Boek vertelt moslims hoe hun vrouwen te slaan en te controleren

Een islamitisch boek “Gids voor het Huwelijk”, waarin moslimmannen wordt uitgelegd hoe zij het beste hun echtgenotes kunnen aftroeven, zorgt voor grote opschudding in de Canadese samenleving, schreven zondag 25-03-´12 The Daily Mail en de Toronto Sun. Volgens de Britse krant leert “A Gift For Muslim Couple” (Een gids voor het islamitische echtpaar) aan de echtgenoten dat zij hun vrouwen moeten slaan “met de hand of stok of haar aan de oren moeten trekken”. Het boek werd bekritiseerd door gematigde moslims, die zeggen dat dit het huiselijk geweld aanmoedigt.

Het boek zegt een “presentatie voor jonggehuwden” te zijn of voor echtparen die reeds jaren samenleven. Het werd geschreven door Maulavi Ashraf Ali Thanvi, die algemeen als een prominente islamitische geleerde wordt beschouwd.

De tekst op de achterflap van het bewuste boek zegt dat “het onderwerpen behandelt zoals het huwelijk en nadat een huwelijksrelatie is afgelopen, alsmede de diverse valkuilen van het huwelijk, de analyse van het falen en zijn oorzaken.” Het zegt ook voorbeelden van incidenten uit het dagelijks leven te brengen en geeft advies omtrent de “verschillende aspecten van het gezinsleven en hoe de instelling van het huwelijk met succes te leiden.

Desondanks, schrijft The Daily Mail, bedingt het boek ook dat “het soms noodzakelijk kan zijn om haar [de echtgenote] krachtig te beteugelen of haar zelfs te bedreigen.” De tekst gaat verder met te zeggen dat “de echtgenoot zijn vrouw met genegenheid en liefde moet behandelen, zelfs wanneer blijkt dat ze somtijds erg dom en lui is“… De auteur geeft dan, volgens het boek, “alle rechten aan de echtgenoot,” met inbegrip van de onmogelijkheid van zijn vrouw om “het huis te verlaten zonder zijn toestemming.” De echtgenote moet vervolgens “zijn verlangens vervullen” en “mag zichzelf geen slordig voorkomen toestaan… maar dient zich mooi en aantrekkelijk voor hem te maken.

Het boek moedigt ook mensen aan om hun vrouwen te berispen. Volgens het boek kunnen zij dat doen “door met de hand of een stok te slaan, haar (huishoud)geld in te houden of door aan (haar) oren te trekken.” Eraan toevoegend dat mannen zich moeten “inhouden om haar bovenmatig te slaan”.

Volgens The Daily Mail, kwam het boek in de belangstelling, nadat het te koop lag in een Canadese boekwinkel. Naar verluidt werd het daar te koop aangeboden. Het wordt ook wijd en zijd  aangeboden bij islamitische boekhandels op het Internet.

De Canadese politieke campagnevoerder Tarek Fatah zegt dat het boek uit de boekhandels zou moeten verdwijnen. “Ik zou niet zeggen dat het haat is, maar het roept mannen op om hun vrouwen te slaan,” vertelde hij tegenover de Toronto Sun. “Dit mag dan nieuw voor u zijn, maar de moslimgemeenschap weet dat [deze traditie] wijdverspreid is, dat een vrouw geslagen mag worden. Moslimleiders zullen dit ontkennen, maar…

Bron:

http://brabosh.com/2012/03/26/pqpct-gmv/

(Met dank aan Brabosh voor de tip!)

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.ynetnews.com/

Geplaatst en bewerkt door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

4 reacties op Boek vertelt moslims hoe hun vrouwen te slaan en te controleren

 1. Predictor zegt:

  “Het werd geschreven door Maulavi Ashraf Ali Thanvi, die algemeen als een prominente islamitische geleerde wordt beschouwd” Tja Ik neem aan dat deze stelling alleen bij de islamieten wordt gebruikt, waar mensen die een a van een b kunnen onderscheiden al als “geleerde” wordt betiteld!

  Like

 2. Ad zegt:

  Die achterlijke zogenaamde islamitische geleerden moeten tot de orde worden geroepen en zonodig het land uitgezet worden. Ze worden overal teveel in de watten gelegd. Er moet veel
  harder tegen die lui worden opgetreden. De westerse regeringen zullen het nog betreuren dat ze
  zo lankmoedig zijn geweest, maar dan is het te laat. Ze maken gebruik van onze tolerantie om die, zodra ze aan de macht komen, de nek om te draaien.

  Like

 3. Columnist zegt:

  Dit soort boeken kan van pas komen bij het ondervragen van Islamitische terroristen.

  Like

 4. Pingback: Het verraad van de feministen (+ video) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s