Een gevaarlijke vijand van de democratie, die door links nog steeds op een cynische manier wordt aangemoedigd

(Door Melanie Phillips)

De algemene reactie op de sensationele overwinning van George Galloway in de tussentijdse verkiezingen van  Bradford West maakt duidelijk dat men bij lange na niet begrijpt waar het om gaat. De commentaren hebben zich geconcentreerd op de ongetwijfeld verbluffende nederlaag voor Labour en hebben de overwinning van Galloway toegeschreven aan een wijdverbreide onvrede over de reguliere politieke partijen. Dit is ongetwijfeld een deel van het verhaal – opvallend is dat een belangrijk deel van de stemmen van de Conservatieven (Tory) naar Galloway blijkt te zijn gegaan – maar dat is niet de belangrijkste factor achter deze overweldigende overwinning van een in opspraak geraakte demagoog. Want de overwinning steunde voornamelijk op iets waar de commentatoren te kortzichtig of te politiek correct voor zijn om er melding van te maken.

Galloway won, omdat jonge moslims uit Bradford uiteindelijk massaal achter hem bleken te staan. Zij stemden niet op hem, omdat hij hen betere openbare dienstverlening beloofde. Zij stemden zeker niet op hem op grond van welke binnenlandse aangelegenheden dan ook. Zij stemden op hem, omdat hij zijn boodschap zodanig verpakte dat hij een beroep deed op hun religieuze hartstochten en hun vooroordelen over buitenlandse conflicten. Hij voerde vooral campagne tegen de oorlogen in Afghanistan en Irak en voor de Palestijnen, waarbij hij aangaf dat zijn overwinning zou helpen om tegemoet te komen aan de ‘plicht’ van de kiezers om zich zorgen te maken over zulke grieven.

Paaien

De meeste commentatoren hebben deze overwinning afgedaan als een onverkwikkelijke eenmalige gebeurtenis met niet meer betekenis dan een emotionele schok door een non-conformist die wist hoe hij zijn publiek moest bespelen. Dat is niet het geval. Want met de verkiezing van Galloway heeft religieus extremisme voor het eerst voor een potentiële doorbraak in de Britse politiek gezorgd.

Het punt dat resoluut genegeerd wordt, is dat Galloway reisde op een islamitisch religieus kaartje. Het ging er niet alleen om dat hij inspeelde op islamitische obsessies betreffende de buitenlandse politiek. Gedurende zijn hele campagne maakte hij expliciete verwijzingen naar de islam. “Alle eer komt Allah toe!” zo verwelkomde hij zijn overwinning door middel van een megafoon – terwijl hij van te voren op een openbare bijeenkomst had gezegd dat, als de mensen niet op hem stemden, Allah zou willen weten waarom zij dat niet deden. Immers, door in een toespraak te verklaren dat ’God weet wie moslim is’, gaf hij te verstaan dat hij een nog grotere volgeling van dat geloof was dan de moslimkandidaat van Labour die, zo suggereerde hij zonder ook maar enig bewijs, alcohol dronk, terwijl hij (Galloway) dat spul nooit had aangeraakt.

Knijp uzelf eens in de arm – een Britse politicus, die de opruiende retoriek en de getuigenissen van islamitische godsvruchtigheid gebruikt die men vaker hoort in Iran of in Saoedi-Arabië. Net zoals zulke vormen van religieuze straatventerij miljoenen volgelingen in de islamitische wereld in woede doen ontsteken, zo hebben op dezelfde manier bepaalde gewetenloze Britse politici het voor elkaar gekregen dat zij uit dezelfde bron van irrationele haat kunnen tappen om hen een electorale overwinning te bezorgen.

Talrijke moslims zullen zeker net zo van afschuw vervuld zijn als iedereen door dit spelen voor de islamitische tribune. Terwijl de radicalisering onder jonge moslims schrikbarende hoogtes heeft bereikt, wil het merendeel van de oudere Britse moslims helemaal niets van doen hebben met ideeën die hun eigen vrijheden naast die van alle anderen bedreigen. En die trouwe moslims, die in het leger van het Verenigd Koninkrijk dienen, zullen ongetwijfeld vooral met afschuw vervuld worden door zo’n cynische steun voor Iran of de Taliban.

