Cyprus – een “lakmoesproef” voor Turkije

De Minister voor Internationale Samenwerking en Ontwikkeling van Zweden, Gunilla Carlsson, heeft in een gemeenschappelijk artikel met de Turkse EU-minister Egemen Bagis bevestigd, dat Zweden de Turkse kandidatuur voor de EU volledig zou ondersteunen. Dit is niet verrassend, want vier jaar geleden had de Zweedse Minister van Buitenlandse Zaken Carl Bildt verklaard, dat de “regering van de AKP uit grondige Europese hervormers” zou bestaan.

Te voorzien was ook de uitspraak van mevrouw Carlsson tijdens een rondetafel ontmoeting met meneer Bagis, dat het onaanvaardbaar zou zijn de onderhandelingen met Turkije over toetreding te vertragen vanwege bilaterale aangelegenheden, die niets met de EU zelf te maken zouden hebben. Dit was een duidelijke verwijzing naar het onopgeloste Cyprus-conflict.

Toen Zweden in de tweede helft van het jaar 2009 het raadspresidentschap had overgenomen, stond er in het ontwerp voor de overeenkomsten van de algemene vergadering in november, dat “bilaterale aangelegenheden” het toetredingsproces niet zouden moeten ophouden, maar door de desbetreffende partijen opgelost moeten worden, “waarbij men de hogere belangen van de EU in het achterhoofd zou moeten houden”.

In feite wees dit het Cyprus-conflict terug naar het niveau van een grensconflict zoals tussen Kroatië en Slovenië, maar op grond van de oppositie van andere EU-lidstaten werd de alinea uit de raadsovereenkomst geschrapt.

Deze poging om de zaak onder de tafel te vegen herinnert aan de Britse premier Neville Chamberlain en diens opmerkingen m.b.t. het conflict om het Sudetenland in het jaar 1938 als “conflict in een ver verwijderd land tussen volkeren, die wij niet kennen”.

Het is kenmerkend, dat mevrouw Carlsson van een worsteling sprak om de diepe gemeenschappelijke waarden aan te nemen, want dit is precies datgene wat er in Cyprus op het spel staat. In werkelijkheid kan men Cyprus als een lakmoesproef beschouwen of het voor twee etnische gemeenschappen mogelijk is om binnen hetzelfde nationale kader naast elkaar te bestaan en, op de langere termijn, of Turkije bij de EU past.

Minister-president Erdoğan had de Europese Unie ervan beschuldigd “een christenclub” te zijn, maar [president Gül had tijdens zijn eerste officiële bezoek aan Cyprus in september 2007 vastgesteld: “Er bestaan 2 realiteiten op Cyprus, twee landen, twee talen, twee religies”. Dat zijn dezelfde argumenten, die door de tegenstanders van een EU-lidmaatschap van Turkije naar voren worden gebracht.

De invasie en bezetting van Noord-Cyprus in het jaar 1974 door Turkije cementeerde niet alleen de deling van de beide gemeenschappen, maar opende een beschamend hoofdstuk van de Turkse geschiedenis.

De Europese Mensenrechtencommissie documenteerde in haar rapport uit het jaar 2009 de vernietiging van de culturele eigendommen in Noord-Cyprus, waar 500 orthodoxe kerken en kapellen geplunderd, afgebroken of verwoest werden en dat er 15.000 schilderijen verdwenen zijn.

Bovendien eiste de Amerikaanse commissie voor internationale religieuze vrijheid (USCRIF) in haar rapport uit het jaar 2012, dat Turkije als “bijzonder zorgwekkend land” zou worden ingeschaald, ongeacht haar belang als strategische partner. De USCRIF-delegatie onthulde de drie belangrijkste problemen in Noord-Cyprus, inclusief het feit, dat het voor de orthodoxe kerk niet mogelijk is om missen te celebreren, evenals de vele niet gerestaureerde kerken en begraafplaatsen en het behoud van het religieuze erfgoed.

Egemen Bagis is zeer zeker onoprecht wanneer hij tijdens een ontmoeting met de Zweedse Minister de EU bekritiseert, omdat deze zogenaamd de meeste toetredingsgesprekken van Turkije zou blokkeren. Hij merkte daarover op, dat “zij willen dat wij ons huiswerk maken, zonder ons echt te vertellen wat ons huiswerk is”.

Zelfs voor de heer Bagis zou de oplossing voor de hand moeten liggen. In het jaar 2006 bevroor de Raad van Europa de onderhandelingen over hoofdstuk acht en de uitbreiding van de tolunie met de Republiek Cyprus, want Turkije weigerde haar verplichting volgens het extra protocol te vervullen, dat een oplossing van het conflict de grootste hindernis voor het toetredingsproces van Turkije zou verwijderen en eraan mee zou helpen de wonden uit het verleden te helen.

Op grond van haar strategische positie en nu ook vanwege de gasvoorraden in haar exclusieve economische zone, neemt Cyprus een sleutelpositie in de oostelijke Middellandse Zee in en daarom was het kortzichtig van Turkije, dat men Cyprus niet op de Syrië-ontmoeting in Istanboel op 1 april had uitgenodigd.

De EU heeft Turkije er nogmaals toe opgeroepen om ermee te beginnen zijn troepen uit Cyprus terug te trekken, Famagusta aan de VN over te dragen en de haven van Famagusta onder toezicht van de EU te openen, maar deze eis zal ongetwijfeld tegen dovemansoren zijn gericht. De dreiging van Turkije om het Cypriotische presidentschap te boycotten, is ook contraproductief.

Daarom besloot het Europese Parlement in zijn Turkije-resolutie in het voortgangsrapport van 2011, dat de wederzijdse afhankelijkheid tussen de Europese Unie en Turkije alleen dan positieve resultaten kan opleveren, wanneer zij in het kader van een context van een wederzijdse verplichting zou resulteren.

Bron:

http://europenews.dk/de/node/53747

Vertaling uit het Engels: Liz

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.neurope.eu/blog/cyprus-litmus-test-turkey

Auteur: Robert Ellis

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Cyprus, EU, Turkije. Bookmark de permalink .

