Andrew Bostom: “Sharia versus Vrijheid” – De erfenis van het islamitische totalitarisme

Voorwoord door Andrew C. McCarthy.

Het boek toont onbetwistbaar de onverenigbaarheid van de sharia met de universele rechten van de mens.

“Met betrekking tot het onderwerp islam, belasteren en marginaliseren apologeten vaak de speurders naar de waarheid. Maar Dr. Andrew Bostom is onverschrokken en levert nu voor de derde keer een wetenschappelijk, historisch compendium met waardevolle artikelen over het totalitaire karakter van de islam en z’n hardvochtige sharia – die helaas allemaal mijn ervaringen als moslima en opgegroeid in een islamitisch land bevestigen.”
(Wafa Sultan, auteur van A God who hates)

“Andrew G. Bostom’s Sharia versus Freedom zal een ontnuchtering blijken te zijn voor zelfs de meest fervente optimisten – en zou verplichte literatuur moeten zijn voor iedereen die geeft om westerse vrijheid en het westerse begrip van de rechtsstaat.” 

(Johannes J.G. Jansen, Emeritus Hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht, auteur van The Dual Nature of Islamic Fundamentalism)

Andrew G. Bostom breidt zijn vorige twee baanbrekende compendia “The Legacy of Jihad” en “The Legacy of Islamic Antisemitism” met deze collectie recente, eigen essays over de islamitische shariawetgeving uit. Het boek belicht, zonder terughouding, de voor de sharia bepalende islamitische, religieuze principes en de daaruit voortvloeiende gevolgen voor de toepassing ervan in ruimte en tijd, met de nadruk op hedendaagse voorbeelden. Een schat aan ondubbelzinnig bewijs wordt gerangschikt, gedestilleerd en geanalyseerd, zoals: doel, erudiete studies over de sharia door vooraanstaande wetenschappers van de islam, de erkenning van de wereldwijde “heropleving” van de sharia, ook door hedendaagse academische verdedigers van de islam, in combinatie met een overvloed aan recente gegevens uit enquêtes uit islamitische landen en islamitische immigranten in het Westen, die de wijdverbreide naleving van de principes van de islam bevestigen, de aanklagende waarschuwingen en vermaningen van de hedendaagse islamitische intellectuelen – vrijdenkers zowel als gelovigen – over de onverenigbaarheid van de sharia met de moderne, westers afgeleide opvattingen over de universele mensenrechten en de openlijke afkondiging van de traditionele, op de sharia gebaseerde islamitische rechtsstelsels als een geïntegreerd geheel (d.w.z. veel verder reikend dan alleen maar “aspecten van familierecht” in de sharia) door gezaghebbende, internationale mainstream en Noord-Amerikaanse, islamitische, religieus-politiek organisaties.

Bron:

http://www.andrewbostom.org/blog/2012/04/04/new-book-sharia-versus-freedom-description-and-cover-design/

Vertaald uit het Engels door:

vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Sharia. Bookmark de permalink .

4 reacties op Andrew Bostom: “Sharia versus Vrijheid” – De erfenis van het islamitische totalitarisme

 1. Daniel Deblaere zegt:

  …wanneer komt de Nederlandstalige versie van deze turf op de markt (voor o.a. Nederlandstalige moslims in Vlaanderen, Nederland, Suriname en Zuid-Vlaanderen ?!)

  Like

 2. lucky9 zegt:

  “In totalitaire en semi-totalitaire samenlevingen gaat het er niet zo zeer om de waarheid te verhullen, als wel de burger tot in het diepst van zijn waardigheid aan te tasten. Dat gebeurt door hem in het gezicht voor te liegen over wat voor iedereen zichtbaar is. Het gevoel van machteloosheid dat op die manier teweeg wordt gebracht is ongetwijfeld de meest effectieve manier om de wil van een mens te breken zonder tot geweld over te gaan.” (Theodore Dalrymple)
  Boeken zoals die van Andrew G. Bostom zijn de laatste lichtbakens voor westerse islamofiele idioten..

  Like

 3. Linsky zegt:

  lucky9 ,
  Dat is ook precies de bedoeling, hè!

  Demoralisering van de totale bevolking.
  Heel effectief en werkt bij elk ras…
  Ik heb die uitspraak toevallig van de week vernoemd in een van m’n artikelen ‘Maatschappij- en islam-kritiek;’ wat nog moeten verschijnen.
  Maar het zijn ware woorden….!

  Zoals; ‘Als de leugen maar groot genoeg is, geloofd niemand dat het gelogen kan zijn!’

  Like

 4. Sjun Demartelaere zegt:

  Met betrekking tot demoralisering hier een andere opmerkelijke overeenkomst.
  http://bit.ly/HoA2yd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s