Islamitische wereldverovering: Ook in Brazilië gaan steeds meer mensen over tot de islam

In Brazilië gaan steeds meer mensen over tot de islam. Het fenomeen zou vooral in de economische metropool São Paulo, maar ook in andere grote steden te zien zijn, waarin al veel mensen van Arabische afkomst zouden wonen. Dat bericht de Amerikaanse ambassade in Brasilia. De meeste bekeerlingen zouden mannen zijn, terwijl vrouwen normaalgesproken via een huwelijk moslima zouden worden. Als motief voor de bekering noemt de Amerikaanse ambassade een onder jongere Brazilianen verbreide antiwesterse instelling.

Ja, op een bepaalde manier wisten we het: De islam is heel aantrekkelijk voor mensen met weinig opleiding en analfabeten. Men kan er van uitgaan, dat het de meest onopgeleide klassen uit de slechtste slums zijn, die door de wereldwijd handelende rattenvangers van de islam worden gevangen.

De geschiedenis van de islam loopt parallel aan de geschiedenis van het land. Het zijn uit Andalusië afkomstige moslims, die rond het jaar 1500 samen met de blanken uit Europa gekomen zijn. Later hebben islamitische slaven uit West-Afrika kennisgemaakt met Brazilië. Van de Arabieren, die aan het einde van de 19e eeuw uit het Midden-Oosten kwamen, was 10% moslim en de rest christen. Nu wordt, volgens niet geverifieerde cijfers, het aantal moslims op 2,5 – 3 miljoen ( = 1,35 – 1,65%) geschat. Het aantal moslims dat uit  Europa kwam, dat van de zwarte slaven en die uit het Midden-Oosten kwamen, nu Braziliaanse moslims, neemt dagelijks toe.

Toen we de moslims, die naar Brazilië emigreerden, vroegen “Waarom Brazilië?”, noemden ze de volgende redenen: Brazilië is een vreedzaam land, dat niet deelneemt aan globale oorlogen, er komen geen grote natuurcatastrofes voor, het heeft heel veel vruchtbare grond, vreemdelingen worden niet buitengesloten.

Volgens de Amerikaanse ambassade zijn er op dit moment 52 moskeeën en islamitische centra in Brazilië. Er bestaan geen betrouwbare cijfers over de islamitische gemeenschap. Door de VS werd de door oorspronkelijk uit Arabië afkomstige handelaren beïnvloede Foz de Iguaçu herhaaldelijk als vlucht- en ontmoetingscentrum voor islamitische extremisten aan de kaak gesteld. De islamitische leiders van het tropenland spreken van drie miljoen aanhangers, van wie ongeveer 700.000 de religie actief zouden praktiseren.

Of het brandt ook versterkt in economisch zwakkere landen los (Brazilië behoort echter zeker tot de promovendi van de toekomst) of de bronnen deugen niet helemaal of de statistische beoordeling stuit op hindernissen. Maar ook daar: toevluchtsoord voor “personen die voor vrede zorgen”, uitbreiding van de eigen cultuurcentra/moskeeën. Waar ken ik dat toch van? Even nadenken…

Bron:

http://michael-mannheimer.info/2012/03/30/islamische-welteroberung-auch-in-brasilien-treten-immer-mehr-zum-islam-uber/

Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brazilië, Islam. Bookmark de permalink .

12 reacties op Islamitische wereldverovering: Ook in Brazilië gaan steeds meer mensen over tot de islam

 1. Hans den Hollander zegt:

  Quote: «De islam is heel aantrekkelijk voor mensen met weinig opleiding en analfabeten». Maar daar moet ik aan toevoegen “dit geldt óók voor practisch de gehele élite die in het Westen aan de macht is.” En dat lijkt mij een ernstiger probleem dan de analfabeten die ons op straat lastigvallen. Ik vrees dat wij in Brazilië, waar ik woon, het zelfde lot tegemoetgaan als jullie in Nederland. Tot nu toe heb ik nog geen enkele haatbaard of -snee gezien, maar dat zegt niets. Brazilië loop vijftig jaar achter bij Europa. En bovendien is men nog minder voorbereid op het geloof van de vrede als de mensen in Europa destijds. Het enige lichtpuntje dat ik kan ontdekken lijkt mij het verbod, dat er op den duur zeker komt, op de viering van carnaval….. Daar komt enorme rottigheid van……

  Like

 2. Columnist zegt:

  Mensen bekeren zich zonder eerst Arabisch te leren. Dat is erg dom. Wat betreft de Anti-Westerse houding, beseffen aanhangers van Santeria en zo, eigenlijk wel dat zij als Mushrikoon worden gezien door de moslims? Eigenlijk is Santeria zelfs Si7r.

  Like

 3. Hans den Hollander zegt:

  Nee, Columnist, ik denk dat aanhangers van Santeria niet beseffen dat moslims hen zien als mushrikoon. Maar ook de meerderheid der Brazilianen (dus geen aanhangers van Santeria) beseffen dat niet. Zoals ik al schreef, is men bijna geheel niet voorbereid op het geloof van de vrede.

  En wat het Arabisch betreft heb ik sterk de indruk dat de overgrote meerderheid der muzelmannen die taal niet beheerst en dat als men de koranteksten in het Arabisch opzegt, men zich niet van de betekenis bewust is.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  @Hans: een carnaval-verbod zullen Brasilianen zo goed als zeker nooit tolereren.
  Als dat gebeurt wordt het daar OOLOG.

  Like

 5. Hans den Hollander zegt:

  @G.
  Inderdaad. “Rottigheid” zou best ook kunnen uitlopen op “OORLOG”.
  Carnaval is vooral voor de Brazilianen uit het Noorden een harstocht. (Voor velen ook een broodwinning). En als men deze (grote) groep Brazilianen hun harstocht ontneemt dan zijn de gevolgen niet te overzien. Als nuchtere hollander begrijp ik dat misschien niet helemaal, maar wat ik wèl begrijp is dat de tolerantie groter wordt naarmate de hartstocht kleiner wordt. Bij minder hartstocht meer onverschilligheid? Does it ring a bell??

  Like

  • Paul Verschooten zegt:

   beste Hans….laat ons hopen:geen rot-Islam in Brazile….dit is wel het laatste land(ik hou ervan!) waar deze fascistische ideologie zou mogen verspreid worden….probeer de politici te waarschuwen! groeten,Paul

   Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Hè… Tolerantie groter naarmate de hartstocht kleiner wordt, Hans? Haal je niet twee wezenlijke zaken door elkaar? Is het niet zo, dat hartstocht ook met enthousiasme en een goed humeur te maken heeft en daardoor meer door de vingers ziet?

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Over oorlog gesproken: de Argentijnen beginnen ook weer te zeiken…
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/11827154/__Conflict_om_Falklands__.html

  Like

 8. Hans den Hollander zegt:

  @G [1 april 2012 om 17:09]

  Misschien heb ik het niet helemaal juist geformuleerd: «Tolerantie groter, naarmate de hartstocht kleiner “gemaakt” wordt» is misschien duidelijker. M.a.w. als men iemand zijn hartstocht ontneemt, dan wordt ie boos. Maar iemand die voor weinig warm loopt, zal bepaalde opgelegde beperkingen gemakkelijker aanvaarden. (Iets wat in NL gebeurt als men merkt dat b.v. een moslim crimineeltje ergens met een onbenullig taakstrafje van af komt).

  Like

 9. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Ik krijg veel bezoekers uit Brazilië op mijn blog. Daarom: https://oogenhand.wordpress.com/2012/11/28/offer-to-brazilian-gangs/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s