38 reacties op Cyprus – een “lakmoesproef” voor Turkije

 1. Seculiere zegt:

  oke dit is niet aanvaardbaar wat turkije doet maar dit is het leger dus niets met het islam te maken @hans als je de turkse geschiedenis van het leger kent weet je dat het alles is behalve ISLAM

  http://www.nederlandersinturkije.nl/evenementen/oranjeparade-op-koninginnedag-in-istanbul/

  Like

  • Seculiere zegt:

   @G.Deckzeijl

   Turkije valt Wilders niet aan,Turkije verdedigd zich nadat Wilders eerst heeft aangevallen
   (Moet de zaken niet omdraaien)

   Like

 2. Seculiere zegt:

  Trouwens die zelfde meneer gul zegt dat Wilders zeker welkom is in Turkije

  http://nos.nl/artikel/362208-gul-wilders-welkom-in-turkije.html

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Update van 09:19…
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3240768/2012/04/14/Turkse-president-Gul-de-opmars-van-islamofobie-is-gevaarlijk.dhtml
  Islamofobie heeft NIKS met racisme of fascisme te maken, Erdogan heeft een hele VETTE taqiyya-NEK..!!!(en hij is niet de enige die het verdraaien van feiten goed in de vingers heeft)
  Kijk hier maar: http://tinyurl.com/6hyhstp

  Like

 4. Seculiere zegt:

  ah turk ik ben blij dat je atheist bent,maar wilders of erdogan tzijn alle 2 idioten hoor,sorry

  Like

 5. Seculiere zegt:

  De premie van nederland zo met zijn fietske enzo…ik vindt dat echt een symphatieke (geen dikke nek met een mercedes en 10 bewakingsagenten rond hem)

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Voor alle vriendjes van Gül, Erdogan en consorten een koekje van eigen deeg!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11909527/__Wilders_haalt_hard_uit_naar_president_Turkije__.html
  En al die moslims die zgn niet in taqiyya geloven bedrijven…..
  TAQIYYA…!!!

  Like

 7. Seculiere zegt:

  Ik moet ook niks van gul hebben,tis een AKP’jer maar van jouw artikel staat er Turkije valt Wilders aan,wat heel subjectief is,gelijk dat 1 man de mening van een land kan zijn,dus het woord Turkije moest ik wel verdedigen want heel wat goeie mensen leven er in turkije dus verdig ik hun met plezier

  had er gestaan gul valt wilders aan dan (wat eigenlijk ook niet klopt want wilders viel eerst gul aan en hij verdedigde zich)maar maakt nu niks had ik zelfs niet gereageerd

  soms zijn jullie heel erg eentonig en stereotypisch hoor

  Like

 8. Seculiere zegt:

  nuja soms ben ik heel erg stereotypisch hoor,maar ik besef het wel
  turk alsjeblief niet vloeken ik weet het,het is heel lastig om tegen die vooroordelen te vechten maar met vloeken bereik je niks

  en ik wil je niet gekickt zien want atheist turken zijn de beste turken

  Like

 9. E.J. Bron zegt:

  @Turk

  Reageren is geen probleem. Ik heb uw onkiese reactie maar even verwijderd, omdat deze niet aan mijn criteria voldeed!

  Webmaster

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Turkije kan nooit lid zijn van de europese samenleving omdat het een aziatisch land is, en verder drijft het land steeds verder af richting salafistische islam.

  Like

 11. Seculiere zegt:

  @ tom maar 33 procent van de turken wil bij europa dus ik denk dat je voorlopig niets moet vrezen

  Like

 12. E.J. Bron zegt:

  @Turk

  Waarschuwing…normaal reageren of einde oefening!!! IK bepaal de criteria en welke comments hieraan voldoen!!

  Webmaster

  Like

 13. Seculiere zegt:

  trouwens ik denk dat turkije niet past in europa maar nog minder in de islam wereld,turkije heeft een heel eigen menthaliteit waar geen enkel land aan zelfde is,beter gewoon de goeie banden onderhouden ,wij liggen in 2 continenten waar turkije weer uniek in de wereld is

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Turk, nee hoor heer Turk, ik heb de normale lagere school en middelbare school doorlopen hoor, en wel nog in de tijd dat de onderwijsvernieling nog niet toegeslagen had. Verder ben ik het niet met U eens, ik had en heb bewondering voor de periode dat Mustafa Kemal Ataturk in uw land regeerde, en Turkije een seculiere staat was, maar sinds heer Erdogan de “lakens uitdeelt”, zie ik er echt geen verbetering in, en blijf ik erbij dat Turkije afstevent op een islamitische dictatuur.

  Like

 15. E.J. Bron zegt:

  @ Turk

  Wat mij betreft heb je 100 proxy´s. Ik blijf je verwijderen. Ga je diarree maar ergens anders spuiten!!

  Like

 16. Ad zegt:

  Erdogan heeft de Europese Unie ervan beschuldigt een “christenclub” te zijn. Ik kan dan ook zeggen dat de landen in het Midden-Oosten een “islamclub” zijn en die conclusie is heel wat
  gefundeerder dan wat Erdogan zegt. Ik begrijp dan ook niet dat Turkije bij de EU wil horen, als ik hem was wil je toch niet bij een christenclub horen. In ieder geval moet worden voorkomen dat Turkije bij de EU komt, daar hoort het land helemaal niet bij.

  Like

 17. wachteres zegt:

  http://tinyurl.com/bts42oo

  IK HAD DIT STUKJE OP EEN ANDERE DRAAD GEZET MAAR IK ZIE NU DAT HET GOED HIER PAST! Lees de schijnheilige, hypocriete houding van Gül eens goed. en geloof maar dat er ook nog linksen in tuinen!

  Turkse president Gül: de opmars van islamofobie is gevaarlijk.

  De Turkse president Gül vergelijkt de xenofobie in Europa met de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. ‘Het is triest de huidige achteruitgang te zien.’

  De Turkse president Abdullah Gül bezoekt komende week Nederland voor de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Het bezoek ligt politiek gevoelig omdat de PVV van Geert Wilders tegen het bezoek is. ‘Ja, ik heb over hem gehoord’, zegt Gül. ‘Maar ik ben niet heel precies op de hoogte.’

  Ongehoorde schijnheiligheid komt hieronder tevoorschijn:

  De Turkse president wil liever niet over individuele politici spreken, maar zegt zich wel zorgen te maken. ‘Ik zie een opmars van islamofobie in Europa en ik vind dat gevaarlijk. Vijandigheid tegen een bepaald ras of een bepaalde religie en xenofobie zijn ziekten die tot zeer slechte gevolgen kunnen leiden. Kijk naar wat er in Europa is gebeurd in de Tweede Wereldoorlog.’

