Eva Sandler´s boodschap

De moeder van de moordenaar van Toulouse is weer op vrije voeten. Het boosaardige wijf, dat met haar mohammedaanse opvoeding de wereld blijkbaar tegelijk twee islamitische zware criminelen heeft geschonken en tot het laatst weigerde om haar zoon, in samenwerking met de politie, tot overgave te bewegen, begrijpt de wereld niet meer en maakt zich nu zorgen om zichzelf. Met haar maakt de Duitse kwaliteitspers zich zorgen, die lange, meelevende artikelen aan haar wijdt. De radicale moslima wordt het slachtoffer – en de werkelijke slachtoffers dienen zo spoedig mogelijk in vergetelheid te raken. Een verklaring van Eva Sandler (foto boven), die haar man en haar zoons Gabriel (4) en Arieh (5) verloor, wordt door Duitse kranten geboycot. Hieronder daarom de vertaling van de verklaring:

De zwangere Eva Sandler, die met nog een klein kind achterblijft, schrijft bij Chabad.org:

“Mijn hart is gebroken, ik ben niet in staat om te praten. Er is geen manier om het grote, alles verterende verdriet uit te drukken, die de moord op mijn geliefde man rabbi Jonathan en onze zoons, Arieh en Gabriel, en op Miriam Monsonego, de dochter van de schooldirecteur van Ozar Hatorah en zijn vrouw, rabbi Yaakov en mevrouw Monsonego, oproept.

Ik hoop dat niemand ooit zulk verdriet en zulk lijden moet doormaken.

Omdat zoveel van jullie, mijn geëerde broeders en zusters in Frankrijk en rondom de wereld vragen, wat zij voor mij kunnen doen, voor mijn dochter Liora en voor de zielen van mijn geliefde man en onze kinderen, voel ik de plicht, hoe moeilijk het ook is, om te antwoorden op jullie vragen.

Het leven van mijn man was gewijd aan de leer van de Thora. We keerden naar zijn geboorteland terug om jonge mensen te helpen iets over de schoonheid van de Thora te leren. Hij was echt een goede man, liefdevol, royaal en onzelfzuchtig. Hij was gevoelig tegenover alles schepselen van God, altijd op zoek naar manieren het goede in anderen te ontdekken.

Hij en ik voedden Arieh en Gabriel op in de zin van de Thora. Wie kon vermoeden hoe kort hun tijd op aarde zou zijn, hoe kort de tijd zou zijn, die ik als moeder met hen zou doorbrengen?

Ik weet nog niet hoe ik en de ouders en zusters van mijn man troost en kracht zullen vinden om door te gaan, maar ik weet, dat God´s wegen goed zijn en HIJ zal ons de weg wijzen en ons de kracht geven om door te gaan. Ik weet, dat hun heilige zielen voor altijd bij ons blijven, en ik weet, dat zeer spoedig de tijd zal komen wanneer wij met de komende Messias weer samen zullen zijn.

Met heel mijn hart geloof ik in de woorden van de psalm: ´De Heer heeft gegeven en de Heer heeft genomen, geloofd zij de naam van de Heer´. Ik dank de Almachtige voor het privilege, dat zo kort was, mijn kinderen met mijn man groot te brengen. Nu wil de Almachtige hen weer bij zich hebben.

Voor allen, die onze familie troost en de zielen van de overledenen zaligheid zouden willen schenken: Laat ons hun leven op deze aarde voortzetten.

Ouders, kus alsjeblieft jullie kinderen. Zeg hen hoeveel je van ze houdt en hoe na het aan jullie harten ligt dat ze levende voorbeelden van onze Thora zijn, met respect voor de hemel en liefde voor hun medemensen.

Verdiep alsjeblieft jullie studie van de Thora, alleen of met jullie familie of vrienden. Help anderen, die het moeilijk vinden om de studie alleen te doen.

Breng alsjeblieft meer licht in de wereld door de sabbatkaarsen deze vrijdag en alle andere vrijdagen aan te steken (doe dat alsjeblieft iets vroeger dan op de voorgeschreven tijd, als een manier om onze wereld iets meer heiligheid te geven).

