Tommy Robinson: “Over vijf jaar ben ik dood”

De Noorse krant Dagbladet had een interview met Tommy Robinson van de English Defence League. De krant noemt hem in de aanloop naar het Breivikproces “Het icoon van de Britse islamhaat.” Vlad Tepes noemt de video een “set up.” Anders gezegd; Dagbladet probeert de EDL rechtstreeks in verbinding te brengen met Breivik. Die link valt naar mijn mening op die manier zo niet te leggen, maar wat Tommy Robinson zegt in de video, is wel van wezenlijk belang: “De mensen zijn zo bang en wanhopig geworden en de overheid c.q. de politie wil niet ingrijpen, of is niet in staat om in te grijpen; daar komen brokken van” (à la Breivik). Juist dat laatste had Tommy Robinson misschien beter niet kunnen zeggen. Dat is wat volgens mij Vlad Tepes met de “set up” van Dagbladet bedoelt. Paul Weston van de British Freedom Party is daar veel minder voorzichtig en zegt expliciet dat alles in burgeroorlog zal eindigen.

In het artikel in Dagbladet worden Robinson en zijn EDL-aanhang allereerst geportretteerd als geworteld in extremistische bendes en voetbalhooligans. Hieronder een kort uittreksel van de rest van het artikel in Dagbladet:

Robinson – Wat ik deed op 22 juli? Vorig jaar ben ik op 23 juli getrouwd en de bruiloft was gewoon chaos. De telefoon ging constant en iedereen dacht dat de moslims er achter zaten. Toen we zagen dat het een blanke anti-islamist was dacht ik: Oh mijn God, nu breekt de hel los.

Dagbladet – Robinson ontkent dat hij Breivik ooit heeft ontmoet, maar hij heeft boeken en leest op blogs die ook in het manifest van Breivik voorkomen.

Robinson – De blogs staan vol feiten. Je kan mensen niet veroordelen omdat ze de waarheid vertellen. Misschien vindt u dat de waarheid pijn doet, maar het is dan nog steeds de waarheid. Ik lees de blogs zelf – ze bevatten feiten over de islam.

Dagbladet – Voor een groot deel geeft de EDL-chef de samenleving van vóór 22 juli de schuld. “Het was een natuurlijk gevolg,” zo zei hij.

Robinson – De autoriteiten erkennen niet dat de islam een wijdverbreid probleem is. Als je het probleem niet kunt identificeren, kun je het ook niet oplossen. De overheid herkent het probleem niet en bekommert zich alleen om de symptomen. De EDL is een symptoom. Het terrorisme is een symptoom, maar het probleem is de koran.

Robinson – We verheerlijken geen geweld, maar als het moet zullen we ons zelf verdedigen. Het zijn niet de artsen en professoren die deel uitmaken van de EDL. Het zijn de jongens van de straat. Dit is mijn stad (Luton), maar er zijn nu gebieden waar ik niet langer alleen naar toe kan. ’s Avonds ben ik altijd met anderen.

Dagbladet – Na bedreigingen heeft hij dag en nacht politiebescherming.

Robinson – Kijk hier, in dit gebied runnen moslims de drugshandel. Ze hebben een monopolie op de heroïne in de stad, zegt hij geëmotioneerd.

Dagbladet – Heeft u drugs geprobeerd?

Robinson – Ik heb nooit heroïne geprobeerd.

Dagbladet – Maar wat hebt u wel geprobeerd?

Robinson – Ecstasy, maar dat was lang geleden, antwoordt hij en verandert van onderwerp.

Dagbladet – Waar bent u over vijf jaar?

Robinson – In vijf jaar? Over vijf jaar ben ik dood.

Video:

Commentaar van Tundra Tabloids op de video: De set-up van de BBC (video) doet het lijken alsof Robinson Noorwegen’s Breivik goedkeurt. Zo bezien is de (hun) afkeer van de EDL effectief geplaatst. NB: Waar ik (T.T.) het met Tommy niet eens kan zijn, is dat volgens mij Breivik, de Noorse terrorist, handelde uit een zieke geest, in een moorddadige rol om zijn gedementeerd gevoel van extreem narcisme te bevredigen. Zijn moordende daad heeft niets te maken met de kwesties waarmee hij lijkt te worstelen, maar met het projecteren van zichzelf in de publieke belangstelling en dat met behulp van alle middelen. Het ging allemaal alleen maar over hem zelf.

Bronnen:

http://www.dagbladet.no/2012/04/07/nyheter/english_defence_league/utenriks/tommy_robinson/anders_behring_breivik/20702927/

http://tundratabloids.com/2012/04/edls-robinson-set-up-by-bbc-makes-him-seem-approving-of-norways-breivik.html

Tekst en vertaling:

vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

15 reacties op Tommy Robinson: “Over vijf jaar ben ik dood”

 1. Tom Hendrix zegt:

  O en wat “de roden”, speciaal in Noorwegen vooral niet wensen tot te geven, is dat op het zomerkamp waar Breivik, de moorden pleegde, de jeugdige sociaal-democraten al de hele periode van hun kamp, het verdoemen van de Staat Israel en het Joodse volk. En dat alles om de Islamo-fascisten tegemoet te komen! Links en Islam is een duivels mengsel. En geloof maar niet dat de MSM die kant van de zaak zal belichten. Ik walg van LINKS!

