Met deze “vrienden” heb je geen vijanden nodig

(De Obama-regering en haar Jeruzalem-syndroom)

Vorige week hebben meerdere kennissen me gewezen op een artikel in de Huffington post, dat geschreven werd door een langjarige functionaris van de Democraten uit Chicago. Hij heeft de afgelopen twee jaar besteed aan het zingen van lofliederen op president Barack Obama, vooral met betrekking tot de manier waarop deze Israël behandelt. Diezelfde functionaris heeft in het verleden E-mails verstuurd met lange lijsten, die moeten bewijzen dat Obama niet alleen een grote vriend van Israël is, maar in beel opzichten beter is voor Israël dan welke president dan ook voor hem. Deze E-mails werden door andere Obama-sympathisanten overgenomen, met de bedoeling de verandering van mening van de joodse ondersteuners van 2008, die in 2012 zouden kunnen overstappen, tegen te werken.

Hetzelfde moment hebben diegenen, die Obama´s houding tegenover Israël niet vertrouwen, hun eigen lijsten samengesteld. Hieronder een gedeelte uit deze lijsten:

– De harde, openlijke kritiek op Israël vanwege de nederzettingen, inclusief Oost-Jeruzalem, die vergezeld ging van eisen, die geen enkele Amerikaanse president ooit had gesteld.

– De druk op het Congresom in 2009 nieuwe sancties tegen Iran te vertragen.

– Het verzet in de afgelopen maanden tegen nieuwe sancties van het Congres tegen Iran.

– De openlijke oproep tot een terugkeer naar de grenzen van 1967 als uitgangspunt voor grondruil tussen Israël en de Palestijnen.

– De boycot van de president, die weliswaar regelmatig rondreist in het Midden-Oosten en islamitische landen bezoekt, sommige van hen meerdere malen, maar die weigert om een bezoek te brengen aan Israël.

– Het niet erkennen van een brief van de voormalige president George W. Bush aan  de voormalige minister-president Ariel Sharon van Israël voor de terugtrekking uit Gaza.

– De herhaaldelijke respectloze en kille behandeling van minister-president Benjamin Netanyahu, terwijl de leider van Turkije, Recep Tayyip Erdoğan, door Obama met zoveel lof werd overstelpt, die aardig exact overeenkomt met zijn inslaan op Israël.

Bovendien heeft het Emergency Committee for Israel een 30 minuten durende video, “Distance: The Story of Obama and Israël”, gepubliceerd, die de bovenstaande lijst aanvult.

De vorige week heeft voor nieuwe problemen gezorgd voor het joodse verdedigingsteam van Obama. Eerst was daar het commentaar van Obama tegenover de Russische president Dmitri Medvedev, met een boodschap aan Vladimir Poetin, die werd opgenomen door de nog ingeschakelde microfoons. Wanneer Obama na de tweede gewonnen verkiezingen flexibiliteit tegenover Europa aan de dag wil leggen, welke gevolgen zal zijn nieuw gewonnen flexibiliteit  dan wel niet voor Israël hebben? Welke gevolgen zal deze hebben op ondersteuners van Israël in de VS, en welke gevolgen voor Israël zelf, zodra de president een tweede keer gekozen is en geen geld meer hoeft in te zamelen in de joodse gemeenschap en ook haar stemmen niet meer veilig hoeft te stellen voor toekomstige verkiezingen?

Het tweede punt houdt verband met het commentaar van de woordvoerster van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, Victoria Nuland, m.b.t. de status van Jeruzalem. Zij argumenteerde, dat heel Jeruzalem een omstreden gebied zou zijn en dat geen enkel deel daarvan, zelfs niet West-Jeruzalem, door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken als deel van Israël wordt beschouwd.

Hier zien we iets van de flexibiliteit doorschemeren, waarvan we in het begin van het jaar 2013 meer kunnen verwachten – bijvoorbeeld Congresbesluiten negeren, als ze niet van pas komen voor naties, die de president graag tegemoet zou willen komen. Israël behoort in ieder geval niet tot deze bevoorrechte naties.

