Politie en pers spreken al lang van “Marokkanenscene”

De verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Innsbruck beleeft op dit moment al de rituele opwinding over een verkiezingsaffiche van de FPÖ. “Heimat-Liebe statt Marokkaner-Diebe” (zie foto) is een van de boodschappen van de kandidaat van de FPÖ en hotelier August Penz. Er werden al aanklachten ingediend wegens volksophitsing, de eerste door de KPÖ. Marokko heeft de Oostenrijkse ambassadeur naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken op het matje geroepen. Maar waarom nu pas? Marokkanen worden in Innsbruck al jarenlang in één adem genoemd met diverse misdrijven.

Twee voorbeelden: De landelijke politiedirectie Innsbruck maakt op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken het volgende bekend:

Op 10 december 2009 lukte het de politie van Innsbruck na maandenlang onderzoek een beslissende klap tegen de Marokkanenscene. Op basis van tot nu toe uitgevoerd onderzoek arresteerde de politie op 10 december 2009 drie Marokkaanse staatsburgers. De onderzoekers, onder leiding van Martin Brunner, hadden maanden nodig om de belangrijkste figuren van de Innsbrucker drugsscene te pakken te krijgen. Door de gebruikmaking van specifieke onderzoeksmaatregelen konden de criminalisten genoeg bewijzen tegen de verdachten verzamelen. Ze werden op grond van arrestatiebevelen van de Innsbrucker arrondissementsrechtbank gearresteerd.

Dat er in Innsbruck – niet alleen wat betreft de door de FPÖ aan de kaak gestelde diefstal, maar vooral wat betreft de nog veel gevaarlijker en verwerpelijker drugscriminaliteit – immigranten uit het Noord-Afrikaanse Marokko bijzonder actief zijn, wist het dagblad “Die Presse” zelfs al in maart 2009, toen het in een artikel met de kop “Innsbruck capituleert voor straatdealers” schreef:

De politie en maatschappelijk werkers krijgen geen grip op de “Marokkanenscene”. De politiek speelt de bal aan de landelijke politiek verder, die op zijn beurt verwijst naar de EU. Op winding na de verkrachting van een 17-jarige. Iedereen kent zen, niemand mag ze. Dat is de situatie van de jonge mannen van Noord-Afrikaanse afkomst, die al jarenlang de straatmarkt voor drugs in de Tiroolse hoofdstad Innsbruck controleren. Naast drugsdelicten valt deze scene steeds opnieuw op door geweldsmisdaden. Weliswaar vinden messentrekkerijen e.d. meestal binnen de scene plaats, maar midden januari zorgde een verkrachtingszaak voor krantenkoppen: Vier leden van de Marokkanenscene zouden een 17-jarig meisje urenlang hebben misbruikt. De verdachten werden door de politie opgespoord en bekennen deels schuld. Ze zitten in voorarrest.

“De FPÖ zal niet capituleren voor deze misstanden. En daarom roepen we zowel de autoriteiten in Oostenrijk als die in Marokko ertoe op om misdadigers naar hun land van herkomst terug te brengen”, verklaart de secretaris-generaal van de FPÖ, Herbert Kickl. Hij heeft ook kritiek op de devote houding van de Oostenrijkse ambassadeur tijdens zijn afspraak op het Marokkaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken: “Heeft hij daar gewezen op de massieve problemen met Marokkaanse criminelen? Heeft hij het koninkrijk Marokko ertoe opgeroepen deze terug te nemen?”, vraagt Kickl.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/007829-Polizei-und-Presse-sprechen-laengst-von-Marokkaner-Szene

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Moslims, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

5 reacties op Politie en pers spreken al lang van “Marokkanenscene”

 1. Tom Hendrix zegt:

  “Heeft hij daar gewezen op de massieve problemen met de marokkanenscene”, is de vraag van de schrijver, en ik zal U zeggen dat heeft deze diplomaat NIET GEDAAN. Want volgens de politiek correcte politici bestaat het niet dat de Islamistische mensen verkeerd bezig zijn!

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Mooi verkiezingspamflet.

  Like

 3. Pingback: FPÖ: ‘Vaderlandsliefde in plaats van Marokkaanse dieven’ – Marokko boos | RECHTS ACTUEEL

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Zo zie je maar weer eens: overal waar ingepakte allahschreeuwers de horizon verpesten en hun “vredelievende” KUDT-geloof de kop opsteekt, verdwijnt de waarheid in de vuilcontainer.
  (als ’t aan mij ligt zeer beslist NIET!)
  http://tinyurl.com/7fkspdu

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Wat een angsthazerige SLAPJANUSSEN daar in Oostenrijk, verdammt noch mal!
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/11828211/__Excuses_voor__Marokkaanse_dieven___.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s