  En hier komt de aap uit de mouw:

  “Als je de Europese geschiedenis ziet als een christelijke club, dan hoort Turkije er niet bij. Maar als je Europa bekijkt met zijn hele geschiedenis, economie, geografie en politieke achtergrond, dan is Turkije zeker een deel van Europa”.

  Opvallend is dat deze moslim, hoezo geen haat tegen andersdenkenden?, dezelfde redeneertrant/argumenten heeft als onze linkse broeders en zusters.

  Toeval? Ik denk het toch van niet!

  Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  @Wachteres: zie mijn bijdragen van 10:11 en 10:38..!!!
  @EJ: heel blij dat je alert bent.

  Like

 19. E.J. Bron zegt:

  @deckzeijl

  Check je mail ff!! 😉

  Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  @Wachteres, puik commentaar van U om 13.01. uur. Muzelmannen mogen volgens hun koran rustig liegen tegen ongelovigen. Voor deze moslims zijn wij slechts honden, varkens en apen.
  Voor mij mag dez meneer Gül fijn in zijn moslimparadijs blijven hoor. Maar het ergste is, door onze verdwaasde politici wordt hij ingehaald alsof het Sinterklaas is. Mag ik een teiltje s.v.p.

  Like

 21. Seculiere zegt:

  sinterklaas komt inderdaad uit turkije,deze turk is dan wel weer welkom

  Like

 22. E.J. Bron zegt:

  Onzin. Turkije bestond toen nog helemaal niet! Het gebied behoorde gewoon tot het christelijke Byzantijnse Rijk. Sint Nicolaas was een bisschop van een van de bisdommen in dat gebied.

  Like

 23. Seculiere zegt:

  haha ja dat klopt,maar vandaag is hij toch vandaar he

  eerst onze tulp stelen en nu sinterklaas…ben maar aan het zeveren hoor 🙂

  Like

 24. E.J. Bron zegt:

  Nou ja, je bent in ieder geval plezieriger in de omgang dan je maatje de “Turk”. Die heb ik maar even in quarantaine gezet! 😉

  Like

 25. Columnist zegt:

  Turkije is een zeer sterk land. Om ze in de gaten te houden is kennis van de Turkse taal erg nuttig.

  Like

 26. wachteres zegt:

  G.D. SORRY, ik had je bijdrage nog niet gelezen.

  Denk ik een keer snel te zijn………. G.D. is altijd sneller 😉

  Like

 27. Linsky zegt:

  Hé, seciliere,

  Sinterklaas lijkt wel heel erg op Wodan/Odin….!

  De Overeenkomsten:
  Uiterlijke overeenkomsten:
  1. Wodan en Sint rijden beide paard (een schimmel),
  2. Wodan heeft een speer, Sint heeft een staf
  3. Wodan heeft een hoed met slappe rand, Sint een mijter,
  4. Wodan en Sint hebben beide een mantel

  Andere overeenkomsten:
  5. Alwetendheid
  Zijn alwetendheid haalt Sinterklaas uit een groot boek waarin alle daden van de kindertjes genoteerd staan. Zijn alwetendheid vloeit dus niet voort uit een eigen onpeilbaar geheugen, maar uit te schrift gestelde rapportages van zijn spionnen; de Pieten. Sint kan niet alwetend zijn, hij zou dan naast God de “alwetende” komen te staan, en dat is godslastering. Wodan heeft twee raven die informatie voor hem verzamelen. Zwarte Piet verzamelt informatie over het gedrag van kinderen.
  6. Vreemd rijgedrag
  Sint rijdt over daken en Wodan door de lucht. Een verklaring kan zijn dat Sint op zijn nachtelijke bezoekjes geen giften door ramen en deuren kan gooien, omdat die gesloten zijn en aangewezen is op de schoorstenen. Maar met evenveel recht kan men hier tegen in brengen dat de schoorsteen geen geschikte plek is voor het afleveren van geschenken (in de winterkou houdt men het haardvuur brandend). Bovendien is het rijden over daken zelfs voor een heilige wel een beetje veel van het goede gevraagd.
  Wodan, in zijn hoedanigheid als god van licht, kan heel goed gezien worden als beschermheer van het haardvuur, en als zodanig een bijzondere relatie gehad hebben met het rookgat en later met de schoorsteen.
  7. Zwarte knechten
  Wodan beschikte over een leger van dode zwarte krijgers (Wilde Heer). Sint heeft een knecht die zwart is en geketend gaat. Sommige onderzoekers zien in Piet een geketende duivel, die veel later pas geassocieerd werd met een Moor. In volksgebruiken uit de vijftiende eeuw is er de Nicolaas-bisschop die met een bende duivels door de straten van de stad trekt.

  8. Relatie met dieven.
  Sinterklaas is de schutspatroon van de dieven ook Wodan had een relatie met dieven. Wie steelde werd opgehangen en aan Wodan gewijd.
  9. De zak voor de stoute kinderen.
  Stoute kinderen worden door Sint en Piet meegenomen in een zak (in vroegere tijden ook wel in een korf). Sinterklaas wordt dus als opvoeder voorgesteld. In de heidense tijd waren er in de Germaanse delen van Europa verbonden van krijgers die aan Odin/Wodan gewijd waren. Ze worden ook wel mannenbonden genoemd. Deze mannenbonden hadden een berispingsrecht in hun gemeenschap. Ze berispten mensen die zich niet aan de huwelijkse trouw hielden, zich te buiten gingen aan seksuele uitspattingen en soortgelijke zaken. Deze mannenbonden hadden dus een correctieve/opvoedende taak in hun gemeenschap. Dezelfde mannenbonden haalden knapen die in aanmerking kwamen voor jongelingenwijdingen bij hun ouders vandaan.
  10. Chocoladeletters.
  Sint geeft de kinderen chocoladeletters.Wodan gaf de mensheid runetekens om te schrijven.

  Verder wordt in de Saksenkroniek gemeld dat Sinterklaas en zijn knecht de Wilde Jacht aanvoerden.

