“Arabische Lente”: Kandidaat van de Moslimbroeders wil in Egypte de sharia invoeren

De presidentschapkandidaat van de Egyptische Moslimbroeders, Chairat el Schater (foto), wil na een eventuele verkiezingsoverwinning het islamitische recht invoeren. De sharia zou het “eerste en laatste doel” zijn.

Dat zei Chairat el Schater tijdens een manifestatie van de Religieuze vereniging voor rechten en hervormingen, zoals de islamitische organisatie woensdag meedeelde. Bovendien zou hij de invloed van het Ministerie van Binnenlandse Zaken willen beperken, dat in het verleden een vooraanstaande rol bij de onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting gespeeld zou hebben.

De 61-jarige zakenman worden goede kansen toegedicht om de opvolger te worden van de in 2011 ten val gebrachte president Hosni Moebarak. Critici vrezen echter een toenemende invloed van islamistische stromingen. De kandidatuur van Schater zou het islamistische kamp echter ook kunnen splijten bij de verkiezingen, waarbij minstens drie andere kandidaten aantreden.

Eigen kandidaat onlangs nog afgewezen

De Moslimbroederschap, die steeds kritischer tegenover de regerende militairen staat, had vorig weekend met de nominatie van een eigen kandidaat voor de verkiezingen in mei en juni voor een verrassing gezorgd. Onlangs nog had de invloedrijke beweging een eigen kandidaat categorisch uitgesloten. De als winnaar uit de parlementsverkiezingen tevoorschijn gekomen Moslimbroederpartij Vrijheid en Gerechtigheid (FJP) motiveerde de ommekeer ermee, dat haar doelen vanuit het huis van afgevaardigden alleen niet te bereiken zouden zijn.

Update 14 april:

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/336112/Egypte-schrapt-presidentskandidaat-Moslimbroederschap.htm

Bron:

http://www.focus.de/politik/ausland/krise-in-der-arabischen-welt/aegypten/vor-den-parlamentswahlen-aegyptens-muslimbrueder-wollen-scharia-einfuehren_aid_733167.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Egypte. Bookmark de permalink .

16 reacties op “Arabische Lente”: Kandidaat van de Moslimbroeders wil in Egypte de sharia invoeren

 1. lucky9 zegt:

  Je zou voor minder en weekend “off” nemen! Relax!

  Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Bovendien zou hij de invloed van het Ministerie van Binnenlandse Zaken willen beperken, dat in het verleden een vooraanstaande rol bij de onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting gespeeld zou hebben.

  Ik neem dus aan dat de halve gek bedoeld dat onder deSharia wel vrijheid van meningsuiting is.
  Nou Ik neem aan dat men nooit te oud is om te leren maar zulke leugens krijgt de gek nog niet aan het kleinste kind verkocht.
  Ik denk dat de gek zijn eigen bomauto verdiend heeft.

  Like

 3. Jan zegt:

  Van de regen in de drup

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Henk ik wil het wat netter zeggen.
  Ik weet dat je iemand niet op zijn uiterlijk mag beoordelen maar bij dit sujet zou ik als egyptisch christen echt zenuwachtig worden.
  Ook voor de mensen van de “egyptische lente” lijkt me dit figuur niet de oplossing of wel Bertus????????

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Koptekst: islamitisch recht is GEEN recht, in de verste verte niet, het is nog erger dan nazi-terreur, sterker: islam is het nieuwe NAZI-fascisme!

  Like

 6. treintrien zegt:

  Iemand dit radiofragment al gehoord?

  http://vladtepesblog.com/?p=46732

  If they do it in England and Holland, then probably everywhere infidel girls are to be had as well.

  Posted on April 6, 2012 by Eeyore

  H/t Nicolai Sennels

  Here is an audio report on sexual abuse of Dutch girls by Muslim men from Boston NPR

  Like

 7. Rudor zegt:

  Wat is die man vreselijk lelijk. Zou je zeggen dat hij geen 61 jaren oud is maar 75, zou je het ook zomaar geloven. Een goed voorbeeld van hoe die ‘schattige’ donkere koppies over het algemeen uitgroeien tot mensen die ongelooflijk lelijk zijn. Dat komt dan voornamelijk omdat het gezicht de inhoud van de ziel uitstraalt. Ik zou denken, dit zegt wel genoeg over de islam en de inhoud van de hoofden van de ‘gelovigen’.

  Like

 8. rona zegt:

  President Hussein Obama geeft Egypte onder de Moslimbroeders 1,5 miljard dollar (Kuwait News Agency, niet in de Amerikaanse media).
  De Moslimbroeders hebben nota bene tot jihad jegens de VS opgeroepen.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Rona, hier ziet u werkelijk wat Obama is namelijk een moslim. Ik hoop dat de volgende president van de U.S.A een republikein mag zijn.

  Like

 10. Linsky zegt:

  Hoe komt dat toch dat er nog steeds mensen zijn die dit blog al zo lang volgen en desondanks blijven geloven dat het allemaal wel goed zal komen, als er maar een ander op de troon zit? 😦

  “Het is de taak van de leiders om leugens te vertellen, om de vijand en het volk te misleiden in het belang van de staat.” – Plato, De Staat, 382, 389.

  “Eens een regering ertoe overgaat de stem van de oppositie het zwijgen op te leggen, kan het nog maar één kant op, en dat is die van steeds repressievere maatregelen, totdat de regering zelf een bron van terreur is voor zijn burgers en een land creëert waarin iedereen in angst leeft” – Amerikaans president Harry S. Truman.

