DIE WELTWOCHE over criminele zigeuners

De actuele uitgave van DIE WELTWOCHE (14/2912) miste zijn uitwerking niet. Het probleem met de zigeuners is in de eerste plaats dat ze statistisch gezien helemaal niet geregistreerd worden. We horen alleen – als we überhaupt iets horen – over staatsburgers uit Roemenië, Bulgarije, voormalig Joegoslavië, Hongarije, Slowakije enz. Dat een aanzienlijk deel van de delinquenten, die bij ons “Zuidlanders”, “Roemenen” of “Oost-Europeanen” genoemd worden, eigenlijk zigeuners zijn, verzwijgen de statistici, de politiek en de kwaliteitspers.

Alleen DIE WELTWOCHE durft van de zigeuners een hoofdartikel te maken. Hier een paar kenmerkende passages uit een lang artikel van Philipp Gut:

Als u in Genève twee jonge zigeuners aantreft, die alleen onderweg zijn, hebben ze voor 99% een schroevendraaier in de broekzak”, zei Jean-François Cintas, de chef van de afdeling inbraken van de politie van het kanton Genève, tegen de krant Le Temps. Vorig jaar zouden alleen al twee jonge daders in 450 huizen ingebroken en buit ter waarde van 250.000 Zwitserse Franken gemaakt hebben. In het kanton Freiburg plegen minderjarige Roma ieder jaar ongeveer 200 inbraken, volgens schattingen van de kantonpolitie.

In Zwitserland leven, volgens informatie van de in Zürich gevestigde Roma Foundation ongeveer 50.000 Roma.

Het totale aantal Roma in Europa wordt geschat op tussen de 8 en 12 miljoen.

De grootste populatie bevindt zich momenteel in Roemenië (2 tot 3 miljoen). In Bulgarije, Spanje, Hongarije en Slowakije leven tot een miljoen Roma, in Tsjechië en andere Oost-Europese landen zijn het meerdere honderdduizenden…

Roma zouden vooral op de gebieden inbraakdiefstal, bedrog met tapijten, leren jassen en bij de verkoop van valse gouden sieraden actief zijn, zegt Martin Sorg, woordvoerder van de kantonpolitie Zürich. Bij praktisch alle door Roma gepleegde delicten zou het om zogenaamd crimineel toerisme gaan, aldus Sorg. Als bliksemsnelle krijgers uit het buitenland vallen ze voor hun buit- en rooftochten over Zwitserland heen, om zo snel mogelijk weer te verdwijnen…

De tijden, waarin Roma-kinderen “alleen maar” voor bedacht doofstommenorganisaties bedelden, zijn al lang voorbij, zoals de kantonpolitie van Waadtland vaststelt. Het zijn zakkenrollers, bestelen vooral oudere mensen, sluipen door woonwijken en breken desnoods met geweld in huizen en woningen in. Dan roven ze heel handig en efficiënt geld, sieraden en andere waardevolle spullen…

In Tessin arresteerde de kantonpolitie vorig jaar 39 minderjarige Roma uit kampen in de regio Milaan, die niet minder dan 95 inbraakdiefstallen hadden gepleegd. Misdaadsom: 2,61 miljoen Zwitserse Franken.

Volgens Jean-Christophe Sauterel, mediawoordvoerder van de kantonpolitie van Waadtland, hebben de Roma-bendes hun methodes vorig jaar voortdurend geprofessionaliseerd. In het begin braken de volwassenen zelf in de villa´s en woningen in. In de tweede fase stuurden ze de minderjarigen naar de inbraakobjecten. Ondertussen kopen de bendes in Frankrijk goedkope auto´s, die bijna rijp zijn voor de sloop, die uitgerust zijn met een regulier nummerbord. Dan rijden 14-jarige teenagers de auto´s de grens over. Ze zijn uitstekend toegerust voor hun handwerk. “Ze doen een soort inbraakcursus”, zegt Sauterel. Op 12-jarige leeftijd leren ze om huizen met geopende deuren en ramen binnen te sluipen. Op 14-jarige leeftijd maken ze deuren op met inbrekerswerktuig. Als ze betrapt worden door de politie, zijn de consequenties gering.

