“Ik ben geschokt. Het wordt een circus”

“Hij zal proberen anderen moreel medeplichtig te maken aan zijn daad,” zegt Morten Kinander, jurist en filosoof en behorend tot de Noorse, burgerlijke denktank Civita. “Hij zal het gebruiken om te vertellen dat hij niet gek is.”

Voor volgende week zijn meer dan 30 getuigen opgeroepen, die gemeen hebben dat ze het palet van het Noorse islamdebat vormen: van Moellah Krekar – een Irakese islamist, die onlangs werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor doodsbedreigingen aan Erna Solberg, de leider van de conservatieve partij Højres (Rechts) – tot de blogger Fjordman alias Nøstvold Peder Jensen, Breivik’s grote voorbeeld. Fjordman krijgt in de rechtszaal de gelegenheid om zijn ideeën over het zogenaamde Eurabië uit te leggen, het Europa dat vermoedelijk binnenkort door moslims en z’n kliek in een burgeroorlog zal worden overgenomen.

Ook socioloog en antropoloog professor Thomas Hylland Eriksen wordt opgeroepen, die mee bovenaan stond op de lijst  van mensen van Breivik , die hij van plan was om het leven te brengen, net zoals de Zweedse islamofobieonderzoeker Matthias Gardell. Hun doel zal zijn om Breivik erin te steunen, dat hij een van de vele islamhaters is. Onder de islamcritici vindt men Hans Rustad, redacteur van de cultureel conservatieve internetsite “dokument.no“, bij wie Breivik een aantal bijdragen schreef, en de in Oslo wonende Amerikaanse schrijver Bruce Bawer.

Geen van hen heeft waarschijnlijk zin om zich schuldig te verklaren aan enig verband met de moordenaar. Maar ze worden in de rechtszaal indirect aangeklaagd – beschuldigd voor hun houdingen, niet voor hun handelingen, zowel door de opinieleiders ter linkerzijde als door de massamoordenaar zelf. “De impliciete beschuldiging is, dat er een verband is tussen de uitspraken van de islamcritici en Breivik’s daad, maar dat kan niet worden gebruikt,” zegt Morten Kinander van Civita.

“Men zou nooit in een rechtszaal komen te staan en aansprakelijk gesteld worden voor het linkse geweld van terreurgroepen zoals de Baader-Meinhof in de jaren-70”. Kinander herinnert eraan dat dit ertoe kan leiden dat bijvoorbeeld islamisten, dieren- en milieuactivisten zullen worden voorgeleid en criminele daden motiveren met ideeën en uitgevoerd in naam van iemand anders. “Ik ben geschokt dat de rechtszaal zal worden gebruikt als politiek platform. Het wordt een circus.”

Bron:

http://snaphanen.dk/2012/04/15/jeg-er-forfaerdet-det-bliver-et-cirkus/

Auteur: Henrik Wiwels

Vertaald uit het Deens door:

vederso (voor  https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Noorwegen, Socialisten. Bookmark de permalink .

24 reacties op “Ik ben geschokt. Het wordt een circus”

 1. louis-portugal zegt:

  Ik ben ervan overtuigd dat Breivik dik tevreden is met de huidige toestand.
  Hopelijk komt het tot enig debat over de islam.

  Like

 2. Jan zegt:

  Er is één, enkele hoofddader en dat is de regering van Noorwegen.

  Like

 3. vederso zegt:

  Het proces is te volgen via nos.nl

  Like

 4. lucky9 zegt:

  Jan heeft 100 % gelijk. De islamofiele regeringspartijen en hun ministers, parlementariërs en mandatarissen zijn dan ook 100% verantwoordelijk.
  Het betreft een politiek misdrijf.

  Like

 5. vederso zegt:

  Livestream via de NOS van het Breivikproces. (Engelse tolk)

  http://nos.nl/dossier/260674-aanslagen-noorwegen/tab/396/live/

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  @Vederso:die hele publieke omroep is geil geworden van dat microsoft silverlight-mediaspeeltje.
  Hebben vast aandelen microsoft gekocht…

  Like

 7. vederso zegt:

  @ G.Deckzeijl, dat kan zijn, maar dat speeltje geeft iedereen de gelegenheid zelf te beoordelen hoe ‘politiek’ het proces gaat uitpakken.

  Like

 8. Eline. zegt:

  Ik meen mij te herinneren dat die mullah Krekar indertijd hier het land is uitgezet.
  Ik weet niet meer waarom,maar het zal wel geweest zijn om niet al te frisse activiteiten.

