Arabische verkoper van het ‘Hebron Huis’ ter dood veroordeeld

Joodse leiders in Hebron hebben opgeroepen tot internationale interventie om de Palestijnse man te helpen, die ter dood werd veroordeeld voor de verkoop van een huis in de buurt van de Grot van de Patriarchen. Een brief namens Mohammed Abu Shahala, een voormalig geheim agent van de Palestijnse Autoriteit, werd ondertekend door David Wilder en Noam Arnon, leiders van de Joodse gemeenschap in Hebron en gericht aan o.a. de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, de president van de Europese Raad van de Europese Unie, Herman van Rompuy, en de directeur-generaal van het Internationale Rode kruis, Yves Daccord.

Shahala werd naar verluidt ter dood veroordeeld voor zijn aandeel in de verkoop van wat bekend geworden is als het Machpela Huis aan een groep joden. Hij zou na marteling hebben bekend en werd onderworpen aan een overhaaste rechtszaak, aldus Arutz-7, dat verschillende nieuwsagentschappen citeerde. Palestijnse functionarissen zeiden dat Shahala niet bevoegd was om het huis te verkopen. Volgens de berichten moet het doodvonnis nog worden ondertekend door de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

“De gedachte is ontstellend dat verkoop van eigendom kan worden gedefinieerd als een halsmisdaad en te bestraffen met de dood,” schrijven de joodse leiders in hun brief. “Het feit dat een dergelijke ‘wet’ bestaat in het kader van het Palestijnse rechtssysteem, wijst op een barbaarse en perverse vorm van rechtspraak, die doet denken aan praktijken die werden uitgevoerd in de donkere Middeleeuwen.”

“Wat zou de reactie op zo’n wet zijn in de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk of Zwitserland, die verbiedt eigendom aan joden te verkopen?” In feite werden minder dan 100 jaar geleden dergelijke handelingen in wetten neergelegd en ook gehandhaafd, bekend geworden als de beruchte Neurenberg Wetten.

Tenminste zeven joodse families werden eerder deze maand uit het huis verdreven, een week nadat ze het huis op 28 maart betrokken, gewapend met documenten, die verklaren dat ze het huis hadden gekocht van de Arabische eigenaar.

Bron:

http://www.timesofisrael.com/arab-seller-of-hebron-house-sentenced-to-death/

Vertaald uit het Engels door:

vederso  (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, Israël, Joden, Jodenhaat, Moslims, Racisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op Arabische verkoper van het ‘Hebron Huis’ ter dood veroordeeld

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Die isLAMdemocraat(kuch) uit de Haagse gemeenteraad heeft ook aan een kamelentiet getrokken…
  http://www.amsterdampost.nl/autochtoon-in-de-minderheid/#comment-66538
  Lees 48..!!!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Wat een geweldig vreedzame religie is de (p) islam toch. Elke dag komt er weer een hoop “stront”, van die “geitenneukers over ons heen. Kots misselijk word ik van die muzelmannen. Ik zegen de dag dat ze oprotten uit Europa!

  Like

 3. JooJootje zegt:

  Het probleem is het is verkocht aan Joden en dat is daar genoeg om de doodstraf te krijgen.
  De reactie van de VN zal zijn,doorlopen mensen niets aan de hand.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Joojootje vriendelijk zijn tegen een jood is al genoeg voor de doodstraf bij die geitenneukers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s