CARTOON: “Die zou ik bijna vergeten hebben!”

Geplaatst door:

E.J. Bron

(h/t Jan)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op CARTOON: “Die zou ik bijna vergeten hebben!”

 1. Linsky zegt:

  Goed dat ie in zwart-wit is. Tenslotte een kleurloos figuur! 🙂

  Like

 2. Linsky zegt:

  Hier nog meer Gestapo!

  DELFSHAVEN – Café eigenaar Jos Gommers van café Gommers is woest. Op een avond kwam de politie op ruwe wijze zijn kroeg binnenvallen en werden zijn vaste klanten buiten in de kou gefouilleerd. Toen hij vervolgens een klacht indiende bij de politie, voelde hij zich totaal niet serieus genomen.

  Tot een preventieve fouilleeractie was volgens Gommers totaal geen aanleiding. “Mijn vaste klantenkring bestaat uit onder andere artsen en directeuren. De jongste is 52. Een vrouw kwam net van een onderzoek uit het ziekenhuis en was afgezet voor een kopje koffie. Moest ze met een gevoelstemperatuur van min 15 naar buiten. Er zijn klanten die ik sindsdien niet meer heb gezien.” Daarom eist Gommers een schadevergoeding. Het geld mag overgemaakt worden op de rekening van Amnesty International – “dit waren ook mensonwaardige omstandigheden”.

  Vaste gast Maurice Herbergs zat die avond gewoon een biertje te drinken. “Opeens kwamen ze binnenstormen met veel tegelijk. Het kwam heel bedreigend over. Iedereen moest buiten tegen de muur staan.” Ook Mieke der Kinderen was erg geschrokken. “Een overweldigende binnenkomst. Het waren bijna alleen maar mannen en ze droegen kogelvrije vesten. ‘s Nachts word ik er nog wel eens wakker van.”

  Ook schreef Gommers een boze brief naar de politie. Al snel kreeg hij een brief terug, waarin nogmaals stond uitgelegd dat zijn kroeg zich in een fouilleergebied bevond. “Als ik wilde reageren, moest dat binnen twee weken. Dat lukte niet omdat ik enige tijd in het ziekenhuis moest zijn. Ik laat het er mooi niet bij zitten. Dat ze fouilleren in dit gebied, daar ben ik niet tegen. Maar hier was het de manier waarop.”

  Een politiewoordvoerder laat weten dat de inval een onderdeel was van de preventieve fouilleeractie die in heel Delfshaven loopt. “De klacht is in behandeling, we gaan er serieus naar kijken.”

  Bron: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2012/april/05/a_ik_lig_er_a_s_nachts_nog_wakker_vana_83

  Like

 3. Linsky zegt:

  Nou ik toch bezig ben…nog meer van die SS-methoden;

  Politie gaat preventief huizen doorzoeken
  RHENEN – Bewoners van het centrum in Rhenen lopen kans dat hun huizen rond Koninginnedag worden doorzocht door de politie. Dat heeft de gemeente donderdagavond gezegd op een informatiebijeenkomst over het bezoek van de Koninklijke familie aan Rhenen en Veenendaal.

  Sommige bewoners zetten de koffie klaar voor de agenten, maar niet iedereen is even blij met de mogelijke politiecontroles aan huis. Burgemeester Van Oostrum waarschuwde de tegenstanders van de huiszoekingen om mee te werken, omdat ze anders gearresteerd kunnen worden.

  Verder mogen bewoners dagenlang hun auto niet in het centrum neerzetten. Ook brommers moeten weg. Fietsen mag tot kort voor de aankomst van de Koninklijke familie nog wel. Rhenen plaatst camera’s in het centrum en alle vrijwilligers worden gescreend.

  Volgens burgemeester Van Oostrum zijn de strenge veiligheidsmaatregelen nodig, gezien het drama in Apeldoorn. In 2009 werd daar een aanslag gepleegd op de Koninklijke familie. Daardoor kwamen acht omstanders om het leven.
  http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/416686/huizen-rhenenaren-mogelijk-doorzocht-op-30-april#.TyKXEUV6lE8.nujij

  Kamervragen over huiszoekingen voor Koninginnedag
  Ik snap uw emotie, maar ik raad u aan zich daar niet tegen te verzetten. Want als u dat doet, dan denk ik dat u met Koninginnedag niet in Rhenen bent, maar in het arrestantencomplex van de gemeente Utrecht, te Houten,’ zegt Van Oostrum op een bijeenkomst voor bewoners.
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/332929/Kamervragen-over-huiszoekingen-voor-Koninginnedag.htm

  Huiszoeking bij uitkeringsgerechtigden
  Miljoenen Nederlanders moeten binnenkort controleambtenaren binnenlaten, zonder verdenking, maar op straffe van verlies van kinderbijslag, AOW of bijstand. Ook voor weduwen en weduwnaren, wezen en oudere arbeidsongeschikten geldt: wie de controleur niet binnenlaat, wordt daarvoor gekort. Bij de huisdoorzoeking wordt gezocht naar aanwijzingen hoeveel personen er op een bepaald adres wonen en wie dat dan zijn.

  Op grond van dit wetsvoorstel krijgen uitkeringsinstanties (gemeente, UWV, SVB) zelf meer mogelijkheden om te controleren of een uitkering terecht verstrekt wordt. Zij mogen op een zelf te bepalen moment, zonder aankondiging het huis van een uitkeringsgerechtigde doorzoeken. Daar is geen verdenking van fraude meer voor nodig.