  Like

 9. Linsky zegt:

  Eline; bedoel je het geval in 2003.?
  Koerd Mullah Krekar uitgezet
  ROTTERDAM, 14 JAN. De Irakese Koerd Mullah Krekar is maandagavond onverwacht uitgezet naar Noorwegen. Volgens minister van justitie Donner was dat nodig omdat Jordanië, dat om de uitlevering van Krekar had gevraagd, geen antwoord gaf op enkele vragen van Nederland. Daardoor vreesde de bewindsman dat de rechter volgende week Krekar op vrije voeten zou stellen.
  http://vorige.nrc.nl/binnenland/article1585420.ece

  Like

 10. Linsky zegt:

  Overigens ben ik ook ‘geschokt’!

  Ik heb nog steeds geen antwoord op wat vreemde zaken.
  Hoe zit het met die telefoontjes met de politie, waarin ie zegt de klus te hebben geklaard.
  Hoe zit het met de twee andere daders?
  Veel van die kinderen getuigden dat er twee geüniformeerden waren en een in burger, die overal op hen schoten….

  Ik moet steeds denken aan; ‘Hoeveel kraaien op de telefoondraad blijven er over als je er een neerschiet?’ Géén toch, ze vluchten onmiddellijk allemaal weg!
  Hoe kon Breivik dan in z’n ééntje 77 kinderen vermoorden? …….77!
  Worden die getuigen dan als glasharde leugenaars gezien?

  Voor mij is deze zaak vergelijkbaar met 9-11, toen zagen miljarden mensen dat er twee toren door demolition neergingen, van vliegtuigen was later geen spoor te bekennen. De motor die getoond werd, zogenaamd gevonden in een andere wijk???? Was niet eens van een dergelijk vliegtuig.

  Dat het Pentagon door een onzichtbaar vliegtuig werd aangevallen. Een gat van 25 mtr. door een vliegtuig van 65 mtr???
  Dat er een vlucht was neergehaald ook al door een ‘onzichtbaar’ vliegtuig.
  Van alle duizenden doden, niet een lijk is geborgen?

  Van alle vier de vliegtuigen is geen mm. Terug gevonden. Van die in het Pentagon binnenvloog, wed zelfs doormiddel van een zeer snel gemaakt animatiefilm op de tv uitgelegd dat het door de enorme hitte compleet’ verdampte’!!! Men vergat echter, dat op veel foto’s, mensen aan de rand van het zojuist in gelagen ‘vliegtuig’ stonden, ongedeerd! Evenals er op de randen van het gat, bureau’s, papieren en boeken lagen, die geen schroeivlekje hadden!!!
  Men kan de massa echt alles wijsmaken, hoor. Als het met 9-11 lukte, wel waarom dan niet eens herhalen, met variaties?

  We geloven tenslotte alles klakkeloos wat men ons verteld!
  Het hele Breivik-drama is voor mij in ieder geval van de zelfde orde, als de False Flag-operatie, ’9-11’.

  Like

 11. Linsky zegt:

  Nog meer schokkend nieuws;

  De Servisch-Amerikaanse organisatie Otpor als regisseur van de Arabische Lente.
  Een Oostenrijkse tv-documentaire die aannemelijk maakt dat de ‘spontane’ democratische revoluties die we de afgelopen 10 jaar in allerlei landen op de wereld hebben zien gebeuren , -hoewel geweldloos, in werkelijkheid met heel veel geld vanuit de VS georganiseerde ‘producties’ (en zachte staatsgrepen) zijn, en dat ze weliswaar de installatie van een democratisch bewind tot doel hebben, maar dan wel een dat vooral ook de Westerse commerciële belangen dient.

  http://www.wanttoknow.nl/overige/mind-control/syrie-n-humanitaire-oorlog-gebaseerd-op-leugens-en-bedrog/
  http://www.wanttoknow.nl/overige/media/midden-oosten-revoluties-spontaan-mooi-niet/

  Like

 12. Linsky zegt:

  Bereidt Amerikaanse leger Krijgswetscenario voor in de Verenigde Staten?

  Gesimuleerde burgeronlusten en rellen oefeningen in Washington.
  Al jarenlang waarschuwen de alternatieve media dat de Amerikaanse strijdkrachten in tijden van economische ineenstorting of wat voor soort krijgswetachtige situatie ook, mogelijk ingezet gaan worden tegen het eigen Amerikaanse volk.

