Islam: Het Achtste Wereldwonder

                                                                                                (Door: Dr. Ahmad al-Baghdadi)

Zoals we weten, zijn er zeven wereldwonderen, maar er is ook nog een achtste, een nog groter wonder, dat niet  tot de eerste zeven wordt gerekend. En dat is de moslimnatie, de oemma. Ik zei uitdrukkelijk niet de islamitische natie, omdat binnen deze moslimnatie wonderbaarlijke dingen gebeuren, die men nergens anders ziet sinds Adam geschapen werd door Allah de Almachtige. Hier zijn een aantal van deze wonderen:

1.   Het is de enige natie, die gelooft altijd gelijk te hebben – en in alle opzichten in z’n recht te staan – terwijl alle anderen ongelijk hebben.

2.   De enige natie, die de strafmaat van een beschuldigde crimineel laat afhangen van het feit of die persoon moslim is en een paar verzen uit de koran heeft geleerd.

3.   De enige natie, waarin een geestelijke aan een aanklacht voor “aanzetten tot moord” kan ontkomen, als hij zijn tegenstanders omschrijft als “afvalligen.”

4.   De enige natie, die een moordenaar niet bestraft als hij een “afvallige” heeft gedood.

5.  De enige natie, die clementie en strafverlichting toepast voor de “eermoord” op een zusje of echtgenote.

6.   De enige natie, waarvan het heilige boek (koran) begint met het woord “Lees!” (Iqra) en toch is het één van de naties waar het minst gelezen wordt, als er al wordt gelezen.

7.   De enige natie, die nog steeds het woord “ongelovige” (kafir) gebruikt tegen diegenen die zich verzetten tegen de geestelijkheid of religieuze groepen.

8.   De enige natie, waarin de uitspraak van een fatwa (religieus oordeel of advies) boven een wetsoordeel gaat en toch in een natie waarin men er over opschept een rechtsstaat te zijn.

9.   De enige natie, die niet bijdraagt aan de moderne tijd, zelfs niet aan het produceren van tandenborstels, en toch opschept over zijn uitgestorven beschaving.

10. De enige natie, die het Westen beledigt en veroordeelt en toch als een parasiet op alle mogelijke manieren van het Westen afhankelijk is.

11. De enige natie, die intellectuelen gevangenzet vanwege hun beroep op de “vrijheid van meningsuiting.”

12. De enige natie, die beweert religieus te zijn en die waakt over zijn vroomheid, zowel op het officiële als op het publieke niveau – en toch ontbreekt de rechtvaardigheid.

13. De enige natie, die haar studenten een doctoraat verleent in religie.

14. De enige natie, die beheerst wordt door geschriften van hen die al 1000 jaar geleden zijn gestorven.

15. De enige natie, waarin geestelijken de heersers als kruiperige vleiers dienen, zwijgen over hun overtredingen, zelfs als ze ingaan tegen de sharia.

16. De enige natie, die niet de “Internationale Verklaring van de Rechten voor de Mens” erkent.

17. De enige natie, die alle kunst verbiedt, behalve kalligrafie.

18. De enige natie, die nog gelooft in één religie – en toch kunnen verschillende religieuze groeperingen het niet eens worden over exegese of over de richtlijnen van deze ene religie.

19. De enige natie, waarin geestelijken eindeloos wartaal uitslaan om tenslotte tot de conclusie te komen: “Alleen Allah weet het”, alsof de mensen daarvan al niet op de hoogte waren.

20. De enige natie, die gelooft in de uitdrijving van djinn’s – indien nodig ook door het doden van de persoon.

21. De enige natie, die een leger heeft – en toch bezet is en tegen zijn (eigen) angst strijdt.

22. De enige natie, waarop de volgende beschrijving van de Almachtige Schepper van toepassing is: “Gij denkt dat zij verenigd waren, maar hun harten zijn verdeeld; dat is, omdat zij als volk zijn verstoken van wijsheid.” (Koran 59:14)

23. De enige natie, die nog steeds vragen heeft over religie en op zoek is naar bevredigende antwoorden en dat al meer dan 1000 jaar.

24 De enige natie, die tijdens de Vastenmaand meer vragen heeft over seks dan over aanbidding.

25. De enige natie, die van alles en nog wat gelooft van wat haar geestelijken zeggen, zonder te vragen naar een nadere verificatie of onderbouwing.

Deze natie – met al deze unieke eigenschappen – verdient die niet te worden omschreven als “Wonder aller Wonderen?”

Nawoord: door Raymond Ibrahim.

Op voorwaarde dat zij objectief zijn, zijn de leden van een beschaving vaak in de beste positie om kritiek op die beschaving te kunnen hebben. Zo ook in dit artikel, dat onlangs de ronde deed op verschillende Arabische websites en gezien kan worden als een stuk eerlijke kritiek op de islamitische wereld. Het is geschreven door wijlen Dr. Ahmad al-Baghdadi (gestorven 2010) – een van de bekendste liberale activisten en wetenschappers in Koeweit (met een doctoraat in de filosofie van het islamitisch denken en docent politieke wetenschappen) Het somt op hoe en waarom de islamitische beschaving het achtste en het grootste wereldwonder is. We ontdekken al snel dat dit geen compliment is: het artikel belicht een aantal merkwaardig lastige aspecten van de islamitische wereld vanuit een liberaal gezichtspunt. Voor wat het waard is; Ahmad al Baghdadi is niet de eerste moslim die de islamitische cultuur afschildert als een fantastisch anachronisme dat “over datum is.” De profeet van de islam zelf, Mohammed, deed een soortgelijke profetie in een canonieke Hadith: “Voorwaar, de islam begon als uit vreemds en uitzonderlijks, en hij zal terugkeren, net zo vreemd en uitzonderlijk als hij begon, hij zal zich terugtrekken tussen de twee moskeeën (Mekka en Medina), net zoals een slang terug in z’n hol glibbert.”

Bron:

 http://www.gatestoneinstitute.org/2961/islam-eighth-world-wonder
Vertaald uit het Arabisch door: Raymond Ibrahim.

Vertaald uit het Engels door:

vederso (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

4 reacties op Islam: Het Achtste Wereldwonder

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Dit is leuker… http://tinyurl.com/7shcqy7
  Of deze dan…http://tinyurl.com/6vszl3n
  En hier is het negende wereldwonder…
  http://tinyurl.com/cpoomgf

  Like

 2. Jan zegt:

  ♫Allah hates me,
  This I know,
  For the koran tells me so

  Like

 3. vederso zegt:

  @ G.Deckzeijl. Bedankt voor de link. U zag ook dat Gerstenfeld de auteur is? Zie de video; Antisemitisme is in opkomst…daar komt Gerstenfeld ook in voor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s