Tot nu hebben Obama´s “waterdragers”, die zijn belangen in de joodse gemeenschap vertegenwoordigen, zich nog niet geuit over een van de beide gebeurtenissen van de afgelopen week. Maar als ze dat doen, dan kunnen we er zeker van zijn, dat ze op een bepaalde wijze een manier zullen vinden om te zeggen dat deze gebeurtenissen er alleen maar nog meer bewijs van zijn hoeveel de president van Israël houdt en Israël ondersteunt en dat dit altijd zo zal blijven. Ze zouden net zo goed kunnen zeggen dat twee plus twee vijf is, behalve wanneer het resultaat drie is. Dayenu – het is genoeg.

Bron:

http://www.haolam.de/index.php?site=artikeldetail&id=8621

Auteur: Richard Baehr

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, Islam, Israël, Joden, Racisme, Socialisten, VS. Bookmark de permalink .

6 reacties op Met deze “vrienden” heb je geen vijanden nodig

 1. Niek Verheyen zegt:

  Obama is geboren uit een moslimvader. Voor alle moslims ben je dan onherroepelijk voor je leven lang moslim. Obama gebruikt dit gegeven nadrukkelijk richting alle islamitische landen. Deze weten dat Obama uiteindelijk altijd in hun voordeel zal handelen; zijn gedragingen hebben dit vele malen laten doorschemeren. Zij weten ook dat een moslim indien de situatie dit verlangt taquiyya zal veinzen.
  De ellende bij een eventuele herverkiezing is dat Obama op de voor hem juiste momenten, bijvoorbeeld in het tweede deel van zijn tweede termijn, hiernaar onherroepelijk zal handelen. De schandalige manier waarop hij Amerika’s partner gedurende vele tientallen jaren in het MO, Mubarak, heeft behandeld zegt genoeg.
  Kortom, moslim Obama zal het Westen en zeker Israel nog een hele hoop ellende bezorgen bij een eventuele termijn.

  Absoluut geen tweede termijn voor Obama!

  Absoluut geen tweede termijn voor Obama!

  Like

 2. Linsky zegt:

  Ik moest meteen weer hieraan denken;
  Quote:
  Verschillende islamitische groeperingen ondersteunen ook een politiek van geleidelijkheid, door stap voor stap de invoering van het islamisme in de samenleving en het opbouwen van hun relatie met andere islamitische regimes in de richting van een vernieuwde islamitische rijk [Kalifaat].
  http://www.investigativeproject.org/3369/us-official-on-propping-up-islamist-democracies
  http://wiki.answers.com/Q/Who_is_Khalid_Al_Mansour

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Niek Helemaal mee ems
  GEEN TWEEDE TERMIJN VOOR DIE HUICHELAAR.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Israeli TV report shows air force gearing up for Iran attack, says moment of truth is near‘IAF expects losses, and knows it can’t destroy entire Iranian program’

  A
  major Israel TV station on Sunday night broadcast a detailed report on how Israel will go about attacking Iran’s nuclear facilities in the event that diplomacy and sanctions fail and Israel decides to carry out a military strike.

  The report, screened on the main evening news of Channel 10, was remarkable both in terms of the access granted to the reporter, who said he had spent weeks with the pilots and other personnel he interviewed, and in the fact that his assessments on a strike were cleared by the military censor.

  http://www.timesofisrael.com/iaf-plans-for-iran-attack/

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Hopelijk beleeft deze wereld nog eens de dag dat dit UITSCHOT volledig is weggevaagd!!
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/11929940/__Taliban_steeds_geavanceerder__.html

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Niek, inderdaad deze moslimverrader Obama dient z.s.m het veld te ruimen. Ik hoop op een glansrijke overwinning voor de Republikeinen in November. Een grote smeerlap is die Obama, samen met Cameron en de kleine Napoleon Sarkozy heeft hij een land-Lybië aangevallen zonder enige noodzaak! en daar zijn 10 duizenden slachtoffers gevallen, en nu zijn daar “de haatbaarden”, de baas. Wat Arabische Lente, gekken van LINKS, het is daar WINTER!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s