  “De politieke correctheid is weliswaar een machtig wapen in de strijd om de monopolisering van de gewetensvrijheid, veel meer nog functioneert het als instrument ter vernedering.”
  “In totalitaire en semi-totalitaire samenlevingen gaat het er niet zo zeer om de waarheid te verhullen, als wel de burger tot in het diepst van zijn waardigheid aan te tasten. Dat gebeurt door hem in het gezicht voor te liegen over wat voor iedereen zichtbaar is. Het gevoel van machteloosheid dat op die manier teweeg wordt gebracht is ongetwijfeld de meest effectieve manier om de wil van een mens te breken zonder tot geweld over te gaan.” (Theodore Dalrymple)

  Dat is dan ook precies de bedoeling, hè! Demoralisering van de totale bevolking…. Heel effectief en werkt bij elk ras…! Heel effectief!

  En toch blijven geloven dat alles goed komt???

  Like

 11. Linsky zegt:

  Marine Le Pen heeft zaterdag hard uitgehaald naar de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs. Volgens haar zorgt die bank er voor dat er in Europa regeringen omvallen.

  „Goldman Sachs plaatst mensen aan de top van landen in de eurozone”, sprak ze tegenover haar aanhang. „In Griekenland, Italië en bij de Europese Centrale Bank hebben ze de macht gegrepen.”
  ———————–
  Wel, echt geen verrassing, hè. Er zullen ‘r wel meer volgen…
  De tijd is rijp om nu mensen op de troon te zetten die daar al jarenlang door henzelf voor zijn opgeleid.
  These, antithese en synthese!
  Welkom in de Nieuwe Wereld………………. 😦

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky, misschien heeft U inderdaad gelijk. Want Machiavelli huldigde dezelfde uitspraken, waarin hij aangaf dat een heerser best gebruik mocht en moest maken van list en bedrog. Wat een wereld waarin wij leven, het onrecht heerst op aarde. Maar als ik eerlijk ben zou ik ook niet weten wat voor samenleving het beste voldoet aan een rechtvaardig bestel.

  Like

 13. Linsky zegt:

  Tom,
  Onze wereld/samenleving/’beschaving’, is gebaseerd op macht, hebzucht en egoïsme…
  Daarom kan hier NOOIT een systeem bestaan waarin het volk een Menswaardig bestaan zal hebben.

  Ergo, deze wereld zal altijd moeten blijven bestaan, omdat er nu eenmaal een plaats nodig is voor al die zielen die realisatie mogelijkheid nodig hebben voor hun zieke expressie.

  Eerder is het zo, dat een fatsoenlijk en altruïstisch ingesteld mens zich zou moeten afvragen waarom hij/zij uitgerekend hier existeert!?

  Als je de stof hebt begrepen, hoeft de school niet te worden vernietigd, maar is het gewoon tijd om verder te gaan…………….

  Like

 14. Linsky zegt:

  De Bijbel naast de Koran in een gelijkwaardige positie volgens het CDA!

  Het CDA overweegt om naast de Bijbel „andere inspiratiebronnen” te laten gelden als politiek richtsnoer. Dat zou een ver­gissing zijn. Democratie en rechtsstaat kunnen niet zonder de grondslag van het christelijk geloof, betoogt Bart Jan Spruyt.

  Er is een commissie aan het werk getogen die binnenkort een voorstel aan het partijbestuur zal presenteren (en het partijbestuur zal dat voorstel weer aan het CDA-congres voorleggen). In dat voorstel staat dat moslims die zich kunnen vinden in de politieke overtuiging van het CDA volwaardig lid van het CDA kunnen zijn. Er bestaat zelfs, volgens het rapport van de commissie, een grote mate van overeenstemming tussen, enerzijds, de kernwaarden van de christendemocratie en de onderliggende Bijbelse waarden, en, anderzijds, bepaalde noties die de kern van Koran en islam vormen. Om die reden zouden moslims nadrukkelijker welkom moeten worden geheten binnen de partij. In een nieuwe formulering in het program van uitgangspunten moet daarom de aanvulling komen die bepaalt dat niet alleen „het Bijbels getuigenis” richtsnoer van het politieke handelen is, maar dat datzelfde handelen ook kan voortvloeien uit „andere inspiratiebronnen.” De Bijbel blijft in dit voorstel gehandhaafd, maar de Koran komt er in een gelijkwaardige positie naast te staan…….
  http://boinnk.nl/blog/31886/de-c-van-het-cda-kan-dus-nu-helemaal-en-definitief-geschrapt-worden/

  ————-

  Begrijpelijk in de jacht op islamitische kiezers, niet waar?

  Christenen Dienen Allah…toch?

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @ Linsky,uw betoog van 13.09. uur heb ik gelezen. Ik ben mij er van bewust dat ik als christen, hier NIET mee kan instemmen. De Koran en de Bijbel matchen echt niet! Dat zal het CDA gaan opbreken waarde Linsky. Veel conservatieve christenen hadden al moeite met de koers van het CDA, maar deze zullen nu zeker gaan afhaken. Verder bedankt voor uw eerdere reactie.

  Like

 16. Linsky zegt:

  Tom,
  ik denk dat geen zinnig mens, met welke geloofsovertuiging dan ook, het met die stelling eens zal zijn.
  Dat verderfelijke islamitische gedachtegoed is Liefdes-vijandig, het is TEGEN het LEVEN zelf!

  Maar naarmate dat vergif zich meer verspreid, wordt mijn immuunsysteem daartegen sterker hoor. 🙂
  De belangrijkste gedachte die mij zelf het meest blij en in hoogste mate gelukkig maakt, is het besef van werkelijke geestelijke vrijheid….De tweede, om die vrijheid te kunnen delen met anderen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s