Islamistisch project: Een koran in iedere Duitse huishouding

Islamisten willen in Duitsers 25 miljoen gratis korans in het Duits uitdelen. Nog nooit heeft hun missie-ijver zulke dimensies aangenomen. De veiligheidsautoriteiten maken zich zorgen.

Ibrahim Abou Nagie komt niet echt over als het prototype van een islamistische haatprediker. De zakenman uit Keulen met Palestijnse wortels gaat meestal westers gekleed, met een blouse of een poloshirt en daar overheen een lichtgekleurd colbertjasje. De baard van de 47-jarige is bijgeknipt, als hij predikt, spreekt hij zachtjes en bedachtzaam.

Al met al is Ibrahim Abou Nagie in de optiek van Pierre Vogel geen islamist. En toch schaalt de binnenlandse veiligheidsdienst hem in als een gevaarlijke man. De Palestijn van geboorte geldt als een van de meest invloedrijke predikers van het Salafisme, die radicale islamitische stroming, die als springplank naar het islamistische terrorisme geldt. Wie niet in Allah en zijn profeet gelooft, landt na de dood rechtstreeks in de hel, aldus de belangrijkste boodschap van de salafistische predikers.

Op dit moment echter staat het hoofd van Ibrahim Abou Nagie minder naar prediken. Hij heeft veel te doen, want hij is veel van plan. Abou Nagie wil het Duitse volk redden voor het eeuwige hellevuur. Alle niet-moslims van het land moeten zich bekeren tot de islam, tot het enige ware geloof in Allah en zijn profeet. Er moeten geloofsbroeders en –zusters van de ongel;ovigen worden gemaakt.

Om dit te bereiken, riep Abou Nagie in oktober 2011 het project “Lies!” (“Lees!”) in het leven. Het is het doel van de unieke campagne om de koran in Duitse vertaling gratis te verdelen onder niet-moslims. Het beoogde doel: 25 miljoen exemplaren. Of zoals Abou Nagie het zegt: Een koran in iedere Duitse huishouding.

“Mijn beste broeders en zusters: hoe kunnen wij rustig slapen, in de wetenschap dat onze buren, als ze sterven, voor eeuwig in de hel zullen branden?”, spoort Abou Nagie de Duitse moslims aan. Er zouden zielen gered moeten worden, Allah´s religie zou verbreid moeten worden om voor deze goede daad punten te verzamelen voor het paradijs.

300.000 koranvertalingen uitgedeeld

Nog nooit heeft de missie-ijver van de Duitse islamistenscene zulke dimensies aangenomen als in de afgelopen weken. De salafisten organiseerden meer dan 100 infostandjes in talloze steden, vooral in Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen, Hessen en Hamburg.

De handelwijze van de islamistische missionarissen is daarbij simpel en effectief: Duitse moslims worden ertoe opgeroepen om een koran (rood kaft) te kopen om daarmee de gratis verdeling van een andere koran (blauw kaft) te financieren. De openbare verdeling op straten en marktpleinen vindt plaats aan “infostandjes”. Bovendien kan iedere geïnteresseerde via een website gratis een koran bestellen.

Het plan schijnt te lukken. Volgens informatie van Ibrahim Abou Nagie zouden er al 300.000 Duitse koranvertalingen zijn uitgedeeld, niet alleen op straat en per post, maar ook in gevangenissen, op scholen en zelfs op kleuterscholen. Abou Nagie heeft al tienduizenden nieuwe exemplaren besteld. Het heilige boek van de islam wordt in een stroom over het land verdeeld.

 

Acties in 35 steden

Afgelopen weekend, stipt tijdens het christelijke Pasen, ging het “Lies!”-project over in een nieuwe fase. De salafisten startten een frontale aanval tegen de ongelovigen en anders gelovigen. In 35 steden werden zaterdag tegelijkertijd korans uitgedeeld, o.a. in Hamburg, Keulen, Konstanz, Frankfurt am Main, Dresden, Osnabrück, Hannover en Berlijn. Het zou om niets minder gaan dan medemensen te redden voor de hel en eeuwige verdoemenis.

Duitse veiligheidsautoriteiten zien in het op dit moment lopende koranproject echter minder een belangeloze inzet voor spirituele redding. “Lies!” zou veelmeer een rekruteringsinstrument van de fundamentalisten zijn, wordt er in veiligheidskringen gezegd.

Naar buiten toe zou de campagne werken als een imagoverbetering van de radicale scene naar meer openheid en een dichtere nabijheid tot het volk. Vrij naar het motto: De bebaarde mannen in hun lange gewaden verlaten de binnenplaatsmoskeeën. Ze tonen zich dicht bij de burgers staand, vriendelijk en transparant.

