Tariq Ramadan en Taqiyya (fragment)

De Counterjihad is dank verschuldigd aan de vele salafistische, Verlichte geesten, die in het Westen leven en van tijd tot tijd in onze krant en op tv verschijnen. Dit groepje van fundamentalistische onruststokers omvat Anjem Choudary (Groot-Brittannië), Najmuddin Faraj Ahmad (beter bekend als Moellah Krekar, Noorwegen), Taj El-Din Hamid “Catsmeat” Hilaly (Australië) en Abdul Wahid Pedersen (Denemarken). Net wanneer het erop lijkt dat het grote publiek er alles behalve van overtuigd is dat de islam inderdaad de “religie van de vrede” is, duikt er een van deze Jihadgrapjassen op. Zij verkondigen de opkomst van de islam, zingen de lof op de sharia, verdedigen het stenigen van overspeligen, hekelen homoseksuelen, verwijzen naar onze jonge vrouwen als zijnde “schaamteloze hoeren” en herinneren op andere wijze de overgrote meerderheid van de westerlingen eraan waarom zij willen dat sommige mensen een label aan hun bagage vastmaken en richting luchthaven gaan.

Als elke moslim in het Westen zo was als Anjem Choudary of Moellah Krekar, zou het verzet tegen de islamisering allang gewonnen hebben en zich al van het slagveld hebben teruggetrokken. Deze jongens hebben geen talent voor Taqiyya (liegen in het belang van het geloof) of kitman (misleiding van de ongelovige). Zo consequent verkondigen ze open en bloot hun opruiende ideologie en doelstellingen van overheersing. Hun vermakelijke capriolen maken ons werk daardoor veel gemakkelijker.

Helaas voor de Counterjihad worden de Moellah Krekar´s en de Anjem Choudary’s overschaduwd door goed opgeleide, telegenieke opiniemakers met een gladde tong, die de oemma op tv en in de tijdschriften vertegenwoordigen. Het belangrijkste voorbeeld van deze soort in Amerika is imam Feisal Abdul Rauf van de “Ground Zero Mosque.” Mannen (en vrouwen) zoals hij zijn de Taqiyyameesters, virtuozen, die weten hoe de westerse media als een viool te bespelen. Ze kunnen elke noot van het progressieve, tolerante liedboek zingen.

Hun taak is het om gerust te stellen en het westerse publiek te kalmeren, met name de zogenaamde analisten en de academische wereld. Hun verheven gemeenplaatsen sturen een signaal naar de westerse beleidsmakers dat de islam prima is. De verborgen boodschap is: “U en ik zijn (hoog) opgeleide mensen, en staan ver boven het gewone volk. Neem maar van mij aan dat de islam rationeel en Verlicht is, veel meer dan het christendom of het Jodendom.”

Of, om het kort en bondig te zeggen: De islam is de westerse, liberale droom van hoe een religie zou moeten zijn.

Grootmeester in Taqiyya is de “Zwitserse filosoof” Tariq Ramadan, een westers opgeleide intellectueel, die vloeiend Engels en Frans spreekt. De heer Ramadan is bij uitstek de woordvoerder van de moderne, verwesterde islam aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

Hij is ook de kleinzoon van Hassan al-Banna, de oprichter van de Moslimbroederschap.

Iedere moslim, die het woord van Allah serieus wenst te nemen, verlangt naar de overwinning op het ongelovige Westen en de goddelijke overheersing door de invoering van een wereldwijd Kalifaat. Dit is wat zijn geloof hem voorschrijft en dit is wat vrome moslims – zowel terroristen als diegenen die gebruik maken van andere vormen van Jihad – van plan zijn te doen.