Maar nu zo velen zich zo grondig hebben afgekeerd van de reguliere politiek, is er een reëel risico dat miljoenen ontevreden stemmers niet mee gaan doen aan toekomstige verkiezingen – en op die manier geradicaliseerde moslims de gelegenheid geven om een begin te maken met de herindeling van de politieke kaart van Groot-Brittannië.

Dit is precies waar Ken Livingstone zo’n schandalig gebruik van maakt tijdens de verkiezingen om het burgermeester van Londen. Men maakt zich al heel lang zorgen dat Livingstone zich zou hebben aangesloten bij de radicale Moslimbroederschap, die tot doel heeft de vrije wereld voor de islam te veroveren, en hij is ook tegemoet gekomen aan Iran door te werken als presentator voor de Press TV channel, waarvan het Iraanse regime de eigenaar is. In een toespraak vorige maand in de radicale Finsbury Park moskee in Londen bevestigde Livingstone ruimschoots deze vrees. Want hij pleitte ervoor om ‘de Londense massa op te voeden’ in de islam, terwijl hij beweerde dat dit zou helpen om Londen te versterken als een ‘baken’ voor dit geloof.

Sinds wanneer was het, voor welke Britse politicus dan ook, een legitiem doel, laat staan een prioriteit voor een Britse burgermeester van een grote stad, om van Londen een ‘baken’ voor een vreemde religie te maken?

Onverdraagzaamheid.

Dit was niets meer of minder dan het eigen opruiend doel van de Moslim broederschap. En dit is een man die als burgermeester van Londen zeggenschap heeft over de hoofdstedelijke politie? Uit een ander recent incident bleek dat hij anti-Joodse opmerkingen gebruikte om de islamitische, anti-joodse ressentimenten te bespelen. Joodse aanhangers van de Labour partij, die hem ontmoetten voor een persoonlijk gesprek, meldden dat hij had gezegd dat hij niet verwachtte dat joden op een Labour kandidaat zouden stemmen, omdat zij rijk waren. In een artikel heeft Livingstone nu, terwijl hij probeerde de schade van dit weergegeven stukje onverdraagzaamheid te repareren, in een gluiperige verklaring ontkend dat hij deze woorden gebruikte – maar hij gaf toe dat zij op deze manier geïnterpreteerd zouden kunnen worden.

Zo’n ondragelijk gekronkel is verre van geruststellend in het licht van zijn voorafgaande staat van dienst betreffende anti-Joodse opmerkingen, met inbegrip van zijn schandelijke vergelijking van een joodse journalist met een bewaker van een nazi concentratiekamp of van zijn opmerking tegen een joodse projectontwikkelaar om ‘terug te gaan naar Iran’.

Heel schandelijk is echter de vrijbrief die door links aan zowel Galloway als Livingstone is gegeven. Beiden ondersteunen agenda’s die iedereen met een geweten, laat staan met ‘progressieve’ denkbeelden, volstrekt zou moeten verafschuwen. Livingstone heeft letterlijk Sheik Yusuf Qaradawi in de armen gesloten, de islamitische religieuze leider die de zelfmoordaanslag op Israëlische kinderen, de executie van homoseksuelen, de genitale verminking van vrouwen en het doden van coalitietroepen in Irak en Afghanistan rechtvaardigt.

Galloway heeft een wit voetje willen halen bij Saddam Hussein en de Syrische dictator Bashar al Assad, onder wiens regime stilzwijgend duizenden Syriërs worden afgeslacht, maar aan wie Galloway eerbetoon brengt als ‘de laatste Arabische machthebber’.

Beiden slijmen richting terroristische regimes zoals de Hamas in Gaza of Iran, terwijl de laatste regelmatig uitkomt voor zijn bedoeling om Israël weg te vagen.

Toch blijft links, bij het zien van hun steun aan deze onmenselijkheid en tirannie, zwijgen.

Het schokkende feit is inderdaad dat, in tegenstelling tot Galloway, die een balling blijft van de Labour partij die hem eruit gooide, Livingstone de kandidaat van Labour is voor  het burgermeesterschap van Londen.

