“We hebben een echte pers nodig!”

Interview met Lars Hedegaard over het Denemarken na de Mohammed-cartoons, de nieuwe regering en een miljoen euro.

Denemarken heeft als klein land niet bijzonder veel invloed in de Europese Unie. Maar uiterlijk sinds eind 2005 daar de Mohammed-cartoons verschenen, kwam het land in het middelpunt van de belangstelling terecht. Felix Strüning sprak voor blu-News met de Deen Lars Hedegaard, voorzitter van de International Free Press Society (IFPS) over de ontwikkelingen in zijn land, de kansen op een vreedzame oplossing van het islamprobleem en wat hij met een miljoen euro zou doen.

blu-News: Meneer Hedegaard, zes jaar geleden publiceerde het Deense dagblad “Jyllands-Posten” de beroemde twaalf Mohammed-cartoons. Kurt Westergaard, een van de kunstenaars, heeft vanwege de bedreiging met moord door islamisten nog steeds politiebescherming nodig. Hoe heeft de stemming zich in Denemarken in het algemeen ontwikkeld?

Lars Hedegaard: Er zijn signalen, dat delen van de bevolking moe worden en graag weer een “normale” toestand zouden willen hebben. Begin maart beweerde de vooraanstaande politiek correcte krant “Politiken” zelfs, dat de discussie over de islam en immigratie voorbij zou zijn – precies datgene, wat de krant graag zou willen.

Hoe het ook zij, ze zullen hun comfortabele en warme welvaartsstaat van enkele tientallen jaren geleden hoogstwaarschijnlijk nooit meer terugkrijgen. En dat heeft er maar weinig mee te maken met wat Denen zeggen of doen. Zoals Bernard Lewis, een van de wereldwijd meest vooraanstaande islamwetenschappers al in het jaar 2006 zei, bewijst het duivelse oproer van islamitische landen en fanatiekelingen in de hele wereld tegen een paar tekeningen, dat zij Denemarken al als dar al-Islam beschouwen, dus als deel van de wereld, waarin de sharia, het islamitische recht, geldt.

Ze beschouwen ons als veroverd land en diegenen onder ons, die deze nieuwe omstandigheden niet willen accepteren, worden als opstandelingen tegen de door hen geplande theocratische wetten beschouwd. Een bepaalde tijd zouden de mensen moe kunnen zijn om over de islam en de demografische veranderingen in ons land te discussiëren. Maar deze discussie zal des te krachtiger terugkeren des te meer mensen begrijpen wat er in ons land gebeurt.

blu-News: Sinds oktober 2011 heeft u een nieuwe regering van sociaaldemocraten en socialisten. Merkt u al veranderingen in relatie tot de tien jaar succesvolle politiek onder premier Rasmussen?

Lars Hedegaard: Ja, enkele veranderingen zijn duidelijk. Voor de verkiezingen beloofden de linkse partijen, die de verkiezingen gewonnen hebben, dat zij de immigratiepolitiek van de voorgaande middenrechts regering niet zullen veranderen. Ze braken deze belofte – net zoals zij praktisch iedere verkiezingsbelofte hebben gebroken.

Nu hebben we realistisch bekeken opnieuw een ongecontroleerde immigratie. En tegelijkertijd maakt de socialistische regering het voor migranten aantrekkelijker om uitkeringen te krijgen in plaats van te werken.

blu-News: U bent de voorzitter van de International Free Press Society men onderhoudt een netwerk met politici zoals de Nederlander Geert Wilders, met activisten zoals de Oostenrijkse Elisabeth Sabaditsch-Wolff en met organisaties zoals het Amerikaanse Middle East Forum van Daniel Pipes. Wat doet de IFPS concreet en welke rol speelt u persoonlijk?

Lars Hedegaard: De IFPS is een kleine groep mensen, die anderen politiek adviseert. We hebben contact met gelijkgezinden in de hele westerse wereld, dus mensen, die bereid zijn om zich voor de vrijheid en speciaal voor de vrijheid van meningsuiting in te zetten. Mijn taak is vooral om de Danish Free Press Society te leiden, die al meer dan acht jaar bestaat. We zijn een vereniging met een bestuur en met het enige doel de verdediging van de vrijheid van meningsuiting. Onze leden kunnen hun eigen mening vertegenwoordigen, zolang ze geen voorstander zijn van geweld of totalitarisme. Bij ons zijn alle mensen van alle religies en politieke richtingen welkom.

blu-News: Even heel algemeen: Hoe kunnen we de situatie van de islamitische immigranten in Europa oplossen?

