Peiling: Grieken willen hun land niet volgens EU-regels saneren

Tweederde deel van de Grieken wil dat zijn land een andere weg inslaat dan door internationale instellingen wordt bepaald. Vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank vrezen dat de verkiezingen in Griekenland wel eens zouden kunnen zorgen voor een beëindiging van de bezuinigingskoers en daarmee de redding van de euro zouden kunnen bedreigen.

De meerderheid van de Grieken is voor een zelfstandig plan om uit de schuldencrisis te komen. Bij een peiling voorafgaande aan de parlementsverkiezingen in mei gaf tweederde deel van de Grieken aan dat Griekenland weliswaar in de eurozone zou moeten blijven, maar bij de sanering van de staat een andere weg zou moeten inslaan dan voorgesteld door de trojka.

Meer dan 25% gaf aan dat ze bij de verkiezingen op 6 mei op een partij zouden stemmen, die tegen het plan van het IMF en de EU-instellingen is. Bij de peiling gag 13,2% aan dat Griekenland sowieso de eurozone zou moeten verlaten.

In Europa worden deze ontwikkelingen met zorg waargenomen: “De verkiezingen zijn begin mei en ik ben er niet zeker van of er een meerderheid zal zijn die de actuele economische koers zal voortzetten”, zei Ewald Novotny, lid van de Raad van de Europese Centrale Bank en gouverneur van de Oostenrijkse Nationale Bank, in een kranteninterview.

Bron:

http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2012/04/41811/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa, Griekenland. Bookmark de permalink .

29 reacties op Peiling: Grieken willen hun land niet volgens EU-regels saneren

 1. rommel zegt:

  Jezus Mohammed en rommel nog aan toe Bron. Jij vertaald nog sneller dan ik kan lezen. Besta je wel echt? Heb ik niet met een bot te maken?

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  Hé heer rommel. In deze real game bestaan geen bots! 😉 😀

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Rommel ook ik schrik weleens van de hoeveelheid die er weer op de site staat.
  Maar hij heeft ook af en toe hulp van Vederso, wachteres en Linsky.
  On topic.
  Ik hoop dat die € in elkaar stort. Misschien begint het nu in Griekenland.
  Ik vind het een schandaal wat de NWO eurofielen de zuidelijke volken aandoen en ben ervan overtuigd dat die wereldregering die zo door links en nu weer de groenen gewenst wordt niet zal komen.
  En de noordelijke volken door hun spaarcenten te verbrassen.
  Er zijn er al meerderen die het geprobeerd hebben en telkens mislukt het omdat de mensen het niet slikken of gaan saboteren in ieder geval de weerstand te groot wordt.enz.
  In mijn omgeving zie ik ondernemers en ondernemertjes omvallen en of ophouden.
  Mijn belastingdame weet niet meer hoe ze het personeel moet betalen want ze krijgt haar vergoeding niet terwijl ze volgens de portugese wet wel erantwoordelijk is voor de boekhouding en dus niet kan weigeren om de boeken niet bij te houden.
  Deze landen zullen er met de mentaliteit die zo verschillend is van de meer noordelijke landen nooit uitkomen met die veel te dure €.
  Ik vraag me af toe hoever ze gaan zullen.
  Hitler vond op het laatst ook dat de duitsers niet meer het recht hadden om verder te leven en voelde zich verraden.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Tip aan allen: dat land waar ze de democratie hebben uitgevonden is allang failliet. En als een man van dik in de 70 zich daar op straat naar de eeuwigheid knalt, mag je van mij aannemen dat het daar GOED MIS is. Daarnaast blijf ik me afvragen wat er gebeurd zou zijn als ze niet al die jaren op grote voet hadden geleefd, buschauffeurs bv. geen premie voor het laten warmdraaien van de motor hadden gegeven, geen 14e maandsalaris verstrekt hadden, etc.
  Conclusie: terug naar de drachme, dat is volgens mij de enige oplossing.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Nog maar ‘ns waarschuwen, want bij ons gaat het ook niet denderend, en niet alleen omdat die hele eurozone uit mekaar dreigt te barsten…
  http://tinyurl.com/6v6relh
  …maar ook omdat ik weet dat je een land als het onze heel snel KAPOT kan bezuinigen..!!!