Gewetenloos/beginselloos

Ed Miliband is afgekraakt vanwege zijn falen om het militante optreden van zijn vakbondsfinanciers in ‘Unite’ veroordeeld te krijgen. Maar veel erger is het dat hij Livingstone, die de bekrompenheid bevordert, is bijgevallen als ‘iemand die zijn hele leven vooringenomenheid heeft bestreden’.

Er is nog een gevaar bij gekomen, namelijk dat de overwinning van Galloway geradicaliseerde moslims zal hebben gemobiliseerd, doordat hij heeft laten zien hoe men een verwoestende wig in de Britse politiek kan drijven.

En als Livingstone in Londen gaat winnen, dan zal de verleiding voor andere principeloze politici aan de linker zijde overweldigend worden om op dezelfde manier de islamitische, antiwesterse, antihomo, anti-joodse kaart te spelen.

Met andere woorden, dit is een gevaarlijk ogenblik voor de Britse politiek.

Toen in 2006 mijn boek ‘Londonistan’ werd gepubliceerd, werden mijn waarschuwingen over de lakse houding van de Britse regerende klasse ten opzichte van de islamisering van Groot-Brittannië verworpen als paniekzaaierij. Maar wat wij nu zien is natuurlijk veel alarmerender dan die reactie van een met zichzelf ingenomen en onkundige elite, die bezeten blijkt te zijn door de wens om culturele zelfmoord te plegen.

Met George Galloway en Ken Livingstone, die het religieus islamitische extremisme manipuleren om voor zichzelf macht te verwerven, staren we nu in het ontstellende panorama van een politiek landschap getransformeerd door religieus sektarisme.

Het democratische proces loopt gevaar om omgevormd te worden tot een middel dat niet alleen religieus fanatisme bevordert, maar ook de vernietiging van het hele Westen.

Als reguliere politiek geleidelijk desintegreert in incompetentie, irrelevantie en publieke minachting, dan staat een dodelijke indringer klaar om het vacuüm op te vullen.

Bron:

http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2123715/George-Galloway-wins-Bradford-West-election-A-dangerous-enemy-democracy.html

Auteur: Melanie Phillips

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Dhimmitude, Groot-Brittannië, Islamisering, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

31 reacties op Een gevaarlijke vijand van de democratie, die door links nog steeds op een cynische manier wordt aangemoedigd

 1. Daniel Deblaere zegt:

  Verbazingwekkende ontwikkelingen…

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Gelukkig dat we vertalers hebben.

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  @lucky9

  Zeker weten! En hele goede ook nog. Ben ik erg blij mee! 😀

  Like

 4. Linsky zegt:

  Je krijgt de smaak te pakken, hè Wachteres! 🙂
  Een hele klus weer zie ik.

  Een ding is wel duidelijk, de contouren en vooral ook de namen van de vijand worden steeds duidelijker. Onvoorstelbaar dat dit verraders-crapuul daar nog trots op gaat ook.
  Iedereen zal kleur moeten gaan bekennen, de maskers vallen dus steeds vaker…en sneller!

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Ongelofelijk, wat een landverraders en volkverlakkers. Deze lui die alleen voor eigen gewin, willens en wetens de Westen verraden aan de Islam !!
  Ophangen die luizen.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Lucky9 en E.J.Bron: Vlak Henk V. niet uit! Hij ‘assisteert’ bij het perfectioneren van de tekst!

  Linsky en Koddebeier: Zolang dit gedrag in Engeland nog wordt geaccepteerd gaat er weinig gebeuren.

  Ik vermoed dat, net als hier, weinig mensen weten hoe de vork in de steel zit.

  Inderdaad, ’t Is maar goed dat we internet hebben. Nu komen die smerige landverraders, want dat zijn ze zonder twijfel, tenminste ergens boven drijven.

  Like

 7. E.J. Bron zegt:

  @Wachteres

  Sorry Henk! 😉

  Like

 8. Henk.V zegt:

  Melanie Phillips is een van de meest gezaghebbende autoriteiten op het gebied van het analyseren van de ontwikkelingen van de laatste decennia.
  Ze denkt buitengewoon samenhangend en doelgericht en zet haar bevindingen glashelder uiteen.
  Het probleem bij het vertalen van haar fantastastische artikelen is het intellectuele taalgebruik dat ze hanteert.
  Wie de kern daarvan in de Nederlandse taal wil vatten heeft wel even werk.
  Men zou wensen dat wij iemand van haar kaliber in de politiek hadden.
  Wachteres en ik zijn grote bewonderaars van haar .
  Het is jammer dat haar grote werk over de waanzin van de links-liberale politiek en de dodelijke uitwerking daarvan op Engeland , “‘Londonistan” tot op heden nog niet is vertaald in het Nederlands.