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  @EJ: kun je effe… je begrijpt ’t wel hè?

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Ik ben het eens met Paul Weston van de BFP. Ik vind -analoog aan de Noorse politie mbt de aanpak van allochtoon geweld, zoals de toenemende verkrachtingen- dat het Nederlandse politieapparaat te LAKS* optreedt tegen bv. de toenemende praktijken van allochtoon tuig en refereer aan gebeurtenissen een paar jaar geleden mbt het politiebureau van Amsterdam-Slotervaart. Daar liet de politie de ruiten van het eigen onderkomen ingooien en de surveillanceauto’s in de fik steken om….. escalatie te voorkomen.!! De Dagbladet-redactie is duidelijk pro-multiKUL door Robinson te vergelijken met Breivik. Trouwens, waar hèb ik het over: pagina’s zijn op het net volgeschreven over de pro-moslimhouding van talloze Noren en daar zie ik voorlopig geen eind aan komen. Als bepaalde ontwikkelingen(en iedereen hier weet wat ik bedoel) niet rigoreus aangepakt worden, krijgt Weston met z’n voorspelling inzake die burgeroorlog gelijk!
  * http://www.amsterdampost.nl/pliesie-haaglandenoprollen-jeugdbendes-is-illusie/#comments

  Like

 4. E.J. Bron zegt:

  @ Deckzeijl (16:49)

  Check je mailbox 😉

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @G. Deckzeijl, en dat is precies waar de landverraders van LINKS in heel Europa op uit zijn. De oorspronkelijke bevolking mag verrekken, als ze maar gemene zaak kunnen maken met de muzelmannen, en het gaat om OLIE belangen. En ook de BILDERBERGGROEP is eenn groot zooitje verraders van de gewone europese bevolking!

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Aanvulling van 17:02
  Ik heb ’t nog even opgezocht, om gelul over duimzuigerij door “deze en genen” de kop in te drukken:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/2920336/_Marokkaans_straattuig_sloopt_politie-autos__.html
  Alleen al het woord Slotervaart in de zoekmachine van de Sjuulbode plaatsen geeft genoeg hits voor pagina’s tekst over de Marokkaantjes.
  Blij dat je er weer bent, EJ..!!!

  Like

 7. E.J. Bron zegt:

  @G. Deckzeijl

  Dank u. Blij dat ik terug ben! 😀

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Heb het filmpje bekeken. Tommy rijdt rond in z’n buurt. Roept kennelijk zo’n verdomde allahschreeuwer naar hem: suck my mom. Ik wist niet wat ik hoorde. Dat al die linkse IDIOTEN daar nog mee in gesprek gaan, iets dat om de haverklap door Nederlandse IDIOTEN wordt geroepen: in gesprek gaan. Dat UITSCHOT zal nooit leren wat een gesprek precies inhoudt. Ik ben van 1948 en ik word misselijk van de wetenschap dat dit tuig met plannen rondloopt om de hele EU overhoop te gooien, en dat mede omdat we niet van plan zijn ons te bekeren tot hun KLOTE-geloof en ook omdat ze de pest hebben aan onze manier van leven, hoe we omgaan met onze vrouwen. Unity, had Tommy het ook nog over, UNITY..!!! Want we moeten SAAMHORIGER worden in de EU, dringt dat een beetje tot u door, lezer?
  Neem een voorbeeld aan deze vrouw die een HEL overleefde!
  http://tinyurl.com/69tf4ee

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Zo, zo..EJ… blij dat je weer terug bent. Oops…Moet ik daaruit afleiden dat je liever niet was gegaan..??? Of heb ik ’t mis..??

  Like

 10. E.J. Bron zegt:

  Nee, dat moet je daar niet uit afleiden! Ik heb het prima naar m’n zin gehad. Nu ik weer thuis ben op m´n stekkie, ben ik ook tevreden.

  Like

 11. G.deckzeijl zegt:

  You guys want it in plain English? Here you are!

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Okay, roger that, EJ.!!

  Like

 13. lucky9 zegt:

  Of we het nu leuk vinden of niet een burgeroorlog komt er sowieso aan. Het is onvermijdelijk. De vraag is echter waar die losbarst en met welk resultaat.
  Een van de onvermijdelijke verschijnselen zal ongetwijfeld de overspoeling zijn van het continent door islamitisch tuig dat massaal wegvlucht uit Scandinavië of het VK omdat deze plaatsen nu eenmaal het meest waarschijnlijk zijn.
  Het is niet onmogelijk dat de burgeroorlog alsdan ook overslaat naar Nederland en Duitsland van waaruit alsdan opnieuw een gebaarde en gespsoejurkte massa al plunderd over Vlaanderen naar Frankrijk trekt.

  Like

 14. vederso zegt:

  Update: Direct citaat van Breivik over de EDL. Op pagina 1436 noemt Breivik in zijn manifest de EDL “gevaarlijk naief.” Commentaar van Eeyore; Ik ben er zeker van dat de EDL deze veroordeling door Breivik als de hoogste vorm van lof ervaart.

  http://vladtepesblog.com/?p=46845

  Like

 15. vederso zegt:

  Breivik toerekeningsvatbaar. De rechter moet nu beslissen en kiezen uit twee gelijkwaardige rapporten.

  http://www.thelocal.no/page/view/breivik-is-sane-psychiatric-report

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s