  Kweet ’t dus zo net nog niet. Gezien er nooit wat goeds is gekomen uit die oosterse regio’s, kan ik me voorstellen dat dit betoog dus dichter bij de oorspronkelijkheid ligt, niet waar? 🙂

  Like

 28. Seculiere zegt:

  en niets goeds uit die regio zeg je…. de broek die je aan hebt en het geld dat je hebt is een ottomaans uitvinding

  vroeger deden mannen zo van die witte kleden aan maar dat is moeilijk om paard mee te rijden he dus knipste ze het midden stuk en naaiden die rond hun been dicht

  en zelfs het papier geld hebben de ottomanen uitgevonden wegens de arabieren roofden te veel goud van de ottomanen,dus kwamen ze met het idee dat biljetten dat alleen in turkije goed zou zijn
  de eerste arabieren die koetsen roofden met alleen papier geld dat ze nooit hadden gezien waren natuurlijk heel erg ontgoocheld

  en terwijl de wereld nog aan ruilhandel deed kwamen de ottomanen met gouden muntjes,de grieken hebben dat gezien en jullie hebben het van de grieken geleerd

  europese muziek

  Like

 29. Seculiere zegt:

  en mozart is de grondlegger van europese muziek,maar die heeft zich doen inspireren van de turken….turkish mars enzo… er zijn er nog maar ken ze niet meer

  Like

 30. Tom Hendrix zegt:

  @Seculiere, en U gelooft in sprookjes. Misschien te lang op het vliegend tapijt in de Efteling gezeten? Niets hebben de islamisten bijgedragen aan de algemene ontwikkeling, als zij de overmacht krijgen dan gaan we terug naar de duistere middeleeuwen.

  Like

 31. Henk.V zegt:

  Wat mij onaangenaam heeft getroffen is het volgende.

  Voordat de partij van Erdogan -na een goed geoorganiseeerde verkiezingspropaganda campagne- aan de macht kwam, verliepen de ontwikkelingen in Turkije volgens de lijnen die destijds door Kemal Pasha Atatürk waren uitgezet.
  Qua staatsvorm streefde deze man een scheiding tussen geloof en staat na, naar westers model..
  Het leger had zich als de hoeder van erfenis van de stichter van het moderne Turkije opgeworpen en greep af en toe hard in, wanneer de moderne ontwikkelingen dreigden te worden doorkruist.
  Vooral vanuit de linkse hoek in de (inter)nationale politiek bestonden grote bezwaren tegen dit militaire interventie mechanisme.

  Toen Erdogan c.s. een beroep deden op de latente gevoelens van trots op een eertijds glorieuze geschiedenis EN op het religieuze besef dat er onder de mensen leefde, was het voor hem redelijk eenvoudig om op democratische wijze de meeerderheid te behalen.

  Nu, op dit ogenblik is Turkije versneld aan het her-islamiseren., met alle gevolgen vandien. Zo is een van de opvattingen die Erdogan verspreidt dat een goede Turk moslim is.
  De positie van de christelijke minderheid wordt steeds zwakker. Als symbolische illustratie daarvan zien wij dat op Noord Cyprus Christelijke gebouwen worden afgebroken.
  De partij van de Gül en Erdogan is verre van ruimhartig wanneer het om andere religies staat. Bovendiien zien wij dat de afkeer jegens Israël stelselmatig wordt aangewakkerd en dat terwijl het destijds pragmatisch en gematigde Turkije het eerste land in het Midden Oosten was dat Israël als eerste officieel erkende en tot voor zeer kort op miliair gebied uitstekend met dat land samenwerkte.

  Het verontrustende in dit alles is dat hier door Seculiere wordt gewezen dat onder de invloed van de volksmenner Erdogan nog maar 33% van de Turken zich als een deel van Europa ziet.

  De les is duidelijk. Net zo als overal in de islamitische wereld kan men islamitische massa”s als religieus en idiologisch instabiel beschouwen. Turkije radicaliseert . Het land vertoont een regressie van redelijke gematigde, tamelijk westerse staat met een ondernemende bevolking naar een steeds orthodoxer wordende islamitischer samenleving en dat in korte tijd.
  Precies hetzelfde zagen wij bij de zogenaamde “”arabische lente”, toen ogenschijnlijke democratische tendenzen de linkse idealisten hier in een totale jubel deden uit barsten.

  Nu zien wij daar dat de democratische, gematigde colbertjes worden uitgetrokken en de orthodoxie ongegeneeerd de macht grijpt. Overal.
  Het ”bevrijdingsproces” in Syrië zal niet anders verlopen.

  Deze processen zouden de multiculturalisten op zijn minst het besef moeten bijbrengen dat men nooit van een automatisch proces van modernisering der geesten in de islamitische wereld moet uitgaan.

  Er zijn genoeg redelijk ingestelde moslims , ook in de westerse wereld , maar evenzeer zou vooral links eens nadrukkelijk moeten stil staan bij wat Erdogan (gesteund en onderwezen door zijn minister van Buitenlandse Zaken Davotoglu) zo met duidelijk zegt: ” Er is niet zoiets als een gematigde islam.”‘

  De man heeft gelijk.
  Indien de beleving van die idiologie al plaats vindt op een ogenschijnlijk ingehouden, relaxte en min of meer tolerante wijze, dan komt dat , omdat er voldoende mensen aanwezig zijn die geleerd hebben om voor zichzelf te denken en hun godsdienstige opvattingen daarbij aan te passen.

  De belerende redeneringstrant van Gül zegt mij dan ook niet al te veel. Hij is dan het wat joviale gezicht van het bewind, maar hij drinkt met zijn broeders echt wel uit hetzelfde orthodoxe vat.

  Mocht hij echter toch onverhoopt naar ons land komen dan zal ,vrees ik, de heeersende politiek correcte kaste die hier de lakens uitdeelt , zich in duizenden kronkels van onderdanige bewondering en waardering al kwispelend voor de president opstellen.

  Ach ja, misschien is het zo dat elk land krijgt wat het verdient.

  Like

 32. lucky9 zegt:

  Waar de islam voet aan grond krijgt gebeurt steeds hetzelfde: islamisering.
  Geen reden op ons daarover te verwonderen! Islam = fascisme. Erdogan = een fascist.

  Like

 33. rose zegt:

  TURKIJE MOET REMIGRATIE VAN DE TURKEN MOGELIJK MAKEN.