  Maar ieder die door haar visie wordt gegrepen en het Engels redelijk beheerst zou ik toch dringend willen aanraden het boek te lezen en/of te kopen.

  De volledige titel luidt:

  “”Londonistan-How Britain has created a terror state within”

  Dit 320 pagina’s tellende pocketboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Gibson Square in Londen, onder
  ISBN nummer 978-1906142-1057

  Nuttige web adressen zijn in dit verband

  http://www.gibsonsquare.com

  en (uiteraard 🙂 )

  http://www.melaniephillips.com

  Ale artikelen van haar hand zijn eigenlijk te beschouwen als uitbreidingen van wat zij in 2006 schreef.

  Daarbij moet men bovenal bedenken dat het onthutsende beeld dat Melanie schetst eigenlijk een spiegel is die zij ons voor houdt.
  De ontketening van de onbegrensed waanzin in het Verenigd Koninkrijk IS ook onze toekomnst indien wij niet op tijd tot bezinning komen en niet alleen dat!
  Laat de linkse flirt met de islam maar haar gang gaan en we zien een toenemende collaboratie met deze ideologie verworden tot een collaboratie die de grenzen van gezond verstand, fatsoen, redelijkheid in vrijheid totaal passeert.

  De voorbeelden van Galloway en Livingstone in het artikel zijn zo onthutsend dat men zichzelf moet dwingen vast te houden aan het besef dat het hier om feiten gaat.
  Gedocumenteerde handelingen van perverse lieden. Mensen zonder eer, zonder liefde voor het eigene, voor de grootse eigenheid van het land waarvan Wachteres en ik houden.
  Deze mensen laten ALLE normen achter zich in een drang om zichzelf te manifesteren en wat het pijnlijkste is bij dit alles: de Britse maatschappij is al zo door links verziekt dat men aan deze doodgravers van de westerse verworvenheden ALLE speelruimte van de wereld biedt.
  Zonder dat er iemand opstaat en zegt; ophouden, jullie godvergeten idioten!
  Ophouden in naam van onze rechtstaat.Van ons grootse land, onze schitterende gescxhiedenis, onze indrukwekkende cultuur!

  Galloway en Livingston hebben hun ziel zodanig verkocht dat hun gewetensfunctie is geperverteerd, niet langer bestaat.

  Hun ontbreekt het elementaire besef dat zij de schuld van aan aangerichte schade eigenlijk alleen maar in één keer kunnen delgen: door gezamenijk onbevreesd voor een aanstormende dubbeldekker te springen.

  De les moet duidelijk zijn: NOOIt mag het in onze samenleving zo ver komen dat dit soort gewetenlozen via ”de democratische weg” vanuit hun riool hun weg kunnen banen tot machtsposities, van waaruit ze hun gif verder kunnen verspreiden.

  Wij moeten hoe dan ook AFREKENEN met meningen die ruimte willen bieden aan lieden die ons verderf willen bewerkstelligen.

  Dus moeten wij onze opvattingen samenhangend uiteenzetten, politici aanspreken, mensen bereiken die nog kunnen nadenken. Wij kunnen ons niet veroorloven achterover te leunen met de gedachte: Ik weet hoe de vork in de steel zit.
  Nee, neem die vork op en doe daar iets mee.

  Niet willen weten en niets meer willen doen is geen optie meer voor mensen die door de zelfde bril hebben leren zien als Melanie Phillips.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Eigenlijk is het te gek voor woorden dat maar een paar mensen zoals hierboven genoemden incl. Bert natuurlijk e.a. zoveel werk doen met hun vertalingen en dat het bij de grote massa in de verste verte niet aankomt.
  Ik denk nu aan die amerikanen die dorpsbevolkingen langs de dode uitgemergelde krijgsgevangenen lieten lopen om maar vooral te laten zien wat hun volk had aangericht.
  Het wordt weer hetzelfde verhaal.