  De Raad van State vindt dat de noodzakelijkheid en de proportionaliteit van dit wetsvoorstel onvoldoende zijn aangetoond. Maar Staatssecretaris De Krom (VVD) legt dit advies naast zich neer. Als reactie vindt hij dat “het wetsvoorstel een preventieve werking heeft. Deze preventieve werking is nodig om het maatschappelijk draagvlak te behouden. Het gaat minder om de omvang van de fraude dan om vertrouwen van de burger in de overheid.” Hoe hij denkt dat onaangekondigde huisdoorzoekingen het vertrouwen in de overheid vergroten, zegt hij er niet bij.
  http://www.privacybarometer.nl/regels.php?r=33

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Dit is een gevolg van de LINKSE-en ISLAMKANKER, daardoor is onze eens zo liberale vrije maatschappij afgezakt naar het niveau van de eerste de beste bananenrepubliek. En dit zal onder het bezettersbewind EUSSR alleen nog maar erger worden, behalve voor “de roden”, en de muzelmannen.

  Like

 5. Nico zegt:

  @Linsky

  Ik zie via de comments dat u kennelijk het nieuws goed volgt.
  Op het moment ben ik bezig met het schrijven van een eBook over macht, de werking ervan, de princpes erachter, machtsmisbruik en de mogelijkheden machtsmisbruik te doorbreken.

  Praktijkvoorbeelden zoals ik hierboven zie van machtsmisbruik zou ik heel goed kunnen gebruiken. Kunt u bij gelegenheid dergelijke voorbeelden doorsturen per email? (mijn email adres is via de beheerder van dit blog op te vragen). Ik zou het zeer waarderen!

  Like

 6. Nico zegt:

  Een blog artikel over ‘machtsmisbruik’ waar ik me kan abonneren op de comments zou ook afdoende zijn. Dat is ook voor andere lezers interessant!

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Ik ben het ermee eens dat af en toe macht misbruikt wordt en dat is altijd zo geweest..
  Echter dat de controle-instanties makkelijker kunnen kijken in huizen ter controle van misbruik van de sociale wetgeving vind ik te verdedigen..
  Toen men ongeveer 20 jaar geleden besloot om de belasting- en uitkeringscomputer, tegen veel weerstand, aan elkaar te koppellen bleek tussen 5 en 7 %, afhankelijk van gemeente, een baan te hebben en een uitkering.
  Voor mij mag dat misbruik op alle manieren bestreden worden.

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Bijna vergeten een mooie toepasselijke cartoon.

  Like

 9. linsky zegt:

  Nico zegt:
  Natuurlijk willen we dat alle misbruik bestreden wordt. Het probleem zit ‘m er altijd in dat de overheden allerlei wetten en regels maken, die aanvankelijk zogenaamd bedoeld zijn misstanden en misdaad te bestrijden, maar eenmaal in werking, alleen nog maat gebruikt worden voor Total Control van de bevolking!
  Het heeft geen zin om daar ook nog eens voorbeelden van te geven, gezien iedereen die zich interesseert, zich volledig kan informeren op het internet en middels de nodige boeken die over dit soort zaken zijn verschenen.
  Als mensen de bank beroven krijgen ze gevangenisstraf, als de banken de mensen beroven, krijgen ze bonussen!
  Als een burger liegt, bedriegt en huichelt is ie asociaal en crimineel, als een politicus dat doet heet het politieke correctheid en diplomatie!

  Uiteindelijk zal toch iedereen zelf moeten nadenken en een eigen keus moeten maken en zelf de dingen moeten interpreteren.
  Hierbij is ‘bewijs’ is een kwestie van perceptie, interpretatie en acceptatie.
  Ik ben niet intelligenter dan anderen, ik interpreteer de dingen alleen anders.

  Ps; wat je vraag om info betreft; ik zal zien wat ik heb. Is dat bedoeld voor misbruik in NL of in het algemeen, mondiaal dus?

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky 14-4, 20:56 en verder iedereen(ook de inwoners van Rhenen en Veenendaal) die aan de GLUUR- annex latente GESTAPOpraktijken van de overheid een broertje dood heeft: U hebt het volste recht deze snuffelaars buiten de deur te houden. Alles wat u weten moet, ook over uw HUISRECHT hier: http://tinyurl.com/83avx4w
  Bedenk goed, dat als u een onrecht tolereert, u meteen de deur openzet voor een volgend onrecht.

  Like

 11. Nico zegt:

  @Linsky
  Inderdaad, wanneer de een bepaalde dingen doet is het onacceptabel en wordt het gevolgd door sancties, wanneer de ander iets dergelijks doet komt hij er ongezien mee weg. Dat een vorm van rechtsongelijkheid ofwel misbruik van macht.

  Voorbeelden liefst uit Nederland, omdat het dichtst bij huis is en daarmee het herkenbaarst. Alles over de grens wordt vaak gezien als ‘de ver-van-mijn-bed-show’ ofwel irrelevant, hoewel het wel degelijk relevant is….

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Waarschuwing…!!!! (zie mijn vorige bijdrage)
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11918222/__Nepagenten_overvallen_woning__.html
  Trap niet in lulverhalen, doe uitsluitend open voor bekenden.
  En Opstelten: wanneer ga je de echte problemen aanpakken inplaats van te gaan jagen op AOW-ers…???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s