SS´er mag Israël niet meer in (+ video)

De SS-man Günter Grass mag na de publicatie van een expliciet tegen de joodse staat gericht “gedicht” Israël niet meer in. In zijn door neonazi´s, linksextremisten en islamisten eenstemmig gevierde maaksel, dat de 84-jarige met “de laatste inkt” uitgeperst zou hebben, beschuldigde hij Israël ervan een “gevaar voor de wereldvrede” te zijn.

Israël´s Minister van Binnenlandse Zaken Eli Jischai van de Schas-partij zei, dat wanneer Grass  “verder zijn verdraaide en leugenachtige werken zou willen verbreiden, hij dat vanuit Iran zou moeten doen.”

Grass kreeg instemming vanuit Iran. De plaatsvervangende Minister van Cultuur Dschawad Schamakdari loofde zaterdag het gedicht en zei, dat Grass “prachtig de waarheid gezegd zou hebben.” Ook van links-extremistische, pro-Iraanse leidende kaders van de zogenaamde “vredesbeweging” kreeg de prulschrijver instemming. Bij de zogenaamde “Paasmarsen” (Duits: “Ostermärsche”), die dit jaar in ruime mate door de bevolking werden genegeerd en nauwelijks op interesse stuitten, werd Grass door de deelnemers als een held gevierd. De “Paasmarsen” werden in de jaren-60 in de Bondsrepubliek Duitsland door de voorlopers van de door het hoogste gerechtshof verboden KPD in het leven geroepen. Op rechtstreekse aanwijzing uit Oost-Berlijn en met geld uit de DDR waren de “Ostermärsche” gericht tegen het westerse verdedigingsbondgenootschap, vooral echter tegen de VS. Ook agitatie en campagnes tegen Israël werden in de loop der tijd steeds belangrijker voor de deelnemers aan de “Ostermärsche”. Tot de positieve aspecten van de “Ostermärsche” behoren, naast het duidelijk geringere aantal deelnemers, ook de vergrijzing – de gemiddelde leeftijd van de deelnemers ligt intussen duidelijk boven de 50.

De liedjesmaker Wolf Biermann noemde de tekst van Grass intussen een “idiote politieke kitsch”. De schrijver Rolf Hochhuth stelde, gericht aan het adres van Grass, kort en bondig vast: “Jij bent de SS-man gebleven”. De literatuurcriticus en overlevende van het getto van Warschau, Marcel Reich-Ranicki, noemde het zogenaamde “gedicht” gewoon “weerzinwekkend”.

Hieronder een video met een interview met Henryk M. Broder over het “gedicht” van Günter Grass:

Bron:

http://haolam.de/index.php?site=artikeldetail&id=8558

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Duitsland, Historie, Joden, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

4 reacties op SS´er mag Israël niet meer in (+ video)

 1. Tom Hendrix zegt:

  Het is een grof schandaal wat Dhr. Grass te berde heeft gebracht. Nota bene het kleine Israel, wat door de moslimlanden van de kaart geveegd moet worden. Mijn sympathie gaat voluit naar Israel, ondanks dat ook in een democratie dat Israel is, ook wel dingen mis gaan. Maar de linksfascisten en de islamofascisten voelen zich wederom gesterkt door dit “braaksel”, van Grass.

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Braaksel van Grass.
  Drie woorden om de realiteit tre omschrijven.
  2 woorden? Links stinkt!
  Krijg maar eens een waanzinnige Alzheimer onder je dak!

  Like

 3. danke Herr Broder für die klaren Worte!
  Der linke Grass antisemitisch- toll, wie sich der Kreis schließt- links ist rechts und rechts ist links-
  Der Islam wird in Deutschlands Mitte als unzumutbar wahrgenommen, aber Leute wie Grass sind es, die dem Islam Tür und Tor öffnen..
  Die Opfer-Täter- Umkehrung: typische Lügen, wie wir sie von Geobbels her kannten.
  Pfui Deibel!

  Like

 4. Pingback: Judith Butler en de nieuwe anti-Joodse woordenwisseling (+ video) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s