De erotische Aisha

Van Khaled was de prachtige Algerijnse stem in 1980, waarmee de volksmuziek, de Raï, de dictatuur van de donkere mannen trotseerde. Hij was een ster in zijn Franse ballingschap, maar zijn liedjes over drinkgelagen en ontrouw werden opgemerkt door de fundamentalisten in het land van de donkere mannen en Khaled kwam hoog op hun dodenlijst te staan.

“Aisha” is een gepassioneerd liefdeslied. Dat is te zien door de originele versie te vergelijken met de latere versie van “Outlandish”. Qua muzikale expressie is het lichtjaren beter en daardoor worden er twee totaal verschillende vrouwen bezongen. De droom van Cheb Khaled is niet voor starre, bekrompen mensen, als de kortgerokte, bijna naakte vrouw met dik lippenstift, in een theaterscene in de lucht opstijgt als een Arabische Colombine. De aap is er ook in te zien met verschillende uitbarstingen en het geheel komt direct uit de Commedia dell’ Arte, dat niet bekend staat om zijn door de kerk gezuiverde preutsheid.

Deze kunstgreep doet Outlandish ook in de “halal”-versie van artistiek verraad en parasitisme in wat men een chloorbleke, geïslamiseerde versie kan noemen. Hun versie huldigt de tamme, gesluierde vrouw, door de onzekere pseudomasculine machtmens boven de vrouw. Diegene die Frans kan lezen, ziet dat zelfs de tekst van Outlandish is geamputeerd tot een primitieve versie van het origineel.

Daar wordt duidelijk dat Outlandish islamitische verwijzingen gebruikt en waarom ze optraden op de “Islamofobie Conferentie” in 2006, samen met 1200 anderen bijeen, gescheiden naar geslacht, om Denemarken te chanteren, precies die donkere types die ons nu beleren over tolerantie en ruimdenkendheid. Juist voor deze bekrompen types moest Khaled in 1986 vluchten. Khaled is het moderne Midden-Oosten dat naar de adem van Europa snakt. Hij is het vrouwelijk verlangen. Er zijn nog andere nummers van hem op het internet, bijvoorbeeld Didi. Luister naar het prachtig geproduceerde geluid door de koptelefoon.

Een andere Algerijnse die werd bedreigd in haar land, Souad Massi, die zingt in een mengeling van country en fado met een oosters tintje, bijvoorbeeld hier in Moudja.

Bron:

http://snaphanen.dk/2012/03/23/den-erotiske-aisha/

Auteur: Snaphanen

Vertaald uit het Deens door:

vederso (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamitisch fundamentalisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op De erotische Aisha

 1. Pingback: Den erotiske Aisha « Snaphanen

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Moslims houden niet van muziek. Er zijn ook niet-moslims die niet van muziek houden en hoeveel dat er zijn is me niet bekend. Raakt me ook niet. Ik kan in ieder geval niet zonder, geen dag!
  Tip voor de liefhebbers: buren vertrokken? TURN UP THE VOLUME.!!!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Hans 21.37. uur, het klopt helemaal wat U zegt. En wat nog het ergste is, in het Europarlement word gewoon over onze hoofden beslist, dat we nog meer van dergelijke islamisten dienen toe te laten. Kotsmisselijk word ik daarvan.

  Like

 4. Columnist zegt:

  Gek genoeg treden er vaak artiesten op bij moslimconferenties, alhoewel strikt genomen muziek niet mag.

  Like

 5. vederso zegt:

  @ Columnist. “Halal”-muziek, geen Commedia dell’ Arte. Armoede.

  Like

 6. abu lahab zegt:

  >Diegene die Frans kan lezen, ziet dat zelfs de tekst van Outlandish is geamputeerd tot een primitieve versie van het origineel.<
  Ik lees Frans en zelfs wat Arabisch en mij valt vooral op dat waar Khaled Aisha zelf aanspreekt in de 2e pers. ev. ( tu, enti (arabisch) of in de imperatief) Outlandish het houdt bij de 3e pers. ev. (she) op een enkele imperatief na. Vrouwen zijn voor Outlandish schijnbaar geen personen waar je rechtstreeks tegen praat.
  Verder: off topic of niet…: na 'ff goegelle' viel me op dat een Outlandish concert uit 2009 op "wijblijvenhier.nl" gerecenseerd wordt. Nu ken ik niks van Outlandish, maar "wijblijvenhier.nl" toevallig wel. Ik bezoek die site ('scherper dan het zwaard') regelmatig. Een aanrader, tenzij u van nature een hoge bloeddruk hebt, blijf er dan misschien beter weg.

  Like

 7. Jan zegt:

  There Is No Doubt Aisha Was Fingered By The Devil

  Like

 8. Pingback: Den erotiske Aisha « Snaphanen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s