Misschien ook daarom liggen er op de tafeltjes van de islamistische infostandjes – anders dan in het verleden – geen boeken over de rol van de vrouw of de superioriteit van de sharia tegenover de democratie. Alleen de heilige schrift wordt uitgedeeld. En er is nog iets dat verrast: de koranvertaling is verrassend gematigd. De Duitse versie volgens de vertaling van Mohammed Ibn Ahmad Rasoul met een commentaar van de Duitse bekeerling Frank von Bubenheim kan volgens de binnenlandse veiligheidsdienst eerder als “onkritisch” worden beschouwd. Fundamentalisten op knuffelkoers?

Uiteindelijk zou het om Salafisme gaan

De binnenlandse veiligheidsdienst van Berlijn waarschuwt. Achter de campagne zouden echter nog steeds radicale moslims met een extremistisch wereldbeeld en een deels militante ideologie staan. “Het Salafisme is sterk radicaliseringstimulerend en wordt door zijn aanhangers als zogenaamd ´enige ware religie´ doorgegeven”, zegt de Berlijnse binnenlandse veiligheidsdienst.

Weliswaar zal niet iedereen, die een koran mee naar huis neemt, zich ook bekeren tot de islam, en niet iedereen, die zich bekeert tot de islam, wordt automatisch extremist, die een Taliban-staat met shariawetten wil. Maar met het project van Abou Nagie groeit de voedingsbodem voor extremistisch gedachtegoed. Het gevaar van diegenen, die in hun religieuze ijver militante fanatiekelingen worden, neemt toe.

“Het is het doel van deze campagne om geinteresseerden in contact te brengen met de salafistenscene en hen te beïnvloeden in de zin van hun politiekextremistische ideologie”, zegt een woordvoerster van de Berlijnse binnenlandse veiligheidsdienst tegen WeltOnline. Uiteindelijk zou het niet om de verbreiding van de islam, maar om het Salafisme gaan.

De zuivere missionering zou echter slechts één aspect van het “Lies!”-project zijn, zegt de islamismedeskundige Claudia Dantschke van het Centrum Democratische Cultuur (ZDK) in Berlijn. De Duitse salafistenscene zou al jarenlang versplinterd zijn. Er zou ruzie zijn tussen de predikers omtrent de uitleg van bepaalde koranverzen, vooral als het gaat om de gewapende Jihad.

Het koranproject zou daarom ook beoordeeld moeten worden als een poging van Abou Nagie om zich met een door iedereen goedgekeurde actie aan het hoofd van de ruziënde scene te plaatsen. Bij de uitdeelactie krijgt hij ondersteuning van de groep “DawaFFM” uit Frankfurt en de “Millatu-Ibrahim”-beweging uit Solingen.

Financiering blijft ondoorzichtig

Niet onder de indruk van critici en autoriteiten werken Ibrahim Abou Nagie en zijn aanhangers er deze dagen koortsachtig aan om Duitsland kennis te laten maken met de koran. Al wekenlang toert de prediker uit Keulen door de Bondsrepubliek om in moskeeën te werven voor het project. Iedereen zou er aan mee kunnen doen, aldus Abou Nagie, of d.m.v. giften of door zelf georganiseerde infostandjes.

Hoe de financiering van het koranproject precies verloopt, blijft ondoorzichtig. Als men Abou Nagie gelooft, dan zijn het vooral islamitische vrouwen en moslims uit de Turkse gemeenschap die aan “Lies!” geven. In Bahrein zouden rijke Arabieren hebben aangeboden om het Duitse koran[project te financieren. De geldschieters uit het Midden-Oosten zou hij hebben afgewezen, aldus Abou Nagie: “Die wilden hun stempel op het project drukken”.

Bron:

http://www.welt.de/politik/deutschland/article106163929/Ein-Koran-in-jedem-deutschen-Haushalt.html

Auteur: Florian Flade

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme. Bookmark de permalink .

19 reacties op Islamistisch project: Een koran in iedere Duitse huishouding

 1. Dat wordt een zeer kwalijke en gevaarlijke zaak. De Arabische vertalingen van o.a. Nederlands en Duits zijn misleidend. Wat er werkelijk staat over het Christen- en Jodendom staat niet in de vertaling. Als het in Duitsland lukt, gaan ze het straks ook in Nederland uitvoeren.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Goeie zet van die zandapen. Het idee echter hebben ze echt niet van zichzelf, hoor. Daar was James Redfield en een ‘vrije altruïstische’ gedachte voor nodig!

  De Celestijnse Belofte is de titel van de Nederlandstalige versie van The Celestine Prophecy, een roman uit 1993 die in korte tijd wereldwijd de status van cultbook.