  Like

 10. Cor Stoker zegt:

  Een prachtig stuk, nou ja dat is eigenlijk een eufemisme, je zou eerder moeten zeggen een “verschrikkelijk” stuk, maar zolang de MSM meer aandacht besteed aan de “gruweldaden” van Israël, struisvogelpolitiek bedrijven m.b.t. de problematiek van de integratie versus religieuze obstakels en alle misstanden per definitie een “incident” noemen, voorbijgaand aan het feit dat vele incidenten feitelijk gewoon een vaste trend zijn, zal de massa er niet over geïnformeerd worden.

  We worden bedolven onder de beelden van zielige Mauro’s en co, over de verschrikkingen van regimes die verdreven worden om plaats te maken voor de alom verheerlijkte broederschap die voor lentes zouden zorgen, maar de misstanden, de ongerijmdheden, de classes tussen de westerse en islamitische cultuur en religie worden stelselmatig afgedaan als van voorbijgaande aarde en ondertussen sluipt de islamisering als de bekende dief in de nacht door alle lagen van onze samenleving binnen en nestelt zich in de bestuurlijke en controlerende lagen.

  Vroeg of laat zullen we wakker worden in de nachtmerrie van de eruptie van geweld die schier onafwendbaar in de nabije toekomst op ons ligt te wachten, met dank aan onze volksverraders en de wegkijkers.

  Bedankt voor jullie goede werk, inzet en gedrevenheid om dit soort informatie te delen met de onwetenden

  Like

 11. vederso zegt:

  @ Wachteres en Henk V. Ik denk te weten hoe moeilijk het is om Melanie Phillips goed te vertalen en het is weer uitzonderlijk goed gelukt. Ook dacht ik te weten dat het met GB de verkeerde kant opgaat, maar van dit stuk lopen mij de rillingen over de rug. Dit gaat fout!

  Like

 12. Henk Schroemges zegt:

  Oh Oh wat zijn ze toch naief ook daar in Engeland.
  Ze zijn wel volop bezig om een grote groep ” Breiviks” te creeeren. Zo begon het jaren geleden ook in Noorwegen.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Wachteres en Henk V, top wat jullie gedaan hebben voor de “goede zaak”.

  Like

 14. Wachteres zegt:

  Cor Stoker, dank voor je indrukwekkende reactie.

  Je geeft haarscherp aan wat de problemen zijn in Europa.We hebben inderdaad de hoop dat we
  op deze manier iets kunnen doen tegen de verschrikkingen die ons te wachten staan.

  Alhoewel, soms twijfel ik wel eens. Zoveel mensen willen zich niet druk maken en om die reden is hun gedrag er één van ‘niet willen horen, niet willen zien en zwijgen’. of ze hebben, heel begrijpelijk, angst voor de werkelijkheid.

  Gelukkig lees ik dan een reactie als die van jou, die geeft me de moed om door te gaan.

  Voor het gedrag van onze Europese leiders in het algemeen heb ik maar één uitdrukking:

  MISDADIG! En dat is dan een understatement, omdat ik in feite niet in staat ben om te voelen wat zij voelen, als ze dat nog doen, en om te denken wat zij denken.

  De gruwelijke realiteit niet onder ogen willen zien en er zelfs mee koketteren, terwijl je alle voorbeelden uit de hel in het Midden-Oosten en ook in ons mooie Europa maar voor het oprapen hebt.

  Macht corrumpeert niet alleen maar kan zelfs ontmenselijkend werken.

  Voorbeelden zie je hierboven in het artikel.

  Like

 15. Wachteres zegt:

  Ondertussen zijn er al meer reacties, zie ik. Vederso, bedankt. jij doet ook heel goed vertaalwerk!

  Ik weet zeker dat jij je wel kunt indenken hoe moeilijk het is om haar ‘íntellectuele’ manier van schrijven om te zetten in goed Nederlands. Daar wordt ook echt wel over gediscussieerd.

  Tom Hendrix, bedankt en Henk Schroemges, helaas is heel Eropa naïef. In Engeland zijn ze een aantal jaren verder richting de afgrond, dankzij Labour.