Voor negatieve krantenkoppen zorgen de Roma op dit moment ook op een ander gebied. Er gaat nauwelijks een dag voorbij waarop de media niet over bedelaarsbendes berichten, die rondzwerven in Zwitserse steden…

“In vergelijking met vorig jaar zijn ze agressiever geworden. Ze houden niet meer gewoon hun hand op, maar ze zijn penetrant, vallen de mensen in restaurants lastig en en stelen op markten en in winkelcentra levensmiddelen”, zegt Jean-Philippe Brandt, woordvoerder van de kantonpolitie van Genève…

Wat betreft de herkomst van de prostituees is de misdaadstatistiek van de politie heel duidelijk. De helft van alle nieuwe prostituees is afkomstig uit twee landen: uit Hongarije (377) en uit Roemenië (288)…

Crimineel toerisme, georganiseerde bedelaarsbendes, straatprostitutie: De problemen, die voornamelijk uit Oost-Europa afkomstige Roma in Zwitserland veroorzaken, hebben ook politieke redenen. De Akkoorden van Schengen en het vrije vervoer van personen en goederen maken de criminele en halflegale werkzaamheden in Zwitserland gemakkelijk. Er bestaan geen grenscontroles meer. De deuren staan open…

Precies dat is ook ons probleem: De deuren staan open! DIE WELTWOCHE heeft nog een videocommentaar  over het thema geplaatst.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/04/weltwoche-uber-kriminelle-zigeuner/#more-248659

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Europa, Zwitserland. Bookmark de permalink .

10 reacties op DIE WELTWOCHE over criminele zigeuners

 1. lucky9 zegt:

  In vergelijking met de islamitische predators zijn de Roma slechts een mineur probleem.

  Like

 2. Nico zegt:

  Vanuit eigen ervaring – ik woon in centraal Europa en heb persoonlijk regelmatig met Roma te maken – kan ik melden dat de problematiek complex is.

  Deels heeft het te maken met wat Roma van hun familie en vrienden leren. Deels ook met hoe de rest van de wereld omgaat met Roma, ofwel, wat de kansen zijn. En iedereen reageert anders op deze omgevingsfactoren. Ik zie doodgewone criminaliteit. Roma zijn stom genoeg om gepakt te worden. Banksters spelen het spel slimmer, maar dat maakt de een niet beter dan de ander. Veel vormen van criminaliteit hebben domweg te maken met overleven. Als mensen geen normale zaken met je willen doen, dan is een criminele carriere een alternatief als je toch te eten wilt. Hoewel ik dit soort dingen niet wil goedpraten, kan ik het – na veel met Roma gepraat te hebben – zeer goed begrijpen.

  Tot zover schreef ik over vrijwilligheid. Maar er zijn genoeg dingen die onvrijwillig gebeuren. Alleen wie totaal verknipt is zal vrijwillig als hoer gaan ‘werken’. De effecten van prostitutie op degenen die zich prostitueren zijn namalijk desastreus. Wie dit niet gelooft, moet zich maar eens voorstellen dat zijn werkloze echtgenote door de sociale dienst gedwongen wordt een baan in de escort aan te nemen. Het is immers toch gewoon werK? Wie nog enige menselijkheid heeft behouden, zal als echtgenoot – en zeker als echtgenote – huiveren van het idee en zich met hand en tand ertegen verzetten. Als dat zo voor onszelf geldt, zou het dan anders zijn voor anderen? Of ze nu Roemeen zijn of Roma… mensen zijn mensen.

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  @hansvandemortel

  Waarom overbodig? Ik geef alleen de zakelijke informatie weer van de problematiek, die in een ander Europees land aan de orde is.