Als de gelovige (moslim) intelligent is en zelfs minimaal geïnformeerd, dan weet hij dat de islam in de nabije toekomst niet in staat zal zijn om het Westen met wapengeweld omver te werpen. Om de ongelovige volledig en voor altijd te verslaan, moet de overwinning worden bereikt door middel van een stille en onopvallende manier. Goed opgeleide gelovigen, die goed thuis zijn in het Westen, zijn van onschatbare waarde voor het bereiken van deze doeleinden. Zij moeten door middel van een geruststellende, geraffineerde retoriek de ongelovigen in slaap wiegen, zodat ze zich niet bewust zijn van enige bedreiging voor hun culturele hegemonie.

Dat is het moment waarop Tariq Ramadan ten tonele verschijnt.

In Boek R, “Het beheersen van je tong,” par. R8.0 “Liegen,” in R8.2 “Toelaatbaar Liegen,” in Reliance of the Traveller, wordt de iconische, islamitische jurist imam Abu Hamid Ghazali (1058 – 1111) geciteerd:

“Dit is een expliciete verklaring dat liegen soms vanwege een bepaald belang is toegestaan…. Wanneer het mogelijk is om een dergelijk doel te bereiken door te liegen en niet door het vertellen van de waarheid, is het toegestaan om te liegen als het bereiken van dat doel is toegestaan (d.w.z. wanneer het doel van het liegen is iemand te omzeilen, die iets probeert te voorkomen wat is toegestaan) en liegen is verplicht als het doel verplicht is.”

Met andere woorden, een volleerde meester in Taqiyya moet de waarheid vertellen als daarmee het doel kan worden bereikt, maar zou kunnen liegen als zijn doel niet te verwezenlijken valt door de waarheid te vertellen. En als het doel verplicht is, is liegen verplicht.

Hier een ander voorbeeld, dat rechtstreeks uit de islamitische wet komt:

“Primaire teksten uit de koran en de soenna zeggen dat het onwettig is om te liegen….vanwege de door de schriftgeleerden bereikte consensus over wat een gemeenschap is, is dit verboden.” (R8.0, R8.1)

Maar er zijn uitzonderingen. Liegen is toegestaan of zelfs verplicht onder bepaalde omstandigheden, en die omstandigheden zijn zorgvuldig omschreven:

“Onze enige zorg is hier de uitzonderingen uit te leggen op wat als liegen wordt beschouwd. Dus wat de profeet heeft beschreven, zoals geciteerd in R8.2, is geen liegen”:

“Hij, die bij meningsverschillen tussen mensen slecht of iets lovenswaardigs zegt, is geen leugenaar.”

Ook: “Ik heb hem niet horen zeggen dat hij toestond dat mensen in alle gevallen de onwaarheid mochten spreken, behalve in drie gevallen: oorlog, het slechten van geschillen en als een man met zijn vrouw spreekt en zij met hem (om een meningsverschil te slechten).

Dat geldt op nogal veel terreinen, niet?

In aanvulling op liegen is er R10.3, het geven van een misleidende indruk:

Geleerden zeggen dat er geen kwaad is….in het geven van een misleidende indruk, indien dit vereist is in het belang van de Heilige Wet, wat belangrijker is dan de aangesproken persoon niet te misleiden, of er is een dwingende noodzaak die niet anders zou kunnen worden vervuld dan door te liegen.  (R10.3)

Zoals u kunt zien, staat de islamitische wetgeving aan gelovigen toe om uitspraken te doen die niet helemaal eerlijk zijn, als daarmee een doel bereikt wordt dat ondersteund wordt door de Heilige Wet.

Dit is geen reden om een willekeurige moslim te vertrouwen of te wantrouwen. Het is gewoon belangrijk om zich van deze feiten bewust te zijn, om te beseffen dat er een religieuze ideologie is waarvan de aanhangers worden aangesproken op de norm die het hen mogelijk maakt (of zelfs verplicht) om misleidend of leugenachtig te zijn. Gelovige, praktiserende moslims kunnen liegen zonder de principes van hun godsdienst te schenden. Hun geloof kan het hen zelfs verplichten om dat te doen.