Weldra komen de dagen van het Pesachfeest. Nodig alsjeblieft anderen bij jullie thuis uit, zodat iedereen een plaats op Sederavond heeft om de feestdag van onze vrijheid te vieren.

Samen met onze pijnlijke herinneringen aan onze beproevingen in Egypte zoveel jaren geleden spreken we er nog steeds over ´hoe zij generatie op generatie tegenover ons stonden om ons uit te roeien´. Wij allen zullen met luide en duidelijke stem verklaren: ´God, red ons voor hun handen´.

De geest van het joodse volk kan nooit helemaal worden uitgeroeid; zijn binding tot de Thora en haar voorschriften kunnen niet vernietigd worden.

Moge het God´s wil zijn, dat wij vanaf dit moment alleen nog maar gelukkig zijn kennen.

Ik stuur mijn innigste medeleven aan de familie Monsonego voor het verlies van haar dochter Miriam en ik bid voor de spoedige genezing van Aharon ben Leah, die bij de aanval gewond raakte.

Bedankt voor jullie steun en liefde.

Bron:

http://quotenqueen.wordpress.com/2012/03/25/eva-sandlers-botschaft/

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/1808989/jewish/Massacre-in-Toulouse.htm

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Joden, Nieuws. Bookmark de permalink .

18 reacties op Eva Sandler´s boodschap

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Dergelijk verdriet valt eigenlijk niet te dragen.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Gerrit het is jodenverdriet en dat telt niet.
  Sorry voor het cynisme.

  Like

 3. Henk.V zegt:

  Het lijkt mij toe dat het verschil in beschavingsniveau tussen de moeder van de laffe moordenaar en de weduwe van de in Toulouse vermoorde rabbi, die in de aanslag ook nog twee kinderen verloor pijnlijk duidelijk aan de dag treedt.

  De beide vrouwen vertegenwoordigen twee werelden.
  De ene leefwereld waarin de haat tegen de niet- islamitische medemens tot totale ontmenselijking kan leiden EN de andere wereld ,waarin zich een volk bevindt dat door haar aanwezigheid in onze westerse wereld en door haar geloven en denken mee heeft gebouwd aan de fundamenten van onze maatschappij.

  De stem van de laatstgenoemde echtgenote en moeder komt vanzelfsprekend tot ons via een politiek incorrect kanaal.
  Ongetwijfeld zal het onmetelijke lijden van de moeder van de moordenaar breed worden uitgemeten in de links-liberale pers.

  Tot iedere aanhanger uit de politiek correcte hoek heb ik een boodschap::

  Bedenk wat de eerste moeder zegt en hoe zij zich opstelt in dit drama en neem in eerbied en respect kennis van wat jodin Eva Sandler u heeft te zeggen.

  Ik hoop dat u nog kunt zien , lezen, nadenken en voelen en bovenal hoop ik, dat uw gewetens functie nog niet totaal is gecorrumpeerd.

  Verder zeg ik niets, behalve dit:

  Eeuwige vrede zij over Israël en Jeruzalem!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V. daar sluit ik mij van harte bij aan!

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Louis, je bent niet in mijn achting gestegen!
  Zelf al eens een onomkeerbaar verlies geleden, maw: hoe zou jij gereageerd hebben als ze jou hadden gezegd wat je hierboven parkeerde…???

  Like

 6. Pingback: Danke für 10.000 Leser « quotenqueen

 7. E.J. Bron zegt:

  @deckzeijl

  Ik denk dat je de woorden van louis verkeerd interpreteert. Zijn comment bevat een overduidelijke cynische ondertoon!!