  Like

 6. Marcel zegt:

  De overheid kan een land niet kapot bezuinigen.
  De overheid kan een land wel degelijk kapot belasten.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Leuke info voor iedereen die google uit gemakzucht gebruikt:
  http://www.zdnet.nl/news/138457/google-vraagt-je-huisnummers-te-ontcijferen/

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @louis-portugal, ook voor mij mag het EU fascistisch experiment Euro totaal mislukken.
  Het is inderdaad een grote samenzwering, om alle volkeren compleet te vermengen en onze westerse cultuur volledig te vernielen.
  Het interesseert deze NWO figuren geen moer, dat we slaven worden en onze welvaart en sociale zekerheid naar de verdommenis gaan.
  Pek en veren voor deze verraders!

  Like

 9. Linsky zegt:

  Europese Commissie loodst Turkije via achterdeur EU in

  Roemenië gaat Turken visa voor EU verstrekken – Turkse economie staat op rand van de afgrond – EC opent grenzen voor 160 miljoen moslims
  Gezien de historie van de Oranjes zal het weinig verbazing wekken dat de islamofascist Abdullah Gül vandaag met alle egards in Nederland werd ontvangen.
  Zonder dat de EU lidstaten en het Europese Parlement hier enige zeggenschap in hebben gehad heeft de Europese Commissie eind maart besloten om Turken dezelfde rechten te geven als Europeanen. Dat betekent dat Turken zich overal vrijelijk in de EU mogen vestigen en dezelfde rechten op werk en uitkeringen krijgen als autochtone Europeanen, wat feitelijk neerkomt op een verkapt Turks lidmaatschap van de EU. En het blijft niet bij de Turken, want de inwoners van Algerije, Marokko, Tunesië, Kroatië, Macedonië en Israël zullen als het aan de Commissie ligt volgen.

  De niet democratisch aangestelde Europese Commissie, die in toenemende mate als een autoritaire Opperste Sovjet handelt, heeft het in 1980 gesloten Akkoord van Ankara tussen de toenmalige EEG en Turkije eigenhandig vervangen door een nieuwe overeenkomst, die op 30 maart aan een werkgroep werd voorgelegd die het voorstel vervolgens goedkeurde. (1)

  Het besluit omvat alle Turken die in de EU woonachtig en/of werkzaam zijn en tevens hun familieleden. Dat lijkt op zich nog niet zo’n groot probleem te zijn, ware het niet dat EU lid Roemenië -een geografisch letterlijke ‘achterdeur’- vanaf eind deze maand alle Turken die naar de EU willen een vijfjarig visum gaat verstrekken. De eindeloze wachttijden voor een visum voor de EU behoren dan tot het verleden (2). En via Roemenië kan iedere inwoner van het 80 miljoen zielen tellende Turkije zich over de hele EU verspreiden, met vanaf nu dezelfde rechten als Europeanen.
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=657967&r=1&tbl_archief=&

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky: waar heb je dat nieuws vandaan dat de Turkse economie op de rand van de afgrond staat?? Het gaat toch zo goed in dat land dat steeds meer Turken ons land verlaten om in het thuisland een nieuw leven op te bouwen.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11931663/__Gl_gaat_terug_in_de_tijd__.html

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 14.47. uur, ik kan wel janken waarde Linsky, om wat ons door deze vuile verraders word aangedaan. Ik ga steeds meer kotsen van LINKS en de communisten van de EU, dat gedrocht in Brussel. Niets, maar dan ook niets hebben wij meer te vertellen in ons eigen land. En deze HUICHELAARS vallen over BREIVIK heen, en over WILDERS, maar deze vuilakken zorgen er toch zelf voor dat een dezer dagen een burger het zo moe is en het heft in eigen hand neemt.
  En nee, daar ben ik niet voor, maar de machteloosheid heeft me in zijn greep. Wat een vuil zooitje politici.

  Like

 12. Linsky zegt:

  Hier nog meer dan om te kotsen!

  EU parlement wil dieselprijs in één klap met 22 cent verhogen

  De Groenen en Socialisten in het parlement staan klaar om de Europese autorijder nog verder uit te knijpen.

  Nog meer opmerkelijke plannen uit de koker van de Europese dictatuur in Brussel. Terwijl het IMF vandaag bekend maakte dat de hoge olieprijs een bedreiging voor het herstel van de wereldeconomie is (2), wil het Europese Parlement de prijs van diesel in één klap met maar liefst 22 cent verhogen. Hiermee zou de prijs van 1 liter diesel op circa € 1,73 uitkomen, slechts 15 cent minder dan een liter Euro95. Aanstaande donderdag zal het Europese Parlement over het voorstel stemmen.

