrjyfb
  EJ, kijk svp in je “postbus”.

  Like

 3. Columnist zegt:

  Christenen ondersteunen deze godsdienstvrijheid, uit angst de volgende te worden. Als Links Christenen aanvalt, laat Links vooral zijn gang gaan. Overigens ben ik nu internationaal bekend.
  http://www.inmalafide.com/blog/2012/03/24/learn-languages/

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Ik las enkele weken geleden al een verhaal dat halal sowieso gevaarlijk was omdat veel dieren pas na minuten sterven en gedurende die tijd een gedeelte van hun maag zit in hun longen terecht komt.
  Bij runderen kon het wel 10 tot 15 minuten duren.
  Ik hoop dat er veel herrie over komt waar ik aan zal meewerken waar ik kan.
  Ik was al helemaal tegen ritueel slachten door onnodig dierenleed.
  Nu dit erbij komt walkg ik er nog meer van.

  Dotith jij mag van mij met jouw plasje naar de dokter.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Pardon Dorith

  Like

 6. Fiona zegt:

  Completely inaccurate propaganda!! I work in meat for years and deal with people from all walks of life including halal customers. We have never had any problems and I have never heard anything like what you mention.
  To an open minded and tolerant society!!

  Geliked door 1 persoon

 7. suzan zegt:

  Zeer bizar verhaal… ik ben 42 jaar en zolang ik me kan herrineren eten wij halal of koosjer vlees. Ik ben zelf bij slachten ervan…. nooit meegemaakt dat het dier niet gelijk dood ging. Al honderden jaren doen moslims en joden dit op dit manier en nooit heb ik vernomen dat kinderen zijn overleden hieraan, wel aan onkunde en gebrek aan hygiëne.. dus nog een goed reden om halal/koosjer toe te laten en goede regels te handhaven..

  Like

 8. De Ekster zegt:

  Fiona, you are pleading for an openminded and tolerant society. So I take it you couldn’t care less about animal rights, like all religiously twisted people. You and the likes of you prefer to remain in the dark ages because of idiotic backdated ideas. Animal rights are worthless when it comes to religion. You can kill animals in a barbaric way, you are aloud to cut off pieces of minors, you are alowed to put insanity in children’s minds and so on and you are proud of it and call it “an openminded society”. I don’t know what needs to happen before people like you decide to wake up, but I can assure you that many of us no longer accept this sort of society. It’s the 21st century for cryin’ out loud!

  Suzan, het feit dat Joden en moslims al honderden jaren op barbaarse wijze hun dieren slachten wil niet zeggen dat dit goed is en dat het zo moet blijven. Misstanden, al zijn ze honderden of zelfs duizenden jaren oud, dienen te worden bestreden, zo simpel is het. Je zegt dat je nooit hebt meegemaakt dat een dier niet meteen dood ging. Dat is heel vreemd en ik vermoed dat je gewoon je hoofd hebt omgedraaid als je dit zag gebeuren. Zoals zo veel mensen liever een andere kant opkijken. Kijk eens op het internet als je de moed hebt en informeer je eens goed voordat je wat schrijft. Er is geen enkele rechtvaardiging (behalve die opgelegd door zelfgefabriceerde godheden) voor het ritueel slachten van dieren, het besnijden van kinderen etcetera. Het gaat hier om onrecht gebaseerd op achterlijkheid waar we nu eindelijk een keer van af moeten. We moeten verder met de wereld en kunnen het ons niet langer veroorloven te blijven steken in duistere tijden..

  Like

 9. Pingback: Honderden kinderen overlijden jaarlijks aan halalvlees (+ video) | eunmask

 10. Pingback: Honderden kinderen overlijden jaarlijks aan halalvlees (+ video) |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s