  Aanvankelijk liep het absoluut niet, want er werden vrijwel geen exemplaren verkocht.
  Omdat James Redfield, de schrijver en dik al miljonair het belangrijk vond dat mensen kennis maakte met de ideeën uit het boek, besloot hij ze gratis uit te delen. In veel steden werden de boeken vanuit auto’s aan de mensen uitgedeeld.

  Inmiddels zijn er meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht en is het in 34 talen uitgebracht. In 2006 kwam ook de gelijknamige film uit, gebaseerd is op het boek. Ook zijn er nog een groot aantal boeken verschenen met het zelfde onderwerp.

  Like

 3. vederso zegt:

  @ EJ. Alweer een artikel uit Die Welt? Ook daar wordt men echt wakker? Bizonder.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Zou z’n nut kunnen hebben, die uitdeelactie. Alleen hoop ik dat de Duitsers zo slim zullen zijn om dat islamitische Mein Kampf meteen in de open haard te flikkeren. Het heeft m.i. geen zin meer om over de van genocide overlopende inhoud te blijven discussiëren.

  Like

 5. Linsky zegt:

  Enkele Duitse steden hebben hun vergunningbeleid aangepast om die Koranactie te kunnen verbieden. De zandkruipers hebben daar echter iets op gevonden (zal wel door een dhimmi zijn ingefluisterd) ; overal waar het ze wordt verboden om Koran-infokraampjes neer te zetten beginnen ze de korans gewoon als folders in tasjes op straat uit te delen. Voor het uitdelen van folders is namelijk geen vergunning nodig.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Als het nu nog niet duidelijk is, waar de Islam en met name het Salafisme op uit is, dan weet ik het ook niet meer. Zij, de muzelmannen nemen zich de vrijheid om massaal Korans aan de man/vrouw te brengen, en ondertussen worden in islamitische landen kerken in brand gestoken, en de christenen vervolgd. Hoe zout wilt U het nog eten? Weg met deze “kanker”, van onze democratische samenleving!

  Like

 7. jowitteroos zegt:

  Misschien ongepast, echter niet bedoeld ( politiek getint): PVV heeft vragen gesteld over de verspreiding van Korans door salafisten in Duitsland: http://www.pvv.nl/index.php/component/content/article/36-geert-wilders/5462-vragen-over-de-verspreiding-van-miljoenen-korans-door-salafisten-in-duitsland.html

  Like

 8. Rudor zegt:

  Was er een tijd geleden alweer niet een ander boek dat in elk huishouden aanwezig moest zijn. Een boek dat in bepaalde opzichten zo’n beetje van gelijke strekking was.
  Na eerst de Hitleriaanse Mein Kampf in alle huishoudens, nu de islamitische Mein Kampf.
  Ik zou zeggen dat het nu mooi is geweest en dat ze nu maar allemaal moeten vertrekken.
  Ze kunnen en willen zich niet aanpassen maar willen dat de wereld zich aan hen aanpast.

  Wat betreft de zorg van deze goedgeefse moslim, dat anderen in de hel zullen branden als hij ze niet op het goede pad weet te krijgen, past slechts een reactie:
  Laat mij een moslim zien die niet liegt, dan laat ik u een bankbiljet van 1.000.000 dollar zien.
  …. Juist ja.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  “Een volk wat voor Korannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht, dan dooft het licht..”. Vrij naar Henk Randwijk, verzetsstrijder, gefussileerd door de Duitse bezetter 1940-1945.

  Like

 10. Columnist zegt:

  yaakov siepman zegt:

  11 april 2012 om 16:22

  En daarom moeten we gewoon Turks en Arabisch leren. Dan zullen we veel te weten komen!

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  @Tom, 11-4,18:42
  Goed gedaan, jochie!

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Zolkang de politiek en de grote massa het verschil tussen religie en het systeem sharia niet wil zien blijft het vechten tegen de bierkaai.
  Gerrit ik heb weer een paar goeie videos van jou gezien..

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl, heel graag gedaan, en weet U wat ik nog het ergste vind, de massa jonge amerikaanse, engelse en canadese soldaten die hun leven gaven voor onze vrijheid, en zie wat er met onze vrijheid gebeurt, slaven worden we van het POLITBURO EU, en slaven van het ISLAMOFASCISME. Diep diep treurig, en daar zijn deze geallieerde soldaten voor gevallen.
  Ik heb een steeds grotere hekel gekregen aan LINKS, maar helaas zijn CDA en VVD geen haar beter momenteel. Waar moet dat heen…

  Like

 14. Pingback: Waarom is de politiek bang voor de uitdeling van de koran? | E.J. Bron

 15. Pingback: Duitsland: Groene deelt gratis grondwet uit | E.J. Bron

 16. Pingback: Duitsland: Eén op de twee Turkse migranten wil islamitische meerderheid | E.J. Bron

 17. Pingback: 1800 Duitse Jihadisten vechten voor IS | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s