  De EU parlementariërs zouden zich terdege bewust zijn van de grote gevolgen van de forse verhoging. ‘Een krachtige stijging van de dieselprijs in een groot aantal lidstaten zal meer problemen geven dan het zal oplossen,’ aldus de uit Luxemburg afkomstige Astrid Lulling. ‘Vanuit wetenschappelijk oogpunt zijn dieselmotoren energie efficiënter dan benzinemotoren. Nieuwe testen wijzen uit dat het bereiken van de Co2 doelstellingen deels afhangt van de verhoogde deelname van dieselauto’s in de EU.’
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=657986&r=1&tbl_archief=&

  Like

 13. Martha zegt:

  Ja, dagelijks kan ik ook wel janken om wat ons door deze vuile verraders wordt aangedaan.
  I
  Wij doen alleen nog maar dienst om vóór 1 april onze belastingaangifte in te sturen en
  om de vier jaar onze kiesstem uit te brengen.
  Meer niet.

  160 miljoen moslims komen Europa binnen, het is om gek van te worden.
  Arm nageslacht.

  En die 2 jetsetters kopen voor ruim 4 miljoen een paradijs in een land, waar de
  mensen hun kinderen weggeven omdat zij niet meer voor ze kunnen zorgen,
  faillissementen, zelfmoorden, eten uit vuilnisbakken, slapen op straat…..

  My goodness, ik krijg wurgneigingen.

  Like

 14. Linsky zegt:

  Martha, jij niet als enige hoor! 😦

  Like

 15. Martha zegt:

  Nee vast niet, Linsky, we schieten er alleen niets mee op.
  Ik ga de dop van een fles rode wijn wurgen 🙂

  Like

 16. Linsky zegt:

  Goed idee, Martha 🙂
  Je weet maar nooit of het de laatste is.

  Hier nog wat goed nieuws;

  Het zijn er te veel!!!

  De aarde schudt. Wetenschappers kunnen geen verklaring vinden voor de 39 krachtige aardbevingen die de aarde in slechts twee dagen tijd te verwerken kreeg. Wonderbaarlijk genoeg was er geen ernstige schade en ook een tsunami bleef uit.
  Er klopt iets niet, er zijn te veel zware aardbevingen, aldus de vooraanstaande Roemeense seismoloog Gheorghe Marmureanu.

  Volgens Marmureanu zijn de recente aardschokken in Indonesië hoogst ongewoon. De serie bevingen werd op 11 april jongstleden ingeleid door drie enorme schokken met een kracht van respectievelijk 8,7, 8,6 en 8,2 op de schaal van Richter. Slechts enkele uren later werd Mexico opgeschrikt door drie vergelijkbare aardbevingen met magnitude 7,0, 6,9 en 6,2.

  http://www.croatiantimes.com/news/Around_the_World/2012-04-15/26423/Quake_Expert%3A_Earth_Cracking_Up

  Like

 17. Linsky zegt:

  Vijftig voormalig astronauten, wetenschappers en ingenieurs van de NASA hebben een brief ondertekend waarin het ruimteagentschap wordt verzocht een einde te maken aan de global warming onzin.
  De ondertekenaars van de brief hebben een gezamenlijke ervaring van meer dan 1000 jaar. Volgens Fox News is deze fraude snel voorbij.
  “Ongepast… Onbewezen… Niet onderbouwd… Honderden bekende klimaatwetenschappers… Tienduizenden andere wetenschappers vol ongeloof… De wetenschap is het niet eens… Dreigende reputatieschade…” luidt het in de brief.
  En hoeveel tientallen miljarden belastinggeld heeft deze grap gekost?
  http://notrickszone.com/2012/04/10/50-top-astronauts-scientists-engineers-sign-letter-claiming-giss-is-turning-nasa-into-a-laughing-stock/

  Vergeet global warming, kopte de Britse Daily Mail vandaag. Uit Franse satellietfoto’s blijkt dat gletsjers in de Karakoram het laatste decennium zijn gegroeid.
  De Karakoram is een gebergte in Centraal-Azië, op het grensgebied van Pakistan, India, China (Tibet en Sinkiang) en Afghanistan.
  http://www.newscientist.com/blogs/shortsharpscience/2012/04/glaciers-in-karakoram-have-gro.html

  Like

 18. Linsky zegt:

  Martha,… het aller ergste is nog dat er echt geen toeval aan ten grondslag ligt hoor!
  —————————

  “Op het wereldtoneel gebeuren de dingen niet bij toeval: iemand zórgt dat ze plaatsvinden. Laat ik iedereen uit de droom helpen: De wereldgebeurtenissen worden in scéne gezet en geleid door de mensen die het geld in handen hebben.;
  Michael Rothschild

  Als in 1849 Gutle Schnaper, de vrouw van Mayer Amschel Rothschild overlijdt. Verklaart ze pal voor haar dood; “Als mijn zoons geen oorlog wilden, zou er ook geen oorlog zijn”.