  Rechters, niet gekozen burgemeesters en de Raad van State leden bepalen migratiebeleid, niet de gekozen parlement.
  DE RAAD VAN STATE DICTEERT WEER:
  “…Nederland mag niet langer verblijfsvisa eisen voor Turken die hier kort willen komen werken. Dat concludeert de Raad van State in een recente uitspraak. (…) “Vorig jaar bepaalde de rechter dat Turken de inburgeringplicht niet kan worden opgelegd. De jongste uitspraak haalt opnieuw een obstakel weg voor Turken die naar Nederland willen.(…)” (NRC)
  Gelet op het feit dat het hele massa verzameling van Turken en Marokkanen onder de motto, “hier kort willen komen werken” tot stand gekomen is. In sommige stadsdelen hebben een paar Turken onder de naam, “hier kort willen komen werken” een massa van circa 20 000 Turken bij elkaar gebracht. In sommige stadsdelen van Amsterdam heeft men via de bekende onnaturelle weg “korte tijd” beperking omgezeild. Amsterdam-West bijvoorbeeld heeft een nieuwe populatie die grotendeels uit de bevolkingsgroepen van Turkije en andere Moslimlanden ontstaat:ze stellen zich vijandig tegen de rest van de stad en zeggen dat ze geen Nederlanders zijn! Zes Turken uit Turkse stadje Haymana die in de jaren tachtig hier “even wilden komen werken” hebben in Turkije veel dorpen leeggehaald. Nu wonnen ze met zo’n 9.800 bloedverwanten in Slotervaart. Bijna 70% van deze mensen zitten in allerlei uitkering handel. Ze “trouwen” herhaaldelijk met hun neef en nichtjes om nog meer massaverzameling te realiseren. Nu, Haymana leeg, zijn ze begonnen met andere bloedverwanten die in Ankara wonen.
  Turken verbreding met de steun van brutale vervreemden gaat gewoon door. Belastingbetalers moeten steeds harder werken voor deze Moslim stieren die hun voortplantingsdrift als ”werk” noemen en zich vijandig stellen tegen de rest van de stad.

  “Allochtonen Den Haag in meerderheid”

  Den Haag telt voor het eerst in de geschiedenis meer allochtonen dan autochtonen. Het aantal inwoners van Nederlandse afkomst is dit jaar tot onder de 50% gezakt. Het aantal autochtone Hagenaars krimpt tussen nu en 2020 met 15.000, meldt Omroep West. In dezelfde periode krijgt Den Haag er 30.000 allochtonen bij..” (Spitsnieuws)

  Niet gekozen elite beslist dus op deze manier over de toekomst van Nederland! Dit is überhaupt ondemocratisch.

  Inmiddels hebben de Turken en Marokkanen miljoenen volgelingen naar West Europa overgebracht en zijn er duizenden moskeeën gebouwd. Daarin worden steeds meer jongeren opgeroepen tot de meerderheidsvorming en stichten van nieuwe enclaves.
  Onafgebroken roepen de rechters, burgemeesters en Raad van state leden dat de Turken en Marokkanen slechts een verwaarloosbare macht kunnen vormen in Nederland. Heeft Nederlandse volk ingestemd in zo’n “machtvorming” van de moslimlanden binnen Nederland? De Turkse-Arabische-Islamitische verzameling van leugens is speciaal verontrustend in deze wetenschap, dat als een leugen maar vaak genoeg wordt herhaald het als een ‘waarheid’ wordt gezien, zelfs al heeft het geen enkele basis.
  Nog meer verontrustend is de dienstverlening van de Elite leden om als instrument te dienen tot publicatie van deze leugens zonder ook maar te checken op enige waarheid, zelfs wetende dat ze niet op waarheid berusten. Als ze dan al worden herroepen gaat dit met veel minder publiciteit gepaard dan tevoren en is de schade al reeds aanwezig.
  Om er zeker van te zijn dat niet-Islamitische mensen verward raken in het web van Islamitische leugens en des-informatie die hun in verwarring kan brengen, moeten ze zichzelf verzekeren van enige fundamentele waarheden.
  – groep is goed georganiseerd en direct verbonden met Turkije of andere Moslimlanden die op een vele malen grotere gevaar vormen met hun snelgroeiende verlenging.
  – zwaar gefinancierde politieke bewegingen bepalen de plichten voor de analfabeten door hun huis en land te verlaten om elders de Turkse en Arabische nationalisme te verspreiden en te zorgen voor een groot nageslacht om andere volken in aantal te overtreffen en te overheersen. Dit is de gevaarlijkste ontwikkeling in de Europese geschiedenis.
  – het creëren van enclaves, waarbij er haat wordt ingeprent tegen het Westen. Elite haalt het paard van Troje binnen, en dit zal leiden tot zeer hoge conflicten.
  Turkije krijgt sinds 2000 subsidie om het land klaar te stomen voor toetreding tot de Europese Unie. Het bedrag is opgelopen van 274 miljoen euro in 2003 tot nu ongeveer 940 miljoen euro per jaar. Daarnaast massa Turken die Nederland manipuleren slepen per jaar circa 16 miljard naar hun eervolle land! Turkije kost Nederland kapitaal. De opleiding van de niet door Nederland gecontroleerde Afghaanse politieagenten kost Nederland ruim een half miljoen euro per cursist, in iedere geval staan ze niet aan de kant van Nederland. Dit verklaart ook waarom Groenlinks en andere verraders deze missie wel steunen! Laat staan de vreselijke toestanden van Turkse, Marokkaanse, Pakistaanse en Somalische loverboys en militanten die via drugs/vrouwenhandel alles leegplunderen. Moslims hebben middels de grootste maffia in Nederland. Miljarden stromen naar een corrupt en doortrapt regime als Turkije. Een land waar men nauwelijks van mensenrechten gehoord heeft. Voor dat je geld weggeeft aan allerlei Turkije rijp maken voor de EU lidmaatschappij projecten, moet je eerst zorgen dat hier in Nederland alles naar behoren draait. Het duurt niet lang meer en Nederland wordt een ontwikkelingsland. En laten we ons er goed van bewust zijn,dat die achterstands landen als Turkije en Marokko,plus tegenwoordig ook al Somalië allemaal draaien op al het kinderbijslaggeld en andere onzalige uitkeringen daar naar toe uit ons land.
  En als dank komen ze massaal naar Europa toe. Waarom niet naar Saoedie Arabie, Oman, Katar of een andere rijke grote buurland. Waarom wij hele rijke dictaturen steunen die miljarden aan de olie verdienen. Ontwikkelingshulp kan beter besteed worden in Nederland. Onderwijs en veiligheid hier is drastisch verslechterd.
  Onderdrukking, geweld en fanatisme doen zich met name in door de islam gedomineerde landen voor, en dat kan weer geen toeval zijn. In Turkije zitten meer dan 267 journalisten vast. Begin maart werden er nog acht journalisten opgepakt, in het kader van een onderzoek naar een vermeend complot om de regering omver te werpen. Het gaat onder andere om de bekende De Turkse journalist Ismail Saymaz ziet zich geconfronteerd met maar liefst negen rechtszaken naar aanleiding van artikelen die hij schreef voor het dagblad Radikal. Saymaz kan tot 79 jaar gevangenisstraf veroordeeld worden. Turkse gevangenissen lopen vol met de andersdenkenden. Maar ook vrijgelaten journalisten worden nog steeds bedreigt: Vlak nadat de twee Turkse onderzoeksjournalisten Ahmet Şık en Nedim Şener waren vrijgelaten uit de gevangenis zijn ze bedreigd. Dat meldt het Comité voor de bescherming van Journalisten (CPJ). De twee werden op borgtocht vrijgelaten tot de rechtszaak tegen hen weer verder gaat. Kranten worden nog steeds verboden. De krant Ozgur Gundem krijgt het verbod voor haar verslag van de vieringen van het Koerdische Nieuwjaar. Jake Hess, een 25-jarige Amerikaanse mensenrechtenactivist, vertaler en journalist is in Turkije gearresteerd omdat hij terroristische banden zou onderhouden met de Koerden. Er zijn nog steeds strafrechtelijke vervolgingen tegen de Turken die zich bekeren tot het christelijke geloof. Geschat wordt dat Turkije inmiddels zo’n 8400 Internet sites blokkeert. Turkije heeft allerlei wetten die bedoeld lijken tegen de minderheden. De aanklacht luidt altijd dat met bekering de „Turkse identiteit” wordt beledigd. Hoe is het mogelijk dat de Westerse beleidsmakker zo’n land als de beste model voor alle moslimlanden durven te propageren?
  Nu is nog geen 0.002 procent van de Turkse bevolking christen. Door verdrijving en genocide is het christendom bijna verdwenen. In 1915 is niet alleen een genocide gepleegd op de Armeniërs; ook driekwart van de Syrisch-orthodoxen en bijna alle Pontianse bevolking aan de zwarte zee is uitgemoord. In naam is Turkije nu een seculiere staat, maar nog steeds wordt gestreefd naar een 100 procent islamitisch land. Er wordt actief geprobeerd de laatste christenen eronder te krijgen.