  Like

 8. Pingback: Hartverscheurende boodschap van Eva Sandler, overlevende Toulouse pogrom | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

 9. Kijk, dat is nu wat ik onder geloofsleven versta! Alle respect, baruch ha Shem.
  We geven graag gehoor aan de wens van deze moedige en karaktervolle vrouw, Eva Sandler: wees welkom bij onze shabbathsvieringen
  zie http://tora-yeshua.nl/samenkomsten/
  Zodat we vanuit de zegen van de Tora en Yeshua als het ware Pesachlam shabbath en Pesach en alle moadiem kunnen vieren, met elkaar.
  Wij zijn in en door Yeshua “Jood met de Joden”, niet alleen in de gezamenlijkheid van de Tora en hele Tenach, maar ook in daadwerkelijke steun en in ontmaskering van de grootste vijand van Israel in deze tijd: islam.
  Shalom Eva en alle Israeli’s, moge de God van Abraham, Isaac en Jacob jullie zeer nabij zijn in alles.
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  @EJ: cynisme had ik begrepen, maar ik zat toch een beetje met dat “telt niet”.
  Het is nl. voor tweeërlij uitleg vatbaar.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  @B.Kok, 26-3, 14:15
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11788827/__PvdA__protest_tegen_Isral__.html
  Atijd dat oeverloze, linkse geleuter over dat vredesproces. Er komt zo goed als zeker geen vrede, allahschreeuwers hebben een zwart op wit vastgelegde haat tegen vrede, niet voor niets staat in het handvest van hamas de vernietiging van Israël opgetgekend.
  Zie ook de quote van Gingrich: http://tinyurl.com/7p636na

  Like

 12. Jan zegt:

  @G.Deckzeijl zegt:
  26 maart 2012 om 15:38

  Klopt helemaal, zowel socialisten als moslims zijn hopeloze Judeofoben. Net las ik het volgende op Elder of Ziyon:
  * Joodse graven in Nice vernield
  * Marokko wil geen Joden meer op hun territorium
  * dood aan Joden wordt gekrijst in Tunesië
  http://elderofziyon.blogspot.com/

  Ik vrees dat de moslim in het Witte Huis 100% debet is aan de huidige ravage.

  (Met die site van Amsterdam Post is overigens iets geks aan de hand of hij is net ten onder gegaan wegens ruzie. Mijn ip adres is door de bovenstaande verwijzing geblokkeerd omdat het spam is. De prof zal echt iets aan zijn spamfilter moeten doen.)

  Like

 13. gielah zegt:

  @Jan: ik had precies dezelfde ervaring.
  Ik heb inmiddels een mailtje om opheldering gestuurd aan info@amsterdampost.nl
  Ik ga uit van een vergissing.
  Overigens zag ik zojuist al dat Laarmans ( voorheen Fulco) op Artikel 7 al kraaide dat professor van Frikschoten ruzie met zijn commenters had, omdat en voor zover die kritiek hadden durven uiten op meneer Pennings.
  Hij ( Laarmans dus) leek daar nogal van te genieten.

  Like

 14. E.J. Bron zegt:

  Laarmans alias Fulco spoort niet!!!!

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Jan, het is dus al zover gekomen, dat de muzelmannen hun verwoestend werk ook in Europa willen gaan toepassen. Wat zou de wereld er beter aan toe zijn zonder de (P) ISLAM.
  Deze volgelingen van een pedofiel verkankeren overal de leefbaarheid, het is als “de pest”uit de Middeleeuwen. En ik kots van de EU die dit veroorzaakt hebben!

  Like

 16. TOM HENDRIX JE MAG HET WEL ZEGGEN HOOR DIE POKKE ISLAM POOIERS EN VERKRACHTERS VAN ONZE KINDEREN.

  Like

 17. WE MOETEN ZE GEWOON ZELF AANPAKKEN ,EN HET ZELFDE DOEN ZOALS ZIJ HIER DOEN .
  ZE ZULLEN ALTIJD GELIK KRIJGEN OMDAT HET BUITENLANDERS ZIJN EN WIJ MOGEN DOOR EIGEN REGERING VERREKKEN .HOE VOEREN ZE DE HAAD TERMOMETER OP VOOR ONS .

  Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  Weer zwaar getafeld, Bas?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s