  Like

 4. Henk der Niederländer zegt:

  @ Nico.
  Laat Ik je even wakker schudden wat betrefd deze zielige zigeunertjes van je.
  Zoals bij meerderen bekend hier ben Ik 12 jaar samen geweest met een Bulgaarse vrouw en ben verschillende keren voor langere tijd in de genoemde Balkanlanden geweest.
  Ik ben er zelf bij geweest dat een zigeunerdochter verkocht werd door haar vader voor de prijs van 1 miljoen Leva = € 500.000 met de garantie dat ze zo goed opgeleid was in het dievenbestaan dat dat geld binnen 2 jaar terugverdiend zou zijn.
  Ik was in Sozopol Bulgarije en heb gezien dat zigeuners daar te werk werden gesteld door de stad daar, ze moesten de straten vegen vuilnisbakken lgen en dergelijke om hun uitkeringen te krijgen.
  Zo iets van niet werken dan geen geld.
  Zelf gezien dat het luie tuig er twee dagen over deed om de vuilnisbakken van d gemeente te legen in een straat van mischien 100 meter lang dus laten we zeggen 25 bakken met vuilniszakken erin van ca. 25 kg.
  Jehebt het ovr de wereld van de Roma.
  Ik zal je uitleggen wat de wereld van de Roma is.
  He is stelen, roven, oplichten, bedelen, en meer van dat fraais, als het maar geen werken is.
  En de zielige Romahoeren waar je het over hebt worden over het algemeen uitgebuit door hun eigen vent of vader.
  In welk links hol heb je gezeten man, om zulke kwats hier te verkopen als waarheid.

  Like

 5. Linsky zegt:

  Ja, psies Henk!

  Als je uit eigen ervaring, aan den lijve ondervind hoe dat zigeunervolk zich daar gedraag in de steden, de dorpen en op de Puszta, dan is dat echt niet verwonderlijk! Ze dringen je huis binnen terwijl je in de tuin bent en stelen al wat los zit. Ze houden je voor aan de deur aan de praat terwijl hun vrouwen kinderen achterlangs de zaak plunderen.
  En ook vind je ze overal langs de wegen met hun k* families, waar ze dan doen alsof ze pech hebben.
  Nou degene die zo stom is te stoppen en te willen helpen is dan de klootzak met pech!

  Er is echt alle reden voor de haat- stemming jegens dat volk daar!

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Hans en Nico slechte reacties.
  Ik las jaren geleden al stukken in Duitse media dat de politie regelmatig zigeuner kinderen oppakten bij inbraken enz. onder de 12 jaar zodat ze er wettelijk niets aan konden doen.
  Je zou maar thuiskomen en zien dat ze je waardevolle stukken gestolen hebben.
  Vooral rond de middellandse zee gooien ze ether in de Airco´s en halen bij slapende mensen alles weg van waarde. Is mijn broer overkomen bij een vriend.
  De vrouw wilde niet meer in dat huis wonen, dus noodgedwongen verkocht.

  Like

 7. Jan zegt:

  Asylpfarrer fordert bei Strafmaß für Zigeuner “Tradition des Diebstahls” zu berücksichtigen

  In dem Interview führt Pfarrer Baumgarten die Traditionen der Sinti und Roma aus. Er spricht vom Betteln als ganz normalem Beruf der Roma und dass neben dem Pferdezüchter eben auch der Pferdedieb zu den jahrhundertealten Sitten und Gebräuchen der Sinti und Roma gehören würden.
  http://www.pi-news.net/2013/02/asylpfarrer-fordert-bei-strafmas-fur-zigeuner-tradition-des-diebstahls-zu-berucksichtigen/

  Von Bukarest in den deutschen Sozialstaat

  Vom Wohngebiet zum Ghetto Untergangsstimmung

  Like

 8. Jan zegt:

  Criminele zigeuners in Zwitserland

  Wie Roma-Sippen funktionieren
  Brutale Zuhälter, Zwangsprostituierte und neunjährige Diebe: In der Schweiz geraten Roma vermehrt negativ in die Schlagzeilen
  http://www.20min.ch/news/kreuz_und_quer/story/27842501

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s