  Ook andere niet -islamitische gemeenschappen liggen onder vuur. Turkije wil ten koste van alles toetreden tot de Europese Unie, maar waarom?. Men wilt als vijand binnenkomen. EU leiders zitten in eigen val! Jonge Turken in EU landen worden systematisch als de vijanden van het westen opgevoed/opgeleid, op deze manier kan Turkije alleen een graf van EU worden.
  De Amerikaanse Commission on International Religious Freedom geeft jaarlijks een rapport uit waarin met name de godsdienstvrijheid van religieuze minderheden wordt beoordeeld. Sinds drie jaar heeft deze commissie Turkije op een observatielijst geplaatst, wat een duidelijke indicatie is dat de situatie van religieuze minderheden in Turkije verslechterd is. Het meest verontrustende hierbij is dat er in het maatschappelijk klimaat in Turkije steeds meer vijandigheid lijkt te ontstaan tegenover christenen.
  State Dept treedt op als de VS het lichaam beveelt aan Turkije worden aangewezen als Religious Freedom Violator :”systematische, voortdurende, en grove”… “Na de genocides, en ander geweld, en de huidige, verstikkende wettelijke beperkingen, christelijke gemeenschappen van Turkije nauwelijks worden opknoping op”, schreven ze.  “Elk jaar die voorbij gaat zonder substantiële religieuze hervorming plaatst deze minderheden in meer gevaar en helpt verzegelen hun lot. In de Arabische Lente, Turkije houdt zichzelf uit als een islamitische model. But it is no model for religious freedom.” Maar het is geen model voor religieuze vrijheid.”
  “Door de Turkse regering een systematische en grove beperkingen op de vrijheid van godsdienst of overtuiging dat alle religieuze gemeenschappen in Turkije beïnvloeden, en in het bijzonder een bedreiging voor het land van de niet-islamitische religieuze minderheden, USCIRF raadt Turkije worden aangewezen een land van bijzondere zorg,” de nieuwe rapport.

  In Turkije is door de EU gefinancierd onderzoek uitgevoerd naar de algemene visie van Turken op hun christelijke landgenoten. De uitkomsten waren onthutsend. Meer dan 84% van alle ondervraagde Turkse moslims willen absoluut geen christenen als buren, terwijl meer dan 70 procent er ernstige bezwaren tegen had dat christenen uiting gaven aan hun geloof in publicaties of tijdens openbare bijeenkomsten zoals kerkdiensten. Het speelt inmiddels zo hoog op dat Nederlandse politici van Turkse komaf vrezen voor hun leven. Bedreigingen zijn aan de orde van de dag, in Turkije is het erkennen van genocide taboe, terwijl vanuit Europa juist veel stemmen opgaan die vinden dat Turkije juist tot erkenning moet overgaan wil het ooit lid worden van de Europese Unie. Nederlandse parlementariërs en gemeenteraadsleden zitten totaal klem en durven zich niet meer openbaar over de kwestie uit te laten. Dit waanzinnige Turkije is volgens de brutale EU politicus het beste model voor alle Moslimlanden. Na hun “lente” moeten ze zelfde doen wat Turkije altijd doet? Dat doen ze graag en onder de ogen van de EU beleidsmakkers, verdwijnen de Christenen van Irak, Egypte, Marokko, Nigerie, Soedan en Libië ook.