Aan de lezer wordt overgelaten om voor zichzelf te beslissen wat Tariq Ramadan aan het doen is. De beste manier om een weloverwogen beslissing te nemen, is om alle geschreven exegese (uitleg) door moslims  voor een westers publiek over te slaan en rechtstreeks naar de bron te gaan: wetsteksten die door moslimgeleerden zijn geschreven en die bestemd zijn voor een moslimpubliek.

Het staat er allemaal, opgeschreven en zichtbaar voor iedereen die de moeite wil nemen om het te zien.

De waarheid zal zich kenbaar maken.

Bron:

http://gatesofvienna.blogspot.com/2012/03/tariq-ramadan-calls-hudna-on-hudud.html#more
Auteur: Baron Bodissey

Vertaald uit het Engels door:

vederso (voor www.ejbron.wordpress.com)

Zie ook Carel Brendel:  http://www.carelbrendel.nl/2012/03/23/terrorist-van-toulouse-in-het-schemergebied-van-salafisme-en-jihadisme/

Zie ook Tariq Ramadan: http://www.tariqramadan.com/Behind-the-Toulouse-Shootings,11913.html?lang=fr

Zie ook: Wikipedia:  http://wikiislam.net/wiki/Lying_and_Deception_in_Islam

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Taqiyya. Bookmark de permalink .

22 reacties op Tariq Ramadan en Taqiyya (fragment)

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Dit volstaat! http://tinyurl.com/3mepfoc
  Tip voor iedereen die contact met moslims heeft: STOP gesprekken zodra u merkt dat van het onderwerp(bv. homosexualiteit, eerwraak, onze manier van leven,alles wat moslims niet zint, you name it) wordt afgeweken, uw woorden worden verdraaid, aperte leugens worden verkocht, ook als ze u zgn niet goed verstaan.
  Toegift: http://tinyurl.com/dz39dq

  Like

 2. gielah zegt:

  Kijk eens even of u nog wel op Amsterdam Post kunt komen, meneer Deckzeijl?
  Bij @Jan en mij lukt dat niet meer…. we kunnen er zelfs niet lezen.
  Op een mail, die ik aan van Frikschoten heb gestuurd, wordt vooralsnog niet geantwoord.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Hier is nog zo’n islamitische leugenmachine…!!! Let goed op hoe hij de vragen van Hannity ontwijkt.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  @Gielah: heb ik NET gepost…!!!
  http://www.amsterdampost.nl/duitse-rechter-past-sharia-toe/#comment-64197
  Is er iets met je eigen browser aan de hand…??? Verbindingsproblemen..???
  Virusscanner op hol? Heb je wel een GOEIE..???

  Like

 5. gielah zegt:

  Alles werkt, meneer Deckzeijl… alleen krijg ik steeds Access Denied for this IP-adress.
  En @Jan bleek daarnet precies hetzelfde mee te maken.
  Mailtje aan professor levert ook geen reactie op.

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  @gielah

  Ik heb de professor zojuist een berichtje gestuurd om te vragen of er problemen zijn op zijn site. U hoort meer, zodra ik meer weet.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  @Gielah: er moet iets bijzonders met de server van Frik aan de hand zijn, het wil er bij mij niet in dat jullie een ban hebben gekregen, ik weet zeker dat Frik ’t zal herstellen.
  Verder nog dit: link 2 van mijn 1e bijdrage heeft jarenlang gewerkt(ci-ce-ct.com = counter intelligence, counter espionage, counter terrorism/ zo goed als zeker ASIO> Australische geheime dienst), maar nu niet meer, kreeg zgn 404-melding. Het kan zijn dat de site wordt gewijzigd en later weer online is of gewoon is opgeheven.
  Taqiyya in http://ixquick.com plaatsen geeft genoeg andere resultaten, muv die van Wikipedia, die is mij te droog en zakelijk.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Deze vuige huichelaar Ramadan heeft ook in ons land zijn verdoemde handwerk uitgeoefend, naar ik meen in Rotterdam. Deze vent had men daar zelfs geloof ik als een professor aangenomen naar ik meen bij de Erasmus Universiteit. Deze man staat voor alles wat de islam is, namelijk leugenachtig, fascistisch en agressief. Een salafist van het zuiverste water!

