Wij verwelkomen de nieuwe uitbreiding van de regionale partij “Platform voor Catalonië” (PxC)

De Catalaanse partij “Plataforma per Catalunya” (PxC) heeft een ontmoeting gehad met  patriotten uit alle gebieden van Spanje om een platform voor het hele koninkrijk op te rechten: Het platform voor Spanje (PxE)! De naam was al gereserveerd, maar zoals de voorzitter Josep Anglada al gezegd had: “We zullen de naam gebruiken als we deze echt nodig zijn, nu niet”. In de Catalaanse stad San Boi zijn 31 maart vijftien gedelegeerden uit zeventien van de Spaanse “autonome gebieden” – te vergelijken met de Duitse deelstaten – bij elkaar gekomen, waar het platform al over structuren beschikt.

Het platform was kort na de millenniumwisseling met drie gemeentelijke kandidaten in de stad Vic begonnen. Daar woonde de voorzitter. Al zeven jaar later behaalden zij hun eerste succes in heel Catalonië: 17 zetels. Vorig jaar behaalden ze 67 zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen in heel Catalonië en 2,4% bij de parlementsverkiezingen in Catalonië. Deze resultaten waren ongelooflijk goed in een land als Spanje, waar alle patriottische krachten tot nu toe slechts 0,01% van alle stemmen tijdens de laatste parlementsverkiezingen in 2008 behaalden. Intussen heeft alleen de PxC in Catalonië al meer stemmen dan alle patriotten in heel Spanje.

Waarom vinden wij dit goed?

Als het om onze toekomst gaat, gaat het niet alleen om Duitsland als ons vaderland, maar om Europa als vaderland van de Duitsers en Europeanen. De strijd voor de vrijheid en onze identiteit heeft de Europese solidariteit nodig. Een echte solidariteit. Dat betekent, dat we in geen geval een euro-reddingsfonds of miljarden voor banken ter beschikking stellen. Onze politici vertellen ons, dat dit geld naar Griekenland of Spanje gaat, maar NEE, het geld gaat rechtstreeks naar de banken. Het zou beter zijn als we Spanje en Griekenland zouden kunnen helpen om de immigratie uit islamitische landen te verhinderen in plaats van miljarden voor banken ter beschikking te stellen. De PxC weet dat ook en die begrijpt heel goed, dat haar strijd in Catalonië niet alleen voor Catalonië is, maar voor heel Spanje en Europa.

Toekomst

Vanaf 1 april al organiseert de PxC de nieuwe platformen in de andere autonome gebieden. Ook de jeugd in Catalonië heeft al een eigen organisatie: De “Jeugd voor de identiteit van Catalonië” (JIxC). Bij de volgende verkiezingen willen ze zelfstandig aantreden. De gemeenteraadsverkiezingen en EU-verkiezingen in 2014 worden, evenals de parlementsverkiezingen in 2015, worden als uitermate belangrijk beschouwd.

Bron:

http://prodjugend.wordpress.com/2012/04/08/wir-begrusen-die-neue-expansion-der-regionalpartei-plattform-fur-katalonien-pxc/

Auteur: Jugend PRO

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Spanje. Bookmark de permalink .

3 reacties op Wij verwelkomen de nieuwe uitbreiding van de regionale partij “Platform voor Catalonië” (PxC)

 1. louis-portugal zegt:

  Klinkt goed op het eerste gezicht. Hopelijk krijgen ze nog heel veel meer aanhang.

  Like

 2. Pingback: Spanje krijgt een platform voor de vrijheid | E.J. Bron

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Louis-portugal, inderdaad laten ze veel aanhang krijgen. De islamisering van Europa MOET GESTOPT worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s