  De gevreesde “kafir” visie op christenen en christendom wordt in belangrijke mate bewerkstelligd door de Turkse staatspolitiek. Turkse opvoeding/onderwijs is onproportioneel antiwesters. Turken produceren veel films, als voorbeeld ”Vallei van de wolven”, “fetih1453”.. Deze anti westerse series worden door de politieke Islam als indoctrinatie materiaal gebruikt. Velen Turken maken de vergelijking tussen de islamitische militaristische veroveringen van toen met de huidige, al tientallen jaren aan de gang zijnde massale immigratie van hun landgenoten naar Europa. Wat in de 17e eeuw de Turken invasie uiteindelijk tegenhield -namelijk de wil om de moslims te stoppen- broeit niet meer onder de bevolking in Europa. Gekke politicus stoppen weer miljarden onder de naam ontwikkelingsgeld in de oorlogsmachine van moslimlanden: alweer 31 miljoen dollar belastinggeld aan Turkse verovering propaganda. Turken hebben de hoofdstad van Europeanen veroverd en maken ze ook films met de geld van Europeanen: Vóór 1955 was 18 procent van de inwoners van Istanbul Grieks. Wanneer de pogroms in 1955 niet hadden plaatsgevonden, waren er onder de 17 miljoen inwoners die Istanbul nu telt, misschien wel een miljoen Grieken geweest. Nu zijn het er hoogstens een paar duizend.
  Turken plannen een aanval op de christelijke minderheid en laten in een krant het nieuws plaatsen dat er een bomaanslag is geweest op het huis in Griekenland waar Mustafa Kemal Atatürk is geboren. De mannen, die met hun knuppels klaarstaan, gaan vervolgens over tot actie. Zij veranderen de wijk van de christenen in een ’hel’.

  Winkels worden twee dagen lang geplunderd. Er vallen tientallen doden. Kerken worden in brand gestoken en de politie kijkt goedkeurend toe. Na deze gebeurtenissen vertrokken bijna alle Grieken uit Istanbul, de stad waar ze eeuwenlang hadden geleefd. In Fetih 1453 veroveren de Turken onder leiding van hun sultan Mehmed de Byzantijnse hoofdstad Constantinopel;de hoofdstad van het voormalige Oost-Romeinse Rijk. Nu hetzelfde barbaren maken vreselijke films en bedreigen hele Europa. In deze series, die zowel in Turkije als in een aantal Arabische landen een groot succes was, wordt een buitengewoon negatief beeld geschetst van Europese christenen. Naar schatting zijn tussen de 1,2 en 1,4 miljoen Armeniërs in de deportaties betrokken geraakt, van wie waarschijnlijk driekwart het niet heeft overleefd. De genocidale vervolging van de Armeniërs heeft zich dus vooral voltrokken door dodelijke massale deportaties onder extreem slechte omstandigheden en door gerichte massamoorden, ook op degenen die na de weken- en soms maandenlange tochten uiteindelijk nog aankwamen bij de plaatsen van bestemming.

  De christelijke gemeenschap in Turkije is geslonken van zo’n 38 procent van de bevolking tot nog slechts 40.000 christenen anno 2012.
  Nu Nederland is aan de beurt:Turkije stuurt door de overheid betaalde ambtenaren onder de naam, imams, onderwijzer, hulpverlener enz. enz naar ons land, die automatisch van Nederlandse overheid een 2e uitkering krijgen, plus ontvangen ze veel geld van de internationale Moslim organisaties, zoals rabita van Saudi arabie. Terwijl ze gebruikmaken van de godsdienstvrijheid hier, wordt in hun eigen land het christelijke erfgoed systematisch verdreven. Moet je je voorstellen wat Turkije zou zeggen als het andersom zou zijn!
   
  Stop ontwikkelingshulp aan de Moslimlanden, dit heeft tot nu toe niks opgeleverd, ze zijn alleen nog erger geworden. Moslimlanden terroriseren Nigeria, Mali, Soedan tot aan de kleine dorpen aan toe.
  Er is een merkbare toename van aanslagen tegen christenen in moslimlanden; het gaat om opvallende inbreuken op de geloofsvrijheid. De vervolging van andersgelovigen betekent niet meer of niet minder dan een pijnlijke inbreuk op de mensenrechten. het is tijd om te stoppen met ontwikkelingshulp aan staten waar aanslagen en vervolging van christenen geduld worden.
  Moslimlanden als Mali, Uganda, Jemen, Soedan, Somalie, Pakistan, Nigeria, Libië, Egypte, Marokko, Turkije direct aanmoedigen met extra “ontwikkelingshulp” is een verraad. Alle geld verdwijnt in de zaken van moslim bendes die systematisch met het slachting van de andersdenkenden bezig zijn. Moslimlanden die Nederlandse ontwikkelhulp ontvangen, grenzen aan de rijkste olielanden ter wereld en ze hebben nog hetzelfde geloof ook: Saoudie-Arabië, Iran, Koeweit. Waarom moet de kaffers in Nederland in Godsnaam geld aan Jemen, Egypte, Turkije, Pakistan weggeven? Hebben we hier geen financiële problemen genoeg? Slechte ontwikkelingen met de miljarden belastinggeld; Islamitische milities van Nigeria die nog steeds ontwikkelingsgeld ontvangen vallen nog meer christelijke dorpen aan en slachtten  daar met kapmessen mensen af, onder wie veel vrouwen en kinderen. De gewapende islamitische milities hebben zeker 600 christenen vermoord in de stad Homs, inclusief hele gezinnen met jonge kinderen. Deze moslim bendes hebben ook christenen ontvoerd en vragen hoge losprijzen. Moslimstrijders en hun gezinnen nemen hun huizen over. In hele Afrika gebruiken ze steeds meer kindsoldaten en eisen de verantwoordelijkheid op voor alle gecoördineerde aanslagen. Terwijl in hele Afrika en middenoosten met de ontwikkelingshulp nog meer bloedige oorlogen, etnische zuiveringen uitgevoerd worden, gaan de burgemeesters van 40 gemeenten door met de afwerking van de islamitische uitstoot hier. Deze burgemeesters zijn niet gekozen, ze lijken op de stammenleiders van Libië…Ze maken van de grote steden een islamitische enclave.
   
  Volkskrant: “Het Rotterdamse stadsbestuur roept de hulp van het kabinet in om de verloedering van achterstandswijken tegen te gaan. Zo willen burgemeester en wethouders harder kunnen optreden tegen huisjesmelkers die hun panden niet onderhouden, te veel mensen in een huis proppen of de tuin laten veranderen in een vuilnisbelt.
  PvdA-wethouder Hamit Karakus (Wonen) spreekt van een Rotterdamwet 2.0: een vervolg op de wet die tijdelijke uitzonderingen op andere wetten mogelijk maakt, maar die vooral bekend werd doordat kansarme bewoners zonder werk uit achterstandswijken werden geweerd. Die wet kwam in 2005 tot stand op initiatief van Rotterdam.