  Like

 16. Henk.V zegt:

  Ik wil feitelijk iedereen bedanken die hier reageert, niet alleen voor de blijken van waardering, maar bovenal voor het feit dat elke lezer en reageeerder er blijk van geeft een nare, ingrijpende waarheid in zich op te nemen en helemaal te doorgronden.
  Terecht wordt er gesteld dat het aantal mensen dat opzettelijk of onopzettelijk werkt aan de ondermijning van onze westerse samenleving het aantal van de de wachters op de muren die het gevaar onderkennen verre lijkt te overtreffen.. Nog ongunstige wordt het beeld wanneer we bedenken dat het gewoon waar is, dat de overgrote meerderheid van de westerse bevolkingen HOE DAN OOK geen benul heeft van wat er zich nu afspeelt!
  Links maakt dom.
  Die negatieve creativiteit heeft het gemeenschappelijk met een bepaalde ideologie.

  Tegelijkrtijd ligt juist in het laatste gegeven van de onwetende meerderheid een voorzichtige reden tot hoop.
  WAT, indien de meerderheid van de bevolking doorkrijgt wat er zich afspeelt?
  Krijgen wij Breivil toestanden? Ik hoop van niet.

  Wat er echter hoe dan ook MOET gebeuren is dat de gebleken waarheid zich moet vermenigvuldigen.
  En iedereen die zich hier op deze pagina bevindt heeft de opdracht daaraan mee te werken. De een schrijft een stuk, een ander levert commentaar, weer iemand anders beperkt zich tot het versturen van links, een andere brengt het onderwerp bij vrienden ter sprake..
  Hoe dan ook.

  Ik kom er voor uit:Vaak denk ik: ” Waar doe je het voor?het lijkt wel dweilen met de kraan open.”
  Maar we hebben geen keus.
  En daar komt bij : nog NOOIT heeft een leugen zich permanent staande kunnen houden.

  De waarheid komt absoluut boven tafel.
  Dus opgeven is er niet meer bij, hoe oud of jong we ook zijn.

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V, juist mijn waarde Henk we hebben geen enkele keus. Ook ik spreek tegen mijn kinderen en de schoonzoon over het grote gevaar van de EUSSR en de ISLAM, maar merk tevens in mijn omgeving dat velen van onze bevolking verweekt zijn, en niet overgaan tot een protest. Men laat zich liever bij de TV in slaap sussen door de MSM en de LINKSE OMROEP. Waar is de mentaliteit van Jan Stavast gebleven. De laatste keer, dat veel mensen tot een protest bereid waren, en dan massaal dateert van de demonstratie tegen plaatsing van kruisraketten in de begin jaren 80 van de vorige eeuw. Maar schijnbaar zijn de mensen massaal murw geklopt, ik weet het anders ook niet meer. Maar persoonlijk zal ik blijven waarschuwen te pas en te onpas!

  Like

 18. E.J. Bron zegt:

  @Tom

  Ik denk niet dat de mensen murw gebeukt zijn. Het probleem ligt volgens mij in de linkse hersenspoeling en indoctrinatie, die deze mensen vanaf hun jeugd met de paplepel werden ingegoten, vooral in het onderwijs! 😦

  Like

 19. Wachteres zegt:

  Even lachen mensen om die grappige Belgen. Schijnt daar een hit te zijn! 😛

  http://uk.tv.yahoo.com/blogs/editors/tnt-tv-channel-advert-goes-viral-161140457.html

  Like

 20. Linsky zegt:

  Psies E.J. !
  Net zoals het establishment al eeuwen bepaald, wat en vooral hoe we moeten geloven!

  De kerk en de Staat hebben al die tijd voorgekauwd, wat ´geloof´ is en hoe dat gedefinieerd dient te worden…
  Toen bleek dat er een belangrijk deel van de wereld bevolking tegendraads was in ´geloof´, overtuigingen en opvattingen ´vond´ men de new-age en spirituele scene uit.
  De meeste mensen hebben zelfs geen idee van wat ‘geloven’ eigenlijk is en werkelijk inhoud!
  Zij denken dat het betekend in de kerk zitten of in een moskee.