  Oefeningen als Vigilant Guard 2010 hebben brede aandacht gevestigd op het feit dat delen van ons eigen leger oefenen om het op te nemen tegen groepen Amerikaanse burgers die in tijden van crisis voedsel en grondwettelijke rechten eisen. Nu bevestigt een nieuw artikel op de website van Public Intelligence wederom dat nog maar kort geleden, in februari en maart van dit jaar (2012), Amerikaanse troepen op de gezamenlijke basis Lewis-McChord in Washington, een oefening hebben gehouden waarbij diverse scenario’s werden getraind voor een snelle interventiemacht bij binnenlandse onlusten.
  Een serie foto’s van die oefeningen toont Amerikaanse troepen met ME-schilden tegenover acteurs, die alleen maar omschreven kunnen worden als ‘de Amerikaanse burgers’.

  http://www.argusoog.org/bereidt-amerikaanse-leger-krijgswetscenario-voor-in-de-verenigde-staten/
  Original met grote foto’s;
  http://publicintelligence.net/u-s-army-domestic-quick-reaction-force-riot-control-training-photos/

  Like

 13. Linsky zegt:

  Facebook steunt internetspionagewet CISPA

  CISPA, we schreven er al over, is de nieuwste poging van de Amerikaanse overheid en een aantal machtige corporaties om internet in een ijzeren greep te krijgen. Wordt CISPA aangenomen, dan betekent dat dat de Amerikaanse overheid zonder vorm van proces internetgebruikers mag laten afluisteren en onbeperkt gegevens mag delen met internetbedrijven.
  Minder bekend is dat enkele tientallen zeer machtige bedrijven actieve steun verlenen om CISPA door te drukken. Naast bekende voorstanders van het inperken van internetvrijheid, zoals Microsoft, en nieuwkomers in de ’Dark Empire’, zoals databasegigant Oracle, prijkt nu ook de naam van de sociale netwerksite Facebook prominent op de lijst.

  http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/facebook-steunt-internetspionagewet-cispa/

  Like

 14. Linsky zegt:

  Laat ons de kwestie van ONZE vluchtelingen eindelijk eens op de agenda plaatsen.

  Vice-Minister van Buitenlandse Zaken Danny Ayalon bekritiseerde onlangs de Verenigde Naties omdat zij niet voor alle vluchtelingen wereldwijd dezelfde maatstaf hanteren. De wereld hoort enkel spreken over de Palestijnse vluchtelingen maar over de Arabische Joden die hun heimat in de Arabische landen, waar ze soms eeuwenlang hadden gewoond, gedwongen moesten ontvluchten, wordt zelden of nooit een een woord gerept. Sir Alexander Galloway, voormalig directeur van de VN-vluchtelingenautoriteit in Jordanië, zei over de Palestijnse vluchtelingen ooit het volgende: “…de Arabische landen willen het Arabische vluchtelingenprobleem niet oplossen. Ze willen het als een open zweer behouden… als wapen tegen Israël.“

  http://brabosh.com/2012/04/16/pqpct-hcl/

  Like

 15. Linsky zegt:

  Netanjahoe misnoegd omdat Obama Iran opnieuw vijf weken respijt geeft.

  Tijdens het bezoek van de Amerikaanse senator Joe Lieberman aan Israël, haalde premier Benjamin Netanjahoe stevig uit naar president Barack Obama omdat die andermaal het genocidale regime in Iran vijf weken respijt heeft gegeven om zich te schikken naar de resoluties van de VN-Veiligheidsraad.

  http://brabosh.com/2012/04/16/pqpct-hcf/

  Like

 16. Linsky zegt:

  GEORGE SOROS: DE EURO IS KADUUK
  George Soros geeft tijdens de ‘Paradigm Lost Conference’ van INET (Institute for New Economic Thinking) zijn visie over de problemen in Europa. De multimiljardair zegt bezorgd te zijn over de huidige eurocrisis. Volgens Soros is het gevaar van een desintegratie van de eurozone nog zeker niet geweken. Deze crisis geeft namelijk veel problemen op de lange termijn, omdat de situatie ook steeds gecompliceerder wordt. Elke maatregel die genomen wordt heeft weer een neveneffect.
  Naast de eurocrisis, hebben we namelijk ook te maken met een bankencrisis, een schuldencrisis en een vertrouwenscrisis. Op korte termijn moet er volgens Soros veel meer gebeuren om de schuldenproblemen op te lossen, voornamelijk politiek gezien. Er moeten nieuwe nog niet bestaande oplossingen komen, om weer terug naar de normale omstandigheden te kunnen. Meer statements van Soros in de video hieronder.
  De INET conferentie, die dit weekend plaatvindt in Berlijn, is overigens hier live te volgen. Tijdens de bijeenkomsten spreken belangrijke financiële instellingen met elkaar over de toekomst van onze wereldeconomie. Volgens een aantal participanten van INET zal er op termijn een economische wereldorde moeten worden gecreëerd om de huidige problemen het hoofd te bieden. INET is mede opgezet door miljardair Soros.