  Nu draagt het stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad negen suggesties aan om de wet uit te breiden. De kans is groot dat minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) die zal overnemen.
  Karakus pleit onder meer voor een voortvarende aanpak van malafide huiseigenaren. ‘Ik wil dat overlast door een huisjesmelker binnen een half jaar wordt opgelost’, licht de wethouder toe. ‘De eerste keer krijgt zo’n eigenaar nog een waarschuwing, maar daarna direct een boete, de derde keer een verbod op verhuur, en in het uiterste geval volgt onteigening.’

  Dat kan nu jaren duren, volgens Karakus(…)”
  Karakus zorgde jarenlang voor de bouw van de grote moskeen in Nederland, wat aan de basis staat voor al die problemen wat hij nu noemt…Continuïteit van de Turken import, dubbelpaspoort voor hen, aparte islamscholen, militaire dienst in Turkije, Turkse TV schotels in hele stad; dat zijn de jobs wat ze systematisch uitvoeren. En nu gaan ze weer de naïevelingen manipuleren? Waarschijnlijk is deze stad nog niet in handen van Moslims. Wat een demagogie!
  Dankzij het verraad in Nederland, winnen Moslims nog meer terreinen, ze zuiveren veel gebieden in hun omringende landen en exporteren miljoenen moslims naar Europa.
  Weer honderden christenen vermoord in Afrika en middenoosten. De bittere werkelijkheid is, dat het hier gaat om de uitvoering van een jarenoud plan om alle Christenen uit te moorden. Dit is pas het begin. In Europa stijgt Moslim bevolking tot bijna 60 miljoen. Vrouwen en kinderen worden in netten gevangen, als ze voor de dood willen vluchten, en afgeslacht in naam van Allah en Mohammed. Wie protesteert riskeert zijn leven. De islam is per definitie wreed en onrechtvaardig.
  Zo ging en gaat het ook in Irak, Soedan, Iran, Indonesië (Ambon!), Somalië, Mauretanië, Pakistan, Turkije, Bangla Desh en nog meer. Moorden op christenen worden gesmeed door ‘godgeleerden’ die vrij spel hebben. Soms zijn de christenen beter af, en worden geknecht, getreiterd en bedreigd als rechteloze tweederangs burgers. Egypte bijvoorbeeld weigert daar iets tegen te doen, en bedreigt bekeerlingen uit de islam. Turkije (een NAVO-partner…) blijft de Armeense minderheid terroriseren. Menselijkheid is de islam vreemd. Het is geen toeval dat er geen enkel democratisch moslimland is.
   
   Turkije ziet haar overtollige, slecht opgeleide onderdanen blijkbaar niet alleen als haar voornaamste exportproduct, maar ook als melkkoetjes voor extra inkomsten uit het buitenland. Het enige waar het om gaat bij Turkije is dat hij geld heeft om een oorlog te voeren tegen Koerden en Christenen. De export van uitkeringen wordt daar voor gebruikt. Het is dan ook ridicuul om te zien dat elite tegen het stopzetten van de export van uitkeringen is. Want corruptie vindt dat de koerden en de Christenen niets te zeggen hebben. Elite speelt de hoer voor de Islam. Nu weten wij allen hoe dat de Islam over hoeren denkt. Daarnaast loopt een groot deel van de drugshandel via Turkije ook hier steekt de Turkse staat geld in de tas van de eliteleden. Turken betalen hoge functionarissen/ politicus in europa met de miljoenen uit drugshandel.

  Laat die Turken zelf maar een uitkeringensysteem in het leven roepen voor hun eigen Turken. Zodat ze bij ons geen geld meer komen stelen met hun leugens. Turkije kan niet alle financiële zorg (van 13 miljoen eigen landgenoten) op Europese landen blijven afschuiven. Turkse regering vindt het een plicht voor “Europese Turken” om hun dienstplicht te vervullen in Turkije. Maar de financiële zorg komt al veertig jaar op het bord van de Europese landen?  Een overheid die uitkeringen naar het buitenland overmaakt, is een overheid die zijn administratie in het geheel niet op orde heeft. En al helemaal niet als het ontvangende land corrupt is en er met cijfers en denkbeeldige kinderen wordt gesjoemeld om dat uitkeringensysteem zoveel mogelijk leeg te trekken. En Turkije moet eens stoppen met het blijven inpalmen van Nederlanders van Turkse afkomst. Blijft dit gedoe dan voor eeuwig bestaan? En worden alle uit hen geboren mensen automatisch Turks staatsburger? Dan wordt Nederland op den duur een geïslamiseerde provincie van Turkije. Belachelijk en onaanvaardbaar. Weg met het dubbele paspoort! Onze sociale zekerheid is naar de kloten, onze pensioenen idem dito. Miljarden, tientallen miljarden zijn opgesoupeerd door lieden die daar nooit voor hebben betaald, laat staan daar iets voor hebben gepresteerd, en er dus ook helemaal geen recht op hadden. Zolang er voedselbanken nodig zijn in Nederland en mensen aan de schuldpaal genageld worden heeft de overheid hier eerst nog wel wat te regelen i.p.v. te zorgen voor moslim landen: indirecte steun aan terrorisme.
  Wordt het niet de hoogste tijd dat de personen die daar verantwoordelijk voor zijn geweest, ter verantwoording worden geroepen.

  Moslimlanden zijn verantwoordelijk voor de bescherming van minderheden; we moeten blijven druk uitoefenen opdat die landen hun verantwoordelijkheid nemen. Dus niet Miljoenen Turken, Marokkanen en Somaliërs hierheen verplaatsen, maar daar in die landen vrije gebieden creëren voor de minderheden. Bijgevolg:geen geld meer voor landen die christenen niet beschermen. Integendeel:juist daar zouden christelijke gemeenschappen of projecten moeten ondersteund worden om een tegengewicht te vormen tegen de onderdrukking en om de mensenrechten te vrijwaren, zoals de bescherming der vrouwen en kinderen.
  De afgelopen jaren zijn er miljarden overgemaakt naar Turkije. Nederland moet snel stoppen met het buitenland onderhouden.
  Export van uitkeringen, kinderbijslag, AWBZ moet onmiddellijk stoppen. Wij moeten allemaal de broekriem aantrekken vanwege de miljarden die de massa-immigratie ons kost.
  Nederlandse gevangenissen lopen vol met de jeugd die door de imams en andere sekte leiders opgevoed/opgeleid zijn. Sektes hun internaten/moskeeën moeten verboden worden.
  Stop onmiddellijk alle uitkeringen aan de moskee bouwers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s