Lars Hedegaard: Het is de belangrijkste taak, dat de mensen begrijpen wat de islam allemaal betekent. Dat hij geen religie in de traditionele zin van het woord vormt. Hij komt meer overeen met een politieke ideologie, die absoluut vreemd en tegenstrijdig tot de leren van de westerse beschaving is. Totdat wij dat echt hebben begrepen, zullen we er geen idee van hebben hoe we islamitische immigranten kunnen helpen om zich te integreren en zich zelfs in de landen, die hen hebben opgenomen, te assimileren.

blu-News: Was de immigratiepolitiek van de laatste Deense regering een voorbeeld voor de Europese Unie?

Lars Hedegaard: Nee. De immigratiepolitiek van onze vroegere regering werd vooral als zeer rigide beschouwd. Maar dat was niet het geval. Op de lange termijn heeft ze alleen maar een kleine deuk in de verandering van onze samenleving achtergelaten, die tot steeds meer parallelsamenlevingen van migranten, min of meer buiten de Deense samenleving, leidt.

De meeste van onze politici schijnt dat niet te storen.

blu-News: Aangenomen, de IFPS zou een schenking ter waarde van een miljoen euro krijgen. Wat zou u daarmee doen?

Lars Hedegaard: Ik zou alles in een ouderwetse, gedrukte krant investeren. Ik denk, dat het gedrukte woord meer invloed heeft dan het internet. Helaas hebben we geen serieuze kranten meer, die het als hun doel beschouwen om de mensen echt te informeren. De meeste journalisten geven er de voorkeur aan om hun lezers te beleren en erop te letten, dat de bevolking de brave weg van het multiculturalisme en het cultuurrelativisme niet verlaat.

We hebben een echte pers nodig!

Bron:

http://www.blu-news.org/2012/04/04/wir-brauchen-eine-echte-presse/

Interview: Felix Strüning

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, Immigratie, Islamisering, Moslims, Multiculti, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

4 reacties op “We hebben een echte pers nodig!”

 1. Linsky zegt:

  Dan zal het toch wel een pers moeten zijn die werkelijk onafhankelijk is. Een die niet chantabel is. Niet gebonden aan de tirannie van adverteerders, niet zwicht voor dreigementen en die het lef en de ballen heeft om te schrijven waar de rest van de MSM over zwijgt.

  John Swinton was voormalig hoofd van de staf van de New York Times, eens een van Amerika’s meest geliefde krantenmannen, ook wel ‘de decaan van zijn beroep’ genoemd. In 1953 vroeg men hem een toast uit te brengen voor de New York Press Club. Swinton legde toen een monumentale verklaring af, die voor velen verbijsterend en onthutsend was:

  ‘Intellectuele hoeren’

  ‘Er is op dit moment van de wereldgeschiedenis in Amerika niet zoiets als een onafhankelijke pers. Jullie weten het en ik weet het. Niemand van jullie durft zijn oprechte mening op te schrijven. En als je dit zou doen, weet je bij voorbaat dat het nimmer in druk zou verschijnen.
  Ik word wekelijks betaald om mijn oprechte mening buiten de krant te houden waaraan ik verbonden ben. Anderen onder jullie worden betaald met gelijke salarissen voor gelijke dingen en zou er iemand van jullie zo dwaas zijn om toch zijn oprechte mening naar voren te brengen, dan kan hij naar een andere baan gaan zoeken.

  Als ik mijzelf zou toestaan mijn oprechte mening in een artikel in mijn krant te publiceren, zou ik binnen 24 uur ontslagen zijn. De bezigheden van de journalisten bestaan eruit om de waarheid te vernietigen, grondig te liegen, te corrumperen, kwaad te spreken, te kruipen voor de mammon, en zijn land en loopbaan te verkopen voor zijn dagelijks brood. Jullie weten het en ik weet het en hoe dwaas is het dan te toasten op een onafhankelijke pers?

  Wij zijn het gereedschap en de vazallen van rijke mensen achter de schermen. We zijn dansende marionetten, zij trekken aan de touwtjes en wij dansen. Onze talenten, mogelijkheden en levens zijn eigendom van andere mensen.

  Wij zijn intellectuele hoeren.!’

  Like

 2. lucky9 zegt:

  We leven in een fascistische maatschappij. Zo eenvoudig is het. Nu nog graag de meerderheid die dit zou beseffen in weerwil van de massale indoctrinatie en dagdagelijkse hersenspoeling.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Linsky ik vrees dat het verhaal van John Swinton maar voor een gedeelte van de journalisten geldt. Er zijn er genoeg die werkelijk geloven wat ze schrijven.

  Like

 4. Columnist zegt:

  “Ze beschouwen ons als veroverd land en diegenen onder ons, die deze nieuwe omstandigheden niet willen accepteren, worden als opstandelingen tegen de door hen geplande theocratische wetten beschouwd.”
  Moslims denken dat de hele wereld van hun is.

  Linsky zegt:

  14 april 2012 om 23:10

  Ik denk dat het makkelijker is om in een Arabisch land de macht te grijpen, dan hier. Hier zit alles potdicht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s