  Er is geen hoop………… 😦

  Like

 21. toetssteen zegt:

  @Wachteres
  Hier lijkt het me wederom beter om te antwoorden. Allereerst bedankt voor de vertaling, maar nog meer voor de aanwijzing naar de oorspronkelijke tekst die natuurlijk voor veel meer mensen leesbaar is (Engels), zodat ik hem ook door kan sturen. te weten:http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2123715/George-Galloway-wins-Bradford-West-election-A-dangerous-enemy-democracy.html

  Ik vond daar de reacties ook nogal apart. Blijkbaar zijn er helaas genoeg mensen die gewoon totaal blind zijn of het pretenderen te zijn omdat de waarheid zo griezelig is.
  Op de een of andere manier verbaast het me dan werkelijk niet meer dat naderhand de onmiddellijke ontkennings reactie weer toeslaat. Zoiets als Hitler was rechts waar hij gewoon extreem links , zeg maar Groen links , was.

  Aangaande mevrouw Phillips, plus heel veel. Topvrouw. En journaliste.

  Like

 22. Wachteres zegt:

  Dank je Toets, voor je reactie.

  Ik vind Melanie Phillips al jaren een top-vrouw. Dat is de reden waarom ik haar werk, als het van toepasssing is, vertaal. Dat is echt niet eenvoudig.

  Ik had de reacties op de Engelse site ook gelezen. Er schijnen mensen te zijn die het ‘normaal’ vinden dat we teruggaan naar de voor-Middeleeuwen. Voor hen is dat democratie.

  Gelukkig kijken wij en veel anderen er op een andere manier tegenaan.

  En daarbij zijn ook intelligente mensen zoals Melanie Phillips en Paul Weston en zoveel anderen in heel Europa.

  We hebben elkaar nodig om een tegenwicht te vormen tegen de waanzin van links.

  Like

 23. toetssteen zegt:

  @Wachteres
  Ik beheers het Engels tamelijk goed, en ik kan de orginele tekst lezen als een boek, maar vraag me niet om te vertalen, want daar houden mijn vaardigheden op. Dat vind ik daarom zo
  bewonderenswaardig aan jou en EJ, en Xander heeft idem vaak geweldige goede vertalingen. (ik las onlangs iemand bij Joop die een sneer maakte, maar het orgineel stond op Zero Hedge… tja).

  Enfin het werk van een vertaler is moeilijk, punt.

  Like

 24. Tom Hendrix zegt:

  @E.J. Bron, inderdaad heeft de infiltratie van LINKS in het onderwijs, al 40 jaar zijn vernietigende werk kunnen doen. Ik moet eerlijk bekennen, dat ik begin jaren 80 van de vorige eeuw ook links dacht, maar door de jaren wijzer geworden neem ik geheel afstand van geheel de “LINKSE KERK”.

  Like

 25. toetssteen zegt:

  @Tom Hendrix
  Ik vermoed dat dat de overgang moet zijn geweest van wat u en ik sociaal achten en wat het socialisme ervan placht te maken, en nog steeds claimt. Sociaal is gewoon dat wat elk wezen kent, de zorg voor het voorgeslacht (pa, ma) en het nageslacht (kinderen, kleinkinderen).
  Dat is niet socialistisch, dat is sociaal.

  Like

 26. Wachteres zegt:

  Tom, je bent niet de enige ex-linkse hier. Henk V. en ik zijn zelfs lid geweest van de PVDA.

  Bij E.J. hebben wij boete moeten doen in stof en as toen hij erachter kwam. 😛

  Like

 27. E.J. Bron zegt:

  @Tom

  Erger nog: ze trekken nog steeds regelmatig het boetekleed aan! 😉 😀

  Like

 28. Wachteres zegt:

  HaHaHa! 😛

  Like

 29. mwright zegt:

  Goed gedaan wachteres.Net je stuje gelezen.keep up the good work.groetjes marijke van uit de states.

  Like

 30. Wachteres zegt:

  Groeten terug, Marijke! Laat eens wat van je horen!

  Like

 31. mwright zegt:

  Wachteres ik heb zo veel mensen van holland over gehad en die wouden zo veel zien ,en haast niet op de comp geweest.Ik kom eerdaags terug naar holland en dan hoor je van me.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s