  Bron; http://biflatie.nl/

  Like

 17. Linsky zegt:

  Praktijkles 1 voor christenen, die met moslims in gesprek willen: “hoe een christen als een mak schaap moslim wordt in 10 minuten”

  Nederlandse transcriptie:
  http://tora-yeshua.nl/2012/04/praktijkles-1-voor-christenen-die-met-moslims-in-gesprek-willen-hoe-een-christen-als-een-mak-schaap-moslim-wordt-in-10-minuten/

  Like

 18. Linsky zegt:

  Iranian-backed Press TV claims conversions of Austrian Christians to Islam are soaring
  Referring to unnamed ‘official records,’ Muslims claim that in this predominantly Catholic country, many are disillusioned with Christianity, and are choosing instead, a religion best known for misogyny, religious bigotry, wife beating, and paedophilia. Yeah, that makes sense.http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P0H3IquJjDc
  http://barenakedislam.com/2012/04/15/iranian-backed-press-tv-claims-conversions-of-austrian-christians-to-islam-are-soaring/

  Like

 19. Linsky zegt:

  Britse (moslim) Heer zet £ 10 miljoen pond bounty op het hoofd van George W. Bush en Barack Hussein Obama

  Britse Lord Nazir Ahmed van Rotherham staat voor de boot “Dignity”, zoals hij zich klaar maakt samen met andere vredesactivisten en Europese politici om uit te varen van de zuidelijke Cypriotische haven van Larnaca naar de Gazastrook in november 2008
  Tijdens een recent bezoek aan Pakistan, Lord Nazir Ahmed, een lid van het Britse House of Lords, die oorspronkelijk afkomstig uit Pakistaans Kashmir, heeft aangekondigd dat hij het ophangen van een premie van € 10 miljoen voor de vangst van de Amerikaanse president Barack Obama en zijn voorganger, George W. Bush.
  (De vraag moet zijn waarom is er een Pakistaanse moslim in het House of Lords in de eerste plaats?)
  http://barenakedislam.com/2012/04/15/british-muslim-lord-puts-10-million-pound-bounty-on-the-heads-of-george-w-bush-and-barack-hussein-obama/

  Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  Hoe eerder de KANKER ISLAM uit de wereld verdwijnt, hoe beter. Maar het is zoals Linsky aangeeft, een groot wereldwijd complot, waarin machtigen zoals de BILDERBERGERS een vuige rol in spelen. Ook ik ben ervan overtuigd dat men bezig is massaal hele bevolkingen op te offeren, maakt niet uit hoe. Hier in Europa is het werktuig DE EU, elders de invloed van de moslimlanden en een volledig huichelachtige VN. We kunnen slechts hopen en bidden, want de meeste mensen zijn zo onnozel dat ze het niet WILLEN ZIEN.

  Like

 21. Gt zegt:

  @Tom Hendrix

  Ook ik deel deze optie, ik volg dit scenario al tien tallen jaren je ziet het in Europa ontwikkelen politiek kopstukken spelen de dans mee. Ik ben er van overtuigd dat het zal resulteren in een oorlog met zeer grote gevolgen. Ik zeg wel eens de kinderen van nu, zijn de blanke slaven van de toekomst, als je ziet dat ons gehele sociale stelsel ondermijnd wordt door die asiel industrie.
  Heb al vele site,s gevolgd op internet, die door toe doen van van onze klasse Justitie van internet gehaald zijn, allemaal bewust georkestreerd tig voorbeelden.

  Like

 22. Linsky zegt:

  Gt:
  denk je dat wij geen slaven zijn? 😦
  Welke vrijheid hebben we ooit in de geschiedenis gehad?

  Like

 23. Gt zegt:

  @linsky

  Ja ook wij zijn moderne slaven, en worden aan alle kanten belazerd doo het zittende pluche!
  Vrijheid, ja een opbloeiende industrie na de oorlog , die ook van tevoren was gepland.
  En zie nu wat er gebeurd, jawel ook allemaal gepland.

  Ik was eens bij mijn huisarts, toen ik weg wilde gaan merkte ik dat deze geen haast had en even wilde praten over de dagelijkse dingen, hoe het zo kwam weet ik niet meer maar ik vertelde hem mijn kijk op de wereld. Wat deze toen vertelde was het volgende er gaat er een opstaan die ze allemaal vroeg of laat over de kling gaat jagen, en ……daar ben ik ook van overtuigd wie dat zullen zullen zijn laat zich raden. Wat mij betreft is het 5 voor twaalf want Europa is al naar de verdommenis door de multicultie het shengen beleid, enz enz.

  Er gaat er een opstaan, waar Wilders en wie dan ook in de geschiedenis niet mee is tervergelijken het zal moeten willen wij onze cultuur behouden …..en onze vrijheid althans die we denken tehebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s