Want zij weten, wat ze doen (+ video)

Hoe de wereldmedia over het Midden-Oostenconflict berichten, is van invloed op het algemene beeld van de joodse staat. En wakkert in het ergste geval de haat van moorddadige antisemieten aan.

Of een Arabische immigrant in Frankrijk joodse kinderen vermoordt, of een Iraanse president, terwijl hij zijn atoomprogramma forceert, de joodse staat vergelijkt met een kankergezwel dat verwijderd moet worden, of dat talloze Duitsers met en zonder migratieachtergrond in lezersbrieven en in de commentruimtes van online-kranten hun afkeer tegen Joden de vrije loop laten – ze hebben allen gezamenlijk, dat ze Israël als de wortel van alle kwaad zwartmaken. Het Midden-Oostenconflict dient voor hen als rechtvaardiging voor hun Jodenvijandige woorden en daden.

De munitie, ook al zouden het maar containers vol rotjes zijn, wordt hen heel betrouwbaar geleverd door ongeveer vijfduizend journalisten, die weliswaar niet naar Syrië durven te gaan, omdat zij daar in de moorddadige burgeroorlog lijf en leden zouden riskeren, maar in Israël onder aangename arbeidsomstandigheden oorlogsverslaggevertje mogen spelen. Of het nu verslaggevers van de radio, de televisie of van kranten zijn, het gros van deze mensen komt naar het kleine land tussen de Jordaan en de Middellandse Zee om over iedere scheet te “berichten”, of het nu een miniopstand van de ultraorthodoxen of een kerkmuur , die besmeurd is met graffiti. Terwijl fotografen met een grote boog heenrijden om plaatsen, waar echts iets zou kunnen gebeuren, kunnen ze maar niet genoeg krijgen van het “Midden-Oostenconflict”, ook al moeten ze de realiteit af en toe een handje helpen om mooie foto´s en verhalen te krijgen. Er schijnt een enorme behoefte aan deze foto´s te bestaan, zodat talloze “oorlogsfotografen” zich voortdurend naar vermeende brandpunten begeven, waar niets aan de hand is.

In de Duitse krant “DIE ZEIT” heeft de Italiaanse fotograaf Ruben Salvadori de jacht naar sensatie van de collega´s aan de hand van het voorbeeld van het Israëlisch-Palestijnse conflict ontmaskerd. Vermeende dramatische scènes ontpoppen zich als in scene gezette fotoshootings, die een voor veel mensen wel degelijk belastend, in principe echter naar verhouding onbeduidend, regionaal conflict tot de grote belemmering van de wereldvrede opblazen, iedere dag, iedere week, iedere maan, jaar in jaar uit. Ook al werden er in Syrië inmiddels al meer dan zevenduizend mensen afgeslacht, om van andere globale brandhaarden maar helemaal te zwijgen, de antisemieten van de wereld snakken naar het Midden-Oostenconflict, want dit verschaft hen immers de legitimatie om eindelijk hun anti-Joodse haatgevoelens kwijt te raken, die hen blijkbaar niet met rust laten. Hier begint de medeplichtigheid van de journalistiek, die deze haatgevoelens bedient door iedere agressieve Arabische halve volwassene, die een katapult in de hand neemt, tot een heroïsche vrijheidsstrijder te stileren. Drama, baby, drama! Een ritueel, dat net zo lachwekkend als levensgevaarlijk is, want uiteindelijk zijn het de moordenaars van joodse kinderen, die zich op deze voorstelling van zaken, ook al is deze nog zo verdraaid, zullen beroepen. Daarna heeft de grap op de internationale avonturenspeelplaats het neveneffect om zich op een zeer eigen manier tot de handlanger van de daders te hebben gemaakt. Dat begint bij de visite van Ulrike Putz bij rakettenbouwers, gaat dan verder met de fotovervalsers van Reuters en de leugen over het bloedbad van Jenin en stopt nog lang niet bij het verhaal over de zogenaamde moord op Mohammed al-Durrah.

De oorlog tegen de Joden en tegen de joodse staat gaat op alle terreinen verder – en nog steeds zijn er op de wereld genoeg handlangers te vinden. Hier schiet me een inscriptie te binnen, die ooit op de muur van een hal in het Diaspora-museum op de universiteitscampus van Tel Aviv stond te lezen:

“In the year 1936, Adolf Hitler began his campaign against the Jews of Europe. He exterminated 6,000,000 Jews, including 1 1/2 million children. As the Jews of Europe desparately fought for their lives, the world stood by in silence.”

Tegenwoordig zwijgt de wereld niet eens. Tegenwoordig praat hij de moordenaars naar de mond.

 

Video:

Bron:

http://spiritofentebbe.wordpress.com/2012/03/25/denn-sie-wissen-was-sie-tun/

Auteur: Claudio Casula

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, Arabische wereld, Islam, Israël, Joden, Jodenhaat, Midden-Oosten. Bookmark de permalink .

6 reacties op Want zij weten, wat ze doen (+ video)

 1. koddebeier zegt:

  Journalisten, ik word er een beetje misselijk van !!

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Dit islamitische MISBAKSEL wist ook wat hij deed en niet alleen op 2-11-2004..!!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11790890/___OM_laat_Mohammed_B._ongemoeid___.html

  Like

 3. Columnist zegt:

  Mohammed B. is veel zwaarder gestraft dan Volkert van de G.
  Een voorbeeld van Links racisme?

  Like

 4. treintrien zegt:

  Zeer mooie film (ongeveer negen minuten) van deze jonge fotograaf, Salvadori.
  Dacht dat ik hem hier al ergens ooit had gezet, als commentaar op iets.

  Heb in elk geval nooit meer hetzelfde gekeken naar een ‘nieuwsfoto’.

  Never mind journalistic honesty or integrity, just a palliwood-style journalism,
  by Ruben Salvadori

  De film staat op youtube.

  De link naar ’t filmpje krijg ik niet geplaatst.

  Maar ’t is beslist de moeite waard!

  Like

 5. E.J. Bron zegt:

  @treintrien

  De bewuste video staat nu onder bovenstaand artikel. Dank u voor de tip! 🙂

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Die lui moeten ook hun boterham verdienen en maken die foto´s die het beste verkopen en zo simpel is het voor 99% van die lui.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s