  Like

 19. Martha zegt:

  Ja Linsky, maar dat wist ik al.
  Men ziet mij als een complotdenker.

  Nou, de dagelijkse realiteit bewijst dat niets wat gebeurt berust op toeval.
  De NWO, enge Bilderbergers, Illuminatie, duistere krachten beheersen het wereldtoneel.
  Wij zijn maar nietige, waardeloze mensjes.

  Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  @Martha: precies zo is het, en weet U Martha, dat is nu de voorbereiding -de NWO- waarna SATAN zelf zijn opwachting komt maken. Ze gebruiken de kanker ISLAM om nog meer rotzooi te kweken, alles met het vooropgezet plan een WERELDREGERING onder 1 leider de DUIVEL himself. Maar vele dwazen zien niet wat er gebeurd…

  Like

 21. Linsky zegt:

  Welkom bij de club dan Martha! 🙂

  Ik wordt hier zelf ook als zodanig beschouwd, en een aantal hebben zo ongeveer een fatwa tegen me uit gesproken, hahahah

  Maar, eheu, alleen een dooie vis gaat met de stroom mee, hè!

  Like

 22. Martha zegt:

  Zo is het Tom Hendrix.
  1 wereldregering, 1 leger, 1 munt, 1 religie en allemaal even arm, zoals
  dat nu eenmaal de standaard is in islamitische landen.

  Begrijpen jullie hoe verbitterd ik ben, als ik denk aan ’40-’45 en hoeveel
  mensenlevens dat gekost heeft…
  Zonen, echtgenoten, vaders, broers..
  Plus 6 MILJOEN JODEN.

  Niets van geleerd, ons een Europees wangedrocht door de strot geduwd,
  zgn opdat er nooit meer oorlog zou komen!

  Maar die oorlog is allang begonnen, en in Den Haag hebben ze de ramen
  potdicht, met zware velours gordijnen er voor.
  Zien niets, horen niets en voelen niets.
  Stomme, stomme…….!!

  Like

 23. Tom Hendrix zegt:

  @Martha, en weet U als ik denk aan al die geallieerde soldaten die voor onze vrijheid gesneuveld zijn, en waaro zijn deze jongens uit Engeland,Amerika,Canada en Polen voor ons gesneuveld, om ons weer tot slaven te maken. En alles door de duistere machten..

  Like

 24. G.Deckzeijl zegt:

  Linsky: wil je m’n vraag van 15:59 nog beantwoorden??

  Like

 25. Linsky zegt:

  Deckzijl, de link waar dat vandaan komt staat er bij hoor!
  17 april 2012 om 14:47
  Maar nog eens dan;
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=657967&r=1&tbl_archief=&

  Like

 26. G.Deckzeijl zegt:

  @linsky:
  Ben benieuwd of Wilders dat weet. Dat wordt een nieuwe INVASIE van allahschreeuwers.
  En toch snap ik het niet dat de Turkse economie in het slop geraakt is. Tot voor kort was het booming business daro.

  Like

 27. Martha zegt:

  Precies Tom Hendrix 21:15, daar doelde ik op.

  En ik denk, zoals altijd, aan de slag bij Normandië, 6 juni 1944, operatie Overlord.
  Hoeveel levens dat heeft gekost.
  En waarvoor, denk ik nu.

  Wij leven in de eindtijd.

  Like

 28. Linsky zegt:

  Psies Marthe,
  en ze liggen redelijk op schema!

  In 2007 publiceert de Amerikaanse Naomi Wolf haar boek The End of America over de teloorgang van de grondwettelijke vrijheidsprincipes in haar land.
  Wolf betoogt dat er historisch tien kenmerkende stappen zijn te onderscheiden, noodzakelijk voor de overgang van een democratie naar een fascistische staatsvorm:
  1. Roep iets uit tot een verschrikkelijke interne en externe vijand
  2. Creëer geheime gevangenissen waar marteling plaatsvindt
  3. Ontwikkel een kaste mensen of paramilitaire troepen die geen verantwoording hoeft af te leggen aan de burgers
  4. Ontwikkel een systeem van toezicht op de eigen bevolking
  5. Intimideer burgergroeperingen
  6. Ga over tot willekeurige arrestatie, detentie en vrijlating
  7. Val belangrijke personen aan
  8. Controleer de pers
  9. Behandel politieke dissidenten als verraders
  10. Schort de werking van de rechtsstaat op

  Komt erg bekend voor allemaal hè?

  Het is gewoon nog wachten op de finale………….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s