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  @T.Hendrix:
  http://vorige.nrc.nl/binnenland/article2332154.ece/Rotterdam_ontslaat_Tariq_Ramadan
  (er gaat een wereld voor je open als je die naam in eerdergenoemde zoekmachine zet, Tom)

  Like

 10. E.J. Bron zegt:

  @gielah

  Zojuist bericht terug gekregen van de professor. Volgens hem moet u weer als vanouds kunnen meelezen en reageren! 😀

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl, bedankt waarde scribent Deckzeijl. Ik ga de het zeker nakijken.

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  …Waarde scribent… dat ik dat nog mag beleven…
  Ich bedanke mich recht herzlich!

  Like

 13. gielah zegt:

  Dank u, meneer Bron! De professor heeft mij zelf ook gemaild, dat alles weer O.K. was…. maar niet dus.
  Ik krijg nog steeds de melding van Access Denied for this IP-adress.
  Ik denk dat ik nu maar even rustig afwacht, want dit moet dus een technisch probleem zijn.
  Intussen nogmaal dank voor uw moeite.

  Like

 14. Columnist zegt:

  De andere kant van taqiyya is dat moslimdoden voor niets sterven. In het kader van de taqiyya kunnen de Palestijnen “hun” land opgeven, of toestaan dat “hun” vrouwen genomen worden.

  Like

 15. veekaa zegt:

  -Ramadan was dan ook gewoon als Egyptenaar op de Iraanse TV te bewonderen, dat hij een buggenbouwer is, is wel duidelijk.

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  Buggenbouwer… JUIST! Dank voor de fout, veekaa. Ramadan strooide met BUGS, het Amerikaanse dialect voor ongedierte. En hij is niet de enige, waarvan acte.

  Like

 17. vederso zegt:

  Mullah Krekar attacks cameraman.

  http://vladtepesblog.com/?p=46249

  Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  @Vederso: dank voor de link! Beetje vreemd toch wel, want die Krekar was al wereldwijd via camera’s te zien geweest(op Al jazeera, meen ik) en dan wildie een cameraman in elkaar slaan.
  Beste bewijs dat deze baarddrager niet deugt.

  Like

 19. lucida zegt:

  @Gielah, je bent niet de enige die problemen heeft om überhaupt nog op de site van AP te komen. Ook ik krijg sinds gisteren het bericht dat mijn IP als spam wordt aangemerkt. Laat ik hopen dat dit niet voortkomt uit het feit dat ik enige kritische noten heb gekraakt in de richting van Martien Pennings, want dat zou wel heel erg kleinzerig zijn.

  Like

 20. G.Deckzeijl zegt:

  @Lucida: problemen bij AP waren van technische aard, las ik net elders op dit blog.
  Daarnaast hoop ik dat onze “meelezers” niet met de server van Frik aan de gang geweest zijn.

  Like

 21. lucida zegt:

  G.Deckzeijl ,

  Dank voor de info. Tja ik zal maar geduld betrachten net zoals Gielah. Het is inderdaad niet te hopen dat die “meelezers” lopen te flikvlooien met de server van de professor.

  Like

 22. wachteres zegt:

  Ik heb verschillende artikelen van Tariq Ramadan gelezen.

  Eigenlijk is het vrij gemakkelijk bij hem om ‘door de regels’ te lezen wat hij nu echt bedoelt.

  Hij is gewoon een ordinaire gladjakker! Als hij een lezing geeft, dan draait hij met grapjes om de hete brei. Hij kan heel gemakkelijk de waarheid verdoezelen.

  Maar wat wil je, over het algemeen zal hij linkse toehoorders krijgen en ongetwijfeld linkse toehoorderessen. Die man weet zijn charmes goed te verkopen.

  Taqiyya is Tariq op het lijf geschreven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s